Bloc personal,

dimarts, 12 d’octubre del 2021

Sex Education (2020) S02

[162]

Valoració



Fitxa tècnica

Creadora: Laurie Nunn
Actors: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Emma Mackey

[ Comèdia, drama ] 8 capítols de 47-60min

Sinopsi

IMDb (8,3):
“Un adolescent amb una mare terapeuta sexual s’uneix a una companya de secundària per crear una clínica encoberta de teràpia sexual a l’escola.”

Crítica

S’han flipat i se’ls ha anat de les mans…

Han volgut ser graciosos i hi ha un moment que la sèrie és del tot infumable, però, és clar, hi han aquells moments puntuals que acaben de donar-li la gràcia justa.

En la primera temporada es podia allò mateix de El libro gordo de Petete: “el libro gordo te enseña, el libro gordo te entretiene y yo te digo contenta hasta la clase que viene”. En aquesta temporada han preferit entretenir abans que ensenyar i, tot i que hi ha algun moment que sembla que vulguin ensenyar, finalment acaben mostrant imatges esterotipades del sexe que res tenen a veure amb la realitat més enllà que el fer riure… que no deixa de ser l’últim objectiu de la sèrie.

Menys pits, menys excitació sexual i més teatralització per fer-ho, si més no, encara més esperpèntic.

Resum (amb espòilers)

Otis, finalment capaç de masturbar-se, es torna addicte i la seva mare l’atrapa masturbant-se al cotxe. Fiona, que es rumora que va escampar clamídia a l’escola, busca l’ajut d’Otis. Compadint-se quan veu a Fiona avergonyida per tothom, Otis s’adona del molt que ha trobat a faltar resoldre els problemes sexuals de les persones. Maeve, que treballa en una botiga de pretzel, es troba amb la seva mare, Erin, que espera resoldre els seus problemes a mesura que superi l'addicció, però Maeve es nega a confiar en ella. El nou estudiant francès Rahim és popular a l'instant. Ola intenta donar feina a Otis, però no pot erigir-se i es preocupa per haver-se trencat el penis per la masturbació. Entren en Jean i en Jakob tenint relacions sexuals, i els dos pares finalment confessen la seva relació. Una trobada entre pares i professors sobre el brot de clamídia ens permet adonar-nos que es necessita una millor educació sexual; El senyor Groff es gira a contracor cap a Jean. Maeve deixa la seva feina i intenta reincorporar-se a l'escola; La senyora Sands el rescata. Jackson, malalt de la pressió de la seva mare per excel·lir en la natació, es lesiona la mà a propòsit. Maeve coneix els seus nous veïns: Isaac, que utilitza una cadira de rodes, i el seu germà Joe. Es revela l'autèntic culpable de la crisi de la clamídia. Otis i Maeve acorden tornar a obrir la clínica.

La senyora Sands i el senyor Hendricks tenen relacions sexuals sense èxit. A l'escola militar, Adam es fa amic de dos dels nois. Otis intenta, sense èxit, acostumar-se a que Jakob sigui a prop. Maeve es prepara per al seu primer dia de tornada. Jean és cridat a fer una reunió sobre la salut sexual, que acaba incòmode. Maeve assisteix al programa d’aptitud i es troba intimidada per les ambicions dels altres. Ara Jackson ha de ser tutoritzat ja que ja no pot arribar cap a l’èxit, cosa que el porta a buscar una nova afició. Després de la investigació sobre la digitació, Otis finalment ho prova amb Ola i ella fingeix gaudir-ne per la seva confiança. No obstant això, Lily li diu que era terrible. Maeve s'adona que encara té sentiments per Otis després de veure'l a la fira amb Ola. Eric i Rahim van a la roda junts; un confús Eric es pregunta si Rahim és gai i si li interessa. Adam entra als seus dos amics masturbant-se i, tot i que promet no dir res, planten marihuana al seu llit, cosa que la condueix a la seva expulsió. Confessa falsament que les drogues eren seves.

Olivia té relacions sexuals amb el seu xicot; mentre fa orgasme, li cobreix la cara amb un coixí. Busca l’ajut d’Otis perquè creu que té una cara d’orgasme lletja. L’Adam ha tornat i treballa a una botiga de la cantonada. Aimee cou un pastís per l'aniversari de Maeve, però a l'autobús que va a l'escola, un home es masturba i l'ejacula. De seguida baixa i camina. Tot i que Aimee sembla incòmode, Maeve la convenç per denunciar l'agressió sexual a la policia. Jackson, a la recerca d’una nova afició, prova el joc de l’escola. En adonar-se que necessita ajuda per aconseguir el paper principal, Jackson es dirigeix ​​al seu tutor Viv per demanar ajuda. Otis i Ola tenen un incòmode sopar familiar a casa dels Milburn, que acaba amb un esclat d’Otis. Rahim pregunta a Eric sobre una cita, que acaba en un petó i surt perfectament, tret que Rahim visqui a la botiga on treballa Adam; veient que Adam deixa a Eric trontollat. Aimee s’adona que l’agressió va tenir un impacte més gran sobre ella del que creia. Erin arriba a la porta de Maeve amb la seva filla de tres anys, Elsie, després que el nuvi abusiu d'Erin la va expulsar. Maeve intenta confessar els seus sentiments a Otis, però és incapaç de convocar el coratge.

Ola li diu a Otis que està preparada per tenir relacions sexuals i ell intenta preparar-se. Les emocions contradictòries d’Eric el porten a enfrontar-se a Adam, però és ignorat. A l’escola, Otis confia a Eric que perd la virginitat. Groff veu a la seva dona visitar la clínica sexual de Jean. Remi, el pare d'Otis, arriba inesperadament i, tot i que ell i Jean intenten mantenir les coses professionals, acaben besant-se i gairebé tenen relacions sexuals. A Aimee, que costa tornar a pujar a l’autobús, comença a caminar per tot arreu. Otis topa amb Maeve quan es dirigeix a Ola i acaba tenint cura de la seva germana mentre va al concurs de concursos. Finalment confessa que li agrada; respon amb ràbia que ella li hauria d'haver dit abans. Otis va a Ola però no pot tenir relacions sexuals. Maeve té un altercat amb Isaac i Joe. Adam es presenta a Eric; passen l'estona a un abocador i aixafen objectes junts. Adam es dirigeix ​​a l’Eric cap a casa però, en lloc de marxar, es queda fixat en Eric fins que finalment el besa. L’Adam se’n va al llit somrient. Rahim li pregunta a l’Eric si vol ser el seu xicot. Ola prohibeix a Otis ser amiga de Maeve si vol ser la seva xicota.

Ola dubta de la seva relació amb Otis quan fantasia amb Lily i es creu pansexual. Eric i Otis fan un viatge de senderisme amb Remi. Eric explica a Otis les seves interaccions amb Adam; Otis no està convençut per l'assetjament anterior d'Adam. Eric respon que Otis és un hipòcrita a causa de la seva situació amb Ola i Maeve. Maeve acompanya la seva mare a una reunió de Narcòtics Anònims, però acaba marxant amb ràbia. Toca amb Isaac i Joe; s’assabenta que Isaac és un orfe que va ser expulsat de la seva casa d’acollida. Jean admet a Jakob que va besar Remi i que es van trencar. La senyora Groff demana el divorci al senyor Groff; s’instal·la a l’escola. Otis s’adona que Remi va enganyar la seva parella i que feia servir el viatge per fugir en lloc de passar temps amb ell. Otis i Eric es maquillen; Eric comença a ignorar Adam i demana a Rahim que sigui el seu xicot. Ola trenca amb Otis; fa un petó a Lily, però Lily no correspon.

Otis ajuda a Anwar a ser íntim amb el seu xicot. Lily evita l’Ola. Otis convida un petit grup d’amics a casa seva per demostrar a l’Eric i a l’Ola que es pot relaxar, però es converteix en una festa a casa on pronuncia un discurs borratxo insultant a Ola i Maeve. Adam s'enfronta a Eric per ignorar l'ajuda i Eric li diu que no es pot deixar sentir vergonyós de qui és, i que Rahim està orgullós d'estar amb ell, mentre que Adam no. Encara traumatitzada per la seva experiència anterior a l’autobús, Aimee s’espanta quan Steve la toca i fuig. Mentrestant, Jean i la senyora Groff surten a passar una nit de ball; La senyora Groff diu que se sent més lliure sense el senyor Groff i Jean s’adona que enyora a Jakob. Jackson ha eliminat el repartiment i els seus pares i amics estan emocionats de poder nedar de nou. Sentint-se aclaparat, Jackson té un atac de pànic i li confessa a Viv que es va ferir deliberadament i més tard ho va dir a les seves mares. Groff troba el quadern de Jean amb notes sobre els problemes sexuals dels estudiants i dels professors, així com el de la seva dona, i comença a imprimir còpies.

Groff posa còpies de la llibreta de Jean a tota l’escola, resultant en un caos. Jean s'assabenta de la clínica sexual d'Otis. Ruby informa a Otis que van tenir relacions sexuals la nit de la festa, tot i que Otis no en té memòria. Van a una farmàcia a comprar-li una pastilla del matí. Jackson i la seva mare tenen un cor a cor i ella accepta que a ell no li agrada més nedar. Eric porta Rahim a la seva església, on Rahim revela que no és religiós. Jean demana a Jakob que la torni, però ell diu que no pot perquè ella no està preparada per a la intimitat que vol. Isaac li diu a Maeve que Erin pretén anar a treballar i Maeve s'enfronta a ella, advertint que serà expulsada si torna a mentir. A la detenció, Maeve, Olivia, Aimee, Ola, Lily i Viv es relacionen per experiències compartides d’avenços sexuals no desitjats i ajuden a Aimee a tornar a l’autobús. Ola i Lily comencen a sortir.

Jean intenta sense èxit parlar amb Otis sobre la clínica sexual i continuen evitant-se els uns als altres. Jean s'assabenta que està embarassada. Maeve i l'equip del concurs competeixen als nacionals. Amb l'ajut d'Isaac i Joe, Maeve s'assabenta que la seva mare va recaure en la droga i la denuncia als serveis socials. Erin i Elsie són escortats per la policia; Erin promet a Maeve que mai no la perdonarà. Otis i Remi mantenen una conversa franca sobre l'absentisme de Remi. L’escola realitza una adaptació musical de Romeo i Julieta amb temàtica alienígena. Jackson fa el paper principal; amb alguns ànims de Viv, és capaç de superar la seva ansietat. Groff intenta aturar el musical i culpa de l’educació sexual de Jean, però Otis la defensa. Adam irromp i declara els seus sentiments per Eric, que correspon; Rahim deixa el cor trencat. L’administrador de l’escola posa el Sr Groff en excedència. Otis deixa a Maeve un missatge de veu demanant perdó per tot i admet que l’estima, però Isaac suprimeix el missatge i envia a Otis quan apareix a la seva porta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada