Bloc personal,

diumenge, 1 de gener del 2023

Kitsutsuki Tantei-dokoro (2020) S01
(Woodpecker Detective's Office)

[318]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shinpei Ezaki, Tomoe Makino
Guió: Taku Kishimoto, Kei Ii (novel·la)
Música: MONACA
Estudi: Liden Films
Veus de doblatge: Shintarō Asanuma, Takahiro Sakurai, Kenjiro Tsuda
Emissió 13/04/20 - 29/06/20
Títol original: 啄木鳥探偵處

[ Animació, misteri ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (6,9):
“Es va veure un fantasma al pis 12 de l'edifici Asakusa Juunikai. Un article de diari sobre l'albirament reuneix Takuboku Ishikawa, que dirigeix una agència de detectius privats i el seu assistent Kyosuke Kindaichi per resoldre el cas.”

Crítica

La vida d’una colla de joves bohemis a principis de segle XX, en el poti poti cultural del Japó de l’època, enmig d’investigacions detectivesques…

Basada en una novel·la de 1999 de Kei Ii. La traducció literal del títol vol dir Detectiu Picot o Oficina del detectiu Picot (picot: pájaro carpintero).

D’entrada sembla que tots els protagonistes són heterosexuals, però l’actitud càndida dels joves bohemis, agafa un to BL prou interessant… només cal mirar les il·lustracions post-crèdits de Kaoru Saki a final de cada capítol i la confusió és evident.
El protagonista baixet i vestit amb robes tradicionals –Takuboku Ishikawa– és clarament Sherlock Holmes, pel que fa a resoldre les investigacions i a la seva actitud poca-solta i caradura davant el seu company –Kyōsuke Kindaichi–, el co-protagonista alt i vestit amb robes occidentals, el Dr. Watson, al que sempre acaba prenent el pèl… i els diners.

Me n’he enterat, a meitat del visionat de la sèrie, que el nom dels protagonistes i fins i tot el disseny dels mateixos personatges, així com la roba que porten, corresponen a escriptors, poetes i novel·listes reals de la literatura japonesa de principis de segle XX (tots nascuts entre 1882 i 1892). Fins i tot que l’esquifit Ishikawa va morir de tuberculosis amb només 26 anys i, des d’aquest moment, cada cop que tosia una mica a la sèrie ja tenia l’espòiler fet. La seva foto a la Wikipedia és la d’un jove amb cara de nen.

Per cert, la portada de la novel·la té un força gràfica que en cap cas acaba tenint l’anime, que justament té un marcat aire BL, encara que no hi tingui res a veure.

Resum (amb espòilers)

La història es desenvolupa el 1909, durant l'era Meiji, se centra en versions fictícies del poeta Takuboku Ishikawa i del lingüista Kyōsuke Kindaichi, que eren coneguts a la vida real. A la novel·la, Takuboku dirigeix una agència de detectius privats per recolzar la seva família. Tots dos comencen a investigar un cas de suposades aparicions de fantasmes a l'edifici Asakus Jūnikai, també conegut com Ryōunkai.

==

1.- Una Ocupació Agradable.

2.- Una dona del barri vermell.

3.- Observacions casuals.

4.- Històries estranyes de la Torre Alta.

5.- Bèstia Maleïda.

6.- Lligabosc.

7.- Senyor Lladre.

8.- Jove.

9.- Esdeveniments Complerts.

10.- Sobre Moltes Muntanyes i Rius.

11.- L'Hora dels Dimonis.

12.- Cels blaus pàl·lids.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada