Bloc personal,

divendres, 6 de gener del 2023

Gekijo-ban Non Non Biyori: Vacation (2018)
(Non Non Biyori: The Movie - Vacation)

[1174]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shinya Kawatsura
Guió: Reiko Yoshida (manga: Atto)
Música: Hiromi Mizutani
Estudi: Silver Link
Veus de doblatge: Rie Murakawa, Kotori Koiwai, Ayane Sakura
Emissió 25/08/18
Títol original: 劇場版 のんのんびより ばけーしょん

[ Animació, aventura, comèdia, iyashikei, seinen ] 1 h. 11 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,5):
“Les vacances d'estiu estan arribant a la seva fi. Quan el Suguru guanya un viatge gratuït a Okinawa, totes les cinc estudiants de l'escola de la branca d'Asahigaoka estan emocionades d'acabar les seves vacances amb una explosió. Juntament amb la Hikage, la Konomi, la seva professora i la propietària de la botiga de llaminadures, tothom va a Okinawa per fer un divertit viatge de tres dies. Allà, la Natsumi fa amistat amb l'Aoi, la noia que ajuda a l'hotel on s'allotgen.”

Crítica

La continuació de l’OVA de la primera temporada…

Basada en un manga d’Atto ja conclòs, publicat entre 2009 i 2021 amb un total de 16 volums.

Hi ha sèrie i pel·lícula, l’ordre cronològic dels quals és el següent:
  • Non Non Biyori (2013) S01: 12 capítols + 1 OVA
  • Non Non Biyori Repeat (2015) S02: 12 capítols + 1 OVA
  • Gekijo-ban Non Non Biyori: Vacation (2018): pel·lícula
  • Non Non Biyori Nonstop (2021) S03: 12 capítols + 1 OVA

No sé perquè he començat amb la pel·lícula quan hi han dues temporades prèvies que, vista la qualitat de la pel·lícula, veuré de ben segur. De totes maneres, quan me n’he adonat, he aturat el seu visionat i he seguit amb les dues primeres temporades (i els seus corresponents OVA’s), perquè, ara sí, pugui continuar amb la tercera temporada.

Com és habitual en aquestes pel·lícules, no són més que OVAs una mica més llargues del normal. Podrien anomenar-se OVA, però ho vesteixen d’un “Gekijo-ban” o, traduït, “The Movie”. De fet, aquesta pel·lícula equival a tres capítols de la sèrie per longitud.

Del que me n’he adonat és que la història no avança cronològicament: totes estan al mateix curs que van començar en el primer capítol de la primera temporada. No sé si la tercera temporada avançarà ni que sigui un curs…

Resum (amb espòilers)

La història té lloc al poble rural d'Asahigaoka, un lloc on no hi ha moltes de les comoditats a les quals la gent de la ciutat està acostumada. Les botigues més properes es troben a unes quantes milles de distància i una de les escoles locals consta de només cinc estudiants, cadascun dels quals cursa un grau diferent de primària o secundària. Hotaru Ichijo, una alumna de cinquè de Tòquio, es trasllada a l'escola Asahigaoka Branch i s'adapta a la vida del camp amb els seus nous amics.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada