Bloc personal,

dissabte, 7 de gener del 2023

Non Non Biyori Nonstop (2021) S03

[321]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shinya Kawatsura
Guió: Reiko Yoshida (manga: Atto)
Música: Hiromi Mizutani
Estudi: Silver Link
Veus de doblatge: Rie Murakawa, Kotori Koiwai, Ayane Sakura
Emissió 04/01/21 - 29/03/21 (OVA 23/03/22)
Títol original: のんのんびより のんすとっぷ

[ Animació, aventura, comèdia, iyashikei, seinen ] 12 capítols de 22 min. + OVA Bukatsu wo Ganbatta (Our Club Worked Hard)
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,8):
“L'estudiant de primària Hotaru Ichijou s'ha traslladat amb els seus pares de Tòquio al centre del país. Ara s'ha d'adaptar a la seva nova escola, on hi ha un total de cinc alumnes, que abasten edats de primària i secundària. Uneix-te a les seves aventures quotidianes al camp.”

Crítica

Més protagonisme pels personatges secundaris; històries igualment hilarants… nyampasu!

Basada en un manga d’Atto ja conclòs, publicat entre 2009 i 2021 amb un total de 16 volums. També hi ha un spin-off d’1 volum publicat el 2022: Non Non Biyori: Remember.

Hi ha sèrie i pel·lícula, l’ordre cronològic dels quals és el següent:
  • Non Non Biyori (2013) S01: 12 capítols + 1 OVA
  • Non Non Biyori Repeat (2015) S02: 12 capítols + 1 OVA
  • Gekijo-ban Non Non Biyori: Vacation (2018): pel·lícula
  • Non Non Biyori Nonstop (2021) S03: 12 capítols + 1 OVA

En l’últim capítol d’aquesta temporada, finalment la Rengue passa de curs… i el Suguru marxa fora a fer la prepartòria, així com la Shiori, la filla del policia local que va aparèixer al poble a meitat del curs passat, comença el primer curs de primària.

Imagino que, per la mateixa finalització del manga, dubto que hi hagin més temporades, però ni l’OVA final ni l’últim capítol donen aquesta sensació. Tot ben obert per possibles retrobades.

Resum (amb espòilers)

La història té lloc al poble rural d'Asahigaoka, un lloc on no hi ha moltes de les comoditats a les quals la gent de la ciutat està acostumada. Les botigues més properes es troben a unes quantes milles de distància i una de les escoles locals consta de només cinc estudiants, cadascun dels quals cursa un grau diferent de primària o secundària. La Hotaru Ichijo, una alumna de cinquè de Tòquio, es trasllada a l'escola Asahigaoka Branch i s'adapta a la vida del camp amb les seves noves amigues.

==

0.- Just abans de començar! Revisem junts!!

1.- Vaig tocar la cançó de la granota. Les noies fan ninots amb escuradents i cinta, i el professor de broma Kazuho [la germana de Renge]. En Konomi convida a la nova estudiant de secundària Akane a practicar la flauta i envia a la Renge a conèixer-la a la parada d'autobús. Després dels crèdits finals, Renge revela per què estava practicant la flauta flauta amb tanta diligència.

2.- La Hotaru era realment madura? Renge, Hotaru i els germans Koshigaya ajuden a Kazuho a plantar planters al jardí de Miyauchi. Construeixen un hivernacle per a les plàntules després que comenci a ploure i a Renge li preocupa que es refredi. Aquell diumenge en Konomi presenta l'Akane -que al principi pensa que l'Hotaru és gran- a les altres noies per ajudar-la amb la seva ansietat. Més tard aquella setmana en Hotaru, que després de tot és una alumna de 5è, s'avergonyeix quan la Konomi la veu actuar com a infantil.

3.- Sempre hem estat així. Natsumi trenca una jardinera jugant a pilota amb la germana gran de Renge, Hikage, que torna de Tòquio. Després d'un cert debat, intenten trobar la mare de Natsumi per netejar, però descobreix per Komari que va anar a la botiga de llaminadures. Aleshores decideixen ocultar les proves perquè no sembli que només demanen disculpes perquè els han atrapat. Aquella nit tots dos recorden com jugaven i lluitaven quan eren més petits, però també que es preocupaven l'un per l'altre. L'endemà és semblant al que van recordar tots dos i Renge s'uneix a ells per jugar.

4.- Em vaig convertir en Pare Noel per lliurar tomàquets. Renge es passeja donant els tomàquets plantats a l'episodi 2 com a regal del "Nadal d'estiu". Ajuda a Shiori, la filla de l'oficial de policia resident, que s'ha perdut i truca a la Renge onee-chan (germana gran), per al seu plaer. Renge posa manilles de joguina, que va comprar a la botiga de llaminadures amb els diners de Cap d'Any, a Kaede però no troben la clau. Més tard, Renge juga a ser policia amb Shiori i decideix arrestar a Hikage i Natsumi. Quan la Shiori s'adorm, la Renge es pren molt seriosament el seu paper de germana gran.

5.- He fet alguna cosa increïble. Hotaru construeix un petit robot a partir d'un kit com a projecte d'estudi gratuït i el vesteix com a Komari muntant un gos. El robot s'escapa i se'n va a l'aventura. L'Akane apareix a casa de Konomi el dia equivocat, i avergonyida pel seu error s'amaga d'ella amb l'ajuda de Renge. Mentre ensenyen a la Renge a jugar a l'hospcotch, apareixen en Konomi i després en Natsumi i confonent l'Akane amb un animal salvatge la persegueixen fins que acaba com "una llimac que va trobar sal". Més tard es creua amb el robot d'Hotaru que d'alguna manera aconsegueix tornar a casa. Un altre dia, en Hotaru i en Komari conviden l'Akane a passar l'estona, i ella els explica la seva trobada amb el "Komari en miniatura". A partir d'aquí, les coses augmenten ràpidament.

6.- Tots junts hem anat d'acampada. Dimecres, 25 d'agost, Kazuho Miyauchi [la germana gran de Renge i professora d'aula] porta tota la classe d'acampada. Quan es fa la nit, Kazuho s'adorm després de beure massa i Natsumi va a caçar escarabats rinoceront amb Renge. No obstant això Kazuho es desperta i, encara molt borratxo, va a buscar les noies i acaba espantant l'abella Jesús de Komari. A mesura que s'acosta el final de les vacances, la Natsumi va a casa dels Miyauchi per fer els deures d'estiu amb Hikage en l'últim moment possible, però decideixen boicotejar-ho. Mentre els altres es preparen per a un nou semestre, la Renge dibuixa la seva germana i la Natsumi mentre dormen.

7.- Va ser una tardor emocionant. És el dia dels pares a l'escola Asahigaoka Branch, i la presència de la Yukiko Koshigaya (Natsumi, Komari i la mare de Suguru) posa nerviosos tant a Natsumi com a Kazuho. Renge i Shiori (filla de l'oficial de policia resident, episodi 4) juguen amb una pilota junts, i d'alguna manera es converteix en una discussió filosòfica. La Natsumi i la Renge van instal·lar una peixera per a Salt, un cranc que la noia més jove vol mantenir fins que el temps torni a escalfar. Contenta amb la Natsumi per ajudar la seva germana petita a posar el tanc, Kazuho la convida a sopar, però l'àpat planejat sorprèn a la Renge.

8.- La meva senpai tenia proves d'accés properes. Un dels companys de grau superior de l'Akane abandona el club de música de l'escola per preparar-se per als exàmens d'accés. Això fa que Akane es preocupi perquè Konomi també deixi el club. Després de l'escola, l'Akane coneix la Konomi per casualitat i passen l'estona en un festival. Aquella nit la Konomi es queda a casa dels Koshigaya, aleshores la Natsumi comença una baralla de coixins, intenta ocultar un forat a la porta mosquitera a la seva mare i les coses prenen un gir inesperat. Un altre dia, l'Akane confia en Renge que li preocupa no poder practicar amb Konomi un cop vagi a la universitat. Més tard en Hotaru, Komari i Natsumi arriben a la casa de Konomi buscant en Renge, i l'Akane controla la seva ansietat i els toca la flauta.

9.- Hem fet menjar gustós. Mentre està sola a casa, Komari lluita amb la seva por als fantasmes i a un convidat inesperat. Després d'acordar amb Hotaru per teixir regals l'un a l'altre, Komari demana l'ajuda de la Natsumi quan el seu treball no compleix les seves expectatives. Més tard, Komari decideix cuinar el sopar per a la seva família, però la Natsumi s'oposa fermament a la idea.

10.- Va fer fred i després calent. Hikage es posa massa avariciós amb el subsidi de Cap d'Any, molestant a Renge. Durant una tempesta de neu, Natsumi i Renge obliguen a Hikage a jugar a l'aire lliure, irritant-la encara més amb les seves ximpleries. Honoka, una noia amb la qual Renge es va fer amiga a l'episodi 4 de la temporada 1, està visitant la seva àvia durant les vacances d'hivern. Encara que no es quedarà per molt de temps, Renge està content de tornar-la a veure.

11.- Em vaig emborratxar i em vaig recordar. En Renge passa l'estona amb la Shiori (la filla de l'oficial de policia), fent de "germana gran" i més tard juga a esquivar amb Hotaru, Komari i Natsumi. Parlar sobre la Shiori aviat tindrà una germana petita i el germà de Komari i Natsumi que es graduarà a l'escola secundària, fa que Renge prengui el seu paper de "germana gran" encara més seriosament. Kazuho convida a prendre una copa la Kaede (Botiga de llaminadures), que s'amaga i amaga la seva condició a la Renge. Més tard, després d'un comentari d'Hikage, recorda quan Renge era un bebè. Les dues joves reflexionen sobre com els nens que abans cuidaven cuiden ara els altres.

12.- Els cirerers en flor van tornar a florir. Les noies assisteixen a la cerimònia de graduació de Suguru a l'escola. L'Akane ve a passar l'estona amb Konomi i coneix l'Hikage. Van a la botiga de llaminadures a comprar aperitius, però la Kaede l'ha tancat durant tot el dia, així que l'obrin força. Hotaru, Komari i Natsumi van a jugar amb en Renge, que va fer plans amb Shiori abans, així que tots cinc van a la botiga de llaminadures a buscar cartró. Les altres noies encara hi són i, tot i que la Kaede insisteix que és el seu dia lliure, la corden perquè jugui amb elles. Quan tornen a casa amb la Shiori, troben la seva mare en part, truquen a un taxi i cuiden de la Shiori.
Un altre dia, les flors de cirerer estan florint, anunciant l'arribada de la primavera. Suguru va a l'institut i les noies van a buscar la Shiori, que comença l'escola primària. Coneixen la Kasumi, la germana acabada de néixer de la Shiori, i la Renge fa una promesa amb el nadó per cuidar-la quan comenci l'escola.

OVA.- El nostre Club va treballar molt. Després de la classe, Kazuho assigna els deures a les noies. Tot i que la Natsumi sembla decebuda amb això, la Shiori està molt contenta de tenir la seva primera tasca. Van a casa de la Natsumi a fer els deures junts. Un altre dia, la Natsumi diu que vol ser la capitana d'un club de bàdminton. Kazuho recomana a la Natsumi que li demani a Kaede perquè en Kaede solia practicar bàdminton i té l'equip. Tot i que la Kaede rebutja la petició de la Natsumi d'ensenyar-los bàdminton, després de tot ho accepta, sent Renge i Shiori que ho demanen. Mentre els ensenyava, la Kaede recorda el dia que va regalar un joc de llapis de colors al nadó Renge. Al vespre d'aquell dia, la Natsumi parla per telèfon amb l'Aoi, la noia de la qual es va fer amiga a Non Non Biyori Vacation.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada