Bloc personal,

dilluns, 13 de març del 2023

The Last of Us (2023) S01

[335]

Valoració



Fitxa tècnica

Creació: Craig Mazin, Neil Druckmann
Guió: Craig Mazin, Neil Druckmann (vídeojoc: Naughty Dog)
Actors: Pedro Pascal, Bella Ramsey
Emissió: 15/01/23 - 12/03/23
Títol original: The Last of Us

[ Acció, aventura, drama, thriller, post-apocalíptic ] 9 capítols de 50 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (9,1):
“Joel i Ellie, una parella connectada a través de la duresa del món on viuen, es veuen obligats a suportar circumstàncies brutals i assassins despietats en un viatge per l'Amèrica posterior a una pandèmia.”

Crítica

A mi m’ha agradat, però tampoc n’hi ha per tant…

No hi he jugat pas a aquest joc del que n’han fet adaptació a sèrie, però per moments he pogut apreciar l’ambientació i el tipus de joc.

La sèrie està prou bé, però no pas per donar-li una puntuació superior a 9 com fan a IMDb. He de pensar que és la qüestió de la situació viral puntual. També té grans cagades, però són d’aquell tipus que perceps i assumeixes com dins dels paràmetres d’allò acceptable.

Resum (amb espòilers)

1.- Quan estàs perdut a la foscor. El 2003, una infecció fúngica massiva de Cordyceps mutat va provocar una pandèmia global. Joel fuig amb la seva filla, Sarah, i el seu germà, Tommy, de casa seva a Texas; Sarah és assassinada per un soldat. Vint anys més tard, Joel viu en una zona de quarantena (QZ) a Boston gestionada per l'Agència Federal de Resposta a Desastres (FEDRA), treballant com a contrabandista amb la seva parella, Tess. Quan Tommy no es posa en contacte amb ells des de Wyoming, paguen a un distribuïdor local, en Robert, una bateria de cotxe, però aquest els estafa i la ven als Fireflies, un grup rebel que s'oposa a FEDRA. Intentant recuperar-lo, Joel i Tess es troben amb la Marlene, la líder dels Fireflies, que els demana que portin una adolescent anomenada Ellie a la Casa de l'Estat de Massachusetts a canvi d'un camió que funcioni. Mentre surten furtivament de la QZ, els tres topen amb un soldat a l'exterior. Els fa una prova de la infecció i revela que Ellie és positiva. Joel mata el soldat i Ellie afirma ser immune.

2.- Infectats. Dos dies abans de l'esclat mundial, a Jakarta, Indonèsia, el govern mostra un cadàver infectat a un micòleg, que els diu que no hi ha cura ni vacuna i aconsella bombardejar la ciutat per evitar un nou brot. En el present, Ellie explica a Joel i Tess que està sent transportada a l'oest amb l'esperança de ser utilitzada per trobar una cura. Descobrint que el camí cap a la Casa de l'Estat està ple d'infectats, travessen un museu d'història, on són atacats per cecs infectats coneguts com "clickers" i Ellie és mossegada. Arriben a la Casa de l'Estat però troben les luciernes mortes. La Tess revela que va ser mossegada, mentre que la mossegada d'Ellie comença a curar-se, demostrant la seva immunitat. Joel dispara a un infectat, que avisa l'eixam de la seva ubicació. La Tess el convenç d'escapar i portar a l'Ellie amb els seus aliats a Lincoln, Massachusetts, mentre ella es queda enrere, fent volar l'edifici i matar-se juntament amb l'horda.

3.- Molt, molt temps. Joel i Ellie comencen la caminada per trobar-se amb Bill i Frank. Ellie veu proves de l'execució d'innocents per part del govern durant els primers dies de la pandèmia. L'any 2007, Frank deixa Baltimore i ensopega amb el complex de Bill, un supervivent paranoic que l'acosta de mala gana. Els homes comencen un romanç, compartint l'amor per la música i el menjar. Anys més tard, Frank es posa en contacte amb la Tess per ràdio i els dos grups entren en una dèbil amistat. En el present, Frank està malalt terminal i li demana a Bill que l'ajudi al suïcidi després de casar-se. Bill, que no vol viure sense Frank, també es suïcida. Quan arriben en Joel i l'Ellie, descobreixen una carta que Bill va deixar per a Joel. Bill va escriure que protegir en Frank va donar sentit a la seva vida i que ha llegat tots els seus subministraments a Joel i Tess. Sense que Joel ho sap, Ellie agafa la pistola d'en Frank. Agafen el camió d'en Bill i van a buscar en Tommy.

4.- Si us plau, agafa'm la mà. Deambulant per Missouri, Joel i Ellie es veuen obligats a fer un desviament per Kansas City, on són emboscats. Joel mata dos dels bandits, però un tercer el domina i gairebé l'asfixia abans que Ellie el salvi disparant a l'home amb la pistola de Frank. Més bandolers troben els cossos; la seva líder, Kathleen, creu que Joel i Ellie podrien estar en contacte amb un home anomenat Henry i ordena una caça. Joel aconsella a Ellie sobre el tiroteig i li torna la pistola. El segon al comandament de la Kathleen, Perry, creu que ha trobat l'amagatall d'Henry, però alguna cosa està creixent sota l'edifici. La Kathleen ordena que es mantingui en secret fins que troben a Henry. Joel i Ellie dormen en un apartament de gran alçada per passar la nit, amb l'esperança de poder buscar una manera de sortir de la ciutat a la llum del dia. Es desperten i troben Henry i el seu germà petit Sam sostenint-los a punta de pistola.

5.- Perdurar i sobreviure. Henry i Sam fan una treva provisional amb Joel i Ellie. Joel vol separar-se, però Henry proposa que escapen de la ciutat junts utilitzant rutes de túnels subterranis que només Henry coneix; Joel està d'acord amb vacil·lació. Henry confessa a Joel que va ser el responsable de la mort del germà de Kathleen, entregant-lo a FEDRA a canvi de medicaments per a la leucèmia de Sam. Ellie i Sam es fan amics ràpidament. Després d'escapar pels túnels, el grup és atacat per un franctirador des d'una finestra del pis superior. Joel s'acosta i el mata, però descobreix que estava fent una ràdio amb Kathleen, que arriba amb la seva milícia. Abans que la Kathleen pugui matar a Henry, una horda d'infectats emergeix del subsòl, inclòs un gran "inflador" que decapita Perry i un nen clicker que ataca a Kathleen. Després que el grup s'escapi a un motel, Sam li mostra a Ellie que el van mossegar a la cama. L'endemà al matí, Sam està infectat i ataca a Ellie; Henry el mata abans de suïcidar-se. Joel i Ellie els enterren i van marxar a peu cap a l'oest.

6.- Kin. Tres mesos després de la mort d'Henry i Sam, Joel i Ellie arriben a una comunitat petita i pròspera a Jackson, Wyoming, on Joel es retroba amb Tommy, la dona del qual Maria està embarassada. L'Ellie s'assabenta del destí de Sarah per Maria. Joel confia en Tommy sobre la immunitat de l'Ellie i el seu propi estat mental en declivi. Joel demana a Tommy que porti l'Ellie als Fireflies, ja que té por de no poder mantenir-la a salvo. Ellie els escolta i s'enfronta a Joel, que insisteix que es separaran. Joel canvia d'opinió després de recordar la Sarah, i ell i Ellie viatgen a Colorado a cavall. Troben que els Fireflies han abandonat la seva base, possiblement traslladant-se a un hospital d'Utah. Joel i Ellie intenten escapar d'un grup d'asaltadors. Quan un d'ells ataca en Joel, Joel el mata però és apunyalat durant la lluita. Joel i Ellie escapen dels altres, però Joel aviat s'ensorra i cau del seu cavall, deixant l'Ellie sense saber com procedir.

7.- Enrere. Ellie i un Joel ferit es refugien en una casa abandonada. Quan Joel s'acosta a la mort, insta a Ellie a deixar-lo. Ellie recorda el seu temps a l'escola militar FEDRA, a la qual va assistir amb la seva millor amiga Riley. Mentre que l'Ellie causa problemes i es baralla amb els seus companys, Riley va fugir i fa tres setmanes que està desapareguda. La Riley torna a colar-se a la seva habitació i li revela a l'Ellie que s'ha unit als Fireflies. Porta a l'Ellie a un centre comercial abandonat, on exploren una cabina de fotos, una sala recreativa i un carrusel. Riley li diu a l'Ellie que els Fireflies l'han assignat a un lloc a Atlanta, i que és la seva última nit a Boston. L'Ellie està molesta, però convenç en Riley de quedar-se i es fan un petó. Un infectat ataca els dos i Ellie el mata, però tots dos són mossegats durant la lluita. Entre llàgrimes, decideixen quedar-se junts i esperar que la infecció s'apoderi. En el present, l'Ellie troba una agulla de cosir i cosu la ferida d'en Joel.

8.- Quan estem necessitats. L'Ellie deixa en Joel, que encara s'està recuperant, a buscar menjar. Després de disparar a un cérvol, rastreja l'animal ferit i es troba amb un predicador, David, i el seu company caçador James. Ella canvia el seu cérvol per penicil·lina. David revela que l'home que va apunyalar Joel era membre del seu grup; Ellie marxa per tractar en Joel. L'endemà, descobreix que David i els seus homes l'han seguit per venjar-se de Joel. Ella fuig per allunyar-los però és capturada. Al campament de David, revela que ha estat alimentant el seu grup amb carn humana. Mentrestant, Joel desperta i tortura alguns dels homes de David perquè li diguin el parador de l'Ellie. David i James intenten matar Ellie, però ella mata James i escapa; David la persegueix i intenta agredir-la, però ella el domina i el mata amb un cuit de carn. Joel troba una Ellie traumatitzada fora del centre comunitari incendiat del culte i la consola.

9.- Busca la Llum. Quan dona a llum a l'Ellie, l'Anna és mossegada per un infectat, que mata. La troba la Marlene, que dubtada pren Ellie i mata l'Anna, a petició d'aquesta última. En el present, els soldats de Firefly capturen Ellie i deixen inconscient en Joel. Després que Joel es desperta en un hospital, la Marlene explica que els metges estan preparant l'Ellie per a una cirurgia per produir una cura, però el procediment la matarà. La Marlene ordena que se l'emportin en Joel; tanmateix, contraataca i mata la majoria dels soldats i el cirurgià principal. Joel troba l'Ellie i surt de l'hospital. La Marlene els intercepta, dient que encara hi ha temps per trobar una cura, però Joel dispara i la mata. Quan l'Ellie es desperta, en Joel menteix i li diu que les luciernes havien trobat altres persones immunes i no van poder crear una cura. Mentre caminen cap a Jackson, Ellie expressa la culpa del supervivent. Ella insisteix en Joel que jura que la seva història sobre les luciérnagues és certa. Ella accepta verbalment les seves paraules.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada