Bloc personal,

dimarts, 19 d’octubre del 2021

Fumetsu no Anata e (2021) S01 (To Your Eternity)

[164]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masahiko Murata
Guió: Shinzō Fujita, Yoshitoki Ōima (manga)
Veus de doblatge: Jacob Hopkins, Reiji Kawashima, Kenjirô Tsuda

[ Animació, aventura, drama ] 20 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (8,8):
“Un noi solitari que passeja per les regions àrtiques de l’Amèrica del Nord es troba amb un llop i els dos es tornen amics ràpids, depenent els uns dels altres per sobreviure al dur entorn. Però el noi té una història i el llop també és a la vista.”

Crítica

Gran descobriment…

Feia temps que la tenia pendent de veure, però em pensava que, com tantes d’altres, no aguantaria ni mig capítol. Tot el contrari.

Molt a poc a poc et va enganxant i en els pocs moments en que es converteix en una sèrie més, ja estàs massa enganxat per deixar-la. Un història ben estranya al principi que, justament per això, et deixa amb inquietud i amb ganes de saber més. Les imatges dels opening i ending fan una mica d’espòiler, però el just per generar interès.

La música de l’opening val molt la pena escoltar-la amb auriculars i a tota castanya per apreciar com jugen amb l’estèreo.

La manera de presentar els personatges i com els agafes afecte, per després matar-los, et fan saltar les llàgrimes en un moment o altre. Val molt la pena!

Resum (amb espòilers)

Un ésser d'un altre món anomenat Beholder crea un orbe blanc gran i sense trets que més tard anomenarà Fushi per una noia revolta. Fushi pren la forma d'una roca, després d'un llop àrtic ferit i moribund. Al pol sud, Fushi coneix un nen de cabell blanc que viu sol que el confon amb el seu llop, Joaan. Després que el nen mor d'una ferida infectada, Fushi pren la seva forma. Viatja cap al sud, a la terra de Ninannah, i coneix una jove anomenada March, que va ser escollida com a sacrifici per a un gran ós blanc anomenat Oniguma. March posa un nom a Fushi i li ensenya els rudiments de la parla i com utilitzar les seves mans. Fushi derrota a Oniguma, i ell, juntament amb March, Parona (una germana gran de March) i l'anciana Pioran, són fets presoners per Hayase, al seu país natal de Yanome, els amos de Ninannah. S'escapen, però March és assassinada, sacrificant-se per salvar Parona i es converteix en un esperit. La Fushi es separa de la Parona i deixa la Ninannah per escapar de la Hayase, recentment obsessionada, que està decidida a tenir Fushi per ella mateixa.

Acompanyant en Pioran, Fushi aprèn més llenguatge i comença a parlar com un nen. Mentre viatgen a la terra natal de Pioran, Takunaha, són atacats per un ésser semblant a una planta que pot robar les formes i els records d'en Fushi, un Nokker. El Beholder se li apareix a Fushi per avisar-lo, i Fushi el mata, recuperant els seus records. A Takunaha, Fushi coneix un noi anomenat Gugu, que va quedar desfigurat en un accident després de salvar a Rean, filla del senyor local. En Gugu salva en Fushi d'un altre Nokker, i en Fushi, en Gugu i en Rean es fan amics. Durant quatre anys, Fushi s'absté de transformar o crear objectes per viure com un humà. Un Nokker blindat ataca, i Gugu és assassinat, convertint-se en un esperit com March. Fushi abandona Takunaha, paranoic dels atacs de Nokker, seguit de Pioran.

Hayase paga una noia anomenada Tonari per atraure Fushi i Pioran a un vaixell presó a l'illa de Jananda, on Pioran està empresonat. Fushi entra al torneig de gladiadors de l'illa per alliberar en Pioran. A la ronda final, Fushi s'enfronta a ningú més que al seu vell enemic Hayase, que confessa que va ser ella qui havia matat a sang freda Parona, amb Fushi assumint la seva forma. Indignat, Fushi ataca a Hayase pel que ha fet, però ell és derrotat per ella, que el captura i intenta violar-lo. La Tonari i els seus amics vénen per intentar salvar-lo, però al mateix temps, els Nokkers ataquen l'illa entrant en cadàvers humans, i tres dels amics de Tonari moren. Fushi mata els Nokkers i abandona l'illa amb Hayase, abandonant-la per morir a l'oceà, on és atacada per un Nokker i salvada per un home a qui ella mateixa ataca. Fushi es retroba amb Pioran i viatja a una illa deshabitada, però desenvolupa demència. Abans de la seva mort, demana que el poderós i poderós Beholder s'asseguri que ella continuarà al costat de Fushi, el seu esperit renaix amb èxit com un cavall que té el delicat domini de Pioran a l'hora de capturar peixos, i serveix com a company animal obedient de Fushi en el proper quatre dècades.

==

1.- L'últim. Un ésser misteriós llança una petita esfera blanca a la Terra. L'Orb pren primer la forma d'una roca que passa una quantitat de temps no mesurada estirada allà. Un dia, un llop blanc ferit s'ensorra damunt de la roca. La roca pren la forma del llop ara mort i va cap a un campament on la majoria dels residents han mort, excepte un nen alegre. El nen reconeix el llop i el crida com a Joann. El nen empaqueta menjar i provisions per viatjar a un "paradís" més enllà de les muntanyes on creu que l'espera la gent de la seva tribu, després de marxar fa cinc anys, mentre el feia quedar-se a vigilar els malalts i ancians del poble que finalment va morir. Els dos intenten seguir el rastre que la tribu va deixar enrere, fins i tot després que el nen pateix una lesió a la cama, només per trobar les restes d'una caravana i múltiples tombes enterrades a la neu. Abatit, el nen torna a casa amb Joann, només per sucumbir finalment a la seva ferida no tractada. L'última petició del nen és que Joann el recordi per sempre. Amb el nen ara desaparegut i només una closca buida, l'orbe pren la forma del nen i continua el seu viatge a la recerca d'una nova estimulació. Anar al món per experimentar aquelles coses que el nen desitjava haver pogut experimentar.

2.- Una noia esgarrifosa. L'orbe ara va cap al sud en la forma del noi que va conèixer abans. Sense saber com actuar com a humà, el nen mor diverses vegades per inanició, ferides i ser menjat per un ós, però es va regenerant cada vegada. Mentrestant, un poble proper està a punt de sacrificar una nena anomenada March per apaivagar un déu anomenat Oniguma. No obstant això, mentre la festa porta March muntanya amunt fins a l'altar, la seva amiga Parona crea una diversió que li permet escapar. Quan March fuig, es troba amb el noi mentre ell es regenera, espantant els seus perseguidors. March acaba donant de menjar al nen múltiples fruits, que devora com un llop. Com la resta de les dues, March té un malson sobre el sacrifici de la seva amiga i la seva germana petita a Oniguma en el seu lloc, i decideix tornar a la carretera principal. No obstant això, el nen la segueix, i March es diu, en broma, la seva mare.

3.- Una petita evolució. La Parona utilitza una fulla oculta per alliberar-se dels seus llaços i escapar mentre un ós gegant mata al seguici que la mira, però cau per un penya-segat mentre escapa de l'ós. Mentrestant, Hayase i la resta del grup que escolta March a la muntanya la troben mentre intenta ensenyar al nen a menjar com un humà. Hayase porta a March la resta del camí fins a l'altar després d'haver alimentat la seva gelea drogada. Després de lligar March a l'altar, l'ós gegant reapareix. Suposant que l'ós és Oniguma, Hayase i els seus escortes es preparen per marxar, quan Parona s'apressa per alliberar March, a la qual s'uneix poc després l'orbe en forma del nen. Hayase decideix quedar-se a veure l'espectacle, mentre Parona és noquejat per l'ós, però el nen es transforma en llop i aconsegueix mossegar la cara de l'ós fins que aquest mor dessangant. Hayase declara que March, Parona i el llop misteriós es poden salvar si la segueixen a la nació de Yanome. Les noies accepten l'oferta, mentre el llop finalment pronuncia les paraules que March va intentar ensenyar al nen abans: "Gràcies".

4.- Un vaixell gran. Hayase acompanya March, Parona i el nen llop en transformació (a qui March va anomenar Fushi) en un llarg viatge cap a Yanome. Hayase els deixa menjar a diversos parades de menjar, però aviat els llisca a cada un de les drogues per dormir. Quan es desperten, Fushi és atacat per presoners desesperats que aviat descobreixen que el nen és immortal, i Fushi aprèn una nova frase, "fa mal". Fushi es transforma en un llop per escapar, però Yanome li dispara amb una fletxa enverinada. March tendeix a les ferides de Fushi, i utilitzant la fletxa enganxada dins de Fushi, Parona idea un pla per treure un trofeu de la pell de l'ós, escapar de la presó a Ninnanah i utilitzar-lo per demostrar que ja no necessiten sacrificar ningú a Oniguma. . Després que Fushi i March es trobin fent camí cap a l'ós, Hayase obliga a March a tenir cura de l'ós. Malgrat els seus esforços, l'ós sucumeix a les seves ferides, mentre que Fushi s'obre a una nova estimulació. Mentrestant, la Parona es veu obligada a llançar el seu pla d'escapada improvisat després de caure a un cobert i ser detectada per un guàrdia.

5.- Els que segueixen. Parona s'escapa amb March, Fushi i l'ancià, però és perseguit pels vilatans de Yanome. Quan Parona està exposada a l'atac dels enemics, March sacrifica la seva vida per salvar la Parona. Això fa que Fushi transformi l'ós i enderroqui els enemics. Després de la mort de March, Parona dóna la notícia de la mort als pares de March. Amb els soldats Yanome que volen capturar Fushi, Parona el convenç de separar-se i escapar pel bé de tots dos. El soldat Yanome va veure i a punt de llançar la fletxa Fushi mentre marxava. Tanmateix, Parona va aconseguir disparar primer de la mà de l'arquer. Es mostra a Fushi prenent la forma de l'aparició de March.

6.- Els nostres objectius. En Fushi continua el seu viatge pel bosc, on torna a trobar-se amb l'ancià Pioran, que li ensenya a parlar després que mostri interès per escriure. Després d'un temps, Fushi és capaç de parlar lentament amb l'ancià, i fins i tot li explica la seva història. Més tard arriben a Takunaha, un territori actualment en guerra amb Yanome, amb l'objectiu d'arribar a la llar de l'amant de Pioran. Mentre descansen, però, són atacats per una misteriosa criatura que roba els records d'en Fushi i, per tant, les seves formes. El creador de Fushi, The Beholder, apareix i li diu que destrueixi el nucli de la criatura a la seva part central. Després de derrotar-lo, The Beholder li diu a Fushi que la seva missió és preservar el món i hi ha criatures que volen impedir aquest objectiu. Al final, per fi arriben a casa de l'amant de Pioran.

7.- El noi que vol canviar. En Gugu és un nen que treballa a les botigues per viure però és abandonat pel seu germà gran. Poc després, Gugu gairebé mor en una via de ferrocarril. Tanmateix, és salvat per l'amant de Pioran, Booze Man, i es veu obligat a portar una màscara per amagar la seva cara ferida. És llavors quan Pioran i Fushi arriben al seu restaurant, amb aquest últim interactuant amb Gugu diverses vegades. No obstant això, el jove està en conflicte quan el seu enamorat, Rean Cropp, se sent atret per Fushi i decideix treballar per atraure-la.

8.- Germans monstre. Després d'una discussió amb l'home de l'alcohol, Gugu abandona el restaurant i intenta treballar a la ciutat. Tanmateix, sovint és víctima de discriminació en revelar la seva cara deformada fins al punt de deixar de fumar. Mentrestant, Fushi intenta cuinar i netejar el restaurant, però després de múltiples fracassos, en Pioran el convenç que necessita l'ajuda d'en Gugu per aprendre noves habilitats i després convertir-se en un adult. Gugu lluita per obtenir diners fàcils amb l'anell de Rean que li va donar, però finalment el lliura al seu germà desaparegut. A la nit següent, un grup d'homes intenten segrestar en Gugu per utilitzar-lo com a part d'un espectacle, però Fushi espanta els homes transformant-se en l'ós. Quan Fushi demana l'ajuda d'en Gugu, els dos es fan amics.

9.- Memòries profundes. Mentre Fushi tracta a un Gugu famolenc, el primer ensenya el concepte de la mort i es pregunta com és que pot adoptar la forma d'un mort. En Gugu se sent alleujat quan Fushi accepta que prendrà la forma d'en Gugu per recordar-lo si mor de la mateixa manera que en Fushi va fer amb March i el vilatan sense nom. En Rean els troba i malgrat inicialment discutir amb Gugu per no mostrar la seva cara, els dos es fan amics. Quan en Fushi decideix buscar la màscara d'en Gugu que va abandonar per cobrir la seva cara deformada, els altres dos decideixen tornar al restaurant. En el camí de tornada, Rean és perseguit per persones contractades pel seu pare, però ella escapa. Després que Fushi recupera la màscara d'en Gugu, és atacat de nou per la silueta desconeguda.

10.- Nova família. Encara que Fushi és derrotat pels Nokkers, en Gugu aconsegueix salvar-lo gràcies al foc que pot passar gràcies a la màscara de Booze. Després, Gugu torna al restaurant i ensenya a Fushi a cuinar. Aleshores, Gugu fa les paus amb el seu tutor. Quatre anys més tard, en Fushi s'alegra d'haver estat creixent després que la seva forma humana li creixi el pèl facial. Els Beholders reapareixen a en Fushi, dient-li que abandoni la zona, però ell va negar, ja que en Fushi afirma que necessita en Gugu.

11.- Regal del passat. A causa del seu setze aniversari properament, en Rean es veu obligada a casar-se amb un altre home, ja que fa quatre anys un Gugu borratxo va confessar el seu amor per ella. Gugu no recorda aquest moment a causa de la gran quantitat d'alcohol a l'estómac. Aleshores rep la visita del seu germà gran perdut, que vol demanar perdó per haver-lo abandonat, però és rebutjat. No obstant això, retorna l'anell de Rean que Gugu atresora molt per a sorpresa d'en Rean. Quan arriba la festa d'aniversari, en Fushi i en Gugu visiten la mansió d'en Rean. En Fushi suggereix que Gugu confessi els seus sentiments romàntics de llarga data per en Rean, però se sent inferior a ella a causa del seu baix estatus. Tanmateix, en Rean s'acosta a Gugu i tots dos recorden els orígens de l'anell i com en Gugu va ser ferit. Aleshores, els Nokkers ataquen als dos adolescents i Fushi és informat d'això pel Beholder.

12.- Despertar. Fushi és capaç de protegir tots els civils dels Nokkers, però no pot derrotar-los i la zona és destruïda. Ara ferit, l'ésser immortal torna a la forma juvenil del seu difunt vilatan. Gugu i Rean van a la zona però aquesta s'ensorra i el primer utilitza la seva extraordinària força per protegir el segon. Això fa que en Fushi s'adoni que Gugu mor mentre pren la seva aparença i utilitza totes les seves forces per derrotar l'enemic que escapa cap a l'oest. Mentre es recupera, en Rean intenta trobar en Gugu, però en Fushi pren la seva forma i menteix que en Gugu no tornarà mentre Fushi s'embarca en un viatge sol per evitar més baixes. Mentre en Rean reflexiona sobre l'amor mutu que té en Gugu, li diu al seu pare que l'home de qui està enamorada ha mort.

Especial.- El viatge de Fushi. Sol, Fushi torna a ser abordat per l'observador que l'il·lumina sobre el seu propòsit en enviar Fushi és la seva veritable forma al pla terrestre i el seu objectiu final en la preservació de la humanitat absorbint la simulació i el coneixement de diverses cultures humanes i comportaments d'éssers humans de totes les edats. .

13. Aspirant a anar més alt. En Fushi es posa en contacte amb el Beholder i s'adona que havia oblidat l'existència del jove March en la batalla anterior. Pioran el troba i decideix acompanyar-lo en el seu viatge malgrat la desaprovació primerenca de Fushi. Els dos són capturats en una illa plena de presoners i Fushi s'embarca en una recerca per salvar el seu bon amic i company de viatge Pioran.

14.- Jananda, illa de la llibertat. Fushi entra en una competició entre criminals per aconseguir el seu objectiu d'alliberar Pioran. A la primera ronda, Fushi no pot entrar a l'arena després de ser abordat per un home. Com la majoria dels guerrers es maten entre ells, Fushi entra a l'arena quan només n'hi ha un supervivent. Les habilitats de regeneració de Fushi quan és atacat pel seu enemic fan que ell es converteixi en el guanyador quan el seu rival s'espanta. A la segona ronda, Fushi es manté reticent a matar i es transforma en Parona per guanyar. No obstant això, en Fushi està sorprès per això, havent-se adonat que la Parona ha d'estar morta si es va convertir en ella.

15.- Una noia que es diu Tonari. Mentre Fushi es pregunta què va causar la mort de Parona, una noia de tretze anys anomenada Tonari afirma que hi ha gent bona que es converteix en delinqüents, havent tingut la mateixa experiència en recordar el seu pare. Fushi intenta rescatar en Pioran, però el Beholder està en contra i li diu que segueixi el llegat de Parona. En la següent ronda, Fushi demostra la seva superioritat com a lluitador però el seu rival es nega a rendir-se. Això fa que l'arena atac els dos lluitadors, decebuts per la manca de morts. Després de la batalla de la qual en Fushi torna a guanyar, s'enfronta amb Tonari ja que no aprova la idea de matar. A mesura que els vilatans es tornen antagònics amb Fushi, apareixen els Nokkers. Això provoca un equip temporal entre tots els vilatans i Fushi. Quan els Nokkers són derrotats, en Fushi s'alegra d'haver recuperat els seus records de March i es fa amistat amb Tonari per haver d'intentar ajudar-lo, malgrat els seus enfrontaments anteriors.

16.- Els somnis dels nens. La Fushi continua vinculant-se amb els nens, tot i que la Tonari manté les seves ambicions amagades, després d'haver quedat commocionada per la mort del seu pare fa anys a l'arena. En la forma de March, Fushi és capaç de colar-se a la presó de Pioran i li diu que la salvarà. En el partit final, Fushi s'enfronta a ningú altre que a Hayase que confessa que va ser ella qui havia matat a Parona. Això enfurisma en Fushi, però és derrotat per ella després d'injectar-li una droga al coll que el deixa inconscient, convertint-la així en la nova líder de l'illa Janada; lliurement capaç de fer el que ella desitja amb Fushi.

17.- Els derrotats. Una Hayase victoriosa i completament obsessionada informa a la multitud commocionada inventant una història sobre com ella va ser la que havia "descobert" a Fushi fa quatre anys en un estat salvatge i que va ser d'ella que va aprendre la parla humana, així com l'autonomia i la sensibilitat. . Aleshores confia el futur de l'illa de Janada a Tonari, mentre ella porta en Fushi a un dormitori amagat on comença a violar-lo. Tonari, Mia, Oopa i la resta vénen per intentar salvar el seu amic immortal, però acaben sent atrapats pels guàrdies que ara segueixen a Hayase. Hayase ordena a ella i als seus amics que marxin o morin a les seves mans. Ella es sorprèn i impressiona quan Fushi, que amenaça de matar-la a punta de ganivet, li diu que el nen que estava agredint era només una closca buida, després d'haver aconseguit transferir el seu sentit conscient de si mateix a la forma del talp que havia aconseguit. abans. Accepta permetre que Hayase faci amb ell el que vulgui, només si deixa anar en Tonari i els altres. Hayase accepta els seus termes i permet que la Tonari, els seus amics i els nens Jananda escapin en vaixell, però els droga inconscient. La Tonari es desperta i marxa amb un vaixell de rems per rescatar Fushi, que també estava drogada i està empresonada en un pou perquè la Hayase continuï on havia deixat.

18.- Per continuar. Tonari intenta rescatar en Fushi de les urpes de l'Hayase sol, però acaba trobant-se amb alguns Nokkers. Mentre els monstres sense sentit ataquen tota l'illa de Janada, ella i Fushi es veuen obligats a lluitar contra els monstres que han posseït els morts. La majoria dels amics de Tonari intenten ajudar el seu amic però són assassinats en el procés.

19.- Ràbia errant. Els Nokkers ara tenen poder sobre els difunts, i en Tonari i en Fushi tenen dificultats per reconèixer els seus amics difunts més estimats. Mentre Fushi s'amaga de dolor i por, un Hayase obsessionat l'obsessiona a prendre la decisió de salvar Tonari de la ira letal de la dona guerrera per "negociar" amb Fushi, que promet escoltar-la, però només si allibera Tonari. A causa de la seva inusual resistència a certes toxines i verins, Tonari es prepara per morir i endur-se Hayase amb ella. No obstant això, Fushi salva tant a ella com a Hayase de la fossa ardent de cadàvers infectats per Nokker i droga aquest últim amb el seu propi verí de glòria matinal. Aleshores, Fushi agafa Hayase desencadenat en un vaixell i s'acomiada de Tonari, que ara governa el lloc. Quan Hayase es desperta, proclama a Fushi el seu amor devot cap a ell, cosa que l'enfada. Fushi li deixa el vaixell sola mentre ell n'agafa un altre per tornar a la civilització.

20.- Ecos. Encara que inicialment dubta a creure que la seva presència només li causarà dolor i, finalment, la mort, en Fushi decideix unir-se a Pioran tot i que l'observador l'adverteix que està a punt de morir per la vellesa, cosa que en Fushi no entén. Durant uns quants mesos, en Pioran desenvolupa canvis d'humor irracionals des de la demència fins a la confusió de Fushi, tot i que continua tenint cura d'ella. En un altre lloc, un home amable entra a la seva cabana a una platja, només és atacat per la mateixa persona, Hayase, que havia salvat allarga el seu braç dret inusualment poderós i presumiblement el mata, cosa que demostra que s'ha fusionat amb el Nokker que havia deixat. escapar d'ella i més tard l'havia ferit abans. Un dia, la Pioran moribunda parla amb l'observador i li demana que torni a néixer com una cosa que ajudarà a Fushi en el seu viatge etern. Quan entra al Paradís, el Beholder agafa la seva essència vital a través d'un orbe blanc que sembla semblant a la veritable forma de Fushi. Fushi troba el cadàver de Pioran i plora el seu amic de tota la vida i el seu estimat company, i el feliç que havia estat amb ella. Dècades més tard, sense que l'espectador informés de la seva creació, un Fushi de mitjana edat riu boig mentre acaba de dominar i matar un altre Nokker que persegueix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada