Bloc personal,

dilluns, 26 de juny del 2023

John Wick: Chapter 4 (2023)

[1197]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Chad Stahelski
Guió: Shay Hatten, Michael Finch (personatges de: Derek Kolstad)
Actors: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård, actors, actors
Estrena: 06/03/23
Títol original: John Wick: Chapter 4

[ Acció, crim, thriller ] 2 h. 49 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,9):
“John Wick descobreix un camí per derrotar The High Table. Però abans que pugui guanyar-se la seva llibertat, en Wick s'ha d'enfrontar a un nou enemic amb poderoses aliances arreu del món i forces que converteixen vells amics en enemics.”

Crítica

Descafeïnada!

La franquícia John Wick no m’ha acabat d’agradar mai del tot. Sovint he confòs Jonh Wick amb Constantine, que no tinc excessívament ben puntuada, però en guardo un bon record.

Després de la història original, n’he quedat sempre una mica desencantat amb els següents capítols, doncs, tot i ser i no parar d’acció, acaben avorrint. De fet, l’única bona és el Capítol dos. En aquest cas, l’avorriment és desoribat: gairebé tres hores d’avorriment.

La història està bé si ets un fidel seguidor del mític John Wick, però si no, està totalment fora de lloc, és fingida i està impostada. No s’aguanta… Els clixés que al principi feien fràcia, ara pesen massa i es tornen en la seva contra. Les estravagàncies de la història original tenien raó de ser en el context de la història. Ara, volen contextualitzar-ho en una suposada normalitat, no.

Tots els John Wick:
No té res a veure amb l’equip de producció de John Wick, però hi ha un spin-off, Hotel Artemis (2018) (3/5), que va rebre crítica molt variada, elogiant-la i denigrant-la.

Resum (amb espòilers)

A la ciutat de Nova York, John Wick es prepara per venjar-se de la High Table mentre s'amaga sota terra amb el Bowery King. Viatja al Marroc i mata el Vell, el "que s'asseu a sobre de la Taula". En resposta, el marquès Vincent Bisset de Gramont, membre de la High Table, convoca el gerent de l'hotel New York Continental Winston i el seu conserge, Charon.

El marquès explica que la Taula Alta li ha donat recursos il·limitats per matar John Wick. Condemna a Winston per no haver assassinat en John. [a] Com a càstig, el marquès desposseeix a Winston dels seus deures directius, el declara "excomunicat", destrueix el New York Continental i executa a Caronte. Aleshores, el marquès recluta a Caine, un assassí cec i retirat de la Taula Alta, per matar en John, el seu vell amic, amenaçant d'assassinar la filla de Caine en cas contrari.

John es refugia a l'Osaka Continental, dirigit pel seu amic Shimazu Koji. El segon al comandament del Marquès, Chidi, amb el suport dels assassins de la Taula Alta i Caine, arriba per investigar l'hotel. La filla de Koji, l'Akira, la conserge de l'hotel, evacua l'hotel just abans que la Taula Alta el "desconsagra", provocant un combat cos a cos quan Koji i els seus homes vénen en defensa d'en John. John lluita a través d'onades d'assassins blindats, provocant un enfrontament contra Caine. "Mr. Nobody", un caçador de recompenses, interromp la seva lluita i facilita la fugida de John després de determinar que la recompensa per matar a John és insuficient. Un Koji ferit ataca repetidament a Caine en nom de John; Caine mata de mala gana en Koji però salva l'Akira.

John torna a Nova York i es troba amb un Winston venjatiu a la tomba de Caronte. Winston aconsella a John que invoqui una antiga tradició de la High Table per desafiar el marquès a un duel. Guanyar alliberaria en John de totes les obligacions amb la Taula Alta, però només pot sol·licitar un duel en nom d'una família criminal. Viatja a la seu de Berlín del sindicat del crim Ruska Roma, amb qui havia trencat vincles[a], per demanar la readmissió. La seva germana adoptiva Katia estipula que per a la readmissió, John ha de matar Killa Harkan, un membre de la Taula Alta que va assassinar el seu pare. John s'enfronta a Killa a la seva discoteca. Caine i Mr. Nobody ajuden a John contra els secuaces de Killa quan esclata una baralla; John finalment mata Killa i recupera el seu estatus.

Winston transmet el repte de John al marquès. Actuant com a "segon" de John, Winston demana que es reconstrueixi el New York Continental, amb ell reintegrat com a gerent, si John guanya. A París, Joan i el marquès decideixen els paràmetres del duel - pistoles de duel a la sortida del sol l'endemà al Sacré-Cœur - en una reunió moderada pel Harbinger, emissari de la Taula. El marquès nomena un Caine reticent per ocupar el seu lloc; John i Winston seran executats si no apareixen a temps. El Bowery King arriba a París per donar-li a John una pistola i un vestit balístic nou.

El marquès pretén evitar que John arribi al duel a temps posant-li una recompensa de 26 milions de dòlars. John lluita contra hordes d'assassins en el seu camí al Sacré-Cœur, inclòs Mr. Nobody, que negocia un augment de la recompensa a 40 milions de dòlars. Durant el seu enfrontament, en John impedeix que Chidi mati el gos del Sr. Nobody, fent que el Sr. Nobody abandoni la seva recerca de John. Després que Caine i Mr. Nobody ajudin en John a lluitar contra diversos assassins, inclòs Chidi, a qui el Sr. Nobody mata, a la Rue Foyatier, arriben al cim just a temps per al duel. John i Caine es van ferir mútuament a través de dues rondes de duel. La tercera ronda s'atura quan Caine fereix greument a John. Exigint el dret a administrar el cop de gràcia, el marquès intercanvia amb ànsia de lloc amb Caine. Winston renya el marquès per la seva arrogància, revelant que en John encara no ha disparat la seva tercera bala, cosa que impedeix que el marquès dispari, ja que les regles del duel exigeixen que ambdues parts s'esgotin les pistoles abans que comenci la següent ronda. John dispara i mata el marquès.

The Harbinger concedeix a Caine i John la seva llibertat de la Taula Alta, i Winston és reintegrat. Després d'ensorrar-se a l'escala, John reflexiona sobre la seva vida i el seu matrimoni abans de sucumbir a les seves ferides. Algun temps després, de tornada a Nova York, Winston i el Bowery King es van acomiadar de John a la seva tomba, situada al costat de la de la seva difunta esposa Helen.

En una escena posterior als crèdits, Caine torna a París per retrobar-se amb la seva filla, però l'Akira venjativa s'acosta, que brandeix un ganivet de butxaca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada