Bloc personal,

dimecres, 28 de juny del 2023

Oshi no Ko (2023) S01

[377]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Daisuke Hiramaki
Guió: Jin Tanaka (manga: Aka Akasaka)
Música: Takurō Iga
Estudi: Doga Kobo
Veus de doblatge: Takeo Ōtsuka, Yurie Igoma, Megumi Han
Emissió: 12/04/23 - 28/06/23
Títol original: 【推しの子】

[ Animació, drama, misteri, sobrenatural ] 11 capítols de 22 min. (primer capítol especial de durada triple)
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (8,8):
“Un metge i la seva pacient recentment morts reneixen com a fills bessons d'una famosa idol musical japonesa i naveguen pels alts i baixos de la indústria de l'entreteniment japonesa mentre creixen junts al llarg de les seves vides.”

Crítica

Un primer capítol espectacular i després la mediocritat, a aguantar l’embranzida com es pugui…

Basat en un manga seinen d’Aka Akasaka, il·lustrat per Mengo Yokoyari, actualment en publicació des de 2020 amb un total d’onze volums, a dia d’avui. També se la pot trobar amb els títols My Favorite Idol, Their Idol's Children, Oshi no Ko (entre cometes), [Oshi No Ko] o també Oshi No Ko (entre corxets japonesos).

Excepte pel capítol introductori, que podria ser ben bé una pel·lícula independent amb excel·lent qualitat d’història i d’animació, la resta no val un duro… Molt en desacord amb la valoriació d’IMDb.

Divuitena sèrie (18 de 22) d’anime finalitzada de la temporada primavera 2023.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2023

5/5
Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen (2023) S03
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Swordsmith Village Arc

5/5
Tengoku Daimakyō (2023) S01
Heavenly Delusion

4/5
Skip to Loafer (2023) S01
Skip and Loafer

4/5
Jijō o Shiranai Tenkōsei ga Guigui Kuru (2023) S01
My Clueless First Friend

4/5
Jigokuraku (2023) S01
Hell's Paradise: Jigokuraku

4/5
Mahō Tsukai no Yome (2023) S02
The Ancient Magus' Bride

4/5
Edomae Elf (2023) S01
Otaku Elf

4/5
Kimi wa Hōkago Insomnia (2023) S01
Insomniacs After School

4/5
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2023) S01
The Dangers in My Heart

4/5
Yamada-kun to Lv999 no Koi o Suru (2023) S01
Loving Yamada at Lv999!

4/5
Kubo-san wa Mobu o Yurusanai (2023) S01
Kubo Won't Let Me Be Invisible

3/5
Oshi no Ko (2023) S01
 

3/5
My Home Hero (2023) S01
 

3/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
Sacrificial Princess and the King of Beasts

3/5
Rokudō no Onna-tachi (2023) S01
Rokudo's Bad Girls

3/5
Ōsama Ranking: Yūki no Takarabako (2023) S02
Ranking of Kings: Treasure Chest of Courage

3/5
Golden Kamuy (2023) S04
 

2/5
Kaminaki Sekai no Kamisama Katsudō (2023) S01
KamiKatsu: Working for God in a Godless World

2/5
Tonikaku Kawaii (2023) S02
Fly Me to the Moon

2/5
Vinland Saga (2023) S02
 

1/5
Otonari ni Ginga (2023) S01
A Galaxy Next Door

1/5
Megami no Kafe Terasu (2023) S01
The Café Terrace and Its Goddesses


Resum (amb espòilers)

El ginecòleg Gorou Amamiya té l'encàrrec d'ajudar a lliurar els fills d'Ai Hoshino, un ídol japonès a qui admira, sense que el públic en general ho sàpiga. No obstant això, la nit del part d'Ai, Gorou és assassinat per un fan obsessiu d'Ai, i es reencarna com Aquamarine "Aqua" Hoshino, el fill d'Ai, conservant els seus records de la seva vida anterior. El bessó fratern d'Aqua, Ruby Hoshino, també és una reencarnació, tot i que ella es nega a admetre la seva identitat original com un dels pacients de Gorou que el va fer interessar en Ai en primer lloc. Quatre anys més tard, Ai és assassinat pel mateix fan obsessiu, que més tard se suïcida. No obstant això, Aqua combina que el fan devia tenir com a còmplice el seu pare i el de Ruby i així decideix entrar al món de la interpretació per trobar i matar el seu pare.

Dotze anys més tard, Aqua s'uneix a diverses produccions per obtenir mostres d'ADN per provar-les amb les seves. Finalment coneix el seu germanastre, Taiki Himekawa, durant una producció escènica, que li diu a Aqua que els pares de Taiki es van suïcidar doblement, però Aqua s'assabenta que el seu suïcidi va passar abans de l'assassinat d'Ai. La xicota de l'Aqua, Akane Kurokawa, descobreix que el pare real dels bessons, Hikaru Kamiki, és viu, però Aqua talla els llaços per intentar protegir-la. Mentrestant, Ruby crea un grup d'ídols amb el mateix nom que el grup original d'Ai, al qual s'uneixen l'aspirant actriu Kana Arima i el youtuber Mem-Cho. En un tiroteig fora de la ciutat, Ruby troba el cadàver d'en Gorou i es troba amb un nen misteriós que confirma que el seu pare va ser el responsable dels assassinats de Gorou i Ai. Impulsada per la venjança, Ruby es llança a la seva carrera d'ídol, impulsant tant la seva carrera en solitari com la del grup d'ídols, tot i que l'ostracitza d'Aqua, Kana i Mem-Cho. Desesperada per demostrar-se a si mateixa, Kana aconsegueix incursions amb un director famós, però un tabloide la captura seguint el director de tornada al seu apartament i es prepara per escriure un article que suggereix que és la seva amant. Per evitar-ho, Aqua filtra la seva identitat i la de Ruby com a fills d'Ai, trencant la relació dels bessons.

==

1.- Mare i fills. El doctor Gorou Amamiya és un àvid fan de l'ídol Ai Hoshino, estimulat en part pel fet de ser l'ídol favorit de Sarina Tendouji, una pacient anterior seva que va morir als 12 anys d'una malaltia terminal. La Gorou es sorprèn quan Ai arriba tranquil·lament al seu hospital rural de 20 setmanes embarassada de bessons, tot i que ella es nega a revelar qui és el pare. Ai confia a Gorou que, com a òrfena, volia experimentar la felicitat de criar la seva pròpia família, però al mateix temps no vol renunciar a la seva carrera d'ídol, així que té la intenció de criar els seus fills en secret. La Gorou jura assegurar-se que l'Ai doni a llum nadons sans i que la cuidi durant la resta del seu embaràs. No obstant això, a la data de venciment de l'Ai, en Gorou s'enfronta a un home que persegueix l'Ai i acaba sent empès per un penya-segat, morint en el mateix moment en què Ai entra en part. Aleshores es desperta i descobreix que ha tornat a néixer com el fill d'Ai Aquamarine i viu amb ella i la seva germana bessona Ruby. La mateixa Ruby és la reencarnació de la Sarina, però no li diu a Aqua la seva identitat anterior. L'encarregat de l'Ai, Ichigo Saitou, comença a fer plans per al retorn de l'Ai, fent que la seva dona Miyako s'ocupi dels bessons mentre Ai actua. Quan la Miyako comença a sentir-se ansiosa per ser relegada al paper de mainadera i considera donar el xiulet a l'embaràs secret d'Ai, els bessons utilitzen la seva intel·ligència per enganyar a Miyako perquè es pensi que són déus en forma humana, assegurant la seva cooperació.
A mesura que passa el temps, els bessons aprenen cada cop més sobre les complexitats i realitats de la indústria dels ídols i de l'entreteniment. Un any més tard, Aqua coneix un director de cinema, que ofereix a Ai un paper en una de les seves pel·lícules si Aqua també hi protagonitza. Durant el rodatge, l'Aqua coneix l'actriu infantil Kana Arima, que és escèptica sobre la capacitat d'actuació d'Ai. Aqua és capaç de fer el seu paper perfectament, cosa que frustra a Kana, que forma una rivalitat unilateral. Dos anys després, la pel·lícula acaba sent un èxit modest que ajuda a impulsar la carrera d'Ai cap amunt. No obstant això, el dia de la seva primera actuació important al Tokyo Dome, el mateix assetjador que va matar en Gorou va rastrejar Ai i l'apunyala mortalment abans de fugir amb pena. En els seus darrers moments, Ai consola els bessons, dient-los que els estima i es tranquil·litza que el seu amor per ells és genuí. Després, es descobreix que l'assetjador s'ha suïcidat i es fa un memorial per a Ai, però el públic l'oblida ràpidament. Els bessons són adoptats formalment pels Saitous. La Ruby decideix que vol seguir els passos d'Ai i convertir-se en un ídol, mentre que Aqua dedueix que el seu pare biològic va filtrar l'adreça d'Ai a l'assetjador amb la intenció de matar-la. Aqua raona que el seu pare també és una figura de la indústria de l'entreteniment i decideix formar-se com a actor, trobant un nou propòsit a la vida localitzant el seu propi pare i matant-lo per venjar-se de la mort d'Ai. Molts anys després, els bessons es dirigeixen al seu primer dia de secundària i Aqua posa en marxa el seu pla de venjança.

2.- Tercera opció. En els 10 anys transcorreguts des de la mort d'Ai, Ichigo ha caigut en contacte, el grup d'ídols d'Ai B Komachi es va dissoldre i Miyako va tancar la unitat d'ídols de Strawberry Production per centrar-se en les personalitats d'Internet. Mentrestant, Ruby ha estat audicionant per convertir-se en un ídol, sense saber que Aqua ha estat utilitzant les seves habilitats d'actuació per sabotejar en secret les seves aplicacions i donar-li avisos de rebuig falsos. No obstant això, no pot evitar que Ruby sigui explorada per un grup d'ídols clandestins. No confiant en la direcció del grup d'ídols clandestins i amb ganes de donar suport al desig de Ruby de convertir-se en un ídol, Miyako decideix finalment reobrir la unitat d'ídols de Strawberry Production amb Ruby com a primer membre. Mentrestant, Aqua treballa com a aprenent del director Gotanda, però ha renunciat a intentar ser actor i es conforma amb treballar darrere de les escenes per trobar el seu pare. Gotanda aconsella a l'Aqua que no renunciï als seus somnis tan fàcilment, el que fa que recordi les últimes paraules de l'Ai. Aqua i Ruby són admesos més tard a la prestigiosa Youtou High School, que té un departament d'arts escèniques. Mentre visiten l'escola, els bessons tornen a trobar-se amb Kana, que està content de tornar a veure l'Aqua, però es sorprèn que estigui inscrit al departament d'educació general en lloc d'arts escèniques.

3.- Drama televisiu basat en manga. Kana té ganes de reconnectar amb Aqua i intenta convèncer-lo perquè torni a actuar, oferint un paper en una adaptació d'acció en viu de la sèrie de manga Sweet Today. Esmenta que té connexions amb el famós productor Masaya Kaburagi, que Aqua reconeix com un dels noms de la llista de contactes secrets d'Ai que va trobar al seu telèfon personal. Aqua accepta fer un paper com a excusa per apropar-se a Kaburagi. Kana aconsegueix un paper de vilà de l'espectacle per a Aqua, però descobreix que l'espectacle és una producció de molt baixa qualitat. Kana admet que el programa va emetre models masculins joves i va prioritzar la seva aparença per sobre de la seva capacitat d'actuació, i s'ha vist obligada a retenir el seu propi talent d'actuació per no fer-los ombra. A més, explica que a causa del seu comportament malcriat quan era petita, ràpidament va caure en favor de la indústria de l'actuació després de fer-se gran i lentament ha anat recuperant el seu camí. Durant una pausa en el rodatge, Aqua aconsegueix recollir algunes mostres de saliva dels cigarrets rebutjats de Kaburagi i escolta que Kaburagi només s'aprofita de Kana sense cap intenció d'avançar en la seva carrera. Tot i haver aconseguit el que va venir, Aqua decideix quedar-se i dedicar-se a la seva interpretació.

4.- Actors. L'Aqua utilitza les seves habilitats per preparar l'escenari per a l'actuació de Kana fent servir part de la seva actuació, utilitzant l'entorn i animant l'actor principal perquè les seves accions semblin més genuïnes. Això li dóna l'oportunitat a Kana de mostrar les seves veritables habilitats d'actuació, la qual cosa mereix els elogis de la gent que encara veu el programa. A la festa d'embolcall de Sweet Today, Aqua torna a conèixer Kaburagi, ara sap que no és el seu pare gràcies a una prova de paternitat. Kaburagi esmenta que sap d'algú amb qui Ai havia passat temps en secret, i s'ofereix a dir-li a l'Aqua qui és a canvi de protagonitzar un reality show de cites. Temps després, Aqua i Ruby assisteixen al seu primer dia a l'escola secundària Youtou, on Ruby es fa amistat amb la seva companya d'estudis i model de gravat en Minami Kotobuki. Presenta a la Minami a Aqua, i també esmenta que el famós animador professional Frill Shiranui també és membre de la seva classe, a qui idolatra. Aqua es presenta a en Frill, i ella el reconeix tant a ell com en Minami per les seves respectives obres. Això fa que Ruby tingui consciència del fet que encara no té un lloc establert a la indústria de l'entreteniment. Ella molesta a Miyako perquè Strawberry Productions segueixi endavant amb la formació del seu grup d'ídols, però Miyako assenyala que no és fàcil per a una empresa petita com la seva reclutar ídols. Llavors Aqua suggereix que reclutin Kana.

5.- Espectacle de cites de realitat. ncara que es resisteix a arriscar la seva carrera d'actriu convertint-se en un ídol, Kana decideix registrar-se a Strawberry Productions perquè pugui treballar al costat d'Aqua. No obstant això, li sorprèn que el seu proper treball sigui per a un programa de cites de realitat anomenat "My Love with a Star Begins Now", on protagonitza el model de moda Yuki Sumi, el ballarí Nobuyuki Kumano, l'actriu Akane Kurokawa, la personalitat d'Internet MEM-cho i músic Kengo Morimoto. Tot i que Aqua està fent un acte per al programa, Kana se sent gelosa de com està interactuant amb les seves companyes de repartiment. Mentrestant, la Miyako es posa a treballar per posar en marxa la nova unitat d'ídols de Strawberry Productions. Ella decideix que Ruby i Kana facin el seu debut en línia i demana l'ajuda d'una de les seves personalitats veteranes d'Internet, Pieyon, un YouTuber d'entrenament físic emmascarat. Pieyon determina que la manera més ràpida perquè les noies aconsegueixin un seguiment és col·laborar amb el seu canal establert. Realitzen una rutina de ball d'entrenament rigorosa durant una hora seguida, amb Ruby guanyant-se el respecte de Kana després de veure-la l'última hora sencera. Aleshores, Pieyon els pregunta quin serà el nom del seu grup, i Ruby decideix reviure el nom de B Komachi.

6.- Egosurfing. A mesura que continua la temporada de Love Now, Aqua s'assabenta que les estrelles del reality show tenen menys guió i són més genuïns del que havia pensat inicialment. Kana ensenya a Ruby la importància i els perills de l'egosurfing, ja que els ídols han de gestionar acuradament la seva aparença i reputació en línia. Aviat, l'espectacle comença a centrar-se en un triangle amorós entre Yuki, Nobuyuki i Kengo, amb l'Aqua que decideix mantenir-se al marge per evitar cridar l'atenció sobre ell mateix. MEM-cho gaudeix d'un augment del seu nombre de subscriptors, però l'Akane lluita per destacar i cridar l'atenció, deixant-la amb el menor temps de pantalla. Sota la pressió de la seva agència per obtenir resultats, l'Akane perd breument la compostura i dóna una bufetada a Yuki a la pel·lícula, rascant-se accidentalment la cara. Mentre que la Yuki perdona a l'Akane i la mateixa Akane publica una disculpa formal, l'Akane es converteix en l'objectiu d'un ciberassetjament per part dels fans de la Yuki. Després de ser bombardejada constantment amb comentaris negatius, assabentar-se de com no li agrada als seus companys de classe i perdre els pocs fans que té, Akane cau en un estat de depressió i gairebé salta d'un pas de vianants per suïcidar-se, i només es salva amb una intervenció del darrer segon. d'Aqua.

7.- Brunzit. Quan l'Aqua salva la vida d'Akane per poc, Kana adverteix a la Ruby que no és estrany que les celebritats se suïcidissin a causa de l'assetjament. Mentrestant, Aqua i Akane són portats a la comissaria de policia on la resta del repartiment d'Amor ara els va a trobar. Aqua aconsella a l'Akane que encara té l'opció d'abandonar el programa, però decideix quedar-se, amb la resta del repartiment prometent donar-li suport. Enfadat amb el personal del programa que va editar el metratge per convertir l'Akane com a vilà, Aqua elabora un pla. Primer, filtra notícies sobre l'intent de suïcidi d'Akane als mitjans per cridar més l'atenció sobre la situació. A continuació, demana l'ajuda dels membres del repartiment per crear un vídeo per rehabilitar la imatge d'Akane, que inclou el metratge retallat que mostra a Yuki perdonant Akane. El vídeo demostra ser un èxit i la major part de l'assetjament contra l'Akane s'apaga. MEM-cho i Yuki suggereixen llavors que l'Akane utilitzi les seves habilitats d'actuació per adoptar un personatge que agradaria als gustos d'Aqua. Aqua revela el seu gust per Ai, el que porta a l'Akane a estudiar-la agressivament per emular el seu comportament. A la següent sessió de rodatge, l'Akane torna oficialment a l'espectacle, i l'Aqua està sorprès de la perfecció que l'Akane és capaç d'imitar la personalitat d'Ai.

8.- Primera vegada. L'actuació de l'Akane l'agafa desprevinguda l'Aqua, i es queda per reflexionar sobre quins són exactament els seus sentiments per ella i Ai, arribant a adonar-se que en realitat no sap gaire de la seva pròpia mare. Després de tenir una breu xerrada amb Kana, és capaç de resoldre els seus sentiments, adonant-se que no té cap atracció particular per la mateixa Akane. No obstant això, en assabentar-se que l'Akane és experta en el perfil, la qual cosa li permet imitar no només la personalitat d'Ai, sinó també els pensaments, Aqua decideix manipular-la per fer ús de les seves habilitats. A l'episodi final de Love Now, besa obertament a l'Akane davant la càmera, de la qual Kana se sent gelosa. A la festa de cloenda de l'espectacle, Aqua es reuneix amb Kaburagi, que accepta mantenir el seu final de l'acord i organitza una reunió la setmana que ve. Aleshores parla amb l'Akane i admet que no té sentiments per ella com a noia, però que la respecta molt com a actriu, i tots dos accepten fingir sortir per mantenir les aparences. L'Akane també assenyala que Yuki ha començat a sortir amb Nobuyuki de veritat, tot i rebutjar-lo al programa. Després de la festa, MEM-cho es burla d'Aqua sobre els seus sentiments per Akane i revela que originalment havia volgut convertir-se en una ídol, però que va renunciar a aquest somni després de diversos contratemps. Llavors Aqua li ofereix l'oportunitat d'unir-se a la reformada B Komachi, que l'agafa desprevinguda.

9.- B-Komachi. Miyako entrevista a MEM-cho i endevina correctament que és molt més gran del que diu ser, amb MEM-cho admet que en realitat té 25 anys. Mem-cho explica que a causa que la seva mare es va emmalaltir mentre estava a l'institut, es va retirar de audicions d'ídols per centrar-se a tenir cura de la seva família, però quan es van resoldre tots els seus problemes, ja tenia més de 20 anys, que és l'edat màxima de tall per a la majoria de les agències d'ídols. En canvi, MEM-cho va decidir canviar a la transmissió i es va fer popular inesperadament. La Ruby i la Kana escolten la història de MEM-cho i l'accepten com a part de B Komachi. Mentrestant, la popularitat de la recent temporada de Love Now ha posat a Aqua en el punt de mira públic, amb moltes de les companyes de classe, inclosa Frill, mostrant interès per ell. La popularitat de MEM-cho també crida l'atenció sobre el nou B Komachi, i se li acudeix la idea de reutilitzar les cançons antigues de B Komachi mentre esperen que Miyako produeixi noves cançons. Tanmateix, Kana té dificultats per mantenir-se al dia amb Ruby i MEM-cho durant l'entrenament, i actua fredament cap a Aqua per gelosia a causa de la seva relació amb l'Akane. Aqua es troba de nou amb Kaburagi, que revela que l'amant secret d'Ai és probablement un membre del grup de teatre d'Akane, Lalalie. També mostra interès pel ressuscitat B Komachi i s'ofereix a assegurar-los un lloc al proper Japan Idol Festival. Ruby i MEM-cho s'enfronten a un concurs sobre quin d'ells serà el centre del grup, però tots dos s'adonen que encara són cantants amateurs. Tanmateix, quan investiguen la carrera musical de Kana, descobreixen que en realitat és una cantant molt talentosa malgrat les seves afirmacions en contra.

10.- xxx. xxx

11.- xxx. xxx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada