Bloc personal,

dilluns, 24 d’abril del 2023

Kimetsu no Yaiba (2021) S02
(Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba)

[355]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Haruo Sotozaki
Guió: Ufotable (manga: Koyoharu Gotōge (Gotouge))
Música: Yuki Kajiura, Go Shiina
Estudi: Ufotable
Veus de doblatge: Natsuki Hanae, Akari Kitō, Hiro Shimono
Emissió: 10/10/21 - 13/02/22
Títol original: 鬼滅の刃

[ Animació, acció, aventura, fantasia fosca, arts marcials, shōnen ] 18 capítols de 22 min.: 7 cap. de Mugen Ressha-hen (Mugen Train Arc) + 11 cap. de Yuukaku-hen (Entertainment District Arc)
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (8,7):
“Una família és atacada per dimonis i només dos membres sobreviuen: el Tanjirō i la seva germana Nezuko, que s'està convertint lentament en un dimoni. El Tanjirō es proposa convertir-se en un caçadimonis per venjar la seva família i curar la seva germana.”

Crítica

El Tren de l’Infinitagain– (mort del Pilar de les Flames) + El Districte Vermell (amputació del Pilar del So)…

Basat en un manga ja conclòs de Koyoharu Gotōge publicat entre 2016 i 2020 amb un total de 23 volums. La sèrie acaba d’estrenar la tercera temporada i, entre les temporades, hi han dues pel·lícules que fan la continuïtat.

Ara resulta que, els set primers capítols d’aquesta segona temporada, són la pel·lícula trossejada (Gekijō-ban “Kimetsu no Yaiba” Mugen Ressha-hen (2020) - Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Train), el que venen a anomenar Mugen Ressha-hen (Mugen Train Arc - El Tren de l’Infinit). La resta d’11 capítols són l’Yuukaku-hen (Entertainment District Arc - El Districte Vermell), justament el que estic llegint en el manga ara mateix (volums 9, 10 i 11).

Òbviament només he vist els últims 11 capítols: Yuukaku-hen (Entertainment District Arc - El Districte Vermell), l’embolic de faldilles del Pilar del So.

El nivell de l’animació és realment sorprenent. Sembla mentida la diferència amb d’altres.

Resum (amb espòilers)

Arc del tren de l’infinit

1.- El Pilar de les Flames Kyojuro Rengoku. El Pilar de les Flames Kyojuro Rengoku té l'encàrrec de trobar un dimoni evasió que assoleix una ciutat. Creient que el dimoni està relacionat amb més de quaranta desaparicions al tren Mugen, es proposa trobar-lo i matar-lo. Coneix un parell de venedors de bento i els aconsella sobre el risc dels dimonis, abans de localitzar aviat el tren. Després de saber que està previst que es torni a posar en servei, es troba amb el dimoni responsable dels atacs per tota la zona. Per maltractar-lo per la seva humanitat, el dimoni decideix caçar els venedors de bento i fuig. Kyojuro finalment el rastreja i el mata, salvant els venedors; les seves accions recorden al venedor gran quan ella mateixa va ser salvada per l'antic Flame Hashira fa molts anys. Després d'adonar-se que el dimoni és massa feble per a víctimes tan nombroses, Kyojuro puja al tren Mugen per començar la seva investigació.

2.- Somni profund. Tanjirō, Zenitsu i Inosuke es troben en Kyojuro al tren Mugen. Després d'una explicació de la situació per part dels Hashira, descobreixen dos dimonis amagats a bord i són testimonis de les impressionants habilitats de Kyojuro de primera mà. Més tard a la nit, els quatre Demon Slayers s'adormen, amb Tanjirō somiant a retrobar-se amb la seva família perduda. Han caigut en l'art del dimoni de sang d'Enmu, el inferior dels Kizuki. El dimoni havia barrejat la seva sang amb la tinta dels seus bitllets, permetent que el seu pla es pogués en marxa sense que es notés. Mentre en Tanjirō continua caient més profundament en el seu somni, l'Enmu troba l'alegria que potser no es despertaran mai més.

3.- Hauria d'haver estat. Mentre els Demon Slayers estan adormits, Enmu instrueix a quatre passatgers vulnerables que els lliguin els canells, s'adormin i entrin en els seus somnis. Armats amb un punxó fet del seu os, han de buscar el seu nucli espiritual i destruir-lo, per tal d'incapacitar-los. L'intrus de Kyojuro troba el seu nucli, però el seu esperit intensament fort aconsegueix detenir-la al món real. La Nezuko, que no es veu afectada per l'art del dimoni de sang d'Enmu, surt de la seva caixa i intenta despertar en Tanjirō. Encara que els seus intents de fer-ho fracassen, ella és capaç d'avisar-lo que està en un somni i atrapat. En un intent final de despertar-se, en Tanjirō treu la seva espasa i es talla el seu propi coll per tal de recuperar la consciència.

4.- Insult. L'intrus de Tanjirō es troba al subconscient de Tanjirō. Les imaginacions del seu esperit el guien cap al nucli espiritual, però ell cedeix, sense ganes de fer mal a una ànima de cor tan pur. Tanjirō es desperta i descobreix els seus companys profundament adormits. En Nezuko crema les cordes dels canells dels Demon Slayers, cosa que desperta els passatgers. Ataquen en Tanjirō, que els noqueja. Tanjirō salva al seu passatger, després de saber com estava malalt i desesperat. Quan Zenitsu i Inosuke no aconsegueixen despertar, Tanjirō encarrega a Nezuko de protegir els passatgers i puja al terrat, trobant-se amb Enmu. Ataca a Lower One, que l'obliga repetidament a perdre el coneixement. No obstant això, no es veu afectat per saber suïcidar-se en els seus somnis i el decapita. Enmu no s'esvaeix en cendra i revela alegrement que s'ha fusionat amb tot el tren. Llavors Inosuke es desperta i ajuda a Tanjirō a lluitar contra el dimoni.

5.- Avança! Inosuke i Tanjirō intenten lluitar contra Enmu des de dins del tren, però troben els seus atacs inútils amb la seva regeneració. Nezuko s'uneix a la lluita i gairebé es veu desbordat fins a l'arribada de Zenitsu. Kyojuro finalment s'uneix a la lluita i danya prou Enmu. L'Hashira explica el pla a Tanjirō; ell mateix, Zenitsu i Nezuko protegiran els passatgers mentre ell i Inosuke buscaran el veritable coll d'Enmu. El localitzen a la locomotora del tren, però tot i tallar constantment la cabina, Enmu continua generant carn com a protecció. El conductor, amb ganes de protegir el dimoni, clava a Tanjirō a l'estómac. Tanmateix, Tanjirō reuneix les seves forces i, juntament amb Inosuke, aconsegueix exposar l'os del coll d'Enmu. Realitza la seva tècnica Hinokami Kagura i decapita. Enmu amb un poderós swing. Tot el tren descarrila i xoca contra el terra.

6.- Akaza. Després que el tren descarrili, Enmu es desintegra. Tanjirō lluita amb la seva ferida, però aconsegueix estabilitzar-la sota la guia d'en Kyojuro. Es troben amb l'Upper Rank Three, Akaza, que intenta persuadir en Kyojuro perquè es converteixi en un dimoni, assoleixi la immortalitat i assoleixi un poder superior, després d'haver sentit com de poderós era. Apel·lant a la seva integritat com a Demon Slayer, immediatament es nega, donant lloc a una batalla a mort entre tots dos. Indica a Tanjirō i Inosuke que es quedin enrere. Malgrat la tremenda força i velocitat d'en Kyojuro, Akaza l'aclapara amb les seves arts marcials úniques i la seva poderosa regeneració, ferint greument en Kyojuro. Tanjirō i Inosuke no poden fer res més que mirar des de lluny amb impotència.

7.- Encén el teu cor. Amb tot el que queda en ell, Kyojuro llança un últim i poderós atac a Akaza, atortant-lo momentàniament. No obstant això, Akaza el fereix mortalment, i malgrat que Kyojuro intenta retenir-lo, fuig en veure l'arribada de l'alba, trencant l'espasa d'en Kyojuro. Amb una fúria desesperada, Tanjirō llança la seva espasa amb tota la seva força a Akaza, que no obstant això escapa mentre un Tanjirō enfurismat el denuncia com un covard per fugir. Mentre Kyojuro sucumbeix a les seves ferides, confia en Tanjirō missatges tant per al seu germà com per al seu pare perquè els doni. Accepta en Nezuko com a membre del Cos de Demon Slayer, i anima a Tanjirō a "encendre el seu cor". Veu una visió de la seva orgullosa mare, abans de morir pacíficament, devastant Tanjirō i Inosuke. Els altres Hashiras reben la notícia de la mort de Kyojuro, mentre que el cap del Cos de Demon Slayer, en Kagaya, l'agraeix per no deixar morir ni un passatger ni un camarada en la seva presència.

==

Arc del districte de l’entreteniment

8.- So Hashira Tengen Uzu. Akaza coneix en Muzan, ara disfressat de nen jove, que revela la seva decepció en Akaza per no poder matar els altres tres Demon Slayers que no siguin Kyojuro. Akaza es compromet a matar Tanjirō quan aquest va a trobar-se amb el germà de Kyojuro, Senjuro, i el seu pare Shinjuro. Shinjuro, un antic Flame Hashira però ara un alcohòlic que detesta els Demon Slayers i veu els seus dos fills com a fracassos, acomiada Tanjirō violentament. Tanmateix, quan veu les arracades de Tanjirō, li explica que és portador de la primera tècnica de respiració, anomenada "Respiració del Sol". Tanjirō li dóna cops de cap per faltar el respecte a Kyojuro, noqueant-lo. Més tard, Senjuro agraeix a Tanjirō que li hagi passat els missatges del seu germà. Quatre mesos després de la mort de Kyojuro, Tanjirō, Zenitsu i Inosuke acompanyen el Sound Hashira Tengen Uzui a la seva següent missió: infiltrar-se al famós barri vermell de Yoshiwara, on es diu que resideixen els dimonis.

9.- Infiltrant-se al Districte d'Oci. Per investigar la sospita de presència demoníaca a Yoshiwara, Tengen havia enviat les seves tres dones a infiltrar-se a les tres cases de cortesans més grans del districte. Tanmateix, després d'haver deixat de rebre missatges d'ells, ha començat a preocupar-se per la seva seguretat. Com a tal, Tengen disfressa a Tanjirō, Inosuke i Zenitsu de noies i els ven a les tres cases en què es van desplegar les seves dones, per tal de trobar pistes sobre el seu destí i el seu parador. Tot i que amb certa dificultat, els tres Demon Slayers són acceptats per treballar a les Cases. Mentre Tengen examina el districte des dels terrats, es revela que Makio, una de les dones de Tengen, està captiva en una habitació aïllada a la casa d'Inosuke, sent restringida per nombrosos obi i suportant l'interrogatori d'una misteriosa veu femenina.

10.- Què ets? Inosuke investiga una habitació que creu que és de Makio, esperant enfrontar-se a un dimoni, però troba l'habitació desordenada i buida. No obstant això, ràpidament detecta que alguna cosa es mou pel sostre i les parets, i comença una persecució, encara que sense èxit. Mentrestant, a la seva pròpia casa, Zenitsu defensa una noia de ser renyada per Warabihime, la bella però intimidant Oiran de la Casa. Zenitsu la reconeix com un dimoni però és atacada per ella amb ira. Uns dies abans de la missió, la senyora de la casa s'enfronta a Warabihime, havent descobert la seva identitat, però Warabihime la mata deixant-la caure al carrer des d'una gran alçada. Quan Warabihime torna a dins, és rebut per Muzan. Muzan lloa el dimoni, observant la seva força i bellesa, i adreçant-se a ella pel seu nom de dimoni Daki: l'Upper Rank Six. Més tard, en Zenitsu es desperta, després d'haver estat atès per les noies que havia defensat, i li agraeixen que es mantingui ferm. Després de marxar, Zenitsu és capturat furtivament per Daki.

11.- Aquesta nit. Tanjirō i Inosuke es troben per intercanviar informació, però la seva conversa és interrompuda per Tengen. En adonar-se que Zenitsu està desaparegut, Tengen acomiada Tanjirō i Inosuke, no volent que arrisquin les seves vides per les seves necessitats. Els dos es neguen a abandonar-lo i tornar a armar-se per a la batalla. En Tanjirō s'acosta a l'Oiran de casa seva, que havia estat conscient que era un home durant tot el temps, i s'acomiada d'ella. Mentrestant, Tengen qüestiona el mestre de la casa de Zenitsu a punta de ganivet, amb l'objectiu d'obtenir informació sobre el dimoni. Després d'haver sortit de casa seva, Tanjirō detecta una olor que ve de la seva direcció i decideix tornar, només per ser confrontat per Daki, que ha absorbit l'Oiran al seu obi. Els dos comencen a lluitar, i la Daki domina fàcilment a Tanjirō amb les seves nombroses fatxes obi. Amb l'impacte dels seus atacs, una de les corretges de la caixa de la Nezuko es trenca, la qual cosa significa que Tanjirō ja no la pot portar i l'ha de deixar parada. En adonar-se que serà el dimoni més fort al qual s'ha enfrontat fins ara, Tanjirō es prepara per enfrontar-se a Daki sol.

12.- Les coses es tornaran cridaneres!! Tengen troba Hinatsuru als afores del districte, s'havia enverinat per escapar però no podia contactar amb ell. Lluitant contra Daki tot sol, Tanjirō intenta utilitzar el seu Hinokami Kagura, però s'adona que la fatiga del seu cos li impedeix lluitar amb eficàcia. En un altre lloc, Inosuke descobreix un passadís increïblement estret sota la seva casa, que condueix a una caverna que sembla servir com a cel·la de retenció, plena d'obi que la Daki ha utilitzat per absorbir les seves víctimes. Aquest obi resulta ser una entitat que pot funcionar independentment del cos de Daki; Inosuke primer intenta matar-lo, però decideix prioritzar l'alliberament de les persones atrapades dins. Aclaparat, no obstant això, aconsegueix alliberar Suma i Makio, dues de les dones de Tengen, així com Zenitsu, tots els quals l'ajuden en la seva lluita, abans que el mateix Tengen s'uneixi.

13.- Memòries en capes. Mentre Tanjirō i Daki lluiten, Daki causa una immensa destrucció al districte, prenent la vida de nombrosos innocents. La Tanjirō, enfurismada, reacciona amb una sèrie d'atacs increïblement poderosos d'Hinokami Kagura, gairebé tallant-li el coll, tot i que la Daki es salva transformant el seu coll en un obi, dificultant-li el tall. Els dos continuen lluitant, i Daki comença a veure records llunyans d'una figura semblant a Tanjirō, records que suposa que han de pertànyer a les cèl·lules de Muzan al seu cos. Desencadenant un altre bombardeig d'atacs, Tanjirō gairebé talla el coll de Daki de nou; tanmateix, havia estat lluitant sense respirar, i una visió de la seva difunta germana el salva de sufocar-se. S'enfonsa, lluitant per recuperar l'alè. Quan la Daki s'acosta a la Tanjirō ferida, apareix la Nezuko i li destrueix el cap amb una puntada de peu. En Daki recorda que Muzan parlava de la Nezuko com un dimoni canalla que havia de ser exterminat, i comença a lluitar contra ella. En Daki sembla que divideix la Nezuko amb facilitat, però es sorprèn de veure-la ja dempeus. Mossegant el seu musell de bambú, la Nezuko madura en aparença i s'enfronta a Daki, plena de ràbia.

14.- Transformació. La Nezuko lluita contra la Daki i, malgrat haver patit ferides importants, les regenera gairebé a l'instant, fent que la Daki, commocionada, proclami que la capacitat regenerativa de la Nezuko és més forta que la seva. La Nezuko aclapara la Daki i la llença a un edifici habitat. Mentre es cura, la Nezuko s'adona que un dels civils està sagnant. Cegada per la seva ràbia, la seva sed de sang demoníaca s'inicia i ella va a atacar el civil, abans que en Tanjirō intervingui, frenant-la. En Tengen arriba aviat i decapita la Daki amb facilitat, dubtant que sigui tan poderosa com ella afirma. Tanmateix, Daki no mor. En lloc d'això, plora i plora, fent que el seu germà Gyūtarō emergi de dins d'ella. Gyūtarō, que també és l'Upper Six al costat de Daki, torna a col·locar el cap d'en Daki i, ple d'enveja per la bona aparença d'en Tengen, comença a lluitar contra ell fent servir les seves falçs i l'Art del Dimoni de Sang. Aclaparat, Tengen lluita per mantenir-se al seu costat mentre protegeix els civils, mentre Daki i Gyūtarō lluiten com un sol. Tanjirō aconsegueix calmar la Nezuko, just quan en Zenitsu i l'Inosuke arriben per ajudar.

15.- Aplec. Portant a Nezuko a un lloc segur, Tanjirō se centra en la batalla que ve malgrat les seves ferides. Tengen intercanvia barbs amb Gyūtarō i Daki sobre les seves creences enfrontades. Quan era jove, Tengen va ser brutalment entrenat pel seu pare com a membre dels Shinobi, i amb ganes d'evitar el camí que va prendre el seu germà supervivent, es va acostar a Kagaya, juntament amb les seves dones, que el van felicitar per haver-se esforçat per allunyar-se del seu passat. Mentre lluiten, separa els germans però s'adona que va ser enverinat pel tall anterior de Gyūtarō. En Tengen s'uneixen en Tanjirō, Zenitsu i Inosuke, lloant-los i reconeixent-los. El districte és evacuat per Suma i Makio, mentre Hinatsuru es recupera i s'acosta a la batalla. Planejant decapitar-los simultàniament, el xoc es divideix quan Daki s'enfronta a Zenitsu i Inosuke, mentre que Gyūtarō s'enfronta amb Tengen i Tanjirō. Sincronitzant els seus poders i lluitant com un sol, els germans de rang superior aclaparan els caçadimonis. Tanmateix, Tanjirō, adonant-se que la seva Respiració d'Aigua és més útil defensivament, és capaç de defensar-se dels atacs d'en Gyūtarō. Hinatsuru entra a la lluita i dispara kunais amb glicines a Gyūtarō, permetent a Tengen i Tanjirō entrar i arribar al seu coll.

16.- Derrotar un dimoni de rang superior. Gyūtarō neutralitza el verí de glicina i regenera les seves cames, permetent-li aturar la seva càrrega. Amb el seu Blood Demon Art, s'allunya de Tengen i agafa Hinatsuru. Veient la seva vida en perill i escoltant les súpliques de Tengen, Tanjirō combina el seu Hinokami Kagura i la Respiració d'Aigua, desencadenant una càrrega molt ràpida que atordit el dimoni, salvant-la. En Tengen mostra la seva gratitud i s'uneix al seu intent de tallar el cap d'en Gyūtarō, mentre en Zenitsu i l'Inosuke continuen defensant l'obi d'en Daki. En Gyūtarō impedeix que les fulles el colpegin i torna a alliberar el seu Blood Demon Art, obligant a Tengen a llançar-se i a en Gyūtarō per salvar en Hinatsuru i en Tanjirō. Amb Tengen lluitant sol contra Gyūtarō, Tanjirō s'uneix a Zenitsu i Inosuke per enfrontar-se a Daki. Coordinant els seus atacs, Tanjirō i Zenitsu obren el camí a l'Inosuke, que talla el cap d'en Daki amb les seves espases i s'escapa amb ell, evitant que es torni a unir. De sobte apareix en Gyūtarō, apunyalant a l'Inosuke per darrere i recuperant el cap d'en Daki. Tanjirō es gira, només per veure un Tengen ferit i abatut. Devastada per no poder ajudar-los a temps, Tanjirō es congela; Zenitsu l'empeny del terrat per salvar-lo d'un atac obi entrant.

17.- No et rendis mai. Sobrevivent a la seva caiguda, Tanjirō troba la caixa de la Nezuko, alleujat que estigui a salvo. Arriba en Gyūtarō, burlant-se de la seva incapacitat per defensar-la a ella i als seus amics i colpejant-lo per la ciutat en flames. Amb Tanjirō a la seva mercè, Gyūtarō proposa convertir-se en un dimoni, disposat a estalviar-lo; Tanjirō respon donant-li cops de cap, apunyalant-lo simultàniament amb un kunai enverinat. Immobilitzant a Gyūtarō, intenta el seu Hinokami Kagura una vegada més per decapitar-lo. En Daki ho veu, però és atacat per Zenitsu abans que pugui intervenir, utilitzant la seva forma més ràpida per arribar al seu coll. Gyūtarō elimina el kunai i es recupera. Abans que pugui matar-lo, Tengen, després d'haver aturat els efectes del verí, intervé, lluitant contra Gyūtarō malgrat les seves ferides. En veure la seva oportunitat, Tanjirō arriba al coll d'en Gyūtarō, mentre rep una punyalada a la mandíbula. Convocant la seva força restant, comença a tallar-se. En Zenitsu perd impuls sense tallar el coll d'en Daki, però s'uneix a l'Inosuke, revelant que va moure els seus òrgans interns després de ser apunyalat, fent que en Gyūtarō trobés a faltar el seu cor. Els Demon Slayers decapiten simultàniament els germans, els caps dels quals roden l'un a l'altre. Mentre en Tanjirō s'enrotlla pel verí, Tengen li diu que fugi, just quan el cos d'en Gyūtarō explota, enviant onades de fulles de sang i destruint la ciutat.

18.- No importa quantes vides. La Nezuko crema les fulles de sang amb el seu Art Dimoni de sang. En despertar-se, Tanjirō s'adona que ja no està enverinat i es retroba amb la Nezuko. Troba en Zenitsu, que el guia cap a un Inosuke moribund; Nezuko crema el verí de Gyūtarō, salvant-lo. Troben en Tengen envoltat de les seves dones i ella també el salva. Disposant-se a acabar amb els dimonis, troben un bassal de sang, on Tanjirō pren una mostra per a Tamayo. En trobar-los discutint sobre la culpa de qui és la seva derrota i insultant la seva relació, Tanjirō intervé però Daki mor primer. Gyūtarō recorda la seva vida humana; nascut a la casta més pobre del Districte de l'Entreteniment, la seva lletjor va fer que tots el tractessin com un monstre. Vivint en la pobresa, les coses van canviar quan va néixer la seva germana, Ume. Amb la seva bellesa, els germans van començar a viure millor. Tanmateix, en complir els tretze anys, Ume va encegar un samurai i va ser cremat en represàlia. Gyūtarō va trobar el seu cos i va ser tallat pel samurai, preguntat per la senyora d'Ume. Tanmateix, sobreviu i els mata a tots dos. Sense ajuda, els troba Upper Rank Six d'aleshores, que s'ofereix a convertir-los en dimonis. Gyūtarō es troba amb Ume en el més enllà, on es reconcilien i prometen no estar mai més separats, caminant junts cap a l'infern; Gyūtarō finalment es desintegra. Arriba la Serp Hashira, Obanai Iguro, elogiant sarcàsticament en Tengen per haver matat el rang superior més feble. No obstant això, Tengen té la intenció de retirar-se i li informa del potencial de Tanjirō. En un altre lloc, un Kagaya cada cop més malalt està encantat amb la notícia i expressa el seu orgull en Tengen, els tres joves caçadimonis i en Nezuko, assenyalant que la derrota de Muzan està a prop. Simultàniament, Akaza és convocat al Castell de l'Infinit, assenyalant que el fet de ser convocat al Castell de l'Infinit només passaria si matés un rang superior. Tanjirō abraça emocionalment a Zenitsu, Inosuke i Nezuko, feliços que tots hagin sobreviscut a la batalla.


Continuïtat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada