Bloc personal,

diumenge, 12 de març del 2023

Fumetsu no Anata e (2022) S02
(To Your Eternity)

[334]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kiyoko Sayama
Guió: Shinzō Fujita, Yoshitoki Ōima (manga)
Música: Ryo Kawasaki
Estudi: Drive
Veus de doblatge: Reiji Kawashima, Rie Hikisaka, Takehito Koyasu
Emissió 23/10/22 - 12/03/23
Títol original: 不滅のあなたへ

[ Animació, aventura, drama, shōnen ] 20 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (8,5):
“Un nen solitari que passeja per les regions àrtiques d'Amèrica del Nord es troba amb un llop. Tots dos es fan amics ràpidament, depenent l'un de l'altre per sobreviure al dur entorn.”

Crítica

Bastant decebut en la primera meitat d’aquesta segona temporada…

Basat en un manga de Yoshitoki Ōima (l’autora de Koe no Katachi (A Silent Voice)) actualment en publicació des de 2016 amb un total de 19 volums. També es pot trobar sota el títol To You, the Immortal.

N’he llegit el primer volum del manga (tinc pendent continuar-ho) i he vist la primera temporada de l’anime. Respecte la primera temporada han canviat director i estudi.

Aquesta segona temporada, passada la novetat i sorpresa de la primera, se m’ha fet una mica insípida. Em pensava que la història s’enfocaria més en algun al·legat ecologista i, al final, ha aparegut algun personatge bastant histriònic que m’han deixat bastant indiferent. Ha estat una temporada llarga (doble temporada) que ha durat tota la tardor i tot l’hivern. La part de la tardor ha estat soporífera: en diferents moments he estat a punt d’abandonar-la. Sort que la segona meitat, la de l’hivern, ha estat més entretinguda i he mantingut l’interès.

Es pot dir que la March, la primera nena que coneix el protagonista, el personatge més tendre de tots, és el que m’ha mantingut l’interès, perquè cada vegada que apareixia, encara que fos només un segon, em feien venir ganes de mantenir l’espectació pel proper capítol.

Actualment, la història queda tancada amb una escena final del protagonista en els dies actuals, trencant la corda i decidint viure amb tranquil·litat, però després de les escenes post-crèdit s’indica que la tercera temporada està en producció…

==

Aquesta temporada he anat seguint més d’una vintena de sèries anime (comptant les cancel·lades), però la percepció que n’he tingut respecte la temporada anterior és que eren de pitjor qualitat. També cal dir que produccions importants i reconegudes m’han decebut molt i, encara que estiguin molt ben fetes, m’han avorrit tant que han anat al final de la llista. Aquí el meu rànquing dels anime d’aquest hivern 2022/2023:


Resum (amb espòilers)

El Fushi ‘l‘immortal’ (l’Immo en la traducció) de mitjana edat roman a l'illa durant quaranta anys, fins que els Nokkers comencen a atacar els humans fora de l'illa. Mentre es prepara per marxar, coneix l'Hisame, la néta de nou anys i la reencarnació de l'esperit inquiet de Hayase. El braç esquerre d'Hisame conté el Nokker que s'havia fusionat amb Hayase. Els dos viatgen al lloc de l'atac de Nokker, on es troben amb els grans Tonari i Sander. Hisame intenta matar Tonari, i ella mateixa està ferida, però escapa. Tonari mor davant Fushi, i es converteix en un esperit. Fushi rescata Hisame i s'absté de matar el Nokker al seu braç després que ella accepti deixar-lo. Durant els dos segles següents, Fushi evita un contacte humà extens, i és visitat regularment per les disset reencarnacions i descendents/successors de l'obsessionat Hayase; un dels quals és un mascle anomenat Kahaku. Estableixen un culte religiós anomenat Guardian Force Unit, adorant Fushi i oposant-se als Nokkers per voluntat de la seva bes-besàvia. Després que les religions rivals comencin a denunciar Fushi, en Kahaku treu a Fushi de la seva solitud per millorar encara més la seva imatge.

Els dos són capturats per en Bon, que havia estat instruït per l'esperit de Tonari per trobar en Fushi. En Bon dóna la seva aprovació principesca a Fushi i als Guardians, convertint-se en un objectiu per als que s'oposen a Fushi. En Bon veu que Fushi ressuscita una princesa morta, però li amaga el fet. Fushi és arrestat per un altre regne i obligat a demostrar la resurrecció, però fracassa. Tant en Bon com en Fushi estan empresonats, amb Fushi tancat en ferro massís. Fushi escapa i rescata en Bon, fingint la seva mort. El Nokker al braç d'en Kahaku adverteix que els Nokkers atacaran la gran ciutat Renril en un any. Bon i Kahaku reuneixen aliats i avisen la ciutat, mentre que Fushi desenvolupa encara més la seva habilitat per crear objectes a partir del no-res després del contacte directe amb ells.

==

1.- Enamorament Renaixement. En Fushi ha viscut a l'illa de Sarine durant les últimes quatre dècades, lluitant amb els Nokkers pel seu compte mentre es nega a tornar a la societat. Mentre es prepara per marxar, coneix l'Hisame, la néta de nou anys i la primera reencarnació de l'esperit inquiet d'Hayase i la voluntat igualment retorçada i forta d'estar amb Fushi per tota l'eternitat. El braç esquerre d'Hisame conté el Nokker que s'havia fusionat amb Hayase. Quan viatja amb Hisame, Fushi s'assabenta d'un metge que els Nokkers van començar a atacar els vilatans.

2.- Voluntat vencedora. En Fushi expressa el dolor quan la Tonari de mitjana edat està a punt de morir i concedeix la seva última voluntat mentre mostra a totes les persones que va conèixer al llarg del seu viatge i es va convertir en capaços de convertir-se. Després de la mort del seu amic, Fushi torna a trobar-se amb Hisame, que expressa el seu únic desig de tenir un fill amb ell. Com que tots dos no entenen la idea adequada de com no neixen els humans, simplement comparteixen una nit junts. A mesura que passa el temps, en Fushi coneix el fill d'Hisame que li aclareix que no és el seu difunt pare. Aleshores, Fushi comença a viure sola i sovint és visitada per més de les besnétes/reencarnacions femenines de Hayase a mesura que passen les dècades.

3.- L'Esperat. Fushi es fa amic de l'únic successor de la voluntat obsessivament retorçada de Hayase i de la reencarnació d'en Kahaku, que explica que hi ha un poble conegut com la Unitat de la Força Guardiana, adorant a Fushi i oposant-se als Nokkers per voluntat. de la seva rebes-besàvia materna. Fushi i Kahaku també coneixen Bonchien Nicoli la Tasty Peach Uralis, el príncep del Regne Uralis que pretén convertir-se en el proper rei i també se sent atret per les misterioses habilitats d'un altre món de Fushi, que s'ha mantingut en la forma àgil del difunt Parona a petició de Kahaku. abans.

4.- El jove que pot veure. Encara en la forma de Parona, Fushi està inquiet per l'impacte que tindrà en la gent d'Urals, sobretot quan l'escèptica Església de Bennett arriba amb l'afirmació que és un dimoni que serveix sota el Diable. Mentrestant, es revela la dura i problemàtica infància del príncep Bonichen; com la seva pròpia mare el va fer torturar i exorcitzar, ja que creia que la seva rara habilitat per veure i escoltar els esperits del difunt era de possessió demoníaca. A mesura que anava creixent, el príncep Bonichen va rebre la visita de l'esperit de Tonari Dalton que li va donar l'esperança i la guia per aguantar i creure en l'existència de "l'Immortal dels cabells blancs".

5.- El viatge de l'home sant. En la forma anciana del seu amic de tota la vida Booze Man, Fushi comença a sorprendre el poble Uralis amb els seus miracles. Mentre intenta salvar la filla malaltissa d'un home, el príncep Bonichen descobreix una veritat sorprenent i meravellosa, però decideix no dir-li a Fushi.

6.- Heretges Traïts.

7.- Crim i perdó.

8.- Més enllà dels somnis.

9.- Expansió de la Consciència.

10.- Ressonància.

11.- El valor de la carn.

12.- Secret darrere del vel.

13.- La identitat del savi.

14.- Matí de Renaixement.

15.- El jo, desgastat.

16.- Tres Guerrers Eterns.

17.- Què vols protegir.

18.- La mort dels immortals.

19.- I Després, Alba. Amb el jove March tornat a la vida, ella i Bonichen van a buscar ajuda per aconseguir que Fushi recuperi la seva forma humana i els records estimats d'aquells les vides dels quals ha tocat al llarg dels segles. Ara, conscient de la seva última habilitat per ressuscitar els morts, en Fushi està encantat de retrobar-se amb els seus bons amics Gugu i Tonari Dalton. Quan els Nokkers es veuen aclaparats per la gent que torna a la vida, es retiren, salvant així el regne de Renril de la destrucció. Després d'haver adonat que ell i els seus companys guardians mai no han aconseguit fer res per a Fushi, un Kahaku trencat se'n va.

20.- Fi d'una Era. Amb els Nokkers retirats del regne de Renril, Fushi i els seus amics íntims ressuscitats de tota la vida, March, Gugu i Tonari Dalton, parlen dels seus nous somnis. Mentrestant, Kahaku pren una decisió crítica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada