Bloc personal,

diumenge, 22 de gener del 2023

Maiko-san chi no Makanai-san (2023) S01
(The Makanai: Cooking for the Maiko House)

[327]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hirokazu Kore-eda
Guió: Hirokazu Kore-eda, Megumi Tsuno, Hiroshi Okuyama, Takuma Sato, Mami Sunada (manga: Aiko Koyama)
Música: Yoko Kanno
Veus de doblatge: Nana Mori, Yuuki Luna, Natsuki Deguchi
Emissió 12/01/23
Títol original: 舞妓さんちのまかないさん

[ Drama, cuina, slice of life, iyashikei ] 9 capítols de 45 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,8):
“La història segueix a la Kiyo, que es converteix en un makanai (cuinera) a una casa on viuen juntes les maiko (aprenents de geiko o geishes).”

Crítica

Un iyashikei ben portat al live-action

Basat en un manga d’Aiko Koyama actualment en publicació des de 2016 amb un total de 21 volums a dia d’avui, traduït a l’anglès com Kiyo in Kyoto. Té adaptació a anime emesa el 2021 amb 12 capítols (curiosament, un capítol per mes), que ara em veuré obligat a veure…

Pel que veig, el manga i l’anime són molt tendres i innocents. En aquest “drama” televisiu –un live-action d’allò més clàssic, en realitat– la innocència es manté prou bé, però és més difícil mantindre aquesta tendresa sense que sembli excessivament empalagosa. Per això aquesta sèrie em recorda molt l’ambientació iyashikei de Midnight Diner: Tokyo Stories (Shin’ya shokudō: Tokyo Stories), també basats en el manga homònim de Yarō Abe.

Hi ha situacions culturals i socials que trontollen per elles mateixes i són difícilment justificables. Per altra banda, el fet de voler-ho suavitzar per evitar l’empalagosament, provoca situacions de riures forçats amb els que no saps si es pitjor el remei o la malaltia. Amb tot, cal dir que m‘ha agradat des del primer moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada