Bloc personal,

dimecres, 18 de gener del 2023

Death Billiards (2013) OVA

[326]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yuzuru Tachikawa
Guió: Yuzuru Tachikawa
Música: Kotaro Tanaka
Estudi: Madhouse
Veus de doblatge: Tomoaki Maeno, Asami Seto, Yuichi Nakamura
Emissió 02/03/13
Títol original: デス・ビリヤード

[ Animació, curtmetratge (OVA), drama, apostes, psicològic ] 25 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,5):
“Un ancià i un jove adult es troben en un estrany bar on el barman els obliga a apostar la vida en una partida de billar.”

Crítica

Vista la mostra, veuré la sèrie de 2015: sembla interessant…

Death Billiards és una de les quatre obres d'anime que va rebre cadascuna 38 milions de iens (uns 480.000 dòlars EUA) del 2012 Young Animator Training Project. Igual que el 2010 i el 2011, el grup laboral d'animació va rebre 214,5 milions de iens (2,65 milions de dòlars EUA) de l'Agència per a Afers Culturals del govern japonès, i va distribuir la majoria d'aquests fons als estudis que formen joves animadors en la feina. La pel·lícula es va ampliar més tard a l'anime de televisió Death Parade del 2015.

Resum (amb espòilers)

Dos homes, un home més jove amb vestit d’oficina i un home gran, es troben en un bar dirigit per un cambrer i la seva ajudant. La seva raó de ser-hi és jugar al billar, per la seva vida. Mentre juguen, comencen a recordar les seves vides passades. És probable que el vell guanyi, de manera que l'home més jove l'ataca i el mata i guanya la partida. Al final, tots dos homes s'adonen que ja són morts i cadascun entra en un ascensor per portar-los al cel o a l'infern. Se'n van, però el cambrer es nega a revelar les seves destinacions a la seva ajudant.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada