Bloc personal,

diumenge, 18 de juny del 2023

My Home Hero (2023) S01

[361]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takashi Kamei
Guió: Kōhei Kiyasu (manga: Naoki Yamakawa)
Música: Kenji Kawai
Estudi: Tezuka Productions
Veus de doblatge: Junichi Suwabe, Sayaka Ohara, Chihiro Shirata
Emissió: 02/04/23 - 18/06/23
Títol original: マイホームヒーロー - Mai Hōmu Hīrō

[ Animació, crim, suspens ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,3):
“El Tetsuo descobreix que el Matori, el xicot de la seva filla, ha estat físicament abusiu amb ella. El Tetsuo descobreix que el Matori pertany a una banda criminal i que planeja extorsionar diners als avis rics de la Reika.”

Crítica

La història sí, però el dibuix i l’animació no te’ls compro…

Basada en un manga seinen de Naoki Yamakawa, il·lustrat per Masashi Asaki, actualment en publicació des de 2017 amb un total de vint-i-un volums, a dia d’avui.

La part d’intriga i suspens, el thriller, està prou bé, però hi ha un punt d’excés de violència gratuïta amb l’excusa que els yakuza ho són… Al principi, l’animació donava sensació que valdria molt la pena, però al final és d’allò més justeta. Repetixo: història sí, animació no.

Segon anime (2 de 22) de la temporada primavera 2023 conclòs començant bé, però anant a menys.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2023

5/5
Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen (2023) S03
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Swordsmith Village Arc

5/5
Tengoku Daimakyō (2023) S01
Heavenly Delusion

4/5
Skip to Loafer (2023) S01
Skip and Loafer

4/5
Jijō o Shiranai Tenkōsei ga Guigui Kuru (2023) S01
My Clueless First Friend

4/5
Jigokuraku (2023) S01
Hell's Paradise: Jigokuraku

4/5
Mahō Tsukai no Yome (2023) S02
The Ancient Magus' Bride

4/5
Edomae Elf (2023) S01
Otaku Elf

4/5
Kimi wa Hōkago Insomnia (2023) S01
Insomniacs After School

4/5
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2023) S01
The Dangers in My Heart

4/5
Yamada-kun to Lv999 no Koi o Suru (2023) S01
Loving Yamada at Lv999!

4/5
Kubo-san wa Mobu o Yurusanai (2023) S01
Kubo Won't Let Me Be Invisible

3/5
Oshi no Ko (2023) S01
 

3/5
My Home Hero (2023) S01
 

3/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
Sacrificial Princess and the King of Beasts

3/5
Rokudō no Onna-tachi (2023) S01
Rokudo's Bad Girls

3/5
Ōsama Ranking: Yūki no Takarabako (2023) S02
Ranking of Kings: Treasure Chest of Courage

3/5
Golden Kamuy (2023) S04
 

2/5
Kaminaki Sekai no Kamisama Katsudō (2023) S01
KamiKatsu: Working for God in a Godless World

2/5
Tonikaku Kawaii (2023) S02
Fly Me to the Moon

2/5
Vinland Saga (2023) S02
 

1/5
Otonari ni Ginga (2023) S01
A Galaxy Next Door

1/5
Megami no Kafe Terasu (2023) S01
The Café Terrace and Its Goddesses


Resum (amb espòilers)

Un oficinista normal, el Tetsuo Tosu, descobreix que la seva filla adulta, la Reika, està sent maltractada físicament i emocionalment pel seu nou xicot, un jove anomenat Nobuto. Poc després de descobrir que el Nobuto té un historial d'assassinat d'altres noies amb les quals ha sortit en el passat i que actualment està intentant obtenir diners dels avis de la Reika abans de planejar desfer-se d'ella també, el Tetsuo assassina el Nobuto. Aleshores decideix cometre "el crim perfecte" i amaga el cos amb l'ajuda de la seva dona, la Kasen. No obstant això, el Nobuto era l'únic fill de Yoshitatsu Matori, que dirigeix una poderosa branca dels yakuza a la ciutat. Tot i que el Tetsuo desitja protegir la seva família, ara ha de tractar amb els homes del Matori mentre amenacen la seva família per esbrinar què va passar amb el Nobuto.

==

1.- Des d'avui soc un assassí. El Tetsuo Tosu ha quedat amb la seva filla Reika per dinar i descobreix que el seu xicot, el Nobuto, està maltractant-la físicament. Mentre segueix al Nobuto i els seus amics un dia, el Tetsuo és vist i colpejat per un home que l'amenaça de matar-lo si parla amb la policia. Tetsuo passa la nit en un cibercafè, després torna a l'apartament de la Reika l'endemà buscant pistes sobre Nobuto. No obstant això, Nobuto arriba, així que en Tetsuo s'amaga en un armari on sent Nobuto parlant per telèfon sobre matar altres persones i com planeja treure diners de la Reika abans de desfer-se d'ella. A punt de ser descobert, en Tetsuo surt de l'armari i colpeja Nobuto fins a la mort amb una olla d'arròs. L'esposa de Tetsuo, Kasen, arriba a l'apartament i després de racionalitzar que Tetsuo va matar a Nobuto en defensa pròpia, tots dos decideixen netejar l'embolic i desfer-se del cos. Reika torna a l'apartament i Kasen convenç a la seva filla de quedar-se amb ella perquè en Tetsuo pugui fer front al cos. No obstant això, Kubo, un altre dels membres de la banda, entra a l'apartament buscant en Nobuto mentre en Tetsuo encara hi és i el cadàver d'en Nobuto està estirat a la banyera.

2.- Tallar el pastís. Quan Kubo entra a l'apartament buscant en Nobuto, en Tetsuo es fa veure que és un netejador anomenat Suzuki que fa les seves tasques habituals i el convenç de marxar. Tetsuo utilitza els seus coneixements tècnics per bullir el cos d'en Nobuto a la banyera i després, quan s'ha reduït de mida, el transporta a casa en una maleta gran proporcionada per Kasen. Mentrestant, la Reika és seguida a casa dels seus pares per Kubo i Kyoichi acompanyats per Shingo. Quan en Tetsuo va a comprar subministraments de jardí per descompondre ràpidament el cos, en Kubo obre el maleter del cotxe i la maleta només per trobar-lo ple de roba, tot i que Tetsuo dedueix que l'han seguit. De tornada a casa, en Shingo es fa passar per una immobiliària i s'ofereix a taxar la seva casa, mentre en Kubo entra a la casa però no troba res. Més tard, en Tetsuo i en Kasen troben un dispositiu d'escolta a casa seva i protagonitzen una conversa escenificada sobre algú que persegueix a Reika i que podria haver perjudicat a Nobuto, fet que va fer que el grup de Shingos deixés la seva vigilància. En Tetsuo i en Kasen enterren amb èxit les restes d'en Nobuto al seu jardí. No obstant això, aquella nit, una part de la banda de Shingos va entrar i capturar en Kasen mentre en Tetsuo és agafat de camí a casa.

3.- El camí correcte. Un flashback mostra que Tetsuo i Kasen són conscients que la banda d'en Nobuto els està investigant, mentre que en Kyoichi planeja interrogar-los sobre Nobuto. En el present, en Tetsuo està lligat amb el cap cobert per una bossa mentre Kyoichi colpeja i amenaça de matar-lo. Desesperat, en Tetsuo diu que va contractar un home anomenat Suzuki per investigar en Nobuto. La tripulació amb Kasen també la qüestiona, i ella explica la mateixa història que en Tetsuo havia desenvolupat abans, convèncer-los que no sap res sobre la desaparició d'en Nobuto. Kyoichi informa dels resultats a Kubo, però sense res a mostrar per a la seva arriscada operació, Kubo degrada en Kyoichi i posa a Takeda al capdavant. En Kyoichi, frustrat, es prepara per matar en Tetsuo i culpar-lo de la mort d'en Nobuto. Tanmateix, en Tetsuo suggereix que si Nobuto torna, es veurà malament i s'ofereix a fer tot el possible per ajudar en Kyoichi a localitzar Nobuto.

4.- El món de la violència. Kyoichi accepta treballar amb Tetsuo per trobar Nobuto, però amenaça amb matar-lo i incriminar-lo per assassinar a Nobuto si no poden fer-ho abans de la data límit de divendres, però Tetsuo no comparteix aquesta informació amb Kasen. Després de considerar les seves opcions, en Tetsuo decideix crear la impressió que en Nobuto encara és viu. Entrevisten a la xicota d'en Nobuto, Hibiki, al club on treballa i ella esmenta l'explotació de la Reika per part de Nobuto, enfurismant-se en Tetsuo, però ell aconsegueix extreure informació útil d'ella - Nobuto va estafar a la seva colla fent ell mateix un robatori pre-planificat. Quan Tetsuo i Kyoichi estan a punt de marxar, es veuen obligats a dur a terme una feina per als propietaris del club, per interceptar una transacció entre dues bandes violentes, els Ryuken-gumi i els Ouko-tai. En el punt de trobada d'una carretera deserta, Kyoichi s'adona que estan condemnats i intenta fugir, però ell és ferit a trets mentre intenten escapar.

5.- Ets feliç? El líder de la colla de Kyoichi treu dolorosamente la bala del pit. A continuació, filma en Tetsuo mentre es veu obligat a confessar haver matat un dels altres membres de la banda com a assegurança contra ell per divulgar les accions de la banda. De tornada a casa, en Tetsuo li diu a Kasen que la seva única oportunitat de sobreviure a la seva situació és convèncer la colla que Nobuto encara és viu. Suggereix utilitzar el seu vell amic de la universitat Bin Tabata, que actualment està involucrat en la producció de vídeos, i Kasen convenç en Tabata de representar un petit escenari amb la roba d'en Nobuto. Mentrestant, en Tetsuo intenta desbloquejar el telèfon d'en Nobuto, però requereix el nom d'una mascota que en Tetsuo no pot endevinar. Va al bar que freqüentava en Nobuto a la recerca de pistes, i enceta una conversa amb un home que està desesperat per la desaparició del seu fill i diu que es diu Yoshitatsu Matori i en Tetsuo li diu que es diu Tabata. Després que l'home se'n va, el cambrer revela a Tetsuo que és el pare de Nobuto.

6.- Entreteniment del convidat, estil Kasen. Tetsuo i Kasen aconsegueixen endevinar la contrasenya d'en Nobuto i desbloquejar el seu telèfon. Publicen el vídeo que van fer amb Tabata mostrant a Nobuto des del darrere i després afegeixen un comentari des del telèfon de Nobuto indicant que encara està viu però amagat. Tanmateix, la banda de Kyoichi sospita que el vídeo és fals, ja que la marxa de Nobuto no és característica. En Kyoichi arrossega en Tetsuo de tornada a casa seva per investigar una olla gran que recordava plena de terra però que no hi havia res plantat. Obliga a en Tetsuo a donar-li una punta, però només conté terra: en Kasen tenia Kyoichi per sobre del telèfon a la bossa d'en Tetsuo i va treure les proves. Mentre en Kyoichi rebusca entre la brutícia, Kasen torna sorprenentment i els convida a prendre un cafè. Després de beure-lo, en Kyoichi es precipita al bany perquè en Kasen hi havia afegit un laxant, però també afecta a Tetsuo impedint-li accedir a l'ordinador portàtil d'en Kyoichi. La Reika arriba inesperadament a casa i en Kyoichi li pregunta sobre Nobuto.

7.- Mare i Mare. Quan Kyoichi surt de la casa de Tetsuo, deixa una nota a la sabata de la Reika perquè ella es contacti amb ell. Mentre Kyoichi era al bany, Kasen havia instal·lat en secret un keylogger a l'ordinador portàtil d'en Kyoichi, que li permetia accedir als seus correus electrònics. Quan ella ho comprova a través del seu telèfon, descobreix que planeja matar en Tetsuo i després incriminar-lo per la desaparició de Nobuto i la possible mort. Kasen decideix implementar el pla "B" i va a la casa de la família d'en Kyoichi per plantar una bossa de proves que apunten a la desaparició d'en Nobuto. Coneix la mare d'en Kyoichi que ella mateixa ha tingut una vida dura, i així decideix no deixar les proves. Mentrestant, en Tetsuo s'escapa de les manilles d'en Kyoichi i es troba en Kasen. Junts elaboren un pla per deixar la bossa de proves a l'apartament de Kyoichi. Tanmateix, just quan en Tetsuo arriba al vestíbul amb la bossa, en Kyoichi surt de l'ascensor.

8.- El fil de l'aranya. Tetsuo evita ser vist per Kyoichi al vestíbul. Aleshores intenta entrar a l'apartament de Kyoichi per deixar les restes d'en Nobuto, però no pot agafar el pany i torna a casa just abans que Kyoichi torni. Quan en Kyoichi descobreix que s'ha enviat un correu electrònic des del seu compte, està perplex, així que en Tetsuo suggereix que podria estar sent investigat per Takeda, que sospita que Kyoichi ha matat a Nobuto. Suggereix que en Takeda podria haver plantat proves al seu apartament, així que en Koichi arrossega en Tetsuo amb ell al seu apartament per investigar. No troben res malament, però en Tetsuo comença a adonar-se que en Kyoichi és més intel·ligent i despietat del que s'esperava, cosa que fa que la seva situació sigui més precària.

9.- El Dia Fatídic. Kyoichi porta Tetsuo amb ell per informar a Takeda que no ha trobat proves de la desaparició d'en Nobuto. Mentre era allà, Takeda rep un correu electrònic provocador que suggereix que els yakuza són incompetents i que Nobuto i Koichi van organitzar un robatori amb un cotxe blindat fa 18 mesos. Busquen l'apartament d'en Nobuto i troben molts diners en efectiu i després truquen a Kubo per supervisar l'escorcoll de l'apartament d'en Koichi. Troben una mica de diners, però també hi ha una bossa que conté restes d'esquelets humans que Koichi no ha vist mai. Koichi intenta culpar a Tetsuo i Takeda, però no té cap prova, i Kubo decideix que en Koichi ha d'assumir la culpa de la desaparició d'en Nobuto. Aleshores es revela que Tetsuo va organitzar que Kasen col·loqués les restes d'en Nobuto allà i també va enviar el correu electrònic per emmarcar en Kyoichi.

10.- Una cosa que vaig fer. Tetsuo deixa en Kyoichi a la seva sort amb Kubo i es dirigeix a l'apartament de la Reika on s'ensorra per l'esgotament. Un flashback mostra en Kasen seguint el pla de Tetsuo d'entrar a l'apartament de Kyoichi des del terrat i plantar les restes de Nobuto a la caixa forta després d'utilitzar una combinació de tecnologia i conjectures per descobrir la combinació. Mentrestant, en un intent desesperat per sobreviure, Kyoichi s'allibera dels seus captors i aconsegueix escapar tot i que torna a obrir la seva ferida de bala. A continuació, reuneix els esdeveniments que van conduir al descobriment de les restes d'en Nobuto a la seva caixa forta i conclou que en Tetsuo deu haver plantat d'alguna manera les proves per enquadrar-lo. Després telefona a Martori i li diu que en Tetsuo va matar a Nobuto.

11.- Pare. Kyoichi intenta convèncer en Martori per telèfon que és innocent, creient que en Tetsuo va matar a Nobuto i va col·laborar amb Kasen per plantar proves contra ell. Més tard, en Martori entra a l'apartament de la Reika amb una torxa d'ELA i troba el que creu que són rastres de la sang d'en Nobuto. Tetsuo tement ser descobert, en Tetsuo emergeix d'amagar-se a l'armari i confessa la seva culpa a Martori, que amenaça de matar-lo després de torturar i matar la seva família. Tetsuo trenca i ataca en Martori, fins i tot després de ser colpejat amb esprai de pebre. El soroll de la violenta lluita posterior fa que els veïns de la planta baixa truquin a la policia que arriba fora de l'edifici mentre Martori comença a escanyar en Tetsuo amb un cordó.

12.- La Felicitat actual. xxx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada