Bloc personal,

dissabte, 16 d’octubre del 2021

Yume to kyôki no ôkoku (2013) (The Kingdom of Dreams and Madness)

[1103]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Mami Sunada
Guió: Mami Sunada
Actors: Hayao Miyazaki, Yumiko Miyoshi, Toshio Suzuki

[ Documental ] 1h 58min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Segueix les rutines dels empleats a Studio Ghibli, inclosos els cineastes Hayao Miyazaki, Isao Takahata i Toshio Suzuki mentre treballen per estrenar dues pel·lícules simultàniament, The Wind Rises i The Tale of the Princess Kaguya.”

Crítica

Interessant…

Vol parlar del mite Studio Ghibli, però finalment, en la meva opinió, parla dels testicles i l’ego de Hayao Miyazaki, ell i només ell. Tot en el moment que està acabant la pel·lícula Kaze tachinu (2013) (The Wind Rises), potser la pitjor pel·lícula amb diferència, en la meva opinió també –òbviament–, d’Studio Ghibli.

Malgrat aquesta apreciació personal és un molt bon documental i, com sempre en aquests casos, de vegades aprens més amb la visió perifèrica d’allò que s’està gravant que del contingut més directe. Imatges de recurs i música molt maques.

Ara estava pensant que tothom es fa un top 3 o top 10 de pel·lícules Ghibli i jo no ho he fet mai. Així doncs, aquí va un top 3: Seguirien molt aprop Òbviament n’hi ha moltes altres que també m’han agradat molt: I altres que no.

Resum (amb espòilers)

El documental s’endinsa en la vida de Hayao Miyazaki i les produccions de les pel·lícules d’animació The Wind Rises i The Tale of the Princess Kaguya, incloses diverses imatges d’aquestes produccions. El material mostrat inclou l'elecció de Hideaki Anno com a actor de veu del personatge Jiro Horikoshi a The Wind Rises, així com la quantitat extensa i detallada de guions gràfics esbossats, entintats i pintats per Miyazaki. Apunta les opinions de Miyazaki sobre temes com el desastre nuclear de Fukushima Daiichi i els avions Zero, i mostra les seves tensions amb alguns dels altres membres del personal, inclòs Isao Takahata, i els seus records del seu pare. La pel·lícula il·lustra la importància de les obres de Miyazaki, Takahata i Toshio Suzuki per ajudar Studio Ghibli a tenir èxit i conclou amb l’esment de la suposada retirada oficial de Miyazaki.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada