Bloc personal,

dijous, 21 d’octubre del 2021

A Quiet Place Part II (2020)

[1105]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: John Krasinski
Guió: John Krasinski, Bryan Woods, Scott Beck,
Actors: Emily Blunt, Millicent Simmonds, Cillian Murphy

[ Drama, horror, ciència ficció ] 1h 37min

Sinopsi

IMDb (7,3):
“Després dels esdeveniments a casa, la família Abbott ara s’enfronta als terrors del món exterior. Obligats a aventurar-se en allò desconegut, s’adonen que les criatures que cacen pel so no són les úniques amenaces que s’amaguen més enllà del camí de la sorra.”

Crítica

M’ha agradat molt el final!

Alhora, m’ha despistat bastant el començament… em pensava que tornava a explicar la història des del principi, tot i que, per altra banda, tampoc recordava exactament com van anar els aconteixements de la primera pel·lícula. Sí recordava l’argument principal, però.

Resum (amb espòilers)

Durant un partit de beisbol, la família Abbott (la dona Evelyn, el marit Lee, la filla sorda Regan i els fills Marcus i Beau) i altres espectadors presencien un estrany objecte semblant a un núvol llançat cap a la Terra. Les criatures extraterrestres hostils ataquen i comencen a matar persones. Les criatures cegues posseeixen una pell blindada, tenen una velocitat i una força extraordinàries i fan un seguiment de les víctimes amb audició hipersensible, atacant qualsevol cosa que faci soroll.

Més d’un any després, les criatures han matat gran part de la població de la Terra, inclosos Beau i Lee. Regan va descobrir que la retroalimentació d'àudio d'alta freqüència fa que les criatures siguin vulnerables i va idear un mètode improvisat per transmetre el soroll del seu implant coclear a través d'un micròfon portàtil.

Amb la seva casa destruïda, la família busca altres supervivents. En entrar a una zona tancada, Evelyn dispara accidentalment una alarma sonora, alertant les criatures. Mentre fugen, Marcus s’endinsa en una trampa de l’ós i atrau una criatura amb els seus crits. Regan i Evelyn el maten, allibera a Marcus i després es troben amb una fosa d’acer abandonada. Apareix un vell amic, Emmett, que els porta al seu amagatall insonoritzat. Emmett, que recentment va perdre la seva família, es nega a ajudar més i diu que no poden quedar-se.

Marcus escolta a la ràdio la cançó "Més enllà del mar", que Emmett diu que ha estat emesa contínuament durant quatre mesos. Regan determina que és una pista que els supervivents es troben en una illa propera. Ella teoritza que si pot arribar a la torre de ràdio, es pot transmetre el soroll d'alta freqüència de l'audiòfon perquè altres supervivents puguin armar el senyal. Ella s’aventura en secret sola per trobar l’illa. Emmett troba a Regan i la salva d’una criatura. Regan persuadeix Emmett perquè ajudi a completar la seva missió.

Evelyn deixa Marcus i el seu nadó a la foneria per buscar subministraments mèdics a la ciutat. Marcus descobreix el cadàver de l'esposa d'Emmett. Sorprès, avisa una criatura i, accidentalment, es tanca a si mateix i al bebè dins del compartiment hermètic.

Emmett i Regan arriben a un port esportiu per pujar a un vaixell cap a l’illa. Són atacats per humans salvatges, i Emmett crea deliberadament soroll i atrau criatures que maten els atacants. Quan una criatura s’ofega, s’adona que les criatures no poden nedar. Les dues fila cap a l’illa on viuen amb normalitat una petita colònia de supervivents. El líder de la colònia revela que quan el govern va descobrir que les criatures no eren capaces de nedar, la Guàrdia Nacional dels Estats Units va intentar traslladar tanta gent com fos possible a les illes, tot i que només hi arribaven dos vaixells.

Quan Evelyn torna a la foneria, allibera els nens abans que s’ofeguen. Els tres s’amaguen a l’interior del búnquer mentre l’estranger ronda la foneria. A l’illa, una criatura a bord d’un vaixell deriva cap a l’illa i ataca els colons. Mata al líder de la colònia mentre Emmett i Regan entren a l'emissora de ràdio. Regan transmet l'alta freqüència a través dels altaveus de la sala, incapacitant la criatura i empala el cap exposat amb una vareta, matant-la.

A la foneria, la criatura descobreix la família. Marcus recull la transmissió de Regan i toca la freqüència aguda a través de la seva ràdio portàtil abans de disparar a la criatura. Regan deixa l'audiòfon connectat al micròfon de l'emissora de ràdio, cosa que permet que el senyal de difusió sigui armat per altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada