Bloc personal,

divendres, 29 d’octubre del 2021

Sobre la estrella (1983)
(El mundo de Edena - 1)

[155]

Valoració



Fitxa tècnica

Moebius (guió, dibuix i tinta)
Claudine Giraud, Bernard Hugueville, Frayzic, Domdom, Moebius (color)
(Sur l’Étoile - The Star)

[ Còmic europeu ] (ed. 2006)
Norma Editorial

2 capítols - 64 pàgines - 234 x 312 mm

Sinopsi

Whakoom:
“El que va començar a finals dels 80 com un encàrrec per al departament de promocions de Citroën, va acabar convertint-se en l'inici de la saga El mundo de Edena. Fantasia, psicodèlia i ciència ficció, combinades amb el color i el dibuix que li imprimeix Moebius (Jean Giraud), l'autor d'obres imprescindibles com El Incal i El corazón coronado.

A Sobre la estrella, el primer capítol del cicle El mundo de Edena, coneixem Stel i Atan, dos éssers aparentment iguals i asèptics que, després de no rebre resposta a la seva insistent petició d'aterratge a Stilopenn, decideixen posar rumb al planeta i esbrinar quin és el motiu de la desaparició dels seus habitants.”

Crítica

Embadalit!

Tenia el volum de l’edició de 1983 de Toutain Editor i ara, quan llegia la història, estava tota l’estona pensant “això ja ho he llegit”. Bé, de llegir, ben poc. Aquí cal mirar, embaladir-se amb les imatges oníriques i deixar-se anar…

Molt interessant també, les explicacions del final que em sonava també d’haver llegit en algun moment o altre, on s’explica que tota aquesta fantasia del món d’Edena neix a partir d’un encàrrec de Citröen i com Moebius, de seguida, va visualitzar ràpidament el logotip de la marca com una nau espacial i va construir la història al revés per deixar aquesta afirmació com el final de la història.

Aquest traç i aquesta manera de tractar el color*, per a mi representen el veritable Moebius.

(*) Amb tot, hi ha alguna pífia o, com a mínim, experimentació errònia amb el color.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada