Bloc personal,

divendres, 24 de març del 2023

Isekai Nonbiri Nōka (2023) S01
(Farming Life in Another World)

[342]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ryōichi Kuraya
Guió: Touko Machida (novel·la serialitzada: Kinosuke Naito)
Música: Yasuharu Takanashi, Johannes Nilsson
Estudi: Zero-G
Veus de doblatge: Atsushi Abe, Shino Shimoji, Aya Suzaki
Emissió: 06/01/23 - 24/03/23
Títol original: 異世界のんびり農家

[ Animació, fantasia, harem, isekai, cuina, shōnen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (6,9):
“Tornant a nèixer en un altre món, un jove tria viure una vida tranquil·la com a pagès.”

Crítica

El somni humit de tot adolescent…

Basat en una novel·la serialitzada de Kinosuke Naito en publicació des de 2016, de la que n’han fet adaptació a novel·la lleugera (2017 - actualitat) amb un total de 14 volums, també un manga il·lustrat per Yasuyuki Tsurugi (2017 - actualitat) amb 10 volums publicats fins ara i fins i tot un spin-off del manga (Isekai Nonbiri Nōka no Nichijō) escrit per Yuji i il·lustrat per Fujimi Shobo (2022 - actualitat).

No sé pas què ha passat aquesta temporada, però a part del gran número de sèries que he anat seguint, m’he menjat, sense proposar-m’ho específicament, un “parell de tres“ d’isekais de fantasia que, especialment a mi no em diuen ni fu ni fa, però aquí estan entre pit i esptalla.

Una història simple, pausada, sense pretensions que, al principi, em recordava qualsevol joc del tipus Sim City on, mica en mica, vas construïnt el teu poblat, ciutat o imperi, però, al final, s’ha fet més que evident que és un harem com la copa d’un pi! I escolta… també està bé! M’ha entretingut prou i m’ho he passat bé!

Molt d’isekai i d’harem, però també molta cuina, que també és un tema recurrent en els isekais d’aquesta temporada…

==

Aquesta temporada he anat seguint més d’una vintena de sèries anime (comptant les cancel·lades), però la percepció que n’he tingut respecte la temporada anterior és que eren de pitjor qualitat. També cal dir que produccions importants i reconegudes m’han decebut molt i, encara que estiguin molt ben fetes, m’han avorrit tant que han anat al final de la llista. Aquí el meu rànquing dels anime d’aquest hivern 2022/2023:



Resum (amb espòilers)

Hiraku mor per pura casualitat perquè un Déu no li dona sort, així que el va reencarnar en un altre món com a disculpa; fins i tot convertint un artefacte sagrat en una eina polivalent per a ell. Aquesta nova vida per a Hiraku acaba esdevenint força estranya, construint lentament una comunitat i un poble d'espècies diferents; amb ell com a alcalde.

==

1.- La Totpoderosa eina agrícola. El fundador del poble, Hiraku Machio, desperta d'un somni de morir d'una malaltia terminal en la seva vida passada i després passa el seu dia normal dirigint el seu poble agrícola poblat per semi-humans. En el passat, el Déu de la Terra va optar per reencarnar Hiraku com a disculpa per la seva vida inusualment dura i la seva dolorosa malaltia terminal. Hiraku va demanar reencarnar-se com a granger, ja que li encantava veure espectacles agrícolas a l'hospital. Déu li regala un nou cos poderós i l'eina màgica Omnipotent Farming Tool, que pot convocar qualsevol eina que necessiti i es pot utilitzar sense cansar-se. Despertant-se en un bosc lluny de la civilització, Hiraku selecciona l'arbre més gran com a lloc per a la seva granja i amb l'eina és capaç de construir un pou, construir un campament i cavar el seu primer camp. Per a la seva sorpresa, l'eina fa que els cultius comencin a brotar sense plantar llavors primer. Al cap d'unes setmanes rescata un parell de llops als quals anomena Kuro i Yuki que dóna a llum la mateixa nit a quatre cadells. Adoptant tots els llops per protegir la granja dels monstres i, finalment, Hiraku comença a collir la seva primera collita. En un altre lloc, una jove viatgera escolta històries sobre el bosc de la mort ple de monstres i decideix investigar.

2.- El primer vilatan. Déu s'adona que va fer un mal en reencarnar en Hiraku al Bosc de la Mort, però decideix esperar fins que un monstre se'l mengi i tornar-lo a reencarnar. Hiraku descobreix que pot dictar quines llavors sembra l'Eina amb la seva ment i amplia els seus camps. Amb l'arribada de l'hivern, els llops van a buscar una aranya gegant simpàtica que teixeix roba d'abric a canvi de viure a l'arbre d'Hiraku. Hiraku anomena l'aranya Zabuton. Durant tot l'hivern Hiraku lluita amb la solitud, sobretot quan els cadells de llop maduren i troben parella, i fins i tot Zabuton reapareix amb vint nadons. A la primavera, Hiraku descobreix un nen vampir debilitat anomenat Ru al bosc, i després de donar la seva sang, ella reprèn la seva mida adulta. Ru està sorprès pels seus cultius, que són nous en aquest món, i explica que és una investigadora medicinal, però quan els nobles van enviar una persona problemàtica per robar-li la recerca, es va amagar al bosc. Es fan amics, i en Hiraku li demana a la Ru que es mudi amb ell. La Ru està d'acord i es prometen per casar-se. Hiraku afegeix un jardí d'herbes als seus camps per ajudar en la investigació de Ru. En un altre lloc, una altra jove viatgera busca el bosc de la mort.

3.- Cada cop més nous companys d'habitació. Un àngel anomenat Tia apareix buscant en Ru i se sorprèn de trobar-la casada amb Hiraku. La Tia revela que la Ru té una recompensa després de destruir una ciutat, tot i que la Ru insisteix que estava justificada ja que un noble la va mantenir empresonada allà. La Ru convida bruscament a la Tia a viure amb ells, i després d'experimentar la seva vida agrícola, s'ho pren com una cosa natural. Els llops tenen encara més cadells, així que Hiraku amplia la granja per donar-los més espai. La meitat dels nadons de Zabuton marxen per trobar el seu propi territori, però els altres viuen als arbres fruiters d'Hiraku. La Tia, que necessita treballadors, convida a la granja set noies, membres d'un clan d'elefs gairebé extingits que necessiten una llar permanent per reconstruir la seva població. A causa de la seva llarga vida útil, els elfs tenen múltiples habilitats, com ara la construcció, la ferreria i la cocció. Hiraku es preocupa que el Senyor Dimoni que controla el bosc l'acusi de robar la terra, però en Ru li assegura que el Senyor Dimoni no li importarà. Hiraku decideix millorar les vies fluvials al voltant de la granja.

4.- Les vies navegables fan que la vida se senti completa. Zabuton captura un monstre abella reina i se'l dóna a Hiraku, que construeix un cobert perquè li construeixi un rusc i produeixi mel. Hiraku i els elfs construeixen un canal i un embassament per accedir a l'aigua i a la pesca. Amb molta aigua, Hiraku construeix el seu primer camp d'arròs i utilitza la primera collita per fer onigiri amb peix. A continuació, construeixen una casa de banys, inclòs un segon dipòsit que van omplir de llims per depurar l'aigua dels banys abans de tornar-la al riu. Hiraku es pot banyar, però el seu relaxant bany es torna molt estressant envoltat de nou belles dones nues que insisteixen a unir-se a ell al bany. Cinc noies elfes més es dirigeixen a la granja, així que Hiraku decideix construir més cases. Els elfs semblen decidits a començar a tenir nadons tan aviat com sigui possible, preocupant en Hiraku, ja que és l'únic home entre un nombre creixent de dones. Kuro el llop narra que està agraït a Hiraku per haver donat a ell i a la seva família una llar permanent. Està segur que Hiraku, que sobreviu fàcilment al bosc de la mort i atrau tantes dones potencials, ha de ser més que un humà normal.

5.- Curry i Sobreviure a l'hivern. A la insistència de tots els altres, la casa d'Hiraku es reconstrueix encara més gran amb habitacions individuals per a ell, Ru i Tia; i un menjador comunitari per compartir entre tots. Hiraku ignora sàviament el llit doble secret que s'amaga darrere d'una porta tancada. Hiraku recull la seva primera collita d'espècies, cosa que li permet fer curri amb pa naan. La Ru i la Tia s'obsessionen a convertir el coriandre en encants protectors contra els llops d'Hiraku als quals no els agrada la forta olor, ja que encara recorden que els llops els van colpejar les primeres vegades que van arribar a la granja. S'acosta l'hivern i tothom comença a emmagatzemar subministraments, especialment llenya i aliments en conserva. Hiraku tem que no contribueixi prou, ja que és l'únic que no pot utilitzar la màgia, però la Lea li assegura que ningú més ha aconseguit viure i prosperar al Bosc de la Mort abans. Arriba l'hivern, així que amb tothom tancat a l'interior, Hiraku introdueix jocs de taula, que permeten a la Ru i la Tia mantenir la seva rivalitat sense danyar res. Hiraku se sorprèn que els llops també puguin jugar, amb Kuro derrotant fàcilment a Ru als escacs i Hiraku a Mah-jong. Finalment arriba la primavera, però abans que puguin plantar nous cultius, Zabuton fa sonar l'alarma mentre un gegant Wyvern s'acosta a la granja.

6.- Això és un poble. L'eina agrícola d'Hiraku es transforma espontàniament en una llança màgica, i mata el Wyvern. L'assassinat d'un llegendari wyvern aterroritza els generals del Senyor dels Dimonis i Dryme el Rei Drac, que es pregunten qui viu exactament al bosc de la mort. Hiraku conrea raïm per fer vi. Déu és castigat per la seva filla, la deessa de l'agricultura, que revela que l'eina agrícola que li va donar a Hiraku és en realitat una rèplica de Gryme the God Spear, i Hiraku només ha sobreviscut utilitzant-la perquè Déu li va concedir casualment un cos sobrenaturalment sa. Zabuton i els llops atrapen un altre vampir que resulta ser la germana de la Ru, la Flora. Com a una altra investigadora, la Flora està fascinada per la descripció d'Hiraku dels microorganismes en fermentació que produeixen vi, miso i tofu, així que es trasllada a la granja, portant vaques i dues dotzenes de minyones d'ogre amb ella. Sentint-se superada en nombre, la Tia convida tres àngels més i una tribu d'homes llangardaix que proporcionen pollastres. Arriben trenta elfs més, tots amb plans de tenir nadons. Hiraku realment comença a preocupar-se per l'absència d'altres homes. A mesura que la granja s'amplia per adaptar-se a tothom, Hiraku la rebateja com a Gran Poble de l'Arbre i fa una festa per celebrar l'ocasió en què tothom declara per unanimitat a Hiraku com a alcalde del poble.

7.- Un Cor Hospitalari. El general dimoni Beezel es reuneix amb Hiraku que ofereix al Senyor Dimoni el 10% de la seva collita com a impost anual. Beezel accepta, però més tard revela als generals Grattz i Randan que només va acceptar un 10% per por del que està protegint el poble d'Hiraku: la princesa vampir Ru, l'àngel de l'anihilació Tia, un exèrcit d'elfs, àngels i homes llangardaix, una manada de llops infernals i un major. Aranya dimoni. El Rei Drac Dryme també visita el poble. Hiraku s'adona com a alcalde de la necessitat de conrear relacions diplomàtiques, així que construeixen una ambaixada per allotjar els visitants durant la nit. Hiraku també educa amb prudència els habitants del poble sobre la diferència entre convidats i intrusos no desitjats. Els seus propers visitants són Beastmen from Howling Village, miners i caçadors el líder dels quals Garf negocia un acord comercial; plata, ferro i vidre a canvi de cultius alimentaris. A canvi de vi, Dryme accepta fer transport de mercaderies entre el Great Tree Village i Howling Village. Finalment, vint homes bèstia demanen traslladar-se al poble del Gran Arbre, totes dones joves. Hiraku finalment posa el peu avall i demana als Homes Bèstia que també enviïn homes a viure al poble, només per trobar que els "homes" que envien són nois massa joves per casar-se amb algú durant almenys 10 anys.

8.- La Investigadora i les Dues Princeses. Quan Sena i els altres homes bèstia s'aclimaten a la vida del poble, en Hiraku encara es preocupa no poder utilitzar la màgia. Més tard derrota un Ós Grappling i un Escurçó Sagnant que lluiten fora del poble, que cuina per a una altra festa del poble. Amb l'ajuda de Flora, Hiraku crea maionesa i miso. Més tard, els nans dirigits per Donovan visiten el poble per intercanviar el vi d'Hiraku per tecnologia de destil·lació, cosa que permet al poble elaborar whisky de blat de moro. Els nans també acaben traslladant-se al poble. Hiraku espera que els nans es vulguin casar, però només se senten atrets per les dones amb barba. Apareixen dos dracs i Hiraku gairebé en mata un fins que Gucci (el majordom de Dryme) revela frenèticament que són la filla d'en Dryme, Lastismoon i l'esposa de Graffaloon, Graffaloon li demana a Lasty (el sobrenom de Lastismoon) que es quedi al poble com a diplomàtic, amb l'esperança d'evitar que Hiraku es converteixi en el seu enemic. Hiraku més tard assigna a Lastismoon la responsabilitat de totes les relacions diplomàtiques, que el general Dimoni Beezel descobreix en una missió de compra de productes. Aterrat, Hiraku ara "mana" els dracs, envia la seva pròpia filla Flowrem a viure al poble com a espia. En Flowrem es sorprèn al veure que l'"exèrcit" del poble és prou poderós com per amenaçar l'Exèrcit dels Dimonis i encara està més sorprès d'entendre de Lastismoon que el seu "comandant" Hiraku és un humà prou fort que gairebé va matar a Graffaloon. En Flowrem decideix quedar-se al poble més temps del previst tot i estar (al principi) constantment nerviós per Hiraku.

9.- El mercader i el drac. El poble absolta un llim que va beure una bóta del preuat vi del poble. Arriba la tardor i, sobre una olla, en Hiraku troba a faltar el marisc, així que en Flowrem i en Lasty s'organitzen per intercanviar peix amb un comerciant anomenat Michael. Com a part de l'acord, sol·licita convertir-se en el proveïdor d'Hiraku i gestionar tot el comerç entre Hiraku i el món exterior. Hiraku sent que Michael és digne de confiança, tot i que es mostra a través de flashbacks còmics on Michael estava aterrit. Un altre drac desafia en Hiraku a lluitar. Després de capturar-la, Hiraku descobreix que és Hakuren, la germana gran immadura de Dryme. Dryme explica que la Hakuren creia que la Lasty s'havia casat amb Hiraku i, com que era soltera, estava gelosa. Sense cap distracció, en Hiraku obliga a l'Hakuren a reparar el dany. En Hakuren descobreix els jocs de taula i Hiraku es veu atraït sense voler pel strip-Mahjong que acaba amb les dones que veuen que Hiraku perd i es despulla. Beezel s'assabenta de la presència d'Hakuren al poble, cosa que fa que el seu company de feina el general Randan enviï la seva carta de renúncia amb por. El Senyor Dimoni Galgardo està més preocupat que la seva filla Yuri estigui passant per una rebel·lió adolescent. La Hakuren intenta traslladar-se al poble com a aturada, però després que Hiraku la castiga prou vegades, es converteix en la professora del poble. Hiraku descobreix que alguns cadells d'Inferno van assaltar una casa calabós de dones Lamia. Després de demanar-los disculpes, les Lamias comencen a intercanviar el tresor del calabós per collites. Finalment, constitueix un servei de lliurament per a tots els pobles comercials. Mentrestant, Yuri està convençut que Flowrem és el presoner d'Hiraku i planeja envair el Gran Poble de l'Arbre.

10.- Princesa Yuri. La Flowrem s'assabenta de les intencions d'en Yuri, però l'ambiciós però coneguda noblesa de dimonis simplistes, Rosalind, Klakkase i Roaju li han mentit. Flowrem organitza en secret que l'exèrcit de Yuri sigui derrotat, però no matat, per les dames Lamia. Com a càstig, la Flowrem trasllada a la Yuri i als idiotes al poble per treballar com a expiació, tot i que oculta el seu intent d'invasió a Hiraku per raons polítiques. El trio intenta escapar, però sempre es veu frustrat pels llops infernals i les aranyes dimonis. Els idiotes ajuden a contracor a Flowrem amb la documentació financera del poble, passant a ser conegut com el Trio de l'Ajuntament. Aprendre la veritat sobre el poble, Yuri lamenta gairebé haver-hi envaït i torna a casa satisfet. El Trio decideix quedar-se, preferint la vida del poble a la política de la cort del dimoni. Galgardo està confós pel canvi brusc de personalitat d'en Yuri i, erròniament, creu que té un xicot. Cinc elfs de muntanya liderats per Ya es traslladen al poble, utilitzant la seva màgia del foc per elaborar articles de ceràmica. Flowrem frustra un complot furtiu del Trio per seduir a Hiraku. Es descobreix un calabós on resideix un altre Bloody-Viper que els elfs volen caçar, ja que la seva carn pot augmentar les seves possibilitats d'embaràs. Quan arriba l'hivern, la Ru emmalalteix i es posa al llit. A causa dels seus símptomes, Sena sospita que Ru està embarassada del nadó d'Hiraku.

11.- La vida quotidiana i el progenitor. A mesura que avança l'embaràs de la Ru, Hiraku segueix el seu horari diari de dirigir el poble, treballar a la granja, controlar a tothom, garantir la seguretat del poble i l'entrenament de combat. De sobte apareix un home que resulta ser el progenitor del vampir Vargryfe, l'avi de 4000 anys de Ru i Flora. Els vampirs solen tenir fills transformant un altre humà en un vampir, de manera que l'embaràs de Ru és poc freqüent. Després d'haver vist l'estàtua d'Hiraku del Déu que el va reencarnar, Vargryfe revela que també va conèixer Déu una vegada abans de néixer com a vampir. Ha oblidat la majoria dels detalls des que, per mantenir el seny durant la seva vida eterna, esborra els seus records cada pocs segles. Hiraku talla a Vargryfe una còpia de l'estàtua que Vargryfe dona en secret al temple del Déu de la Creació. Els sacerdots estan tan fascinats per una semblança tan precisa de Déu que fan saber que el Gran Poble de l'Arbre està sota la seva protecció. Per celebrar l'embaràs de la Ru, Vargryfe envia al poble un piano de cua car. El Trio està massa nerviós per jugar-hi, així que en Hiraku acaba comprant una versió més barata perquè practiquen primer, tot i que ho lamenta quan la pràctica no li impedeix dormir.

12.- Naixement. L'embaràs de Ru continua. En solidaritat, el poble renuncia a l'alcohol fins que Ru pot tornar a beure. Quan la Ru comença a parir, les dones desterran en Hiraku de la casa, de manera que vaga per la granja fins que en Ru dóna a llum el seu fill Alfred, un mig vampir, i en Hiraku està encantat de ser un pare per primera vegada. Hiraku decideix que el poble necessita la seva pròpia moneda, ja que el seu sistema actual de comerç de béns ja no és sostenible, així que forja monedes del Gran Arbre i en dóna tres a cada vilatan, tot i que hi ha certa confusió sobre el que val exactament una moneda. Per celebrar el naixement d'Alfred se celebra una gran festa i els nans produeixen un vi de celebració per guardar fins que Alfred tingui l'edat suficient per beure. Beezel decideix que el poble del Gran Arbre és massa poderós per derrotar-lo mai i planeja convertir-se en aliat. Galgardo té una rabieta, pensant erròniament que Beezel vol concertar un matrimoni polític entre Yuri i Hiraku. Hiraku rep peticions de gairebé dues-centes persones que volen traslladar-se al poble per escapar de guerres o persecucions, així que es decideix que construiran un segon poble sencer a prop per allotjar-los a tots, el Great Tree Village 2.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada