Bloc personal,

dilluns, 24 d’abril del 2023

Kimetsu no Yaiba: Jougen Shuuketsu, Soshite Katanakaji no Sato e (2023)
(Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Swordsmith Village)

[1190]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Haruo Sotozaki
Guió: Ufotable (manga: Koyoharu Gotōge (Gotouge))
Música: Yuki Kajiura, Go Shiina
Estudi: Ufotable
Veus de doblatge: Natsuki Hanae, Akari Kitō, Hiro Shimono
Estrena: 03/02/23
Títol original: 「鬼滅の刃」上弦集結、そして刀鍛冶の里へ

[ Animació, acció, aventura, fantasia fosca, arts marcials, shōnen ] 1 h. 50 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (6,6):
“Tots els dimonis de rang superior es reuneixen al Castell de l'Infinit després de la derrota de la Sisena Lluna Creixent.”

Crítica

Resum de final de segona temporada i començament de tercera: totalment prescindible… anant al dia amb la sèrie…

Basat en un manga ja conclòs de Koyoharu Gotōge publicat entre 2016 i 2020 amb un total de 23 volums. La sèrie acaba d’estrenar la tercera temporada i, entre les temporades, hi han dues pel·lícules que fan la continuïtat.

En algun lloc el titulen com Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen (鬼滅の刃 刀鍛冶の里編), però en anglès rep el mateix títol de Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Swordsmith Village.

Un llargmetratge dels episodis 10 i 11 de Yuukaku-hen (Entertainment District Arc) i el primer episodi ampliat de Katanakaji no Sato-hen (Swordsmith Village Arc).

Sembla que la pel·lícula d’1h. 50 min. narra, ressumidament, els onze capítols finals de la segona temporada (2021), l’arc del Districte Vermell, però hi acaba incorporant pràcticament senzers els dos últims capítols, a més a més del primer capítol de doble durada de la tercera temporada (2023), que ara mateix està en emissió (capítol 3, ahir al vespre). De fet, el metratge que jo he vist és de 49 min. i, per tant, és aquest primer capítol de doble durada de la tercera temporada.

Resum (amb espòilers)

Quan el Tanjirō Kamado, el Zenitsu Agatsuma i l’Inosuke Hashibira ajuden el pilar del so Tengen Uzui contra els germans dimonis Gyūtarō i Daki –la Sisena Lluna Creixent de les Dotze Llunes Demoníaques– s'adonen que l'única manera de matar els germans és decapitar-los simultàniament. El trio coordina els seus atacs per decapitar la Daki, però el Tengen és greument ferit pel Gyūtarō, que després apunyala a l’Inosuke per darrere amb verí per recuperar el cap de la seva germana. El Zenitsu ajuda el Tanjirō des d'un terrat per salvar-lo de les llençolades d’obi (faixa del vestuari tradicional generalment femení) de la Daki just quan el Gyūtarō arriba per burlar-se del Tanjirō per la seva incapacitat per salvar els seus amics.

El Gyūtarō persuadeix al Tanjirō perquè es converteixi en un dimoni, però el Tanjirō li colpeja el cap, apunyalant en secret el dimoni amb un kunai (daga ninja) enverinat. El Gyūtarō està immobilitzat i el Tanjirō intenta decapitar-lo. Abans que la Daki pugui intervenir, el Zenitsu l'ataca, utilitzant les seves últimes forces per arribar al seu coll mentre l’Inosuke s'uneix a ell, després d'haver sobreviscut movent els seus òrgans interns després de ser apunyalat. El Gyūtarō elimina el kunai i es recupera; gairebé mata el Tanjirō però el Tengen intervé i lluita contra el Gyūtarō. El Tanjirō utilitza la seva força restant i talla el coll del Gyūtarō mentre el Zenitsu i l'Inosuke tallen el de la Daki.

Junts, els caçadimonis decapiten els germans, els caps dels quals roden l'un enfront l'altre. El Tengen adverteix a un Tanjirō molt enverinat que fugi just quan el cos del Gyūtarō explota en onades de fulles de sang que destrueixen tota la ciutat. Tanmateix, la germana petita demoníaca del Tanjirō, la Nezuko, utilitza el seu Art de Dimoni de Sang per cremar les fulles i salvar el seu germà del verí. També crema el verí del Gyūtarō de l’Inosuke i el Tengen, salvant-los la vida. El Tanjirō troba uns Gyūtarō i Daki moribunds discutint sobre la seva derrota i insultant-se etnre ells.

El Tanjirō intervé, pressionant-los perquè s'esmenin entre ells just quan la Daki es desintegra primer, mentre que el Gyūtarō recorda les seves vides humanes abans de ser transformat en dimonis mentre ell també es desintegra. En el més enllà, el Gyūtarō i la Daki es reconcilien en recordar la promesa que van fer de no estar mai més separats abans d'entrar junts a l'infern. El pilar de la serp Obanai Iguro arriba i elogia el Tengen per haver matat a la Sisena Lluna Creixent de les Dotze Llunes Demoníaques, però el Tengen l'informa sobre la seva retirada dels caçadimonis així com del potencial del Tanjirō per convertir-se en un pilar.

Mentrestant, el rei dimoni Muzan Kibutsuji convoca els cinc dimonis de rang superior restants –l’Akaza, el Gyokko, el Hantengu, el Doma i el Kokushibo– per informar-los de la mort del Gyūtarō. Els amonesta pels seus fracassos i la manca de propòsit, abans d'enviar al Gyokko i el Hantengu a una missió conjunta.

Dos mesos després, el Tanjirō encara s'està recuperant de les seves ferides quan el Zenitsu i l’Inosuke són convocats per a missions individuals. Com que el seu ferrer d'espases Hotaru Haganezuka s'havia negat a forjar-li una nova espasa a causa de trencar les seves anteriors, el Tanjirō se li diu que es trobi amb ell al poble de l'espasa per parlar amb ell en persona. Arriba amb la Nezuko i coneix el pilar de l’amor, la Mitsuri Kanroji, i el cap del poble, el Tecchin Tecchikawahara, que asseguren al Tanjirō que tornaran a portar al Hotaru per construir l'espasa.

Mentre es relaxen a les aigües termals, el Tanjirō i la Nezuko es troben amb el Genya, el germà petit del pilar del vent, el Sanemi Shinazugawa i company caçadimonis, que ataca amb ira el Tanjirō i se'n va. De tornada al poble, el Mitsuri insinua al Tanjirō una "arma secreta" amagada al poble que el pot fer més fort i s'acomiada dels germans. L'endemà, mentre busca el Hotaru, el Tanjirō es troba amb el pilar del misticisme Muichiro Tokito i veu que aparentment amb ell hi ha una figura dels seus somnis.


Continuïtat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada