Bloc personal,

dijous, 23 de març del 2023

Oniichan wa Oshimai! (2023) S01
(Onimai: I'm Now Your Sister!)

[339]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shingo Fujii
Guió: Michiko Yokote (manga: Nekotofu)
Música: Daisuke Achiba, Alisa Okehazama
Estudi: Studio Bind
Veus de doblatge: Marika Kōno, Kaori Ishihara, Hisako Kanemoto
Emissió: 05/01/23 - 23/03/23
Títol original: お兄ちゃんはおしまい!

[ Animació, comèdia, slice of life, seinen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (6,6):
“Quan un otaku mandrós i amant dels jocs eròtics es transforma en una noia pels experiments de la seva germana científica petita, es decideix a canviar de nou, només per reconèixer que amb la seva nova oportunitat, potser voldria canviar la seva vida.”

Crítica

Excel·lent equip artístic i encara millor el d’animació…

Basat en un manga de Nekotofu actualment en publicació des de 2017 amb un total 6 volums a dia d’avui.

Fonèticament Oshimai! té un doble sentit i vol dir ‘el meu germà gran està acabat’ i també ‘el meu germà gran és una germana’. Amb aquest joc de paraules, un noi de vint-i-pico anys llargs, més a prop dels trenta que no pas dels vint, que no surt de casa jugant tot el dia a videojocs, és convertit en noieta de secundària per obra i gràcia de la química que estudia la germana, petita primer i gran després.

Obviant tots els esterotips heteropatriarcals, els estereotips d’una sèrie de noietes estudiants de secundària i el fan-service fregant el llindar de la incorrecció, l’animació és realment bona i hi ha una cura pels detalls estètics, especialment en la gama cromàtica, en el que es nota quan les coses es fan amb ganes.

==

Aquesta temporada he anat seguint més d’una vintena de sèries anime (comptant les cancel·lades), però la percepció que n’he tingut respecte la temporada anterior és que eren de pitjor qualitat. També cal dir que produccions importants i reconegudes m’han decebut molt i, encara que estiguin molt ben fetes, m’han avorrit tant que han anat al final de la llista. Aquí el meu rànquing dels anime d’aquest hivern 2022/2023:


Resum (amb espòilers)

La sèrie segueix Mahiro Oyama, un otaku que viu amb la seva germana petita científica Mihari. Un dia es desperta com una nena, fruit d'un dels experiments de Mihari. En Mahiro ara ha d'aprendre a viure com una noia de secundària, tot fent amics a la seva nova escola.

==


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada