Bloc personal,

dissabte, 11 de març del 2023

Man of Steel (2013)

[1184]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Zack Snyder
Guió: David S. Goyer (història: David S. Goyer, Christopher Nolan)
Actors: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon
Estrena: 10/06/13
Títol original: Man of Steel

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 2 h. 23 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,1):
“Un nen alienígena és evacuat del seu món moribund i enviat a la Terra per viure entre els humans. La seva pau es veu amenaçada quan altres supervivents del planeta natal envaeixen la Terra.”

Crítica

Tanta sobreestimulació visual, al final, acaba aconseguint l’efecte contrari i m’ha avorrit…

No recordava ja l’inici rocambolesc a Krypton. No recordava ni el Russell Crowe ni el Kevin Costner. No recordava tampoc, el nas extremadament punxagut de l’Amy Adams (Lois Lane). Imagina’t el cas que li’n vaig fer…


Resum (amb espòilers)

El planeta Krypton està desestabilitzat per l'extracció del nucli planetari. Just abans que el planeta exploti, l'assessor en cap del consell suprem de Krypton, Jor-El, infon el còdex genètic al seu fill petit, Kal-El, el primer nen kryptonià nascut de forma natural en segles. Jor-El aconsegueix enviar Kal-El en una nau espacial cap a la Terra abans de ser assassinat pel general Zod durant un aixecament. Kal-El aterra a Kansas, on és adoptat per Jonathan i Martha Kent i anomenat Clark. A mesura que es fa gran, desenvolupa poders sobrehumans que Jonathan l'insta a mantenir ocult, fins i tot refusant l'ajuda de Clark anys més tard durant un incident de tornado on perd la vida. Abocat de culpa per la mort de Jonathan, Clark recorre el món amagat sota diversos àlies buscant un propòsit a la vida.

La reportera del Daily Planet, Lois Lane, rep l'encàrrec d'investigar el descobriment d'un vaixell d'exploració kryptonià a l'Àrtic canadenc. Clark entra a la nau disfressat d'obrer i descobreix de la seva intel·ligència artificial (IA), inspirada en el seu pare Jor-El, que Clark va ser enviat a la Terra per guiar la seva gent. Mentre segueix a Clark, Lois activa sense voler el sistema de seguretat del vaixell, i fa servir els seus poders per rescatar a Lois de les seves defenses. Porta un uniforme proporcionat per la IA del vaixell i comença a provar les seves habilitats de vol. Incapaç de convèncer el supervisor Perry White perquè publiqui un article sobre l'incident, Lois localitza Clark a Smallville, amb la intenció d'exposar-lo. No obstant això, la Lois deixa caure la història en escoltar el sacrifici de Jonathan Kent, mantenint la identitat de Clark segura, cosa que alimenta les sospites de Perry.

Zod i la seva tripulació escapen de la Zona Fantasma, on van ser empresonats per traïció per les seves accions contra Krypton. Viatgen a la Terra per convertir-lo en un nou Krypton, que posseeix diversos dispositius de terraformació recuperats dels llocs avançats de Krypton. Després de la captura de Clark i Lois, l'oficial científic de Zod, Jax-Ur, extreu els gens de Clark per crear colons kryptonians que construiran una societat basada en els ideals de puresa genètica de Zod. Utilitzant la Jor-El AI per fer-se càrrec del vaixell, Clark i Lois fugen i avisen l'exèrcit dels Estats Units del pla de Zod, donant lloc a un enfrontament explosiu entre les tropes de Clark i Zod.

Zod desplega el seu dispositiu de terraformació més poderós, el World Engine, que danya greument Metropolis i posa en perill l'existència de la humanitat. Clark destrueix la plataforma de terraformació mentre l'exèrcit llança un atac suïcida, enviant les tropes de Zod de tornada a la Zona Fantasma. Amb la nau destruïda i l'única esperança de ressorgiment de Krypton desapareguda, Zod promet destruir la Terra i els seus habitants per venjança. Els dos kryptonians participen en una llarga batalla a través de Metropolis, que conclou quan Clark es veu obligat a matar Zod mentre ataca una família en una estació de tren. Algun temps després, Clark adopta el sobrenom de "Superman" i persuadeix el govern perquè el deixi actuar de manera independent, amb la condició que no es torni contra la humanitat. Per obtenir accés encobert a situacions perilloses, accepta una feina sota la seva identitat civil, Clark Kent, com a reporter independent del Daily Planet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada