Bloc personal,

dimarts, 14 de març del 2023

The Adventures of Tintin (2011)

[1185]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Steven Spielberg
Guió: Steven Moffat, Edgar Wright, Joe Cornish (còmic: Hergé)
Música: John Williams
Veus de doblatge: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig
Estrena: 23/10/11
Títol original: The Adventures of Tintin

[ Animació, acció, aventura ] 1 h. 47 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,3):
“L’intrèpid reporter Tintín i el capità Haddock emprenen la recerca d’un tresor en un vaixell enfonsat que estava comandat per un avantpassat de Haddock.”

Crítica

El cranc de les pinces d’or + El secret de l’Unicorn (+ El tresor de Rackham el Roig)…

Traduïda a l’espanyol com Las aventuras de Tintín: El secreto del unicornio.

Ara que començo a posar-me al dia amb els àlbums de Tintín, aquesta pel·lícula que vaig veure en el seu moment, però tampoc li vaig donar més importància, em comença a agradar més.

Òbviament, aquesta història no apareix enlloc de les aventures de Tintín, però sí que es pot considerar l’eix central d’El secret de l’Unicorn, encara que després s’hi van afegint elements de tota la resta d’àlbums. De fet, a part d’aquesta de l’Unicorn, la història té moltes coses en comú amb El tresor de Rackham el Roig i particularment El cranc de les pinces d’or que, justa la fusta, estic acabant de llegir ara mateix: l’aportació de la lupa per part de Milú (em fa gràcia que en anglès li diguin Snowy), el Karaboudjan, el capità Haddock, el contramestre Alan, el Marroc (Bagghar), l’hidroavió, la travessia pel desert amb miratges…

Resum (amb espòilers)

A la Brussel·les de la dècada de 1940, mentre navegava per un mercat a l'aire lliure amb la seva mascota Snowy, el jove periodista Tintín compra un model en miniatura d'un vaixell conegut com l'Unicorn, però és abordat per un oficial de la Interpol anomenat Barnaby i un col·leccionista de vaixells anomenat Ivan Ivanovitch Sakharine, que tots dos intenten sense èxit aconseguir la model de Tintín. Després que Tintín s'emporti la model a casa al seu apartament, es trenca accidentalment durant una persecució entre Snowy i un gat. Aleshores, un rotllo de pergamí surt i s'enrotlla sota un moble. Mentrestant, els detectius de la policia Thomson i Thompson segueixen el rastre d'un carterista anomenat Aristides Silk.

Després de visitar la Biblioteca Marítima per descobrir la història que envolta l'Unicorn, Tintín torna per trobar que l'Unicorn ha estat robat, sospitant de Sakharine. Es dirigeix al Marlinspike Hall i l'acusa del robatori, però en notar que la model de Sakharine no està trencada, s'adona que hi ha dues models d'Unicorn. Aleshores, Tintín torna a casa al seu apartament per trobar-lo saquejat. Snowy li mostra el pergamí, però són interromputs per l'arribada de Barnaby, que després és assassinat mentre intentava recuperar l'Unicorn. Tintín posa el pergamí a la seva cartera, però la Seda l'encarrega de carterista l'endemà al matí.

Més tard, Tintín és segrestat i empresonat pels còmplices de Sakharine a la SS Karaboudjan. S'assabenta que Sakharine va formar una aliança amb el personal del vaixell i va liderar un motí per prendre el control. A bord, Tintín coneix l'Archibald Haddock, el capità del vaixell que està permanentment borratxo i desconeix la major part del seu passat. Tintin, Haddock i Snowy finalment van superar la tripulació i escapen del Karaboudjan en un bot salvavides. El vaixell no aconsegueix embolicar el seu vaixell perquè, en canvi, van embolicar un bot salvavides buit que el capità va alliberar accidentalment durant la seva fugida. Suposant que han sobreviscut pel nombre de bots salvavides, Sakharine envia un hidroavió per trobar-los i capturar-los. Sentint fred i set durant el viatge amb el vaixell salvavides, Haddock utilitza tontament una ampolla de whisky escocès per encendre foc al vaixell, provocant accidentalment una explosió massiva que capgira el vaixell i deixa el trio encallat a sobre. El trio s'apodera de l'avió i l'utilitza per volar cap al port marroquí fictici de Bagghar. Tanmateix, l'hidroavió s'estavella en un desert a causa del baix consum de combustible i una tempesta.

Mentre caminava pel desert, Haddock al·lucina i recorda el seu avantpassat, Sir Francis Haddock, el capità de l'Unicorn del segle XVII el vaixell carregat de tresors va ser atacat per la tripulació d'un vaixell pirata, liderat per Red Rackham, que després es va revelar que era el de Sakharine. avantpassat. Sir Francis es va rendir i finalment va enfonsar l'Unicorn i la major part del tresor, per evitar que caigués a les mans de Rackham. La història implica que hi havia tres models d'unicorn, cadascun amb un rotllo; junts, els rotlles poden revelar les coordenades de la ubicació de l'Unicorn enfonsat i el seu tresor.

El tercer model es troba a Bagghar, en possessió d'Omar ben Salaad. Sakharine provoca una distracció en un concert de Bianca Castafiore que fa que ell roba el tercer rotllo. Es produeix una persecució per la ciutat durant la qual guanya tots els pergamins. De la mateixa manera que està disposat a rendir-se, en Tintín és convençut per Haddock perquè continuï. Amb l'ajuda de Thomson i Thompson, Tintín i Haddock segueixen a Sakharine de tornada a Brussel·les i van instal·lar un parany, però Sakharine utilitza la seva pistola per resistir l'arrest. Quan els seus homes no aconsegueixen salvar-lo, Sakharine desafia en Haddock a una lluita amb espases amb les grues al moll. Després de la baralla, Sakharine és empès per la borda per Haddock i finalment és rescatada i arrestada per Thomson i Thompson.

Tintín, Haddock i Snowy són guiats pels tres pergamins de tornada a Marlinspike Hall. Haddock nota un globus amb una illa que sap que no existeix i el pressiona, fent que el globus s'obri i reveli part del tresor que Sir Francis havia aconseguit recuperar juntament amb el seu barret i una pista sobre la ubicació de l'Unicorn. La pel·lícula acaba amb els dos homes acordant muntar una expedició per trobar el naufragi i la resta del tresor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada