Bloc personal,

dimarts, 5 d’octubre del 2021

Ukigumo (1955) (Floating Clouds)

[1098]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Mikio Naruse
Guió: Fumiko Hayashi (novel·la), Yôko Mizuki
Actors: Hideko Takamine, Masayuki Mori, Mariko Okada

[ Drama, romanç ] 2h 3min

Sinopsi

IMDb (7,7):
“Un tràgic drama social ambientat al Japó de la postguerra i que tracta d’una dona sola que intenta trobar propòsit i estabilitat en un Tòquio devastat.”

Crítica

Culebrot dramàtic de postguerra!

Per un moment m’he pensat que seria un remake d’una altra que he vist fa poc de nom similar en anglès, Ukikusa monogatari (1934) (A Story of Floating Weeds), però res a veure.

Una història colpidora d’obsessió amorosa en la postguerra japonesa, en la que no tenen problemes en explicar la violació o la prostitució com a mode de supervivència o l’abort. Mentrestant, en aquest país, patint sota el garrot franquista i clerical.

Déu n’hi do la de voltes que dona la història! Molt ben explicada, per altra banda.

L’actriu principal una bèstia. Amb tot, en segon lloc al cartell.

Resum (amb espòilers)

La pel·lícula segueix a Yukiko, una dona que acaba d’expatriar-se de la Indoxina francesa, on treballa com a secretària d’un projecte forestal del govern de guerra japonès. Yukiko busca a Kengo, un dels enginyers del projecte, amb qui tenia una aventura i que havia promès divorciar-se de la seva dona per ella. Renoven el seu afer, però Kengo li diu a Yukiko que no pot deixar la seva dona. Yukiko no pot tallar els llaços amb Kengo, tot i que fins i tot inicia una aventura amb una dona més jove casada, mentre ella es converteix en l'amant d'un soldat nord-americà com a mitjà per sobreviure en temps de contenció econòmica. Finalment, segueix Kengo a una illa on ell ha assumit un nou treball, on mor per la seva mala salut i el clima humit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada