Bloc personal,

divendres, 23 de juny del 2023

Megami no Kafe Terasu (2023) S01 (The Café Terrace and Its Goddesses)

[370]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Satoshi Kuwabara
Guió: Keiichirō Ōchi (manga: Kōji Seo)
Música: Shu Kanematsu, Miki Sakurai
Estudi: Tezuka Productions
Veus de doblatge: Masaaki Mizunaka, Ruriko Aoki, Sayumi Suzushiro
Emissió: 08/04/23 - 23/06/23
Títol original: 女神のカフェテラス

[ Animació, harem, comèdia romàntica ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,7):
“Quan l'àvia del Hayato va morir, va planejar vendre el seu cafè degradat a la vora, sense adonar-se que també era la llar de cinc dones joves. Però fins i tot les seves millors intencions poden no ser suficients per fer-ho funcionar.”

Crítica

De tant evident és fastigós…

Basat en un manga shōnen de Kōji Seo actualment en publicació des de 2021 amb un total de 10 volums.

El plantejament està bé: una comèdia romàntica, en format harem, plena de malentesos. Però la realització és tan grollera i barroera, tan fan-service i sense uns mínims d’autoexigència en animació, que tira enrera. Els primers capítols te’ls empasses bé, però després és insuportable.

Vergonyosa valoració a IMDb…

Onzena sèrie (11 de 22) d’anime finalitzada de la temporada primavera 2023, la pitjor, amb molt diferència, de la resta d’aquesta temporada.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2023

5/5
Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen (2023) S03
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Swordsmith Village Arc

5/5
Tengoku Daimakyō (2023) S01
Heavenly Delusion

4/5
Skip to Loafer (2023) S01
Skip and Loafer

4/5
Jijō o Shiranai Tenkōsei ga Guigui Kuru (2023) S01
My Clueless First Friend

4/5
Jigokuraku (2023) S01
Hell's Paradise: Jigokuraku

4/5
Mahō Tsukai no Yome (2023) S02
The Ancient Magus' Bride

4/5
Edomae Elf (2023) S01
Otaku Elf

4/5
Kimi wa Hōkago Insomnia (2023) S01
Insomniacs After School

4/5
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2023) S01
The Dangers in My Heart

4/5
Yamada-kun to Lv999 no Koi o Suru (2023) S01
Loving Yamada at Lv999!

4/5
Kubo-san wa Mobu o Yurusanai (2023) S01
Kubo Won't Let Me Be Invisible

3/5
Oshi no Ko (2023) S01
 

3/5
My Home Hero (2023) S01
 

3/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
Sacrificial Princess and the King of Beasts

3/5
Rokudō no Onna-tachi (2023) S01
Rokudo's Bad Girls

3/5
Ōsama Ranking: Yūki no Takarabako (2023) S02
Ranking of Kings: Treasure Chest of Courage

3/5
Golden Kamuy (2023) S04
 

2/5
Kaminaki Sekai no Kamisama Katsudō (2023) S01
KamiKatsu: Working for God in a Godless World

2/5
Tonikaku Kawaii (2023) S02
Fly Me to the Moon

2/5
Vinland Saga (2023) S02
 

1/5
Otonari ni Ginga (2023) S01
A Galaxy Next Door

1/5
Megami no Kafe Terasu (2023) S01
The Café Terrace and Its Goddesses


Resum (amb espòilers)

La sèrie està ambientada a Miura, Kanagawa, i segueix el Hayato Kasukabe, un orfe que s'havia traslladat a Tòquio per estudiar secundària. Després d'aprovar els exàmens de la Universitat de Tòquio, torna a Miura després de ser notificat de la mort de la seva àvia, amb la intenció de tancar el seu cafè en dificultats, el Café Terrace Familia. Allà descobreix cinc dones que havien estat treballant al cafè, a més de viure sota la cura de la seva àvia. Després de veure les seves lluites i assabentar-se del vincle amb la seva àvia, decideix reobrir el cafè per negocis.

==

1.- Família. Després de la mort de la seva àvia separada Sachiko, Hayato, de 19 anys, hereta el seu Café Familia, que pretén convertir en un aparcament. En visitar la casa on el va criar Sachiko es sorprèn trobar cinc noies vivint. allà. L'Ouka, l'Ami, la Riho, la Shiragiku i l'Akane són les cambreres de la Família i les nétes no oficials de la Sachiko. Sense preocupar-se pel seu passat baralla amb Sachiko, Hayato els desallotja. Decideixen manipular Hayato seduint-lo i xantant-lo. Hayato rebutja enfadat a Ouka i Ami així que a Shiragiku se li dóna alcohol deliberadament, cosa que fa que sorgeixin la seva lujuria reprimida i el fetitxe per l'olor corporal masculí. Salta sobre Hayato, però l'Ami, com a guardaespatlles autodenominada de la noia, "rescata" Shiraguki i apallissa Hayato. Els desenvolupadors arriben per parlar del treball de demolició. però quan el rètol de Família està danyat, Hayato es penedeix d'haver-se barallat amb Sachiko i recupera el rètol.Ouka, sent els seus sentiments, fa pilaf a partir de la recepta de Sachiko.Hayato finalment plora per la mort de Sachiko.Mirant els registres de Sachiko, Hayato s'adona que la Família està en fallida perquè Sachiko paga a les noies tot i que Família. ser massa petit per mantenir cinc empleats. Hayato decideix bruscament reobrir Família, però els avisa, tret que Família sigui rendible en un any, l'enderrocarà.

2.- Una promesa amb l'àvia. Hayato obliga a les noies a compartir les tasques de la llar. Quan s'adonen que Hayato ha vist la seva roba interior fent la bugada, l'envien a netejar la Família com a càstig. Shiragiku insisteix que Hayato menja amb ells a l'hora dels àpats com en família. Quan Hayato i Ouka es veuen nus al bany, l'Ami el colpeja. Hayato practica fer cafè, però les noies coincideixen que el seu cafè és terrible. Més tard, l'antisocial Akane fa d'alguna manera un cafè excel·lent. Tot i estar molest per ella, Hayato demana ajuda. L'Akane s'adona que Sachiko tenia raó, que sembla simpàtic mentre s'enfada. Hayato respon infantilment que sembla maca quan somriu, però ella no reacciona i li ensenya com es fa el cafè. Després que Hayato se'n va, es mostra que l'Akane està bastant nerviosa. Hayato torna a ser colpejat per l'Ami, aquesta vegada per veure-la nua al bany, tot i que va posar un cartell. Hayato porta a Riho en visites de cortesia per anunciar la reobertura de Família, però Riho el renya per actuar de mal humor, desanimant la gent. En adonar-se que té raó, Hayato promet fer-ho millor. La Riho el recompensa mostrant-li les calces, fent-lo caure per les escales. Riho es mostra amb una fortuna del santuari que prediu que trobarà l'amor amb un company de feina.

3.- Obertura! Hayato i Ouka discuteixen constantment, així que Riho aconsella a Hayato que trobi una solució. L'Akane aconsella compliments, així que lloa l'Ouka diverses vegades; però Ouka ho pren com un sarcasme. Més tard troba l'Ouka amb l'uniforme de cambrera que ell felicita com a simpàtica, fent somriure a Ouka mentre ella mateixa feia els seus uniformes. Shiragiku, borratxo accidentalment de nou, arruïna el moment que molesta Hayato. Hayato paga un sou a les noies, revelant que té diners a la borsa. L'Ami intenta distreure a Hayato perquè descobreixi que li va trencar el telèfon i l'ordinador portàtil. Això evita que Hayato vengui les seves accions en una empresa en fallida sobtada, eliminant els seus estalvis. Ara depenent econòmicament de Família, Hayato anuncia que les noies hauran de rotar els torns, de manera que només dues treballen alhora. Familia reobre amb múltiples clients satisfets, fins a l'arribada de Fuwa, el prestamista que sempre va assetjar Sachiko pels diners que li devia. Hayato manté el seu temperament, fins i tot impedeix que les noies peguin en Fuwa quan insulta a la Sachiko. Tanmateix, quan en Fuwa exposa intencionadament les calces de Shiragiku, Hayato el fa xantatge i el llença mentre els seus clients aplaudeixen. Fuwa jura venjança per insultar-lo. Shiragiku s'adona que Hayato no ha canviat des que eren amics de la infància fa 15 anys.

4.- Festa dels cirerers en flor! Per recuperar-se de la disminució dels clients a Familia, Hayato decideix obrir una parada al Festival de la Flor de Cirer. Shiragiku suggereix galetes de licor de cirera però s'emborratxa i molesta Hayato, que després és castigat per l'Ami. L'Akane li dóna a Hayato una recepta de galetes que ella i la Sachiko van desenvolupar. Obren la parada, però l'Ouka és assetjat pel nét de Fuwa i els seus matons. Els altres propietaris de parades els expulsen, però la parada de la Família és vandalitzada durant la nit. Hayato recorda que Sachiko tenia un carretó de menjar vell que ràpidament l'han posat en una parada de cafeteria mòbil, que és un èxit gràcies al treball de Riho a les xarxes socials. Els mateixos matons se'ls troben de camí a casa i continuen assetjant-los. El nét de Fuwa dóna cops de puny a Hayato, creient que la reputació de Fuwa el protegeix de ser arrestat per la policia. Reivindicant l'autodefensa, l'Ami colpeja el nét i els matons. Hayato els amenaça encara més afirmant que l'Ouka és una líder secreta d'una banda assassina, per a la seva consternació, així que els matons fugen. Hayato va gravar tota la conversa sobre les connexions de Fuwa amb agents de policia corruptes per evitar noves represàlies. L'Ouka se sorprèn que Hayato hagi pres el cop de puny a propòsit perquè no vandalitzar el carro de menjar de la Sachiko.

5.- Dia lliure. Hayato s'adona que entre la universitat i la Familia Riho està treballant massa. Riho està agraït per com la Sachiko la va ajudar i vol que Família tingui èxit. Torna a la seva mare que li va dir que els que no treballen dur no valen res. Hayato li diu que hauria de fer més coses per ella mateixa, recordant-li la Sachiko i fent-li pensar que Hayato podria ser fiable. Hayato s'assabenta que l'Akane toca en una banda els seus dies lliures, però no deixa que les noies assisteixin als seus concerts. Per casualitat, Hayato es troba amb el seu concert underground i descobreix que, malgrat la seva indiferència habitual, és una cantant apassionada i talentosa. L'Akane està avergonyida de veure-la cantar, així que promet mantenir el seu talent en secret, però se sorprèn que l'Akane no estigui disposada a intentar convertir-se en una cantant professional. L'Akane està més avergonyida que Hayato hagi comprat un dels seus CD. La setmana següent, les noies discuteixen sobre la convivència amb un home, però conclouen que Hayato no intentarà seduir-les per la seva personalitat. Es pregunten què pensa fer Hayato quan acabi l'any. L'Akane afirma que no li importaria casar-se amb Hayato, sorprenent a les noies, i després afirma que estava fent broma.

6.- Dos mesos! En Riho s'adona que Hayato somriu cada vegada que en Shiragiku l'elogia, i en Shiragiku té enveja quan Hayato li acaricia el cap. Shiragiku està indignat. Hayato planeja canviar l'antic menú de la Sachiko, donant lloc a una prova de gust, un entrepà de Sachiko contra un nou entrepà de menú fet per Riho. Conscient que el motiu real de la noia no és el menú, Hayato afirma que està ple i que no prova cap entrepà. L'Ami es converteix en una empleada perfecta, preocupant a tothom. L'Akane sospita que és perquè l'Ami va perdre recentment un partit de karate. Ami confirma que el seu entrenador fins i tot li va aconsellar que no ho intentés a causa de la força del seu oponent. Hayato rebutja això, assenyalant que l'Ami només necessita aprendre més moviments. L'Ami es recupera però trenca el nou ordinador portàtil d'Hayato, seguit d'Ouka trencant-li el telèfon. L'Ami fa la seva oferta habitual d'estrenyir-se el pit com a compensació, però es sorprèn quan Hayato la castiga donant-li un furió d'estrènyer el pit. Humiliada, decideix a partir d'ara deixar d'oferir apretades de pit. Després que les noies comencen a actuar de manera estranya, Hayato s'adona que, malgrat les aparences, només són empleats, no la seva família, i gairebé els ho diu, només per descobrir que havien planejat una festa per celebrar els dos mesos d'aniversari de la Família. Hayato s'adona que són la seva família després de tot. L'Akane rep una trucada telefònica de la seva mare que la molesta.

7.- Un any a la meva vida. Pel comportament de l'Akane, Hayato dedueix que planeja deixar i marxar a causa de la seva mare. L'Akane està agraïda per l'ajuda d'Hayato, oferint en broma una apretada de pit com a reemborsament, però Hayato li demana una cita. Les noies descobreixen la cita secreta i desconfien. L'Akane s'adona que la data és la manera que té Hayato de demanar-li que comparteixi el seu problema. Finalment revela que la seva família és propietària d'una empresa comercial; des que va morir el seu pare és hereva única, així que la seva mare li ha escollit un promès i la pressiona perquè tingui fills. Hayato dedueix del pèssim cafè que acaba de fer que l'Akane no vol anar-hi. Les noies accepten que no pot marxar, així que l'Akane demana a Hayato que l'ajudi. Es troben amb la mare de l'Akane, però ella és incapaç de dir el que pensa, així que Hayato li fa una dura renya que necessita per créixer i començar a defensar-se per ella mateixa. Amb això, l'Akane guanya el coratge per desafiar la seva mare. Ella cedeix i li diu a l'Akane que pot viure com vulgui i sembla estar familiaritzada amb el nom de la família de l'Hayato, Kasukabe. Les altres noies estan alleujades que l'Akane es quedi. Quan se'n va, la seva mare assenyala alegrement que si l'Akane es vol casar amb Hayato haurà de derrotar a les altres noies primer, per a la seva vergonya. L'Akane agraeix a Hayato abraçant-lo i prometent-li fer el seu cafè la resta de la seva vida. Un Hayato avergonyit li adverteix que no es burli d'ell i se'n va. Encantada, confirma que està enamorada d'ell.

8.- Una cabana de platja! Després de pagar els seus salaris, Hayato revela el seu pla per obrir una cabana de platja de la Família, encara que això implicaria que les noies deixin les vacances d'estiu per treballar i la cabana costa 4 mesos de beneficis per construir. L'Akane es torna a unir als seus companys de banda per començar a cantar de nou. Les noies accepten treballar l'estiu i de seguida discuteixen si portar uniformes de platja o biquinis, depenent de quina s'agita més a Hayato, fins que Hayato insisteix en pantalons curts i armilles. Shiragiku s'emborratxa tocant tovalloletes de neteja amb alcohol i molesta Hayato mig nu. L'Akane canvia el nom del seu grup com havia suggerit Hayato, fent que els altres es preocupin que s'hagi convertit en una seriosa rival dels afectes d'Hayato. Shiragiku crea un parfait de síndria com a element de signatura de les cabanes, seguit d'una sessió de fotos que es fa viral perquè l'Ami porta una màscara estranya. El dia de la inauguració, Riho veu l'Akane parlant amb Hayato en comptes de treballar i s'enfada amb ells abans de desmaiar-se per l'excés de treball i el cop de calor. Hayato la renya perquè el torni a preocupar, cosa que la fa sentir menys gelosa, tot i que fa una rabieta quan Hayato es nega a disculpar-se amb l'Akane per ella. L'Akane ho sent de totes maneres i somriu.

9.- Riho i el seu passat. Riho li crida a Hayato quan les noies del bikini coquetegen amb ell. L'Akane ensenya a l'Ouka a fer cafè, tot i que no va bé. Hayato descobreix que Shiragiku té una carrera de xef assegurada després de la universitat i es pregunta per què es molesta a treballar en una cafeteria. El nét de la Fuwa i els matons visiten la cabana i molesten a Riho, així que Hayato envia l'Ami per espantar-los. La Riho decideix disculpar-se per cridar, però quan veu més noies en bikini coquetejant amb ell, torna a cridar. L'Akane li diu a Hayato que la seva següent cançó tracta sobre el primer amor. Abans que entengui la seva pista, l'Ami el tira a l'oceà com a broma. L'Akane ensenya a l'Ami a fer cafè i ella ho fa millor que l'Ouka. Hayato ha d'obligar la Riho a fer una pausa perquè no es torni a desmaiar. Un periodista revela accidentalment el passat de Riho com a actriu infantil, molestant-la. Es revela que la mare de Riho la va treballar en excés, el que va portar el pare de Riho a divorciar-se d'ella per les preocupacions per la salut de Riho, de la qual Riho mai es va recuperar. Hayato assegura que l'èxit de la seva Família no importa si posa en risc la seva salut, així que accepta relaxar-se més i plora als braços de Hayato. Resulta que les noies sabien del seu passat de totes maneres, però no pensaven que fos important, ja que per a elles ella només és Riho, no l'actriu infantil Riho.



10.- Ouka i Kikka. La germana bessona de l'Ouka, Kikka, la segueix fins a la Família i està enfadada. Ouka només té feina a temps parcial i un règim de vida estrany. Ella procedeix a insultar les noies, Hayato i Família com a inadequades per a la seva respectable família Makuzawa, de manera que Ouka la dóna una bufetada. Kikka se'n va enfadat. Ouka explica que la seva família es va graduar a la Universitat de Tòquio durant generacions, però que no va poder suportar la pressió dels seus pares i va marxar a estudiar moda. Kikka observa a tothom des de la distància, mentre que Ouka recorda que Kikka va acceptar anar a la universitat perquè els seus pares la deixin estudiar moda. L'Hayato assenyala que la Kikka continua pendent només pot significar que està preocupada per l'Ouka, així que li dóna el dia lliure per parlar amb ella. Kikka revela que volia anar a la universitat, de manera que l'Ouka actua com si l'hagués obligat a anar-se i després allunyar-se és indignant. Ouka s'adona que Kikka la troba a faltar i es reconcilien. Kikka revela que Hayato la va impressionar; va ser l'únic que no la va confondre amb Ouka. Més tard, Ouka agraeix a Hayato la seva ajuda i li pregunta com sabia que Kikka no era ella quan fins i tot els seus pares encara els barregen. Hayato assenyala que Kikka és esquerrana, però també li havia cridat a l'Ami, cosa que l'Ouka mai faria ja que és massa amable. Ouka es torna inesperadament nerviosa.

11.- Focs artificials d'amor. Akane sorprèn Hayato preguntant-li sobre el seu futur romàntic. Avergonyit, Hayato afirma que no hi pensarà fins que es decideixi el futur de la Família. L'Akane accepta que encara no està preparat per acceptar o rebutjar la seva confessió. Tot això ho escolta Shiragiku. La banyera de la casa es trenca, de manera que s'han de banyar en una casa de banys mentre Hayato accepta instal·lar un bany i un lavabo nous. Als banys, les noies escolten els homes parlant i s'avergonyeixen d'entendre que Hayato és més gran que la mitjana. L'Akane informa a Riho que li va confessar a Hayato a la platja, així que si també estima a Hayato, li hauria de fer saber aviat. Riho finalment li confessa a Hayato, tot i que a l'instant diu que està fent broma. Hayato se sent incòmode i repeteix que no pensarà en el romanç fins que es decideixi el futur de la Família. Riho accepta això, però l'endemà perd els nervis, ja que l'Akane ara coqueteja obertament amb Hayato. Els clients noten la seva rivalitat, així que Mai intervé per calmar-los. L'Akane admet que va provocar que Riho fos honest sobre els seus sentiments i accepten ser rivals civilitzats. Hayato es queda confós i té por d'haver fet alguna cosa malament. Aquella nit Hayato veu en Shiragiku a l'habitació de la Sachiko.

12.- Dues trobades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada