Bloc personal,

diumenge, 2 d’abril del 2023

Tokyo Revengers (2023) S02 - Seiya Kessen-hen
(Tokyo Revengers - Christmas Showdown)

[351]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Koichi Hatsumi
Guió: Yasuyuki Mutō (manga: Ken Wakui)
Música: Hiroaki Tsutsumi
Estudi: Liden Films
Veus de doblatge: Yūki Shin, Yū Hayashi, Masaya Fukunishi
Emissió: 08/01/23 - 02/04/23
Títol original: 東京卍リベンジャーズ

[ Animació, acció, drama, thriller, ciència ficció, shōnen ] 13 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (8,0):
“Hanagaki Takemichi viu una vida insatisfactòria fins a la seva mort. Despertant-se fa 12 anys, té en compte el destí final dels seus amics i intenta evitar un futur desafortunat.”

Crítica

Se m’ha fet pesada i avorridíssima: fa temps que he desconnectat totalment d’aquesta franquícia…

Basat en un manga ja finalitzat de Ken Wakui publicat entre 2017 i 2022 amb un total de 31 volums. L’anime té dues temporades: la primera de 24 capítols i aquesta segona de 13. El manga té un parell d’spin-off amb altres autors: Tōdai Revengers (Shinpei Funatsu, 2021-23) i Tokyo Revengers: Baji Keisuke Kara no Tegami (Yukinori Kawaguchi, 2023). L’èxit de la franquícia ha aconseguit produir també un ONA de 24 capítols (ChibiReve, 2021) i tres live-action: Tokyo Revengers (2021), Tokyo Revengers 2: Bloody Halloween-hen -Unmei- (2023), Tokyo Revengers 2: Bloody Halloween-hen -Kessen- (2023).

Un drama que aquesta segona temporada, després d’haver vist la primera (2021) i haver quedat prou satisfet (4/5), no hi hagi hagut manera d’entrar a la història. Viatges en el temps sense sentit per acabar, una i altra vegada, amb el mateix tema de violència continuada que, personalment, no m’aporta res ni tampoc té cap tipus d’interés.

De sèries amb salts en el temps per “arreglar” alguna cosa del passat n’hi han unes quantes i totes mil vegades millor que aquesta. De fet, aquesta, en la primera temporada, va estar bé. Però a base de repetir una i altra vegada el mateix amb objectius massa tèrbols que no aporten alguna novetat interessant, acaben cansant i desanimant el seu visionat. Sense anar més lluny, BokuMachi (2016) S01, del que acabo de veure sèrie i live-action o també el celebrat Summer Time Rendering (2022) S01.

També em dona la sensació que, després de l’èxit de la primera temporada, l’estudi Liden Films s’ha columpiat i ha anat fent amb l’embranzida de la primera temporada més que no pas per la feina feta en aquesta segona…

==

Aquesta temporada he anat seguint més d’una vintena de sèries anime (comptant les cancel·lades), però la percepció que n’he tingut respecte la temporada anterior és que eren de pitjor qualitat. També cal dir que produccions importants i reconegudes m’han decebut molt i, encara que estiguin molt ben fetes, m’han avorrit tant que han anat al final de la llista. Aquí el meu rànquing dels anime d’aquest hivern 2022/2023:



Resum (amb espòilers)

Després de tornar al present, Takemichi descobreix una vegada més que la Tokyo Manji Gang s'ha convertit en una organització criminal a gran escala després d'absorbir els Black Dragons, i els seus amics encara moren. Quan torna al passat, s'assabenta que Hakkai Shiba es veu obligat a abandonar la Colla Manji de Tòquio i unir-se als Dracs Negres sota les ordres del seu germà gran abusiu i líder actual dels Dracs Negres, Taiju, un esdeveniment que afecta a Tòquio. La fusió de Manji Gang amb els Black Dragons. Després que Takemichi reveli a Chifuyu que està viatjant en el temps, Mitsuya fa un acord amb Taiju que permetrà que Hakkai s'uneixi amb la condició que Yuzuha, la germana dels germans Shiba, ja no treballi per als Black Dragons, ni se li permetrà a Taiju. agredir-la. Abans d'acomiadar-se d'ells, en Hakkai diu en secret a Takemichi i Chifuyu que en Taiju no té cap intenció de complir la seva promesa i que planeja matar-lo aviat per alliberar-se i alliberar-se en Yuzuha.

Takemichi demana ajuda a la Tokyo Manji Gang, però es declinen a intervenir, ja que trencar l'acord es reflectiria malament en Mitsuya. No obstant això, ell i en Chifuyu aconsegueixen a contracor només obtenir l'ajuda de Kisaki i Hanma. Junts, aprenen de Koko i Inupi, dos membres dels Black Dragons, que Hakkai planeja assassinar a Taiju el 24 de desembre de 2005. El 24 de desembre, Takemichi s'enfronta a ells, però descobreix que Kisaki i Hanma l'havien traït i abandonat. No obstant això, Chifuyu s'escapa i demana a Mitsuya ajuda per derrotar a Taiju.

Després d'evitar inadvertidament la mort d'en Taiju, Takemichi s'adona que en la línia de temps original, Yuzuha l'havia matat després de ser coaccionat per Kisaki, la qual cosa va fer que en Hakkai es responsabilitzava d'ella i es veiés obligat a seguir les seves ordres. Takemichi convenç en Hakkai de fer front a Taiju per salvar a Yuzuha, i amb l'arribada puntual de Mikey i Draken, els Black Dragons són derrotats. Després de la seva dissolució, Koko i Inupi porten els títols de co-líders de l'11a generació dels Black Dragons i s'uneixen a la Tokyo Manji Gang com a subordinats de Takemichi. Després d'haver assabentat de la traïció d'en Kisaki, Mikey el treu del seu grup. La decisió de Mikey també fa que Hanma i els antics membres de Moebius i Valhalla marxin, reduint la colla de Tokyo Manji en 350 membres.

==

1.- És el que és. Kazutora ajuda a Takemichi a escapar i li diu que la Tokyo Manji Gang s'ha fusionat amb els Black Dragons, una organització criminal liderada actualment per Hakkai Shiba. A més, mentre Kazutora i Chifuyu havien intentat derrotar a Kisaki, Mikey ha perdut la confiança en els membres fundadors de la Tokyo Manji Gang i els ha assassinat. Un cop porta a Takemichi a Naoto, Naoto el fa arrestar. Durant l'interrogatori, Naoto informa a Takemichi sobre la línia de temps actual i revela que Chifuyu havia aconseguit un vídeo de Takemichi ordenant a Akkun que matés a Hinata que també hauria aconseguit arrestar Kisaki, però ell s'havia negat a lliurar-ho per protegir a Takemichi. Abans que Takemichi sigui traslladat a la presó, Naoto l'insta a viatjar en el temps.

2.- He d'anar. Takemichi impressiona en Hakkai en una pista de bitlles i aquest es fa amistat amb ell, convidant-lo a casa seva. Tanmateix, la seva casa està envoltada pels Dracs Negres, que donen la benvinguda al retorn del seu líder, Taiju Shiba. Els Dracs Negres intenten un atac a Takemichi per envair el seu territori, mentre que en Taiju sembla lluitar contra ell i pressionar en Hakkai perquè deixi la Colla Manji de Tòquio per als Dracs Negres. Hakkai i la seva germana, Yuzuha, revelen que en Taiju és el seu germà gran.

3.- Estar sol. A canvi de la seguretat de Takemichi, en Hakkai es compromet a deixar la Tokyo Manji Gang i unir-se als Black Dragons. En pèrdua. quan Chifuyu consola en Takemichi, Takemichi li revela que és un viatger en el temps. Aleshores, Chifuyu forma un pla per evitar que en Hakkai abandoni la Tokyo Manji Gang a la propera reunió de capitans, però falla. Tanmateix, Mikey deixa la decisió a Mitsuya, que s'oposa a la decisió d'Hakkai.

4.- Vincles familiars. Mitsuya manté una reunió amb Taiju i accepta que en Hakkai s'uneixi als Black Dragons si promet que Yuzuha ja no treballarà per a ells, ni se li permet colpejar-la. A la nit, Hakkai declara a Takemichi i Chifuyu que matarà en Taiju. Alarmats, Takemichi i Chifuyu intenten reunir els altres capitans de la Tokyo Manji Gang per demanar ajuda, però tots es neguen a intervenir perquè trencar l'acord es reflectiria malament en Mitsuya. No obstant això, Takemichi i Chifuyu aconsegueixen l'ajuda de Kisaki i Hanma, que utilitzen les seves connexions per saber del membre del Drac Negre Koko que Taiju estarà sol a una església la nit de Nadal. Mentrestant, Mikey encara està afligit per la mort de Baji.

5.- Nit de Nadal. Takemichi i Chifuyu accepten de mala gana treballar amb Kisaki i Hanma, que volen mantenir la seva operació en secret de la resta de la Tokyo Manji Gang. Mentre es preparava per a la Nit de Nadal, en Takemichi s'assabenta de la Hinata que ella i la Kisaki solien anar a la mateixa escola de cram, i que havien conegut a Takemichi a 6è de primària quan la va salvar dels matons. Més tard aquell dia, Takemichi coneix el pare de la Hinata, que el pressiona perquè trenqui amb ella a causa de les seves afiliacions a una banda. A mesura que s'acosta el dia de la baralla, Takemichi trenca amb Hinata.

6.- Pujar la moral. Takemichi és enviat a l'església per enfrontar-se a en Hakkai i en Taiju mentre en Kisaki, en Hanma i en Chifuyu es queden com a suport, però en Kisaki i en Hanma lliguen en Chifuyu i se'n van. Takemichi impedeix que Hakkai apunyali en Taiju, fent que Taiju prengui represàlies i amenaci de revelar el secret d'Hakkai. Després que en Kisaki li ho digui, Yuzuha intenta apunyalar a la Taiju, però Takemichi fa que la perdi. Takemichi llavors s'adona que Yuzuha va matar en Taiju a la línia de temps original, i Kisaki va utilitzar això com a palanquejament per controlar Hakkai.

7.- Rivalitat entre germans. Enfurismat amb Yuzuha, Taiju promet matar-la. Mitsuya és cridat per Chifuyu i intervé en la lluita, però és greument ferit una vegada que Inui i Koko arriben per ajudar en Taiju. En adonar-se que estan en desavantatge, Mitsuya forma un pla on Takemichi i Chifuyu lluitaran contra Koko i Inui mentre ell i Hakkai lluitaran contra Taiju. No obstant això, Hakkai encara tem que Taiju i la Tokyo Manji Gang sigui ràpidament enderrocada. Impulsat per la seva determinació, Takemichi persisteix contra Taiju, declarant que es farà càrrec dels Black Dragons.

8.- Esforçar-se junts. Una vegada que Takemichi convenç en Hakkai de confiar en ell, en Hakkai revela que la Yuzuha havia estat rebent les seves pallisses de Taiju i que ella l'havia protegit en lloc del contrari. La Tokyo Manji Gang augmenta la seva moral, animant-lo a ajudar-los a derrotar en Taiju. No obstant això, Taiju, Koko i Inui encara els superen, i l'església està envoltada per 100 membres dels Black Dragons. De sobte, Mikey arriba a l'església, despertant la preocupació entre la Colla Manji de Tòquio per trencar la seva treva amb els Black Dragons.

9.- L'alba d'una nova era. Recordant que Mikey havia matat els seus amics en la línia de temps actual, Takemichi es preocupa pel seu estat emocionalment feble. Inui revela que va reviure els Black Dragons i va reclutar a Taiju com a líder per la seva força, però en Mikey el derrota ràpidament i afirma que els seus amics el mantenen fort, assegurant a Takemichi que Mikey ha canviat. En Taiju perd la determinació de lluitar després de veure que en Draken ha derrotat els 100 membres del Drac Negre. La Tokyo Manji Gang celebra la seva victòria, mentre que Hakkai i Yuzuha prometen no tornar-se a sotmetre mai més a Taiju. Aleshores, Mikey porta a Takemichi a Hinata.

10.- La llum de la meva vida. Takemichi i Hinata es reconcilien, amb Takemichi adonant-se que la seva ruptura amb Hinata havia fet que Mikey i Draken vinguessin a l'església. Mikey li explica a Takemichi sobre Shinichiro i parla de les seves semblances. Mitsuya i Draken recorden la seva primera reunió. La Tokyo Manji Gang va al santuari per celebrar l'Any Nou i preparar-se per a la seva propera reunió.

11.- De camí a casa. En la propera reunió, Mikey anuncia que Inui i Koko, que tenen el títol de co-líder dels Black Dragons, s'han unit a la Tokyo Manji Gang sota la divisió de Takemichi. A més, després de l'informe de Chifuyu, Mikey elimina a Kisaki de la colla, amb Hanma i tots els antics membres de Moebius i Valhalla marxant. Després, Mikey regala a Takemichi una moto construïda amb un motor que Shinichiro havia trobat a les Filipines. Un cop Takemichi torna al present, de sobte es troba assistint al funeral d'en Mitsuya.

12.- Última comanda. Takemichi s'assabenta per Naoto que se sospita que Mikey ha matat a tots els membres principals de la Tokyo Manji Gang, així com a Kisaki. Troba una carta d'en Mikey que li demana que es trobi amb ell a les Filipines. Un cop allà, Mikey confirma que, després que Takemichi hagués abandonat la Tokyo Manji Gang, va començar a tornar-se més violent. Li dóna una pistola a Takemichi i li demana que el mati. Naoto dispara mortalment a Mikey quan aquest últim amenaça de disparar a Takemichi.

13.- Quan plou, aboca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada