Bloc personal,

divendres, 6 de gener del 2023

Non Non Biyori Repeat (2015) S02

[320]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shinya Kawatsura
Guió: Reiko Yoshida (manga: Atto)
Música: Hiromi Mizutani
Estudi: Silver Link
Veus de doblatge: Rie Murakawa, Kotori Koiwai, Ayane Sakura
Emissió 07/07/15 - 22/09/15 (OVA 23/09/16)
Títol original: のんのんびより りぴーと

[ Animació, aventura, comèdia, iyashikei, seinen ] 12 capítols de 22 min. + OVA Hotaru ga Tanoshinda (Hotaru Had Fun)
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,8):
“L'estudiant de primària Hotaru Ichijou s'ha traslladat amb els seus pares de Tòquio al centre del país. Ara s'ha d'adaptar a la seva nova escola, on hi ha un total de cinc alumnes, que abasten edats de primària i secundària. Uneix-te a les seves aventures quotidianes al camp.”

Crítica

La tranquil·litat del món rural…

Basada en un manga d’Atto ja conclòs, publicat entre 2009 i 2021 amb un total de 16 volums. També hi ha un spin-off d’1 volum publicat el 2022: Non Non Biyori: Remember.

Hi ha sèrie i pel·lícula, l’ordre cronològic dels quals és el següent:
  • Non Non Biyori (2013) S01: 12 capítols + 1 OVA
  • Non Non Biyori Repeat (2015) S02: 12 capítols + 1 OVA
  • Gekijo-ban Non Non Biyori: Vacation (2018): pel·lícula
  • Non Non Biyori Nonstop (2021) S03: 12 capítols + 1 OVA

Els primers capítols m’han desconcertat, perquè tornaven a explicar coses de l’anterior temporada. En comptes de continuar per on ho havien deixat, tornen una mica més enrera, abans que la Renge entri a 1r curs de primària i abans que la Hotaru arribi des de Tòquio. Aquest cop, però, des d’un altra punt de vista. Resolen quatre detalls i, ara sí, avancen en la història.

En aquesta temporada no hi han pauses forçades per accentuar un suposat moment de tensió –que al final només era per fer riure–, però sí aprofiten per donar pinzellades del paisatge i de l’entorn privilegiat on viuen les protagonistes.

Tenia una curiositat per resoldre i ara que ja ho he comprovat, m’he quedat més tranquil: el noi, el Suguru, el germà gran de la Natsumi i la Komari, no té veu de doblatge, doncs en tota la sèrie no obre la boca.

Resum dels personatges que van a l’escola:
  • Renge: 1r de primària (germana de la mestra, la Kazuo, i de la Hikage, que estudia preparatòria a Tòquio), la més petitoneta de totes quatre amb cabell lila; la que treu millors notes.
  • Hotaru: 5è de primària (ha arribat transferida des de Tòquio), la més alta de totes quatre i més desenvolupada físicament, amb cabell negre.
  • Natsumi: 1r de secundària (germana de la Komari i del Suguru), la segona més alta després de la Hotaru; la més desperta de totes amb diferència… i la que treu pitjors notes.
  • Komari: 2n de secundària (germana de la Natsumi i del Suguru), la segona més baixeta després de la Renge.
  • Suguru: 3r de secundària (germà gran de la Natsumi i de la Komari), només hi és a títol anecdòtic; no obre la boca.

Un últim capítol boníssim amb una seqüència amb l’escenari fixe, al porxo de casa dels tres germans (la Natsumi, la Komari i el Suguru), amb moments on no hi ha ningú i només els escoltes de fons.

Resum (amb espòilers)

La història té lloc al poble rural d'Asahigaoka, un lloc on no hi ha moltes de les comoditats a les quals la gent de la ciutat està acostumada. Les botigues més properes es troben a unes quantes milles de distància i una de les escoles locals consta de només cinc estudiants, cadascun dels quals cursa un grau diferent de primària o secundària. La Hotaru Ichijo, una alumna de cinquè de Tòquio, es trasllada a l'escola Asahigaoka Branch i s'adapta a la vida del camp amb les seves noves amigues.

==

1.- Em vaig fer de primer. Renge, que està a punt de començar el primer grau, va amb els altres a veure l'escola abans de la cerimònia d'entrada, abans de veure'n en Hikage mentre marxa a Tòquio. L'endemà, mentre en Renge i els altres gaudeixen de la cerimònia d'entrada i comencen les seves primeres lliçons, Hotaru comença a traslladar-se.

2.- Hem anat a mirar les estrelles. Uns dies després de transferir-se, Hotaru i els altres juguen a un joc en el qual intenten tirar els governants d'una taula. Més tard, en Hotaru es perd mentre passeja el seu gos Pechi, però aconsegueix que l'assenyali cap a casa gràcies a l'olor d'en Pechi. Després, Hotaru va amb Komari a veure les estrelles junts, però es troben amb problemes quan la seva llanterna es queda sense bateria abans de tornar. Komari, considerant-se la més gran, pren la iniciativa de trobar el camí de tornada, i gràcies a un tap d'ampolla descarriat que la Komari va deixar caure abans, aviat aconsegueixen tornar a casa. L'endemà, es mostra a Hotaru fent dibuixos de Komari a classe.

3.- Ens vam motivar durant les vacances. Les noies intenten estudiar una mica per a les properes proves, amb la Natsumi acabant malament a causa de la seva afluència. Mentre les noies planifiquen una altra sessió d'estudi durant la Setmana daurada, Renge intenta motivar a Kazuho perquè puguin estudiar.

4.- Vaig fer un Teru-teru Bouzu. Volent aclarir la pluja perquè pugui anar amb la seva nova bicicleta, Renge es disfressa de teru teru bōzu, que Komari confon amb un monstre. Més tard, la Renge s'entristeix quan moren una gamba capgròs que cuidava, però la Natsumi aconsegueix recuperar alguns dels seus ous, que eclosionen en nous nadons.

5.- Hem menjat Okonomiyaki. Mentre neteja la piscina amb tothom, Komari continua trobant-se a si mateixa en l'extrem receptor de diversos contratemps a base d'aigua. L'endemà, mentre els altres gaudeixen d'un dia lliure a l'escola, en Hotaru s'ha de quedar a casa mentre espera el part, però es posa content quan els altres vénen a buscar-la. Quan les noies es refugien a la botiga de llaminadures quan comença a ploure, la Kaede els ensenya a fer okonomiyaki.

6.- Ens vam fer amics amb Llucnes. La Natsumi intenta plantejar alguns temes de conversa mentre està sola amb Hotaru, només per trobar-la amb una sèrie d'anime que ella mateixa no ha vist, però aviat es troba amb alguna cosa d'interès per a Hotaru. L'endemà, Natsumi porta a Hotaru i Renge a caçar insectes, on els ensenya una nimfa de cigarra. Més tard, Hotaru convida a les noies a veure alguns focs artificials amb elles, només per descobrir que la botiga s'ha esgotat i només en queda un de decepcionant. Quan l'Hotaru se sent malament per decebre tothom, Kazuho porta tothom a un lloc especial ple de cuques.

7.- Ens colom de valent. Hotaru rep una carta de la seva amiga a Tòquio mentre l'Hikage li mostra a la Renge les seves pròpies imatges de la Torre de Tòquio abans d'haver de jugar amb nines amb ella. Més tard, la Hotaru acaba perdent la seva bossa a l'autobús, així que ella, la Renge i l'Hikage es dirigeixen cap a la cotxera d'autobusos per buscar-la, i es troben amb diversos llocs d'interès pel camí. Després, Hotaru aconsegueix agafar el coratge per submergir-se al riu per enviar una foto als seus amics a Tòquio.

8.- Vaig prendre el dinar de servei. Les noies fan una classe de fusteria, on Natsumi i Renge lluiten per tenir una idea de què fer. Més tard, Natsumi recorda el que va passar fa anys quan Hikage va portar a un nadó Renge, que va provocar el caos després d'ella. Un altre dia, Komari troba el seu vell osset de peluix i li demana a Hotaru que l'ajudi a arreglar-ho.

9.- Mirem la Lluna Junts. Encarregada de capturar alguns peixos per a l'estany del seu jardí, Natsumi fa un torneig de pesca amb els altres al llac, on Natsumi aconsegueix atrapar una gran carpa. Després, Komari i Konomi intenten disfressar en Natsumi per semblar i actuar més femenina. Més tard, la Natsumi i l'Hikage, sense voler, mengen un dango destinat a una festa per veure la lluna amb tothom, lluitant per idear un pla per evitar decebre els altres.

10.- He practicat molt dur. Konomi decideix fer-se passar per un monstre per burlar-se de Renge, que sembla mostrar un talent per a la multiplicació. L'endemà, Renge decideix provar d'anar amb la seva bicicleta sense rodes d'entrenament, amb la mínima supervisió de Kaede. Quan Renge acaba amb febre l'endemà, Kaede s'acosta per ajudar-la a cuidar-la. Després que la Renge es recuperi, la Kaede decideix prendre el dia lliure per ensenyar a la Renge a anar amb bicicleta.

11.- Em vaig convertir en un nen mimat. Durant les vacances d'hivern, la Komari aprèn a enviar un correu electrònic al telèfon de la Konomi, però lluita per aconseguir un senyal a causa de la seva poca alçada. Mentrestant, l'Hikage té curiositat per saber què dibuixa la Renge a les seves cartes d'Any Nou. Més tard, la Hotaru passa la nit de Cap d'Any a casa, on actua més com un nen mimat que no pas davant dels seus amics.

12.- Passat un any. Tothom va a la muntanya a recollir brots de bambú, amb Hotaru que porta el gos de la seva família, Pechi. Més tard, les noies preparen uns dinars per a una festa de contemplació de flors, havent de trobar la manera de passar el temps mentre la mare de Natsumi i Komari parla amb el veí. Com que tothom gaudeix de la festa, Hotaru espera passar un any més divertint-se amb els seus amics.

OVA.- La Hotaru es diverteix. Un dia d'hivern, Hotaru es diverteix creant tot tipus de coses amb la neu, que acaben provocant una reacció en cadena de contratemps per a Komari. Durant la primavera, Hotaru va sola a la botiga de llaminadures i acaba fent galetes amb la Kaede. L'últim dia d'estiu, les noies utilitzen diversos sentits per intentar donar a Komari un somni agradable. Finalment, durant la tardor, les noies van al bosc a recollir fruita, on Komari es troba amb un esquirol volador.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada