Bloc personal,

diumenge, 26 de març del 2023

Kyokō Suiri (2023) S02
(In/Spectre)

[346]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Keiji Gotoh
Guió: Noboru Takagi (manga: autor manga)
Música: Akihiro Manabe
Estudi: Brain's Base
Veus de doblatge: Akari Kitō, Mamoru Miyano, Misato Fukuen
Emissió: 09/01/23 - 26/03/23
Títol original: 虚構推理

[ Animació, acció, comèdia, misteri, romanç, sobrenatural, shōnen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (6,6):
“Coneix la simpàtica, creguda i amptada d’una cama amb bastó, Iwanaga Kotoko, de 17 anys, mentre intenta molt agressivament seduir l’adult Sakuragawa Kurou i actuar com a mediadora/resoludora de problemes per al món sobrenatural.”

Crítica

Pot arribar a carregar el contingut argumental amb excessives especulacions, però és boníssima!

Basat en una novel·la serialitzada de Kyo Shirodaira il·lustrada per Hiro Kiyohara actualment encara en publicació des de 2011 amb un total de 7 volums. Hi ha adaptació a manga shōnen il·lustrat per Chasiba Katase des de 2015 amb un total de 18 volums. També es pot trobar sota el títol Kyokou Suiri.

En aquesta temporada ens hem desempellegat gairebé del tot de la dama d’acer que tan per sac va donar a la primera temporada (2020). Tampoc ha aparegut gaire en acció el “monstre” del xicot de la protagonista. Tot el mèrit se l’ha emportat la Iwanaga que no ha parat de resoldre misteris al més pur Sherlock Holmes, amb un punt de picantor sexual en els diàlegs barroers amb el seu xicot.

M’han agradat particularment els capítols de la dama de les neus.

==

Aquesta temporada he anat seguint més d’una vintena de sèries anime (comptant les cancel·lades), però la percepció que n’he tingut respecte la temporada anterior és que eren de pitjor qualitat. També cal dir que produccions importants i reconegudes m’han decebut molt i, encara que estiguin molt ben fetes, m’han avorrit tant que han anat al final de la llista. Aquí el meu rànquing dels anime d’aquest hivern 2022/2023:



Resum (amb espòilers)

Durant una tempesta de neu, el vell amic de secundària de Masayuki Muroi l'empeny d'una muntanya fins a una mort segura. No obstant això, Masayuki sobreviu a la caiguda i s'escapa a la seguretat gràcies a Yuki-Onna, l'esperit d'una bella dona que es diu que portarà els homes a la seva desaparició, però tot el que demana a canvi són diners.

Onze anys després, Masayuki ha viscut una vida exitosa, s'ha casat i ha acumulat una gran fortuna. Però quan la seva empresa s'enfonsa i la seva dona l'enganya, Masayuki es retira a la ciutat on Yuki-Onna el va salvar, i ell torna a connectar amb ella oferint-li diners i àpats saborosos. Mentre Masayuki es recupera de les seves desgràcies, un altre truca a la seva porta: la seva exdona es troba apallissada fins a morir, i ara només Yuki-Onna —que no pot revelar-se— pot corroborar la seva coartada.

Sense ningú a qui recórrer, Yuki-Onna demana l'ajuda del Déu de la saviesa dels esperits, Kotoko Iwanaga. Venerada pels diferents esperits que deambulen per la terra, la Kotoko utilitza el seu extraordinari enginy i astúcia per resoldre totes les baralles que puguin tenir. En el seu deure de protegir els esperits i els humans dels xocs, Kotoko arrossega al seu xicot immortal, Kurou Sakuragawa, i promet demostrar la innocència de Masayuki sense exposar l'existència de Yuki-Onna.

==

1.- Que el nom de Déu és. Un esperit lligat demana a Kotoko un consell sobre una misteriosa presència sobrenatural que va aparèixer al seu complex d'apartaments. Cada nit s'escolten sons estranys des d'un apartament buit i a l'habitació es va trobar una nina amb quatre braços. Per tal d'esbrinar què hi ha darrere d'això, Kotoko i Kuro van a investigar. Kotoko torna a començar la seva inferència perquè pugui protegir l'ordre entre els éssers sobrenaturals!

2.- El dilema de Yuki-Onna. Fa onze anys, la vida d'en Muroi Masayuki va ser salvada per una Yuki-Onna a les muntanyes nevades. Traït pels seus amics i la seva dona, va acabar sent antisocial i incapaç de confiar en ningú i finalment es va traslladar a la ciutat a la base de les muntanyes on va conèixer els Yuki-Onna. Mentre vagava per la ciutat, casualment es troba amb una dona que sembla la Yuki-Onna...?!

3.- La coartada de Yuki-Onna. Se sospita que Masayuki va matar la seva exdona quan la policia la troba morta. Hi havia un missatge escrit amb sang a la seva mà que posava a Masayuki en gran desavantatge. L'únic que pot avalar la seva innocència amb una coartada va ser Yuki-Onna, que estava amb ell en el moment de l'assassinat. Però no hi ha manera que pugui deixar que un yokai li faci una declaració. Yuki-Onna demana ajuda a Kotoko per localitzar el veritable assassí.

4.- La innocència de Yuki-Onna. Kotoko presenta la resolució del cas a Yuki-Onna i Masayuki sorpresos, i pren una decisió important sobre el seu futur.

5.- Torna Rikka. Kotoko i Kuro descobreixen on viu en Rikka, el seu cosí amb els mateixos poders, des de la seva última trobada. Van a investigar l'apartament, que té una història espantosa.

6.- Electroshock Pinotxo. Tae és un octogenari actiu que viu amb un gat inusualment parlant. Per què els pescadors de la seva ciutat costanera troben peixos morts entrant amb la marea cada matí?

7.- O podríeu desitjar a una estrella.

8.- I així, va desaparèixer el sobirà.

9.- Els nens silenciats.

10.- Jutge no convidat.

11.- Assassinat adormit.

12.- Un dia de sort al Restaurant Unagi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada