Bloc personal,

dimarts, 28 de març del 2023

Tondemo Sukiru de Isekai Hōrō Meshi (2023) S01
(Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill)

[348]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kiyoshi Matsuda
Guió: Michiko Yokote (novel·la: Ren Eguchi)
Música: Masato Kōda, Kana Utatane, Kuricorder Quartet
Estudi: MAPPA
Veus de doblatge: Yuma Uchida, Satoshi Hino, Hina Kino
Emissió: 11/01/23 - 28/03/23
Títol original: とんでもスキルで異世界放浪メシ

[ Animació, aventura, comèdia, menjar, isekai, shōnen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,6):
“El Mukouda Tsuyoshi és transportat a un món de fantasia i descobreix que la seva única habilitat és ‘Menjar de menú’.”

Crítica

Una “ximpleria” que no s’aguanta per enlloc, però que m’ha deixat ben entretingut…

Basat en una novel·la serialitzada de Ren Eguchi actualment en publicació des de 2016, de la que han fet adaptació a novel·la lleugera il·lustrada per Masa, també en publicació des de 2016 amb un total de 13 volums. L’han adaptat a manga amb Akagishi K d’il·lustrador, actualment en publicació des de 2017 amb un total de 9 volums. El manga també té un spin-off (Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill: Sui's Great Adventure) des de 2018 amb 7 volums publicats amb Momo Futaba d’il·lustrador.

També es pot trobar sota el títol Tondemo Sukiru de Isekai Hourou Meshi.

“Un grup de quatre japonesos, format per tres estudiants de secundària i un adult, són convocats màgicament a un món de fantasia paral·lel pel Regne de Reijseger, que els demana ajuda en la seva guerra contra el poble dimoni. Com a resultat del ritual de convocatòria, els tres estudiants semblen tenir diverses habilitats màgiques poderoses i són acceptats com a "Herois". No obstant això, l'adult, un assalariat normal anomenat Tsuyoshi Mukouda (també conegut com "Mukohda"), només té el poder de "Supermercat en línia". Desconfiat de les veritables intencions del regne, convenç als nobles que la seva habilitat és inútil, el que li permet marxar i seguir una vida senzilla al nou món. Experimentant amb la seva habilitat de supermercat en línia, descobreix que és capaç de demanar menjar i altres productes a l'instant del Japó. Durant els seus viatges, coneix una bèstia llegendària coneguda com a "Fenrir", que demana que Mukohda li doni un àpat. Després de nombroses porcions, el Fenrir, finalment anomenat Fel, li agrada la cuina de Mukohda i l'obliga a acceptar un contracte familiar. Mentre Mukohda continua el seu viatge, es troba amb altres monstres, així com amb déus del Regne Diví, que li atorguen contractes i benediccions familiars per tal d'obtenir el seu menjar i béns d'un altre món.”

==

Aquesta temporada he anat seguint més d’una vintena de sèries anime (comptant les cancel·lades), però la percepció que n’he tingut respecte la temporada anterior és que eren de pitjor qualitat. També cal dir que produccions importants i reconegudes m’han decebut molt i, encara que estiguin molt ben fetes, m’han avorrit tant que han anat al final de la llista. Aquí el meu rànquing dels anime d’aquest hivern 2022/2023:



Resum (amb espòilers)

Tsuyoshi Mukouda és accidentalment convocat com a heroi al Regne de Reijseger en un altre món per ajudar a defensar-se dels seus enemics. Desconfiat de les veritables intencions de la família reial, Mukouda és capaç de sortir de la situació a causa de la seva habilitat no de combat, "Supermercat en línia", que es considera inútil.

Tanmateix, aquest poder demostra ser qualsevol cosa menys inútil. Amb aquesta capacitat, Mukouda és capaç d'adquirir de manera econòmica productes alimentaris i estris del Japó, la majoria dels quals es consideren de luxe en aquest món. Mentre Mukouda prepara una tempesta utilitzant la seva habilitat, crida l'atenció del temible llop mític Fenrir. La bèstia llegendària negocia ràpidament un contracte per convertir-se en el familiar de Mukouda, incapaç de resistir-se als deliciosos plats. Amb Fenrir al seu costat, Mukouda viatja pel món, guanyant-se com a aventurer i comerciant mentre gaudeix de deliciosos àpats.

==

1.- La meva habilitat absurda és inesperadament útil. Tsuyoshi Mukouda (també conegut com "Mukohda") és convocat des del Japó a un món alternatiu amb altres tres per convertir-se en herois del Regne de Reijseger. A diferència dels altres que tenen habilitats en l'espasa i la màgia, Mukohda només posseeix l'habilitat "Botiga en línia" que li permet gastar diners per convocar aliments i productes en línia del Japó. En sentir que la família reial de Reijseger no és fiable, Mukohda els convenç que la seva habilitat és inútil i accepta diners per desaparèixer en silenci. Confirmant que els reials són tirans, Mukohda abandona Reijseger i contracta en Werner i els seus aventurers de Voluntat de Ferro perquè l'escoltin al veí Regne de Veenen. Mukohda els proporciona menjar amb la seva habilitat i prepara els àpats en una moderna estufa de càmping. Mukohda descobreix que els ingredients japonesos augmenten la salut i la màgia i decideix utilitzar només ingredients recollits a mà per si la gent descobreix la seva habilitat i intenta aprofitar-la. Una nit, la cuina de Mukohda atreu un Fenrir, un llegendari monstre llop, que demana tastar el menjar. El Fenrir està tan impressionat que insisteix a convertir-se en el familiar contractat de Mukohda a canvi de tres àpats al dia. Calculant el cost d'alimentar el seu nou Fenrir, Mukohda s'adona que necessita feina immediatament.

2.- El familiar destacat és una llegenda viva. Mukohda anomena el Fenrir Fel. Werner li diu que entrar a Veenen serà difícil, ja que els Fenrir són monstres llegendaris i segur que cridaran l'atenció. Fel accepta caçar la seva carn sempre que en Mukohda la cuini, la qual cosa també estalvia diners. Fel sí que crida l'atenció a la frontera, però se li permet entrar a Veenen a causa del seu contracte familiar. Mukohda decideix registrar-se al Gremi de Comerciants, amb la intenció d'utilitzar Online Grocery per convertir-se en un comerciant ambulant i veure món. Gairebé immediatament, Mukohda rep una invitació per conèixer el margravi Lindell, però es nega. Mukohda es registra com a comerciant de rang de ferro, la qual cosa li permet dirigir una parada de comerç mòbil entre ciutats. Descobreix articles com la sal i el pebre comprats a Online Grocery per 10 monedes de coure són productes rars i ven una bossa de cadascun al mateix Guildmaster per 17 d'or. A més, s'uneix al Gremi d'Aventurers per vendre peces de monstre valuoses que li queden dels àpats de Fel, però s'assabenta que ha de completar una missió al mes per mantenir la seva pertinença. Mantenint-ho senzill, accepta una recerca per recollir plantes medicinals. Werner i els seus amics expressen l'esperança de tornar a veure en Mukohda, ja que trobaven a faltar la seva presència i la seva excepcional habilitat culinària.

3.- El meu súper poder és cuinar. Mukohda completa la recerca ràpidament i, mentre en Fel caça més carn de monstre, és capaç d'utilitzar ingredients amb descompte per fer espaguetis. Mukohda són orcs alterats, que tenen un aspecte més humanoide, són una font d'aliment acceptable fins i tot els humans mengen. Fel comença a deixar que Mukohda caigui a l'esquena per fer el viatge més ràpid. La secretària del gremi d'aventurers, Bianca, malgrat la seva personalitat abrasiva, desenvolupa una debilitat per a Fel. Mukohda fa massacrar els monstres, conserva la carn i ven la resta de les parts del cos per 200 d'or i el carnisser explica que els aficionats sovint subestiman el valor de les parts del monstre. Mukohda també descobreix, malgrat les expectatives, que la carn d'orc és fins i tot més saborosa que la de porc. Amb Fel cridant tant l'atenció, Mukohda decideix que és més segur afirmar que és un Gran Llop, no un Fenrir. A causa de la seva nova riquesa, Mukohda celebra presentant Fel a la vedella japonesa Wagyu. Malauradament, una carn japonesa d'alta qualitat augmenta les estadístiques de Fel tan altes que caça monstres encara més forts tota la nit, inclòs un rar general orc, un ogre de rang A i fins i tot una quimera llegendària. Exasperat per quants monstres valuosos necessita matar, Mukohda decideix no alimentar mai més a Fel wagyu.

4.- No es pot començar el viatge sense un mapa. Mukohda descobreix que pot utilitzar la màgia, però és patèticament feble. Fel insisteix que el combat és la manera de millorar i obliga un Mukohda que protesta a lluitar contra un poble goblin. Mukohda augmenta el nivell de la seva màgia de foc, però es desmaia per la tensió, i requereix que Fel el salvi. Fel recompensa el seu esforç caçant un rei follet que, tot i que no és comestible, conté una valuosa pedra màgica. Massa esgotat per cuinar Mukohda alimenta pastes de postres Fel. Fel revela que és beneït per Ninrir, la deessa del vent, fent de la màgia del vent el seu element més fort. Gelosa, Mukohda demana a qualsevol deessa que li doni una benedicció. En un altre lloc, una deessa realment escolta la seva petició. Per evitar vagar sense rumb, entren a una ciutat per comprar un mapa, però aprenen a causa de la quantitat de guerres que els mapes precisos del món són secrets nacionals. En un pub, compra un mapa que mostra la ubicació general dels regnes i els seus calabossos per un or. Aprenent d'alguns aventurers, va ser estafat ja que els mapes són un element bàsic disponible a tots els gremis per una plata. Després d'haver adquirit un mapa, Mukohda decideix dirigir-se cap a l'est cap a un regne al costat de l'oceà.

5.- Mukohda. Fel insisteix que descansen al costat d'un llac perquè Mukohda pugui cuinar peix. En Mukohda descobreix un monstre Slime que pot menjar qualsevol cosa i devora útilment l'envàs en què van arribar les seves comandes en línia. En Fel revela que al Slime li agrada Mukohda, que per a un monstre tan senzill constitueix un Contracte. Mukohda anomena el seu nou Sui familiar, que comença a pujar de nivell ràpidament quan Mukohda li dóna menjar real. Una vegada que Mukohda entrena a Sui perquè no es mengi els seus estris, Sui és capaç de rentar. Ninrir envia a Fel una Revalació; concedirà a Mukohda la seva benedicció per augmentar la seva màgia i la seva resistència a les lesions, a canvi d'una oferta de dolços un cop per setmana. Mukohda fa una ofrena de panets dolços i se li concedeix la benedicció. Mentrestant, Ninrir, una jove deessa amb una severitat de dolços, devora els panets i comença a enviar Mukohda Revelacions cada pocs dies són poc més que llistes de dolços que ella vol. Ella fa rabietes quan ell intenta complir amb el seu acord d'una oferta per setmana. Malgrat la benedicció, Fel està decebut pel progrés de Mukohda amb la màgia de combat i el porta a una àrea especial on les seves habilitats haurien de millorar ràpidament.

6.- El creixement passa del no-res. Fel obliga a Mukohda a entrar en un calabós recentment aparegut i lluitar contra monstres per millorar ràpidament la seva màgia terrestre, Stone Bullet, de manera que Mukohda es prepara menjant ingredients japonesos per augmentar l'estat temporal. Obligat a lluitar sense l'ajuda d'en Fel, Mukohda es torna més habilitat en Stone Bullet i és capaç de disparar tres bales simultàniament. Ell descobreix que Sui és útil en combat amb fortes bales àcides. Després de derrotar un exèrcit de Kobolds, Mukohda s'enfronta al cap de la masmorra, Kobold King, enfurismat per la mort del seu exèrcit. Mukohda millora desesperadament Stone Bullet a Stone Cannon i fereix el rei, però es queda sense màgia, de manera que Sui mata el rei i puja de nivell mentre Mukohda es desmaia. En despertar-se, Mukohda descobreix que Sui ara pot parlar d'una manera infantil i es refereix a l'indignat Fel com l'oncle Fel, i tot i que tots dos han pujat de nivell, Mukohda està decebut, Sui és realment més fort que ell, però encara tracta a tothom amb una gran quantitat d'Oyakodon. elaborat amb ingredients japonesos que augmenten les estadístiques.

7.- El llop balla amb monstres. Fel insisteix en una drecera pels territoris de Griffon, de manera que Mukohda passa tot el temps aterrit. Al llarg del camí, Mukohda descobreix que els bolets curatius rars poden fins i tot curar ferides per punyalades i ossos trencats. Sui se'n menja un i adquireix una habilitat per produir diversos tipus de pocions curatives, inclosa una tan poderosa que pot salvar la gent d'una mort segura. Un grifó desafia en Fel a un duel per demostrar que és el grifó dominant. Fel guanya, requerint les noves pocions de Sui per salvar en Griffon. Mukohda s'adona que Fel també es va ferir, una gesta que pocs han aconseguit, i els altres grifons coincideixen que Griffon és el nou líder. Griffon dóna a Mukohda una ploma que li garanteix un pas segur per sempre al territori dels grifons. En Fel està furiós. Mukohda ha estat oblidant les seves ofertes a Ninrir. Després de sis setmanes a la drecera, surten del territori dels grifons i troben una caravana comercial atacada per bandits. Fel espanta els bandits perquè es rendeixin i l'agraït propietari de la caravana, Lambert, els convida a acompanyar-lo a Karelina, una ciutat propera a on Mukohda volia visitar l'oceà. Ninrir més tard obliga a Mukohda a arrossegar-se per haver descuidat les seves ofertes i només cessa quan ofereix una gran selecció de postres d'estil occidental.

8.- Tots els monstres Boss són saborosos. Mentre viatja amb la caravana, Mukohda s'assabenta que els rumors de Fel ja han arribat a la majoria dels regnes i tem que hagin cridat massa l'atenció. En arribar a la ciutat de Karelina, Mukohda descobreix que s'ha revocat la pertinença al seu aventurer perquè no ha completat cap missió en més d'un mes. Després de renovar la seva pertinença, provoca un enrenou entre els guàrdies de Lambert en revelar tots els monstres que Fel va atrapar durant el seu viatge, molts dels quals són de gran qualitat. En Mukohda decideix que necessita un ascens a aventurer de rang F pels beneficis augmentats que facilitaran l'alimentació de Fel. Ninrir fa la seva última demanda de dolços, renyant en Mukohda per haver-la oblidat de nou. Mukohda es veu obligat a fer una missió per lluitar contra els follets per començar a augmentar el seu rang. En Sui caça el mínim de tres follets per al contracte, però es va per la borda divertint-se i caça tot un poble de follets, fent que Sui torni a evolucionar, guanyant la capacitat d'alterar la seva mida o dividir-se en 100 llims separats. Després d'haver caçat prou follets per a la seva promoció en menys d'un dia, a més de la dramàtica evolució de Sui, Mukohda torna a preocupar-se que cridin massa l'atenció. Ninrir gaudeix de la seva última oferta de budín d'ou, però la seva alegria crida l'atenció d'altres deesses.

9.- Les missions de caça són tot sobre carn i diners. Pel que fa a l'assassinat de follets, el mestre del gremi Willem revela que la família reial ha concedit a Mukohda llibertat total dins de les fronteres del seu regnes. Willem també el promou directament a C-Rank a canvi de donar-li silenciosament diverses missions molestes per matar monstres a Fel. Mukohda ven les darreres matances de Fel al gremi, però dos d'ells, una Quimera i Orthrus, són rebutjats perquè són tan valuosos que el gremi no se'ls pot permetre. Amb els diners per als follets i la venda dels monstres, Mukohda guanya 2000 d'or, el pagament únic més gran de la història del gremi. Se li demana a Fel que mati un llangardaix de metall i un ramat de bous de Sang. La Mukohda visita la botiga d'en Lambert i compra una bossa més bonica perquè Sui pugui dormir, un cinturó de ganivets, cartera i botes noves. Com que Lambert és principalment un comerciant de cuir, també demana comprar qualsevol pell de monstre d'alta qualitat que Mukohda adquireixi en el futur, especialment de monstres de tipus serp. Amb una sobreabundància de carn, Mukohda cuina tant que fins i tot en Fel no se la pot menjar tot. La Ninrir s'engorda amb els dolços que la Mukohda li envia, però es molesta per les advertències de la Mukohda que massa la faran engreixar. Les altres deesses estan intrigadas pel menjar de l'altre món.

10.- Els meus dos familiars estan massa dominats. En Mukohda descobreix que el llangardaix metall s'ha convertit en un llangardaix Mithril, però en Fel encara el mata fàcilment. Mukohda també recull un valuós mineral de mithril que havia estat menjant. Fel també caça tot el ramat de toros Bloodyhorn amb l'ajuda de Sui. Tornant al gremi, Mukohda s'assabenta que el senyor de la ciutat, sens dubte, voldrà el llangardaix com a regal per al rei, a més de la ubicació del mineral de mithril no descobert, tot a canvi de 5.000 d'or. Després d'un banquet de carn de toro, Mukohda prepara una ofrena per a Ninrir només per ser confrontat amb tres deesses més que no només ofereixen les seves pròpies benediccions per a les ofrenes d'un altre món, sinó que també revelen Ninrir com un patinet que només li va donar una benedicció menor del vent, tot i que té no hi ha afinitat per la màgia del vent. Tot i témer que la fama vingui de ser l'únic humà viu amb benediccions de múltiples deesses, Mukohda rep benediccions de la deessa de la Terra Kisharle i de la deessa del foc Agni. Com que no té afinitat per l'aigua, la deessa de l'aigua Rusalka beneeix a Sui, de manera que Mukohda ofereix una caixa dolça de mida de para-xocs perquè les deesses la comparteixin. Fel està impressionat amb els nous poders de Mukohda i Sui i caça el monstre de la serp que Lambert havia demanat.

11.- Fer negocis per a la senyora. Després d'enviar la serp negra per ser massacrada, Mukohda fa hamburgueses. Després de vendre la pell de serp a Lambert, Mukohda mostra a Lambert un sabó, un xampú i un condicionador moderns. Lambert els compra immediatament com a regal d'aniversari per a la seva dona Marie. Mukohda descobreix que Lambert posseeix una banyera, un article de luxe rar i car. La Marie estima tant el xampú que Lambert accepta vendre-lo per a Mukohda, ja que Mukohda no té una botiga pròpia. El senyor de la ciutat paga a Mukohda pel llangardaix Mithril i una bonificació per la ubicació de la mina, 5800 d'or. Un eixam de wyverns salvatges ataca i molts aventurers resulten ferits i enverinats. Després de tractar-los amb la poderosa poció curativa de Sui, Willem llança una recerca d'emergència per matar els wyverns. Molts aventurers no són prou forts, així que Fel i Sui s'ofereixen voluntaris i maten tots els wyverns mentre Mukohda converteix les hamburgueses restants en costelles. En altres llocs, els tres adolescents japonesos convocats com a herois, Kaito, Kanon i Rio, es pregunten què va ser de Mukohda amb la seva inútil habilitat de comprar queviures en línia i dubten que encara sigui viu. També esperen conèixer algun dia el rumorejat llegendari aventurer que va domesticar un Fenrir, lamentant també que no tenen bones habilitats per cuinar.

12.- Les aventures són tan incomptables com les varietats de menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada