Bloc personal,

dimecres, 11 de gener del 2023

Kyokō Suiri (2020) S01
(In/Spectre)

[323]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Keiji Gotoh
Guió: Noboru Takagi (novel·la: Kyo Shirodaira)
Música: Akihiro Manabe
Estudi: Brain's Base
Veus de doblatge: Akari Kitō, Mamoru Miyano, Misato Fukuen
Emissió 11/01/20 - 28/03/20
Títol original: 虚構推理

[ Animació, acció, comèdia, misteri, romanç, thriller sobrenatural, shōnen ] 0h 0min
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (6,5):
“Coneix la simpàtica Kotoko Iwanaga, de 17 anys, amb un ull de vidre i cama ortopèdica, mentre intenta seduir de manera molt agressiva Kuro Sakuragawa, l’immortal, i actuar com a mediadora/resolutiva de problemes per al món sobrenatural.”

Crítica

Una bona sèrie, divertida i romàntica, enmig de yōkai i ayakashi, però massa teoria de la conspiració amb la “dama d’acer”…

Basada en una novel·la serialitzada de Kyo Shirodaira, il·lustrada per Hiro Kiyohara i Chasiba Katase –aquest últim també autor del manga posterior– actualment en publicació des de 2011 amb un total de 7 volums. El manga, publicat des de 2015 i també encara en publicació, té un total de 18 volums. També se la pot trobar sota el títol Kyokou Suiri o Invented Inference.

He arribat a aquesta sèrie, perquè acaben de sortir les noves sèries d’aquesta nova temporada d’hivern 2023 i he vist que hi havia segona temporada.

El tema yōkai i ayakashi –fantasmes i esperits de la tradició japonesa–, d’entrada, m’interessa. Si, a més, el disseny de personatges està molt ben resolt, encara m’interessa més. Si, a sobre, ho fan amb una mica de gràcia i un punt d’humor, em tenen el cor robat.

Però la història arriba a un punt on divaguen massa amb teories i més teories i, a mi personalment, em distreu i deixa de captar la meva atenció. La primera vegada està bé, però quan aquest fet es torna norma, m’avorreix.

Sort que té un bon final i m’ha tret aquest regust una mica amargant.

Resum (amb espòilers)

Mentre lluita per superar una ruptura amb la seva xicota, el Kuro Sakuragawa és abordat per la Kotoko Iwanaga, una noia que declara estar enamorada del Kuro des que el va conèixer fa dos anys. Aleshores li diu que és una mena de deessa de la saviesa on serveix d'intermediari entre el món real i el món sobrenatural. Kuro, per descomptat, dubta d'ella al principi, però després de lluitar contra un yōkai a una biblioteca i revelar-se mútuament la seva veritable identitat (en Kuro és en realitat un monstre que s'ha menjat dues carns de yōkai diferents, donant-li els poders de la immortalitat i una precognició gairebé absoluta), Kuro accepta ajudar a la Kotoko en les seves diverses aventures com a deessa de la saviesa que manté la pau.

==

1.- Un ull, una cama. La Kotoko Iwanaga, d'11 anys, és segrestada per Yōkai i li demana que es converteixi en la deessa de la saviesa. 6 anys més tard visita Kuro Sakuragawa, un home del qual va salvar la vida i del qual es va enamorar, malgrat que tenia una xicota, Saki Yumihara. Ella el va seguir durant dos anys fins al dia d'avui, quan Saki trenca el seu compromís. Kotoko immediatament demana sortir amb ell. En Kuro explica que Saki va trencar amb ell després que van veure un Kappa i va córrer com un covard. Kotoko el crida sobre la mentida, suggerint que va ser el Kappa qui va fugir espantat d'en Kuro, fent que Saki s'adoni que Kuro és perillós. Kotoko revela que la majoria dels yokai estan aterrits de Kuro. Quan la Kuro demana saber qui és ella explica la seva feina per resoldre totes les discussions entre yokai, i li mostra que l'ull dret i la cama esquerra són protèsics, el que costa convertir-se en una deessa. Quan marxa d'Ochimusa, un samurai mort, li informa que un Bull Ayakashi està infestant la biblioteca. Ella demana a Kuro que l'ajudi amb l'Ayakashi, per demostrar que és una deessa. Tanmateix, l'Ayakashi s'ha tornat boig i es nega a escoltar-la. Kuro sense por permet que l'Ayakashi talli i mengi el seu braç, però per a sorpresa d'en Kotoko el seu braç es regenera completament i l'Ayakashi es fon i mor. Kuro explica que quan tenia 11 anys es va menjar dos yokai.

2.- El que va sentir la serp guardià. Quan Kuro visita el seu cosí, un pacient de llarga durada de l'hospital, li diu a Kotoko que va menjar carn de sirena, cosa que l'hauria d'haver fet immortal, però el segon yokai que va menjar va reduir la immortalitat a una poderosa habilitat curativa, tot i que no revela quin va ser el segon yokai. . També revela que la seva carn s'ha tornat verinosa per als yokai. Kotoko li demana que visiti un guardià de la muntanya de la serp gegant, però ell es nega. Kotoko visita la serp sola; sense saber que Kuro va seguir i està mirant. La serp està confosa que una dona, Tanio Aoi, hagi llençat el cos de Yoshihara Hiroo al llac, però la serp va sentir clarament com desitjava que el cos fos trobat ràpidament. Kotoko raona que Tanio volia que la serp, no la policia, trobés el cos i se'l mengés, però la serp no està satisfeta amb aquesta explicació. Kotoko explica a partir de l'informe policial que el xicot de Tanio, Machii Yoshikazu, es va suïcidar després de ser atrapat malversant, però dos anys més tard, Yoshihara va confessar que va malversar els diners i va assassinar a Machii per encobrir-los. La Kotoko creu que en Tanio està protegint el germà d'en Machii, que realment va apunyalar en Yoshihara, i ella va llançar el cos com a ofrena a la serp, un antic déu de l'aigua, amb l'esperança que plogués i eliminés les proves. Kuro es revela, qüestionant per què la Kotoko continua referint-se a ell com el seu xicot. Confosa per totes les teories, la serp exigeix saber la veritable raó per la qual Tanio va llençar el cos.

3.- Els rumors de la dama d'acer. Kotoko finalment explica que la Tanio en realitat desitjava que la policia trobés alguna cosa que ella va amagar al pantà anys abans, i va utilitzar el cos per aconseguir que la policia cerqués la zona correcta. La Tanio estava embarassada quan va sentir que Machii es va suïcidar i, després d'avortar-se, va llançar amb ira el fetus al llac. Després de saber que Machii havia estat enquadrada, va voler desesperadament oferir al fetus un funeral real. La serp accepta aquesta explicació i quan marxen en Kotoko explica a en Kuro que simplement li va donar l'explicació més probable. Dos anys més tard, Steel Lady Nanase, el fantasma de l'ídol adolescent Nanase Kirin, provoca un accident de cotxe. La policia Saki Yumihara, l'ex de Kuro, que ara pateix depressió, investiga l'accident i se li diu que algú pot vestir-se de Nanase per cometre crims. Ella creu que la Nanase és real, ja que gràcies a en Kuro sap que la Yokai existeix. De camí cap a casa coneix en Kotoko, que està intentant derrotar a la Nanase. Cansada de tenir por, la Saki intenta derrotar a la Nanase, però és incapaç perquè és humana. La cama protèsica de Kotoko es solta just quan Nanase fuig. La Kotoko aconsella a la Saki que s'oblidi de tot, però la Saki intenta portar-la a la comissaria per obtenir una explicació sobre els altres atacs de la Nanase. La Kotoko s'adona que Saki és l'ex d'en Kuro i es presenta com l'actual xicota d'en Kuro, cosa que irrita la Saki.

4.- L'ídol mor per una biga d'acer. Saki es convenç que Kotoko és un assetjador del qual Kuro no pot desfer-se. La Saki defensa la seva decisió d'abandonar en Kuro després que en Kotoko acceptés que en Kuro no es pot classificar com a humà. Després de veure com era de violenta la Nanase, la Saki està convençuda que aviat cometrà un assassinat. La Kotoko admet de mala gana que en Kuro ha estat desaparegut durant una setmana, la qual cosa provoca una petita discussió sobre quina d'elles seria la millor núvia per a Kuro. Després que Kotoko se'n va, Saki comença a investigar en Nanase i descobreix que el seu pare va morir en un accident, però més tard es van trobar proves que suggereixen que Nanase el va matar. Intentant evitar els mitjans de comunicació, Nanase va deixar de treballar com a ídols i va començar a viure en diversos hotels. La idea que la societat es va tornar en contra d'ella basant-se en rumors fa creure que la Saki podria haver tornat com un esperit venjatiu. La Kotoko desconfia, ja que la Nanase se sentia menys com un esperit enfadat que com un titella que rep ordres i s'adona que necessita informació que només la policia pot proporcionar. La investigació de Saki revela que la Nanase es va trobar en un lloc de construcció, la cara aixafada per una biga d'acer en un accident, però una declaració presa de Karin, la germana gran de Nanase, preocupa a la Saki. La Saki rep la visita d'un esperit d'arbre enviat per Kotoko per demanar-li informació sobre la mort de Nanase, amb la implicació que seguirà enviant yokai per molestar-la fins que ella accepti. Mentrestant, Kotoko es dirigeix a l'últim albirament de Nanase i la troba en una baralla violenta amb Kuro.

5.- Un monstre de la imaginació. La Kotoko mira en Kuro abans que Saki arribi a temps per veure en Nanase aixafar el cap d'en Kuro, només perquè torni a créixer. A la Saki li preocupa que en Kuro encara sembli indiferent. Kuro s'acosta a Nanase, esquiva el seu atac i la frena. Saki està confós ja que la seva esquiva semblava perfectament cronometrada. Kotoko revela que el segon yokai que va menjar en Kuro va ser un Kudan, cosa que li va permetre predir esdeveniments futurs. Fa 10 generacions, el cap de la família d'en Kuro va obligar als seus familiars a menjar-se Kudan per obtenir poders profètics i carn de sirena perquè no morssin després de veure el futur, però encara van morir més persones i els experiments van ser abandonats. L'àvia d'en Kuro va repetir l'experiment amb ell i va tenir èxit, però en Kuro es va tornar inhumà i la Saki observa com en Kuro trenca el coll de la Nanase, cosa que només l'espanta més. Nanase es recupera, així que en Kotoko atura la lluita i Nanase desapareix. Mentre parla amb la Saki, en Kuro està content de veure-la i admet que Kotoko és la seva núvia actual. Kotoko revela que a un Yokai en Kuro té l'aspecte monstruós d'un humà, una sirena i un Kudan, la qual cosa fa que en Nanase no li tingui por encara més estrany. Kotoko creu que Nanase va ser creada per la imaginació de milions de persones, alimentada per un lloc web dedicat a Nanase, donant-li l'energia necessària per manifestar-se com un esperit físic poderós.

6.- Ficció lògica. Com que Nanase va ser creat per la imaginació de la gent, han d'utilitzar el lloc web per derrotar la imaginació. Saki suggereix tancar el lloc, però això seria massa complicat legalment. Kotoko suggereix crear una altra explicació per a Nanase per cridar l'atenció de la gent sobre la nova història, fent-la desaparèixer. Saki proporciona més detalls sobre Nanase sense voler. La policia va considerar probable que es va suïcidar, però finalment ho va qualificar d'accident. La germana d'en Nanase, Hatsumi, sempre es va negar a creure que Nanase era suïcida, però encara va culpar a Nanase de la mort del seu pare, però tenia una coartada. A l'escena del crim, Kotoko convoca l'esperit d'un treballador de la construcció mort, aterrint a Saki. La treballadora revela que les bigues van caure per accident, però Nanase no va fer res per salvar-se, bàsicament suïcidant-se. Saki no està d'acord amb els mètodes de Kotoko, ja que no permet que la policia sàpiga la veritat i és poc probable que es cregui cap història alternativa. Kotoko decideix utilitzar les prediccions futures d'en Kuro per trobar la història correcta i Kuro accepta, tot i que requereix que mori i ressuscita. En el passat, Kuro havia explicat que els kudans no prediuen el futur, seleccionen un futur entre possibilitats il·limitades i el fan realitat, l'esforç del qual els mata. En Kuro ha de deixar que Nanase el torni a matar i, mentre està mort, ha d'aconseguir seleccionar un futur en el qual la derrotin. La sergent Terada Tokunoske, una de les companyes de feina de Saki, s'enfronta a Nanase creient que és una criminal amb disfressa, i és assassinada.

7.- Preparant-nos per conquerir la dama d'acer. Saki es veu obligada a mentir sobre el seu parador durant l'assassinat de Terada, mentre que els mitjans de comunicació relacionen la seva mort amb Nanase, alimentant els rumors. Saki decideix ajudar en Kotoko a venjar la Terada. Kotoko adverteix en Kuro que la seva cosina hospitalitzada, Rikka, està, sens dubte, implicada, i Kuro admet que ja no la pot defensar ara que la Nanase ha comès l'assassinat. En Saki arriba i se li diu que a causa d'un altre rumor que s'estén en línia, Nanase probablement començarà a perseguir víctimes en lloc de deixar-les escapar, i serà encara més difícil per a en Kuro triar un futur acceptable. Per tal d'aconseguir una història millor, Kotoko exigeix la veritat a Saki en tot moment. Lluiten per trobar un fals culpable dels atacs de Nanase i de l'assassinat de Terada que sigui prou creïble, fins que Kuro suggereix difondre diversos rumors en línia i permetre als usuaris d'Internet crear el fals culpable per a ells, mentre pot mantenir Nanase ocupada deixant-la seguir matant. ell i escollint nous futurs. Amb un pla en marxa, Kotoko es desmaia per falta de son mentre en Kuro espera amb Saki que Nanase aparegui a la ciutat. La Saki decideix anar amb ell, decidida a superar la seva por al yokai. Mentre parlava de la seva relació amb en Kotoko, la Saki esmenta la Rikka, que pensava que seria més del tipus de Kuro, recordant que era bella i físicament feble amb la pell molt pàl·lida.

8.- Ella, la que gira ficció. La Saki recorda que la Rikka tenia una aura antinatural i va sentir la menció de la infermera que la Rikka va intentar suïcidar-se diverses vegades. Kuro revela que Rikka no està morta, ja que també es va veure obligada a consumir carn de yokai i no pot morir. La Kotoko es desperta de la seva migdiada i es preocupa que hagi passat alguna cosa dràstica entre en Kuro i en Saki mentre estan actuant incòmodes. Després d'expressar curiositat, Kotoko li diu a la Saki que la Rikka va entrar a l'hospital per analitzar mèdicament les seves habilitats, però havia estat vivint a la mansió d'en Kotoko des que va ser donada d'alta de sobte i va intentar mudar-se amb en Kuro sense èxit. La Kotoko afirma que es portaven bé amb Rikka, fins que ella es va mudar de la mansió i va desaparèixer un mes abans, després en Kuro va desaparèixer dues setmanes després fins que en Kotoko i en Saki el van trobar lluitant amb Nanase. Saki dedueix que Rikka d'alguna manera va crear Nanase i en Kuro ha estat intentant aturar-la, i Kotoko revela que la imatge en línia de Nanase era en realitat una de les pintures de Rikka. La Kotoko sospita que la Rikka ha estat experimentant per veure com de poderosa pot ser la seva capacitat per triar futurs. Nanase apareix a la ciutat mentre en un altre lloc Rikka es mata per triar un altre futur. Kuro comença a lluitar contra Nanase mentre en Kotoko comença a difondre rumors en línia, amb l'esperança de causar prou dubtes a la comunitat en línia que en Nanase quedarà impotent. Rikka ressuscita i observa els esdeveniments en línia.

9.- El comitè per conquerir la dama d'acer Nanase. Kotoko difon el rumor que un assassí va planejar matar el detectiu Terada tot el temps i va fer que la llegenda urbana de Nanase fos més popular abans de l'assassinat per confondre la policia. Fins i tot vestir-se de Nanase per atacar la gent i fer la llegenda més creïble, de manera que quan moris Terada, es culparia a Nanase, en lloc de l'assassí real. Mentre Kuro continua lluitant, Kotoko comença a discutir amb els usuaris d'Internet en línia, difonent la seva història falsa, donant respostes raonables a totes les seves preguntes. Al final, reuneix totes les seves teories i comença un rumor que l'assassí era una policia que treballava amb Terada a la mateixa comissaria. En Saki s'adona que el rumor bàsicament la descriu, i en Kotoko admet que va basar el rumor en Saki per tal d'estalviar potencialment altres sospitosos innocents. Els usuaris d'Internet de sobte comencen a discutir de nou i la Saki i la Kotoko s'adonen que Rikka ha d'estar forçant altres futurs a fer-se realitat a més de publicar en línia ella mateixa. Kuro és assassinat dues vegades més i descobreix que ara s'han tallat certs futurs a causa de la interferència de Rikka. Ell ressuscita i aconsegueix desarmar a Nanase de la seva arma, demostrant que a poc a poc s'està fent més feble. Kotoko revela que té diversos rumors preparats i comença a difondre el seu segon rumor.

10.- Duel de ficcions. La Kotoko difon la idea que la Nanase és en realitat un fantasma que es va penedir d'haver estat acusada d'assassinar el seu pare, i està intentant convèncer la gent de la seva innocència. Kotoko revela que el pare de Nanase va deixar una nota dient que sospitava que Nanase volia matar-lo, i suposo que estava gelós del seu èxit, així que es va suïcidar d'una manera que en Nanase seria culpable. Kotoko afirma aleshores que la Nanase va conèixer el seu pare al cel i ell li va dir per què ho va fer, fent que es convertís en un esperit venjador. Ella implora a tothom en línia que enviï oracions a Nanase perquè pugui seguir endavant. Kuro mor de nou i aconsegueix copsar un fil feble d'un possible futur. Les oracions debiliten considerablement a Nanase, però Rikka recupera el control parcial i la gent comença a qüestionar el comportament de Nanase. Rikka es torna a matar mentre la Kotoko prepara el seu tercer rumor, la Nanase és viva. Com la seva germana Hatsumi va afirmar sovint que la Nanase no es mataria mai, es pregunta si la Nanase està realment morta i si el cos era algú altre, amb la cara destrossada per ocultar la seva identitat. Si va ser Hatsumi qui va difondre el rumor que Nanase va matar el seu pare, es deu haver preguntat si Nanase va fingir la seva mort com a venjança contra ella. Per tant, és possible que algú comencés a fingir el fantasma de Nanase per convèncer que Hatsumi Nanase és realment mort, molt probablement un assetjador que va matar Terada després de ser atrapat amb el seu vestit de Nanase. Això és contraproduent quan Rikka assenyala que el fet de fingir el fantasma de Nanase és més probable que espanti encara més en Hatsumi, fent que en Kuro perdi el futur que estava intentant comprendre.

11.- La ficció definitiva. Amb el tercer rumor desmentit, Rikka passa a altres futurs, així que la Kotoko tira el seu parany i torna a la idea que la germana de Nanase va filtrar el rumor que Nanase va matar el seu pare. La Saki s'adona que la Kotoko havia manipulat expertament la Rikka perquè escollissin els futurs que volia, i un futur que pensava en Kuro que havia desaparegut de sobte torna a estar disponible. Kotoko afirma que Nanase encara està viva i va fingir la seva mort substituint el cadàver d'una noia que va assassinar i es va trencar la cara per ocultar la seva identitat, després va assumir la identitat de la noia per començar una nova vida i, mentrestant, va crear la història de Steel Lady Nanase per convèncer la gent que realment havia mort. Aquest nou rumor llança Internet al caos a mesura que les teories volen d'anada i tornada, aquesta vegada sobre com Nanase definitivament no és real. Rikka perd el control d'un possible futur a mesura que Nanase es debilita considerablement. Kotoko acaba el seu pla afirmant que la mateixa Nanase va crear el lloc web de Nanase i va assassinar Terada. Aleshores repta el creador del lloc web, Rikka, a demostrar d'alguna manera que no és Nanase. Incapaç de fer-ho, Rikka perd completament el control del futur, Kotoko declara la seva victòria mentre Internet decideix que Nanase és viva i no un fantasma. La Kuro selecciona un futur final i dóna un cop final a la Nanase trencant-li la cara amb la seva pròpia biga d'acer.

12.- Ella, la que defensa l'ordre. Rikka envia un correu electrònic a Kotoko, felicitant-la per la seva victòria però prometent tornar. En Kotoko es preocupa que Rikka ho torni a intentar, raonant que a causa del potencial il·limitat de la imaginació humana pot ser possible crear qualsevol cosa, fins i tot un nou Déu. L'endemà, Saki descobreix que el lloc web de Nanase s'ha tancat i els usuaris d'Internet es tornen a centrar en el rumor que Nanase encara és viu. En Kuro porta a la Saki a sopar, ja que la Kotoko encara està adormida i pateix un esgotament mental. Explica que la Rikka està desesperada per tornar a ser humana i va buscar una solució mèdica a l'hospital, però ara intenta utilitzar el seu poder per crear una criatura capaç de convertir-la en humana. Li preocupa que això sigui impossible, ja que la Rikka sempre va ser una mica monstruosa fins i tot abans de menjar carn de yokai, però no està preocupat perquè en Kotoko considera que és el seu deure aturar-la. Kuro admet que està preocupat que Kotoko segueixi posant-se en perill, per això primer va intentar tractar amb Nanase sense ella. Però ara la Rikka sap que la Kotoko intentarà aturar-la, és possible que la Rikka intenti matar-la. La Saki torna a casa, confiada que no tornarà a veure en Kuro i feliç que algú mantingui el món yokai en ordre. La Kotoko es desperta irritada perquè va deixar en Kuro sol amb Saki durant un dia i mig. Al final decideixen estar atents a la Rikka, però primer planegen passar temps amb els pares de la Kotoko mentre la Kotoko continua en el seu paper de deessa de la saviesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada