Bloc personal,

dissabte, 25 de març del 2023

Trigun Stampede (2023) S01

[344]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kenji Mutō
Guió: Tatsurō Inamoto, Shin Okashima, Yoshihisa Ueda (manga: Yasuhiro Nightow)
Música: Tatsuya Kato
Estudi: Orange
Veus de doblatge: Yoshitsugu Matsuoka, Junya Ikeda, Sakura Ando
Emissió: 07/01/23 - 25/03/23
Títol original: Trigun Stampede

[ Animació, acció, aventura, western espacial ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,4):
“Segueix el pistoler Vash l’Estampida mentre lluita per mantenir les seves maneres pacifistes mentre evita l'immensa recompensa al seu cap.”

Crítica

Sí a aquesta gama cromàtica, sí a aquest ús del 3DCG…

Basat en un manga shōnen de Yasuhiro Nightow, Trigun, publicat entre 1995 i 1997 amb un total de 5 volums, del que després en van fer una seqüel·la seinen, Trigun Maximum, publicada entre 1997 i 2007 amb un total de 14 volums. El 1998 en van fer un anime amb 26 capítols (doble temporada) i també hi ha la pel·lícula de 2010, Trigun: Badlands Rumble.

M’ha agradat molt, però també haig de confesar que hi ha hagut un punt d’avorriment, probablement provocat per l’excés de consum d’anime… Excel·lent 3DCG i excel·lent gama cromàtica i manera d’utilitzar els colors. La història m’agrada perquè, suposo, entre altres coses, per l’època en que està feta és quan encara es tractava bé la ciència ficció post-apocalíptica.

Aquesta temporada he anat seguint més d’una vintena de sèries anime (comptant les cancel·lades), però la percepció que n’he tingut respecte la temporada anterior és que eren de pitjor qualitat. També cal dir que produccions importants i reconegudes m’han decebut molt i, encara que estiguin molt ben fetes, m’han avorrit tant que han anat al final de la llista. Aquí el meu rànquing dels anime d’aquest hivern 2022/2023:


Resum (amb espòilers)

En un futur llunyà, la Terra s'ha convertit en inhabitable, obligant la humanitat a evacuar en flotes massives de colònies per buscar planetes habitables. Per tal de mantenir les flotes i les colònies que acabaran construint, la humanitat també va crear plantes, formes de vida orgàniques artificials que poden produir energia infinita i neta. En una flota de colònies, dos germans anomenats Vash i Nai neixen amb una connexió especial amb les plantes i són cuidats per Rem. Tanmateix, els sistemes informàtics de la flota de la colònia funcionen malament de sobte, fent que tota la flota s'estavella a l'àrid planeta de la Terra de Noman. La Rem es sacrifica per salvar en Vash i en Nai, però en Vash es mortifica en saber que Nai va ser responsable del desastre, ja que busca matar tots els humans per explotar les plantes.

Molts anys després, els supervivents de la flota de la colònia han construït diverses ciutats a la superfície de Noman's Land, depenent totalment de les plantes per sobreviure a les condicions hostils. Un Vash, ara adult, deambula pel desert sense rumb, després d'haver estat catalogat com un perillós proscrit amb el sobrenom de "Vash the Stampede" o el "Tifó Humanoide", mentre que Nai continua amb els seus plans i ha agafat el sobrenom de "Millions Knives". Mentre Vash intenta trobar una manera de resoldre pacíficament les diferències entre humans i plantes, es troba amb els periodistes d'investigació Meryl Stryfe i Roberto De Niro, marcant el punt de partida d'una nova aventura per a tots tres.

==

1.- Terra de Noman. Una flota de colonització espacial pateix una catàstrofe que obliga a una dona anomenada Rem a sacrificar-se per enviar dos nois, Vash i Knives, al planeta proper Noman's Land. Molts anys després, els supervivents de la flota de la colònia aconsegueixen sobreviure al dur entorn de Noman's Land gràcies a les plantes, que proporcionen aigua i electricitat molt necessàries. Mentrestant, Vash s'ha convertit en un infame proscrit sobrenomenat "Vash the Stampede" amb una gran recompensa al cap, i és trobat per un parell de periodistes anomenats Meryl Stryfe i Roberto De Niro que el protegeixen de la policia militar que busca detenir-lo per guanyar-se la recompensa. . Aleshores arriben a la ciutat de Jeneora Rock, on en Vash és benvingut com un heroi, però li preocupa que la planta de la ciutat estigui fallant. La policia militar aconsegueix i arresta en Vash, però ell noqueja el líder en un duel i destrueix una bomba de dispersió que va llançar amb una sola bala. Quan Roberto li pregunta a Vash de què té por, ell respon que es pregunta sobre el parador de Knives, responsable de la mort de Rem i de l'encallament de la humanitat a la Terra de Noman.

2.- L'home que corre. En Vash explica a la Meryl i en Roberto que l'han acusat per error de robar plantes quan realment és Knives el responsable. La seva entrevista s'interromp quan tota la ciutat de Jeneora Rock ataca en Vash, buscant reclamar la recompensa al seu cap perquè puguin reparar la seva planta avariada. Tanmateix, un parell de proscrits anomenats Hard Punch Nebraskas, formats per un pare gran i el seu fill Gofsef, entren a la baralla per reclamar també la recompensa. En adonar-se que la gent del poble està en perill, en Vash porta els Nebraska al desert i els escapa. Frustrats per haver perdut la seva recompensa, els Nebraska decideixen atacar Jeneora Rock i robar la seva planta restant. Vash torna i s'enfronta als Nebraskas, però durant la baralla, Gofsef és llançat des d'un penya-segat. Vash convenç la gent del poble de salvar en Gofsef, cosa que fa que ells i els Nebraska es facin amistat. Mentre tothom ho celebra, en Vash intenta marxar tranquil·lament, amb Roberto endevinant que vol evitar que els ganivets el localitzin. Tanmateix, estranyes màquines semblants a insectes s'uneixen de sobte a Gofsef i exploten

3.- Llum brillant, brilla a través de la foscor. Apareixen més màquines i s'uneixen a Vash i la gent del poble. Roberto explica que aquesta és la tàctica de l'infame E.G. Hamilton, a qui li agrada matar gent amb bombes. Vash elimina Hamilton de l'ocultació, però després intenta robar la planta de la ciutat. Vash, Meryl i Roberto aconsegueixen agafar Hamilton i obligar-lo a desactivar les bombes que hi ha enganxades a tothom o fer-se explotar amb elles. Hamilton desactiva les bombes, però en Vash impedeix que la gent del poble s'elimini la vida. Aleshores, Knives arriba a la ciutat, matant Hamilton i diversos habitants del poble i tallant el braç de l'ancià Nebraska. Roba la planta de la ciutat, però abans de marxar, desencadena un atac massiu que destrueix completament la ciutat. Com a conseqüència, amb molts de la gent del poble greument ferits o assassinats, els supervivents diuen enutjats a Vash que marxi quan s'adonen que Knives és el seu germà. Vash s'acomiada i es dirigeix cap a l'est cap a July City per perseguir Knives.

4.- Famolenc! Mentre conduïa en Vash i en Roberto a July City, la Meryl colpeja accidentalment un sacerdot que viatja que porta una gran creu embolicada. El porten a una estació d'avituallament propera on troben els habitants assassinats, excepte un nen. De sobte, tot el grup és engolit des de baix per un Gran Cuc. Dins del cos cavernós, el nen fuig, i la Meryl i el Roberto també desapareixen. Vash i el sacerdot són expulsats del cuc a través del seu broc, però en Vash permet que els tornin a empassar per salvar els altres. En Vash s'adona que el nen controla el cuc i el sacerdot desembolica la creu per revelar una arma molt avançada que fa servir per disparar al nen i tallar el cuc per la meitat des de dins. Després que el grup es reuneix i sope amb carn de cuc, revela que es diu Nicholas D. Wolfwood i s'ofereix a viatjar amb ells. Més tard, Wolfwood es troba secretament amb el noi, que en realitat és Zazie la Bèstia, revelant que tots dos estan emprats de Knives.

5.- Fill de la Benedicció. Vash i els seus amics es troben amb un assentament abandonat que es basava en l'energia eòlica en lloc de les plantes per sobreviure. Tanmateix, el vent fa temps que s'atura. De sobte són atacats per un cyborg massiu, que té la intenció de matar en Vash. A mesura que en Vash evadeix el cyborg, es va revelant lentament que el poble temut Déu estava lluitant per la manca de vent i un nen anomenat Rollo va ser escollit per ser el següent "sacrifici" per obtenir la benedicció de Déu. Rollo va córrer cap al desert i va ser trobat per Vash, que va prometre protegir-lo. Tanmateix, Rollo encara va ser sacrificat i pres per l'organització de Knives. Els seus experiments el van convertir en un poderós cyborg. Aleshores el van deixar anar i el van tornar a matar tot el poble, inclosa la seva mare. Knives ara està explotant el ressentiment d'en Rollo cap en Vash per no haver-lo protegit. Vash intenta calmar en Rollo que dubta. Tanmateix, Wolfwood li dispara al cap, matant-lo. En Vash està furiós amb Wolfwood, però li recorda a Vash el seu fracàs per protegir el noi que li van treure la humanitat.

6.- Hi havia una vegada a Hopeland. La Meryl i el Roberto deixen en Vash i en Wolfwood en un port per abordar un vapor de sorra amb destinació al juliol. No obstant això, durant el trànsit, en Vash és atacat per un assassí que Wolfwood reconeix com a Livio. Fa anys, Wolfwood va conèixer a Livio a l'orfenat Hopeland on Wolfwood es va fer amic del nen més jove. Wolfwood va ser endut posteriorment per l'organització de Knives, l'Ull de Michael, on se li va injectar una droga experimental al llarg de mesos. La droga va enfortir el seu cos, però també el va envellir prematurament fins a convertir-se en un adult i posteriorment va ser coaccionat a unir-se a l'Ull de Michael per protegir Livio. De tornada al present, Vash i Wolfwood intenten neutralitzar Livio de manera no letal. Zazie i Legato Bluesummers observen la batalla, i Legato decideix complicar les coses sabotejant el vapor de sorra, enviant-lo a un curs de col·lisió cap a Hopeland. Al mateix temps, el Bad Lads Gang llança una incursió pujant al vapor de sorra. Ara atrapats entre Livio, les forces de seguretat del vaixell de vapor, i la colla dels Bad Lads, en Vash i en Wolfwood es veuen obligats a decidir entre qui salvar i qui matar.

7.- Wolfwood. Wolfwood decideix que aturar en Livio és la seva responsabilitat i comencen a disparar les armes l'un a l'altre a curta distància. Tot i que són colpejats diverses vegades, els seus cossos modificats es reparen ràpidament. Vash es dirigeix a l'interior del vapor de sorra on neutralitza alguns dels Bad Lads Gang i es troba amb la Meryl i el Roberto. Vash els porta a la coberta on després ajuda a Wolfwood a lluitar contra Livio. Wolfwood aconsegueix contactar amb Livio, que finalment recorda la seva estreta relació amb Wolfwood i les accions horribles que va realitzar per a l'Ull de Michael. Aleshores es dispara al cap. Descontent amb aquest gir dels esdeveniments, Legato activa el canó d'ions del vaixell de vapor i l'apunta a Hopeland, però en Vash, en Wolfwood i en Meryl treballen junts per redirigir-lo. L'enorme vapor de sorra continua cap a Hopeland, així que mentre Wolfwood es dirigeix a la sala de màquines per apagar els motors del vapor, Vash es dirigeix cap a la cambra de la planta. A fora, Legato i Zazie recuperen el cos de Livio i es retiren. Wolfwood, Meryl i Roberto segueixen a Vash fins a la cambra de la planta on el veuen comunicant-se amb un ésser viu dins de la planta i també revelant que té habilitats semblants a les plantes.

8.- La nostra Casa. Vash experimenta un flashback a la flota de colonització humana on es revela que tant Vash com Knives són independents, éssers semblants a humans nascuts de plantes normals. Es va penedir de confiar en Knives els codis de comandament dels vaixells que va utilitzar per sabotejar i destruir la major part de la flota. Patint de culpa, Vash va vagar pel desert on va ser rescatat pels supervivents del Vaixell Tres, liderats per Luida Leitner. Malgrat la desconfiança dels supervivents, especialment del segon al comandament Brad, Luida va insistir a mantenir amb vida en Vash, encara que en captivitat. Mesos més tard, després que la planta de Ship Three comencés a funcionar malament, en Vash va poder sentir la seva angoixa i va insistir a veure-la. Va utilitzar els seus poders per curar la planta que el va portar a ser alliberat i acceptat com a membre oficial de Ship Three. Van passar cinc anys quan Vash va començar a viatjar amb Brad a altres vaixells estavellats per curar les seves plantes. Ara instal·lat, el vaixell Tres li va donar la seva jaqueta vermella. Tanmateix, Brad finalment va aconseguir reparar la caixa negra de Ship Five, que va revelar el paper de Vash i Knives en l'accident. En escoltar això, en Vash va marxar per expiar el seu error. Finalment va arribar a un altre vaixell estavellat on es va trobar amb Knives.

9.- Milions de Ganivets. Vash i Knives van presenciar com els supervivents del vaixell estavellat utilitzaven les seves plantes per alimentar la seva nova ciutat, fent que Knives jurés venjança contra tota la humanitat. Va colpejar, matant els guàrdies humans i quan la Luida va arribar per recuperar en Vash, Knives li va ordenar que la matés. En Vash es va negar i quan en Knives va intentar matar-la, va fer que en Vash obrís sense voler una "porta" al seu braç esquerre. Els ganivets van treure el braç d'en Vash per tancar la porta i després es van retirar, prometent que en un segle, destruiria "milions" d'humans i poblaria el planeta amb plantes. En el present, 150 anys després, en Vash es desperta al Vaixell Tres, que va intervenir per aturar el vapor de sorra. La Luida, molt més antiga, mostra a Meryl i Roberto un enorme terrari que conté flora amb la qual planegen terraformar Nomans Land. Tanmateix, la Meryl i el Roberto són segrestats per Zazie i portats a la base de Knives al juliol. Zazie revela que de fet són una ment rusc que representa la voluntat col·lectiva dels indígenes Worms of Nomans Land, que estan intentant determinar si es beneficiaran més alineant-se amb els humans o les plantes.

10.- Humanitat. Vash i Wolfwood arriben al juliol, on Vash revela que sap que Wolfwood ha estat treballant per a Knives. A la base de Knives, Meryl i Roberto es troben amb l'investigador Bill Conrad, qui explica que ha estat intentant crear un nou tipus d'ésser humà armat que s'adapti millor a les condicions hostils de Nomans Land. No obstant això, els seus experiments com Monev the Gale, Nicholas i Livio han acabat en fracàs. Ara està utilitzant teixits clonats de Knives en un intent de crear un nou tipus de tipus d'humanitat híbrid humana-planta que són "independents" com Knives i Vash. Quan la Meryl expressa llàstima per ells, una anomenada Elendira surt de la seva càpsula i l'ataca a ella i en Roberto. Vash i Wolfwood arriben just a temps per salvar la Meryl d'Elendira, però en Roberto està ferit de mort. Ell confia la seva pistola derringer a la Meryl abans de morir i ella decideix enfrontar-se a Knives. Wolfwood separa en Vash ara que la seva missió s'ha completat. Vash s'enfronta a Knives, que el deixa caure en una trampa, amb la intenció de refer-lo com l'Independent perfecte.

11.- Cap a un nou món. Vash es deixa caure a un tanc, on Knives inicia per força una connexió mental amb ell. Mentrestant, la Meryl es dirigeix a buscar en Vash i s'indigna quan Wolfwood afirma que en Vash ja no li preocupa. Arriba al laboratori de Conrad on aquest explica que les plantes són un conducte entre els seus poders físics i la seva font en un nucli que existeix en una dimensió superior. Knives té la intenció de sincronitzar-se amb Vash, utilitzant la seva habilitat única per obrir una porta bidireccional a la dimensió superior. Knives té previst utilitzar el nucli per donar una ànima a cada planta, fent-les independents i garantint l'extinció de la humanitat. En Vash es resisteix mentre Knives manipula els seus records i li mostra que hi havia un tercer nen independent a la seva nau que va ser utilitzat per a experiments cruels. Knives finalment trenca el testament d'en Vash dient que va fer caure la flota colonial en benefici d'en Vash. Quan els germans estan totalment sincronitzats, Knives obre la porta i viatja fins al nucli. A l'exterior, Vash comença a engendrar zarcillos que comencen a destruir el juliol mentre formen una figura humanoide florida massiva, mentre que Knives proclama que els Independents portaran un nou ordre al món.

12.- Elevat migdia de juliol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada