Bloc personal,

dilluns, 27 de març del 2023

Mononogatari (2023) S01
(Malevolent Spirits)

[347]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ryuichi Kimura
Guió: Keiichirō Ōchi (manga: Onigunsou)
Música: John Kanda, XELIK
Estudi: Bandai Namco Pictures
Veus de doblatge: Takeo Ōtsuka, Yūki Takada, Chikahiro Kobayashi
Emissió: 10/01/23 - 27/03/23
Títol original: もののがたり

[ Animació, acció, fantasia, sobrenatural, seinen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Quan els esperits creuen al món humà, poden posseir objectes antics i adquirir una forma física: un tsukumogami. Tsukumogami pot ser suau, violent o en algun lloc intermedi, de manera que el clan Saenome els ajuda pacíficament a enviar-los de tornada al món dels esperits per evitar la destrucció. Kunato Hyouma és un membre del clan, però és... menys que pacífic, ja que guarda rancor de quan un tsukumogami li va robar alguna cosa important. Tement que la ira descarada de Hyouma en tractar amb aquests esperits condueixi a catàstrofes sobrenaturals, l'avi de Hyouma l'envia a viure a Kyoto amb Nagatsuki Botan, una jove inusual que en realitat viu amb tsukumogami com a família. Pot Hyouma aprendre a controlar les seves emocions quan es tracta de tsukumogami, o el seu propi esperit està condemnat a estar posseït per la ràbia per sempre?”

Crítica

Prometia alguna cosa més, però igualment m’ha agradat moltíssim…

Basat en un manga de Onigunsou actualment en publicació des de 2014 amb un total de 15 volums.

Esperits, fantasmes, monstres i objectes posseïts de l‘imaginari japonès. És impossible que no m’agradi…

Tot a punt per una segona temporada, ja anunciada, pel juliol de 2023.

==

Aquesta temporada he anat seguint més d’una vintena de sèries anime (comptant les cancel·lades), però la percepció que n’he tingut respecte la temporada anterior és que eren de pitjor qualitat. També cal dir que produccions importants i reconegudes m’han decebut molt i, encara que estiguin molt ben fetes, m’han avorrit tant que han anat al final de la llista. Aquí el meu rànquing dels anime d’aquest hivern 2022/2023:



Resum (amb espòilers)

Els Saenome tenen l'encàrrec de segellar els esperits que posseeixen objectes i representen una amenaça per a la societat. Coneguts com a tsukumogami, aquests esperits són generalment no violents, i el saenome normalment els segella després d'un simple intercanvi verbal.

Traumatitzat per una trobada mortal prèvia amb un esperit malèvol, Hyouma Kunato es nega a utilitzar mètodes pacífics i es troba en enfrontaments físics amb tots els tsukumogami que es creuen amb ell. Considerant que aquest comportament és inacceptable per a un futur líder del clan, l'avi d'Hyouma, Zouhei, li proposa que comenci a viure amb Botan Nagatsuki, una dona jove la família de la qual està formada per sis tsukumogami, perquè no sigui excomunicat.

Decidit a localitzar l'esperit que li va prendre tot, Hyouma accepta de mala gana la proposta d'en Zouhei. A mesura que grups desconeguts d'esperits malignes comencen a posar en perill l'equilibri entre mons, el jove ha de guanyar-se la confiança de Botan i superar el seu odi per la seva misteriosa família.

==

1.- Hyoma.

2.- Litoral.

3.- Desbordament.

4.- Ordenació.

5.- Sospites.

6.- Botànic.

7.- Accelerar.

8.- Circumstàncies.

9.- Foc.

10.- Lluminositat.

11.- Emboscada.

12.- Eflorescència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada