Bloc personal,

diumenge, 18 de juny del 2023

Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen (2023) S03
(Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Swordsmith Village Arc)

[362]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Haruo Sotozaki
Guió: Ufotable (manga: Koyoharu Gotōge o Gotouge)
Música: Yuki Kajiura, Go Shiina
Estudi: Ufotable
Veus de doblatge: Natsuki Hanae, Akari Kitō, Hiro Shimono
Emissió: 09/04/23 - 18/06/23
Títol original: 鬼滅の刃 刀鍛冶の里編

[ Animació, aventura, fantasia fosca, arts marcials ] 11 capítols de 22 min. (excepte primer i últim, que són de doble durada)
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (8,7):
“Una família és atacada per dimonis i només dos membres sobreviuen: el Tanjirō i la seva germana Nezuko, que s'està convertint lentament en un dimoni. El Tanjirō es proposa convertir-se en un caça de dimonis per venjar la seva família i curar la seva germana.”

Crítica

Només onze capítols… n’esperava alguna cosa més…

Basat en un manga shōnen ja conclòs de Koyoharu Gotōge publicat entre 2016 i 2020 amb un total de 23 volums, que he acabat de llegir recentment.

Després de la primera temporada (2019) doble de 26 capítols que abarquen els arcs d’El vincle de germans (Kyoudai no Kizuna), El mont Natagumo (Natagumo Yama Hen), Hashira Gou Kaigi - Chouyashiki (Hashira Gou Kaigi - Chouyashiki Hen), Asakusa (Asakusa Hen) i Tsuzumi Yashiki (Tsuzumi Yashiki Hen), la segona temporada (2021) doble de 18 capítols té dos segments que toquen l’arc d’El Tren de l’Infinit (Mugen Ressha-hen  |  Mugen Train Arc  - 7 cap.) i El Districte Vermell (Yuukaku-hen  |  Entertainment District Arc  - 11 cap.), ara ja tocava aquesta tercera temporada (2023), però amb només 11 capítols, amb l’arc del Poblat dels ferrers forjadors d’espases matadimonis (Katanakaji no Sato-hen  |  Swordsmith Village Arc), tot i que el primer i últim capítols són de durada doble.

Ara ja només ens queda l’arc del Castell de l’Infinit per passar pàgina que, imagino, vindrà 2024 o potser 2025, a menys que ens sorprenguin amb un segon segment dins aquest mateix 2023.


[   Ieeep! Alto les seques! Anunciada quarta temporada de l’anime amb l’arc de l’entrenament dels pilars (Hashira Geiko-Hen  |  Hashira Training Arc). El que no sé és per quan ni de quants capítols…   ]

En la meva opinió, les pel·lícules que hi han enmig de les temporades fent de pont, són totalment prescindibles, doncs no fan altra cosa que repetir capítols o avançar-los per la propera temporada.

Tercera sèrie (3 de 22) d’anime de la temporada primavera 2023 que acaba.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2023

5/5
Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen (2023) S03
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Swordsmith Village Arc

5/5
Tengoku Daimakyō (2023) S01
Heavenly Delusion

4/5
Skip to Loafer (2023) S01
Skip and Loafer

4/5
Jijō o Shiranai Tenkōsei ga Guigui Kuru (2023) S01
My Clueless First Friend

4/5
Jigokuraku (2023) S01
Hell's Paradise: Jigokuraku

4/5
Mahō Tsukai no Yome (2023) S02
The Ancient Magus' Bride

4/5
Edomae Elf (2023) S01
Otaku Elf

4/5
Kimi wa Hōkago Insomnia (2023) S01
Insomniacs After School

4/5
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2023) S01
The Dangers in My Heart

4/5
Yamada-kun to Lv999 no Koi o Suru (2023) S01
Loving Yamada at Lv999!

4/5
Kubo-san wa Mobu o Yurusanai (2023) S01
Kubo Won't Let Me Be Invisible

3/5
Oshi no Ko (2023) S01
 

3/5
My Home Hero (2023) S01
 

3/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
Sacrificial Princess and the King of Beasts

3/5
Rokudō no Onna-tachi (2023) S01
Rokudo's Bad Girls

3/5
Ōsama Ranking: Yūki no Takarabako (2023) S02
Ranking of Kings: Treasure Chest of Courage

3/5
Golden Kamuy (2023) S04
 

2/5
Kaminaki Sekai no Kamisama Katsudō (2023) S01
KamiKatsu: Working for God in a Godless World

2/5
Tonikaku Kawaii (2023) S02
Fly Me to the Moon

2/5
Vinland Saga (2023) S02
 

1/5
Otonari ni Ginga (2023) S01
A Galaxy Next Door

1/5
Megami no Kafe Terasu (2023) S01
The Café Terrace and Its Goddesses


Resum (amb espòilers)

Durant segles, el cos matadimonis ha mantingut sagradament la ubicació del poblat dels ferrers forjadors d’espases matadimonis en secret. Com a poble dels més grans falsificadors, proporciona als matadimonis les millors armes, que els permeten lluitar contra els dimonis nocturns i garantir la seguretat dels humans. Després que la seva espasa fos tallada i considerada inútil, el Tanjirō Kamado, juntament amb la seva preciosa germana petita, la Nezuko, són escortats al poble per rebre'n una de nova.

Mentrestant, la mort d'un dimoni de rang superior pertorba l'ordre inactiu al món dels dimonis. Quan el Tanjirō es coneix amb pilar de la boira, el Muichirō Tokitō, i el pilar de l’amor, la Mitsuri Kanroji, poders ferotges surten de les ombres i amenacen amb trencar la línia de defensa més gran dels matadimonis.

==

1.- El somni d'algú. Després de la seva batalla amb Gyutaro i Daki, els Kakushi troben els germans Upper Rank Six, Tanjiro, Zenitsu, Inosuke i Nezuko. Al castell de l'infinit, Muzan Kibutsuji convoca els cinc dimonis de rang superior restants: Akaza, Upper Five Gyokko, Upper Four Hantengu, Upper Two Doma i Upper One Kokushibo. Els amonesta per no haver matat la família Ubuyashiki i trobar el lliri de l'aranya blava. Quan Gyokko proporciona informació nova, és enviat a una missió conjunta amb Hantengu. Mentre Zenitsu i Inosuke són convocats per a missions individuals, Tanjiro continua la seva rehabilitació. Quan el seu forjador Hotaru Haganezuka es nega a forjar-li una nova espasa, se li diu a Tanjiro que es trobi amb ell al poble de l'espasa per discutir l'assumpte en persona. Arriba amb en Nezuko i es troba amb el cap del poble, Tecchin Tecchikawahara, que assegura a Tanjiro que tornarà a en Hotaru per construir l'espasa. Tanjiro es mostra més tard a les aigües termals del poble on es troba amb l'amor Hashira Mitsuri Kanroji, que inicialment està abatut després de ser ignorat per una persona desconeguda. Mentre es troba a les aigües termals, Tanjiro es troba amb Genya, el germà petit de Wind Hashira Sanemi Shinazugawa i company de Demon Slayer, que rebutja l'hospitalitat de Tanjiro i se'n va. Al poble, Mitsuri insinua a Tanjiro sobre una "arma secreta" amagada en algun lloc que el pot fer més fort i s'acomiada dels germans. L'endemà, mentre busca l'arma, Tanjiro troba la Boira Hashira Muichiro Tokito en una discussió amb algú i veu que aparentment amb ells hi ha un home dels seus somnis.

2.- Yoriichi Tipus Zero. Mentre escolta, en Tanjiro observa com en Muichiro amenaça el jove espasa amb qui estava discutint. Intenta defensar-lo però la indiferent Hashira el noqueja per interferir. Després de despertar-se, el nen, anomenat Kotetsu, explica que l'"home" que va veure és en realitat un ninot d'entrenament mecànic avançat, construït després d'un espadachín que va viure fa més de 300 anys. Explica que la nina la van fer els seus avantpassats i, com que no té família, és tot el que ha de transmetre a la següent generació. Tanjiro accepta protegir-lo, però apareix en Muichiro, després d'haver acabat la seva sessió d'entrenament i causant grans danys. No obstant això, després que en Kotetsu descobreixi que encara és funcional, li diu a Tanjiro que s'entreni amb ell per fer-se més fort que l'arrogant Muichiro. Tanmateix, l'entrenament resulta dur, ja que en Kotetsu nega el menjar i l'aigua a Tanjiro quan no aconsegueix connectar els cops a la nina. Quan Tanjiro finalment es desmaia per l'esgotament, s'imagina a si mateix en el més enllà i veu una pedra peculiar al riu Sanzu, que li permet detectar una olor més ràpid que el fil d'obertura. Ho fa servir al seu avantatge, i finalment fa un cop potent al cap de la nina, que es trenca i revela una espasa oculta a l'interior.

3.- Una espasa de fa més de 300 anys. Per a la decepció d'en Tanjiro i en Kotetsu, l'espasa està embrutada. De sobte arriba en Hotaru, ara extremadament musculós per un entrenament solitari per poder forjar una millor espasa per a Tanjiro. Amb la intenció de restaurar l'antiga espasa, li dóna un recanvi a Tanjiro mentrestant. L'endemà, intenta fer-se amic de la Genya, però és rebutjat, tot i que s'adona que havia tornat a fer créixer una dent perduda. Sense que tothom ho sap, Gyokko i Hantengu s'han infiltrat al poble de l'espasa. Hantengu troba Tanjiro, Nezuko i Muichiro, que ràpidament el decapiten. Dos nous dimonis creixen llavors del cos i el cap tallats. Un d'ells, en Karaku, expulsa en Muichiro amb el seu uchiwa basat en el vent, i l'altre, en Sekido, gairebé electrocuta Tanjiro amb el seu khakkhara. Aleshores apareix la Genya i els decapita a tots dos amb una escopeta tallada i un wakizashi Nichirin. No obstant això, els dimonis es van dividir de nou, sumant ara quatre dimonis; un colpeja en Tanjiro amb un crit sonor mentre en Nezuko intenta defensar Genya de l'altre, que maneja un yari. En Muichiro torna corrent per ajudar-los, però es troba que en Kotetsu està sent atacat per un dimoni semblant a un peix. Inicialment optant per no ajudar-lo, el salva abans que se'l mengin després de recordar les paraules de Tanjiro sobre ajudar els altres que eventualment l'ajudaven.

4.- Gràcies, Tokito. Tot i que Muichiro decapita el dimoni peix, no mor fins que talla el gerro a l'esquena. Quan en Kotetsu li demana que salvi en Hotaru i el seu company d'espases Kozo Kanamori, en Muichiro inicialment no li fa cas per protegir el poble fins que recorda els consells de Kagaya sobre esdeveniments trivials que desencadenen els seus records, el que el va impulsar a prendre Kotetsu i a trobar els dos espases. Tanjiro s'adona que cadascun dels quatre dimonis representa una emoció: alegria (Urogi), ira (Sekido), plaer (Karaku) i pena (Aizetsu). Genya confon Sekido i Aizetsu amb la seva durabilitat inusual contra les ferides mortals, mentre que la Nezuko crema en Karaku amb la seva sang i utilitza el seu propi uchiwa contra ell, expulsant-lo. La Sekido immobilitza a la Nezuko apunyalant-li el coll i impactant-la. Tanjiro és capaç d'utilitzar el vol d'Urogi per arribar a Nezuko i Genya; evita els atacs d'en Sekido utilitzant el peu d'Urogi, que no pot conduir l'electricitat que es fa amb les mateixes cèl·lules. Allibera en Nezuko, que el protegeix de Sekido, però tots dos estan incapacitats quan Karaku torna i els colpeja amb els seus vents. Més dimonis peixos ataquen el poble mentre Mitsuri es dirigeix ​​a rescatar els forjadors d'espases.

5.- Espasa vermella brillant. Després de salvar en Kozo d'un dimoni peix, en Muichiro és portat al seu cobert de treball per una nova fulla, però es troben amb un Gyokko esperant. Mitsuri arriba al poble, utilitzant la seva espasa allargada i semblant a un fuet per derrotar ràpidament els dimonis peixos atacants. A continuació, derrota el dimoni peix més gran amb la seva Respiració d'Amor abans que pugui matar en Tecchin. Després que en Karaku clavi a la Nezuko sota de deixalles pesades, agafa les seves mans a la fulla de Tanjiro, untant-la a la sang. Muichiro ataca a Gyokko per la seva naturalesa vil, descobrint que pot produir nous gerros i teletransportar-se entre ells per evitar ser tallat. Aviat és atrapat per Gyokko en un gerro d'aigua, ofegant-lo. La Nezuko utilitza el seu Art del Dimoni de sang per escalfar la fulla de Tanjiro, tornant-la de color vermell brillant. En Sekido, mirant els records d'en Muzan, s'adona que la fulla s'assembla a l'espasa del Demon Slayer que gairebé el va matar. Mentre la seva cicatriu es transforma una vegada més en una marca de foc, Tanjiro allibera el seu Hinokami Kagura, decapitant ràpidament a Urogi, Karaku i Sekido a velocitats fulgurants. Aleshores veu que l'Aizetsu també ha estat decapitat per Genya, però es sorprèn al veure que ara ha assumit l'aparença d'un dimoni.

6.- No et convertiràs en pilar? Tanjiro s'adona que Genya encara té la seva consciència humana i li indica que trobi un cinquè dimoni amagat després que els quatre clons decapitats no es desintegrin. Ell rescata a la Nezuko de les runes i li indica que protegeixi la Genya, però els dimonis es regeneren completament, obligant a Tanjiro a quedar-se enrere i guiar Genya pel bosc amb el seu olfacte. En Genya finalment troba l'ara petit Hantengu, però el seu cos resulta més durador que els seus clons. Aleshores apareix Sekido per darrere seu. Adonant-se que morirà, Genya recorda la seva infància: la seva família va ser constantment maltractada pel seu pare, que finalment va ser assassinat per ser menyspreat. Una nit, la Sanemi va anar a buscar la seva mare, havent promès al costat de la Genya que protegirien la seva família. No obstant això, un dimoni va entrar a casa seva, matant els cinc germans més petits de Genya i deixant-li cicatrius. Després de córrer a buscar ajuda, va trobar que Sanemi havia matat la seva mare, sense saber que ella mateixa era el dimoni, i el va titllar d'assassí en el seu dolor. Plora creient que morirà sense disculpar-se amb en Sanemi però en Tanjiro el salva atacant en Sekido. Després que Genya protegeixi Tanjiro de l'Art del Dimoni de Sang d'Aisetzu, Tanjiro va darrere del mateix Hantengu amb la intenció de decapitar-lo.

7.- Dolent horrible. Tanjiro talla el coll d'en Hantengu però no aconsegueix tallar-lo a causa de la disminució de les flames de la seva fulla. Aleshores s'enfronta a la manifestació de l'odi de Hantengu, el Blood Demon Art del qual és uns dracs de fusta gegants. Genya s'adona que aquest dimoni és en realitat Sekido després d'absorbir en Karaku, Urogi i Aizetsu per fusionar la seva força en un sol cos. El dimoni protegeix a Hantengu dins d'una roca i denuncia els Demon Slayers com a vilans per fer-li mal. Tanjiro pren represàlies contra la seva acusació, enfadant-lo. En un altre lloc, Gyokko entra al cobert d'en Kozo per trobar-lo a ell i en Hotaru, que està polint la fulla d'en Tanjiro. Tot i haver patit diverses ferides, en Hotaru continua ignorant a Gyokko, molestant-lo amb la seva concentració. En Muichiro, a prop de la mort, veu de sobte Tanjiro, que li assegura que, malgrat els seus errors, algú vindrà a ajudar. Kotetsu apareix i intenta infructuosament apunyalar l'olla. És atacat per un petit dimoni que l'apunyala al plexe solar. Tot i que en Muichiro intenta dissuadir-lo d'ajudar-lo, en Kotetsu bufa bombolles a l'olla, donant-li l'oxigen per utilitzar un atac més i alliberar-se amb èxit. En Muichiro s'adona que el motiu pel qual en Tanjiro li sembla familiar és perquè comparteix el mateix color d'ulls que el seu pare.

8.- El Mu a Muichiro. Tot i que escapa, en Muichiro es fa feble i adormit pel verí de les agulles. En veure en Kotetsu a punt de ser atacat i incapaç de moure's, la seva vida brilla davant els seus ulls i recupera els seus records. Fill d'un llenyataire, va quedar orfe després que la seva mare es va emmalaltir i el seu pare va sortir a buscar herbes medicinals, morint en el seu viatge. El seu germà bessó gran Yuichiro, ara cínic i amargat per les seves morts, va criar en Muichiro però es va mantenir fred i distant d'ell. La visita de l'esposa de Kagaya, Amane, per reclutar-los al Cos, només provoca a Yuichiro, llançant-lo a una diatriba sobre la infructuïtat d'ajudar els altres i com estan destinats a unir-se als seus pares per morir d'una mort sense valor. Una nit, un dimoni els va trobar i va ferir mortalment a Yuichiro. Muichiro, amb una ràbia encegadora, va derrotar el dimoni i va presenciar els últims moments del seu germà, demanant-li perdó i pregant perquè sobrevisqui. Els records traumàtics fan que apareguin marques a la seva cara, augmentant la seva velocitat i força. Ell rescata en Kotetsu i es dirigeix a salvar en Hotaru i en Kozo. Gyokko, sorprès d'haver escapat i amb marques similars a Tanjiro, utilitza múltiples atacs, però descobreix que Muichiro pot igualar-lo cop per cop.

9.- El pilar de la boira Muichiro Tokito. Mentre s'enfronta a Gyokko, Muichiro aconsegueix insultar el seu art, enfurismant-lo. Després que el seu Blood Demon Arts sigui dominat, revela la seva veritable forma, un gran ésser semblant a un tritó amb un tacte letal, abans d'atacar-lo en un frenesí després que continuï insultant-lo amb el seu estoicisme. En Muichiro recorda com l'Amane l'havia trobat i salvat després de l'atac del dimoni i com es va entrenar sense parar per fer-se més fort, la seva ràbia desenfrenada el va avançar contínuament. Utilitzant la seva velocitat augmentada i la respiració de la boira, en Muichiro evadeu i aclapara la percepció de Gyokko, abans de decapitar-lo finalment. A mesura que les seves marques s'esvaeixen, ràpidament s'enrotlla per l'esgotament i els efectes del verí. En Kozo l'ajuda i s'uneix a en Kotetsu, que es va salvar de ser ferit mortalment per la tsuba de Kyojuro Rengoku a la seva camisa, que en Tanjiro li havia donat per posar la seva nova espasa. En Muichiro plora recordant el seu amic perdut i es reconforta amb les visions de la seva família. En un altre lloc, Tanjiro lluita amb el dimoni de l'odi, amb els timpans trencats i el peu esquerre aixafat pels dracs utilitzant les habilitats dels clons. És arrabassat per un i gairebé mata quan en Mitsuri arriba i li talla el cap, salvant-lo, abans d'enfrontar-se al dimoni per salvar a Nezuko i Genya.

10.- El pilar de l’amor Mitsuri Kanroji. Mitsuri aconsegueix tallar els dracs, però mentre arracona el dimoni i intenta decapitar-lo, no s'adona que no és el cos principal i queda violentament sorprès pel seu atac sonor. El dimoni va a matar-la mentre recorda el seu passat: nascuda en una família amorosa, va desenvolupar una força anormal a una edat jove, juntament amb el seu color de cabell característic i una gana voraç. Tot i que estimava la seva singularitat, un matrimoni anul·lat va fer que se la considerés normal. Es va tenyir els cabells de negre i va menjar menys en un intent de casar-se, però es va adonar que estava traint la seva veritable naturalesa. Unir-se al Demon Slayer Corps li va permetre actuar lliurement amb acceptació, just quan es desperta per veure que Tanjiro, Nezuko i Genya la rescaten. Ella demana disculpes pel seu error i, revigorada, s'enfronta als dracs amb poderosos atacs de respiració d'amor. El dimoni s'adona que Mitsuri també posseeix una marca que l'enforteix i concentra els seus esforços en l'Hashira, exposant el burl de Hantengu. Tanjiro, Nezuko i Genya van darrere d'ell, amb Genya revelant la seva capacitat per obtenir habilitats demoníaques en consumir-ne la carn. L'obren però veuen l'Hantengu exposat intentant fugir una vegada més.

11.- Un vincle connectat: alba i primera llum. xxx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada