Bloc personal,

dissabte, 24 de juny del 2023

Otonari ni Ginga (2023) S01
(A Galaxy Next Door)

[374]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ryuichi Kimura
Guió: Gigaemon Ichikawa (manga: Gido Amagakure)
Música: Takatsugu Wakabayashi
Estudi: Asahi Production
Veus de doblatge: Taku Yashiro, Yū Wakui, Rina Endō
Emissió: 09/04/23 - 25/06/23
Títol original: おとなりに銀河

[ Animació, comèdia romàntica, ciència ficció ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Un artista de manga en dificultats comença un romanç amb la seva nova assistent, que resulta ser un ésser extraterrestre camuflat.”

Crítica

Nefasta i mediocre! De ciència ficció només en té el títol!

Basada en un manga seinen de Gido Amagakure ja conclòs, publicat entre 2020 i 2023 (de fet, la publicació es va donar per tancada la setmana passada), amb un total de cinc volums.

La valoració a IMDb no té ni cap ni peus…

Els únics al·licients que té la sèrie són el fet que el personatge principal és un alien (però no fa ús del poder o condició en cap moment) i conèixer el món de la producció del manga (totalment esbiaixat i fora de lloc). Aquests fets, al principi, t’enganxen a la història, però l’animació és tan dolenta i la manera com es desenvolupen els fets està tan mal fet, que la converteix en la pitjor sèrie anime de la temporada primavera 2023, compartint honors amb Megami no Kafe Terasu (2023) S01 (The Café Terrace and Its Goddesses).

Quinzena sèrie (15 de 22) d’anime finalitzada de la temporada primavera 2023.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2023

5/5
Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen (2023) S03
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Swordsmith Village Arc

5/5
Tengoku Daimakyō (2023) S01
Heavenly Delusion

4/5
Skip to Loafer (2023) S01
Skip and Loafer

4/5
Jijō o Shiranai Tenkōsei ga Guigui Kuru (2023) S01
My Clueless First Friend

4/5
Jigokuraku (2023) S01
Hell's Paradise: Jigokuraku

4/5
Mahō Tsukai no Yome (2023) S02
The Ancient Magus' Bride

4/5
Edomae Elf (2023) S01
Otaku Elf

4/5
Kimi wa Hōkago Insomnia (2023) S01
Insomniacs After School

4/5
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2023) S01
The Dangers in My Heart

4/5
Yamada-kun to Lv999 no Koi o Suru (2023) S01
Loving Yamada at Lv999!

4/5
Kubo-san wa Mobu o Yurusanai (2023) S01
Kubo Won't Let Me Be Invisible

3/5
Oshi no Ko (2023) S01
 

3/5
My Home Hero (2023) S01
 

3/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
Sacrificial Princess and the King of Beasts

3/5
Rokudō no Onna-tachi (2023) S01
Rokudo's Bad Girls

3/5
Ōsama Ranking: Yūki no Takarabako (2023) S02
Ranking of Kings: Treasure Chest of Courage

3/5
Golden Kamuy (2023) S04
 

2/5
Kaminaki Sekai no Kamisama Katsudō (2023) S01
KamiKatsu: Working for God in a Godless World

2/5
Tonikaku Kawaii (2023) S02
Fly Me to the Moon

2/5
Vinland Saga (2023) S02
 

1/5
Otonari ni Ginga (2023) S01
A Galaxy Next Door

1/5
Megami no Kafe Terasu (2023) S01
The Café Terrace and Its Goddesses


Resum (amb espòilers)

El Kuga Ichirous s'ha trobat de sobte assumint la responsabilitat de tenir cura dels seus dos germans petits després de la prematura mort del seu pare. Per arribar a finals de mes, l’Ichirou lloga habitacions al complex d'apartaments que va heretar i treballa a temps complet com a artista de manga shōjon. Tanmateix, les seves vendes de manga són baixes, els seus assistents han marxat recentment i els terminis s'acosten ràpidament.

A mesura que l'estrès amenaça de superar l'Ichirou, la salvació arriba en forma d'una artista novell extremadament competent, la Goshiki Shiori, que es converteix en la seva nova assistent. Amb les seves habilitats, són capaços de superar la situació difícil i les coses comencen a millorar. Però en un accident estrany, una experiència sobrenatural es desenvolupa entre l’Ichirou i la Shirou, que la porta a declarar-los compromesos.

Amb aquesta acció aparentment innòcua canviant la seva vida, l’Ichirou ara ha de gestionar la seva nova i peculiar relació amb la misteriosa noia, tot seguint la seva pròpia passió i complint amb els deures que descansen sobre les seves espatlles.

==

1.- La princesa i els desgavells. L'artista de manga Ichiro lluita per mantenir-se a si mateix i als seus germans Machi i Fumio amb el lloguer d'un petit edifici d'apartaments que va heretar després de la mort del seu pare i la seva mare fugir amb un altre home. La seva càrrega de treball augmenta quan els seus dos assistents deixen de fum, però el seu editor Masahiro li troba un nou assistent anomenat Shiori. Tot i ser autodidacta i només té 19 anys, Shiori fa el millor treball que ha vist mai l'Ichiro i li agrada a l'instant Machi i Fumio. Shiori revela que només va començar a llegir la col·lecció de manga de la seva àvia quan tenia 18 anys, una de les quals va ser la sèrie principal d'Ichiro, Alice and the Knight of Thorns. Després d'haver passat tota la nit per complir un termini, tots dos s'adormen als seus escriptoris. En despertar-se, l'Ichiro veu una ploma artesanal enganxada a l'esquena de la Shiori. Tement que estigui ferida, agafa la ploma i és transportat a un buit infinit. Shiori el treu i s'enfada perquè la va tocar mentre dormia, però accepta que pensava que estava ferida. Explica que és la princesa d'una espècie anomenada Star-People i el que Ichiro va confondre amb un bolígraf va ser el seu aguijonat. En tocar-lo, Ichiro és ara el seu marit predestinat, però com que desitja un matrimoni real, insisteix que primer s'han d'enamorar.

2.- Compres amb la princesa. Per costum, els pares de la Shiori haurien d'escollir el seu marit, però ella accepta que el destí ha escollit Ichiro, tot i que Ichiro és escèptic. Després de trobar-se amb Chihiro, el cosí d'Ichiro i llogater de l'apartament, Shiori torna a casa. L'Ichiro es desmaia per la febre, així que en Shiori es precipita, explicant que ara han de romandre a prop l'un de l'altre o l'Ichiro es debilitarà i morirà. Ichiro accepta que Shiori està dient la veritat sobre tot quan agafats de la mà cura la seva febre. Shiori lloga un dels apartaments i demana a alguns dels seus Star-People que esbrinin si el seu compromís es pot anul·lar. Requerir necessitats Ichiro porta a comprar Shiori. Shiori explica que un meteorit va colpejar la seva illa, portant un bacteri alienígena que primer va infectar la seva àvia i després es va estendre a tots els illencs. En coexistir amb els bacteris van guanyar poders i es van rebatejar Star-People. Dos homes coquetegen amb la Shiori, però quan l'Ichiro l'allunya, li fa mal el braç, fent que li sagni el nas. Shiori es culpa a si mateixa, explicant que el seu dolor o fins i tot el seu malestar emocional afectarà ara la seva salut física i lamenta haver abandonat la seva illa. Ichiro insisteix que està bé que està tractant de trobar la felicitat i promet ser més curós. Per si el compromís no es pot anul·lar, també promet aprendre a estar al seu voltant amb seguretat, fent-la somriure.

3.- La princesa i l’explosió. Com a part del seu nou procés d'aprenentatge, l'Ichiro prova per veure fins a quin punt pot arribar de Shiori abans de posar-se malalt, i no descobreix cap afectació en uns quants quilòmetres. Pel que fa al contacte, Shiori suggereix representar escenes del manga romàntic. Ichiro es torna extremadament nerviosa, però no pateix efectes nocius per tocar-se casualment. La Shiori es pregunta si podria trobar una segona feina en un radi segur d'unes quantes milles. Masahiro demana a Ichiro que reescrigui la seva darrera història per incloure escenes més romàntiques, però de sobte pateix un sever bloqueig dels escriptors. Shiori decideix presentar-se als altres inquilins, deixant-los cartes i regals a les seves bústies. L'antic inquilí i amic d'infància de l'Ichiro, Momoka, que també està casat amb Masahiro, visita l'Ichiro i els seus germans. Shiori s'assabenta que Momoka escriu un dels seus manga preferits, Master of Lion Fist, i demana treballar amb ella, però la Momoka només dibuixa en ordinadors, cosa que en Shiori no coneix. La Momoka li ofereix una tauleta antiga per practicar. Després que Momoka se'n va, Ichiro se sent malalt i s'adona que Shiori estava gelós de la seva amistat amb Momoka. En adonar-se que està gelosa, la Shiori dedueix que finalment ha d'estar enamorada d'Ichiro.

4.- Condicions meteorològiques amb la princesa. Després de la seva revelació, Shiori demana passar temps sola. L'Ichiro ha de cancel·lar la porta dels seus germans al zoo a causa de la pluja. A causa de la revelació de Shiori, Ichiro no pot centrar-se a fer que el seu manga sigui més romàntic. La Shiori no pot decidir com actuar amb l'Ichiro, així que passa temps amb la Machi i el Fumio, però accidentalment trenca una de les precioses cartes de tarot de la Machi que l'Ichiro va pintar per a ella. L'Ichiro s'ofereix per fer un nou conjunt, així que la Shiori va a la biblioteca sota la pluja a buscar un llibre sobre l'endeví favorit de la Machi. Quan la Shiori se'n va una estona, l'Ichiro la va a buscar i gaudeixen d'un passeig cap a casa. La Shiori i l'Ichiro dibuixen les noves cartes i ajuden la Machi encantada a fer una actuació d'endevinació. L'Ichiro descobreix que la bola de cristall d'en Machi és el seu antic projector de planetari que ell encén. Shiori s'uneix a ell sota les estrelles projectades i l'Ichiro li diu que encara vol anul·lar el compromís. El seu rebuig fa mal a la Shiori, de manera que apareixen contusions al cos de l'Ichiro, fins que llavors Ichiro confessa que ell també l'estima i que vol sortir amb ella correctament abans de prometre's. Shiori accepta feliç i després es desmaia per l'emoció.

5.- Al zoo amb els prínceps. L'Ichiro, els seus germans i la Shiori finalment van al zoo. Deixen que els nens gaudeixin veient tots els animals, però en veure les mans d'Ichiro ocupades pels seus germans, Shiori desitja que ell agafi la seva pròpia mà, però creu que és egoista en interferir en el seu viatge familiar. Tanmateix, Machi finalment els descobreix, i finalment admeten la seva relació, que els nens accepten immediatament. La Machi li pregunta a Shiori què li agrada d'Ichiro, i ella es pregunta què li agrada a l'Ichiro d'ella. Més tard, reuneix el coratge per demanar-li que li agafi la mà, cosa que ell fa feliç, delectant-la. Mentrestant, de tornada a l'illa de Shiori, la seva família es preocupa pel seu benestar, ja que no s'han comunicat amb ella des que va marxar. La seva mare Miyako és la que més es preocupa, demanant que se li transmeti qualsevol senyal de Shiori. De tornada a casa, mentre Ichiro neteja la cuina, una Shiori curiosa va a preguntar-li què li agrada d'ella, però es troba amb Chihiro, gairebé exposant el seu romanç. Veu a Ichiro adormit en una taula, el desperta suaument i li demana que li permeti tocar-li el coll. Ell està d'acord i s'apropen. No obstant això, mentre se'n va a dormir, la Shiori s'adona que s'ha oblidat de preguntar-li.

6.- Una carta amb la princesa. Ichiro presenta els seus nous capítols i Masahiro està emocionat amb les escenes romàntiques. Ichiro espera passar temps amb Shiori, però es distreu per un rebuig laboral de l'artista Sano a causa de fer una mala impressió. Per animar-la, la porta a ella, en Machi i en Fumio a una barbacoa. La Shiori revela que encara està aprenent a fer el que vol lluny de l'estil de vida restringit que tenia en créixer. L'Ichiro intenta donar-li suport, però nerviosament confon les seves paraules, deixant el seu significat poc clar. Torna a treballar de seguida, preocupant-se que Shiori l'ha molestat, tot i que l'Ichiro en realitat està molest amb ell mateix per no poder parlar amb normalitat. Decideix escriure una carta però comença a afegir imatges, convertint finalment els seus sentiments en un manga explicatiu. L'Ichiro es preocupa per la seva reacció, però en Shiori s'emociona fins a les llàgrimes pels sentiments expressats al manga i s'apropen encara més. Més tard, en Sano truca a l'Ichiro per dir-li que estava preocupat per dir-li a l'Ichiro que en Shiori podria estar interessat en ell. Ichiro explica que Shiori és la seva xicota. Feliç pel seu amic, Sano li ofereix una feina a temps parcial ja que la seva feina era excel·lent.

7.- Una lleu febre amb la princesa. Després d'haver expressat els seus sentiments, l'Ichiro i la Shiori es tornen incòmodes l'un amb l'altre. Ichiro, Chihiro, Machi i Fumio planegen visitar la tomba del seu pare; els nens conspiren per portar també a Shiori. Després fan un pícnic al parc on Chihiro confirma que estan sortint. En veure'ls plorar, la Shiori recorda el recent funeral de la seva àvia, que per tradició insular va tenir lloc sota les estrelles a la nit. Els nens tornen a casa amb Chihiro, però Ichiro torna a visitar la tomba per presentar a Shiori com la seva xicota i espera que es mantinguin junts per sempre, donant a Shiori somnis de matrimoni. En Shiori té febre, la qual cosa fa que l'Ichiro es pregunti si les persones de les estrelles necessiten un tractament diferent dels humans. Després de fer-li menjar, Shiori li agafa la mà fins que s'adorm. Shiori es recupera al matí i troba que l'Ichiro es va adormir accidentalment al seu pis, el que significa que van compartir una habitació tota la nit. Quan va a marxar, Shiori es veu obligat a abraçar-lo per primera vegada. Gairebé són atrapats per Machi i Fumio, a qui Ichiro distreu amb l'esmorzar, divertint en Shiori.

8.- Nadal amb la princesa. La gent de les estrelles no celebra el Nadal, així que la Shiori espera el seu primer amb Ichiro. Sano, Chihiro i Momoka s'uneixen a ells per a les celebracions de la Nit de Nadal on Shiori està encantada amb les seves històries sobre l'Ichiro quan era nen. La Shiori no pot compartir històries sobre ella mateixa, ja que totes inclouen que és la Princesa Estrella. La Momoka finalment li dóna a Shiori la seva vella tauleta. En Fumio se'n va al llit, però la Shiori i la Machi dormen a l'habitació de la Chihiro. La Shiori confessa ser una princesa, cosa que ha causat problemes a l'Ichiro, però la Chihiro i la Machi entenen el seu desig de privadesa. Després d'haver escoltat, Ichiro s'adona culpable que encara esperava que el seu matrimoni predestinat fos anul·lat. Decidint fer-ho millor, convida a Shiori a una cita real el dia de Nadal. La mare de la Shiori, Miyako, està enfadada per què la Shiori encara no s'ha posat en contacte amb ells. En la data en què Shiori se sent culpable, Ichiro encara de tant en tant sent dolor pel seu vincle. A l'Ichiro no li importa perquè l'estima, fins i tot li demana que continuï sortint amb ell amb l'objectiu real de casar-se. Shiori està tan feliç que comparteixen el seu primer petó. Aquella nit tots dos estan tan contents pel petó que no poden dormir. La Shiori rep un missatge de text de la seva mare.

9.- Una font termal amb la princesa. La Miyako vol que Shiori torni a casa. Visiten un santuari per l'Any Nou on Shiori guanya un viatge familiar al mont Fuji. Shiori ignora les trucades de la Miyako durant el viatge. Després que els seus germans s'adormin, l'Ichiro pot dir que la Shiori està molesta, així que admet que va deixar l'illa sense el permís de la Miyako. L'Ichiro donarà suport al que vulgui, fent-la sentir millor. Ella respon a la següent trucada de la Miyako, però li diu que té xicot i l'Ichiro es presenta. El xoc fa que la Miyako acabi la trucada mentre que la Shiori no pot parar de riure. Ichiro tem que hagi empitjorat les coses per a Shiori. Els illencs temen que Shiori hagi estat seduïda per un estafador, així que Miyako decideix portar-la ella mateixa a casa. La culpa continuada d'Ichiro molesta tant a Shiori que pateix pel seu vincle; només que aquesta vegada torna a entrar en el buit infinit. Després que la Shiori el recuperi, està molesta perquè ni tan sols pot estar enfadada amb la seva mare sense fer mal a l'Ichiro. Machi i Fumio els compren uns clauers a joc. Shiori decideix arreglar les coses d'una vegada per totes. L'Ichiro confirma que encara que s'hagi d'anul·lar el seu vincle per salvar-li la vida, encara li agradaria casar-se amb ella. Tornen a casa per trobar els pares de la Shiori i altres illencs que ja els esperaven.

10.- Trobada familiar amb la princesa. La Miyako demana que Shiori torni a l'illa, però després de veure l'Ichiro s'adona que no és l'estafador que suposaven. Acorden una reunió adequada al matí. La reunió comença malament ja que Miyako és hipercrítica i tossuda; el que va fer que Shiori revelés accidentalment que Ichiro va tocar accidentalment el seu agulló. La Miyako està furiosa pel seu compromís, ja que la Shiori està destinada a ser la reina i l'Ichiro és clarament inadequat per a ella, així que en Shiori se'n va. Ichiro segueix, explicant la seva tensa relació amb la seva pròpia mare, que no vol que Shiori experimenti amb Miyako. Tornen i accepten anul·lar el seu compromís. La Miyako creu que ha guanyat i està emocionada, però quan la Shiori encara insisteix a quedar-se per continuar la seva carrera de manga, la Miyako amenaça amb deixar de donar-li suport econòmic. L'Ichiro defensa la Shiori i el seu potencial com a artista, de manera que Miyako accepta que Shiori es pot quedar un any, però reduirà el seu suport financer per obligar a Shiori a mantenir-se a si mateixa. El seu pare Ken accepta investigar adequadament l'anul·lació del compromís, però insinua que Shiori sempre pot crear manga des de la seva illa, fent pensar en Ichiro. Un cop marxen, la Shiori està agraïda que va tenir en Ichiro per ajudar-la. La Machi i el Fumio decideixen que tot funcionarà si l'Ichiro es casa amb Shiori.

11.- L’eliminació del fibló amb el Kuga-kun. Els dos illencs que acompanyaven els pares de Shiori, Makado i Komaki, tornen per anul·lar el compromís, que consisteix a utilitzar pinces fetes amb meteorit de l'illa, coneguda com a Yobi, per eliminar l'agulló dins d'Ichiro. Makado adverteix a l'Ichiro que el seu amor podria ser causat per l'agulló i desaparèixer un cop s'elimini. Komaki, que fa temps que està enamorada de la Shiori, revela un tros de Yobi, permetent a la Shiori tornar a utilitzar els seus poders psíquics, però Shiori insisteix que no tornarà a casa. La Shiori té mals somnis, ja que també tem que l'amor d'Ichiro desaparegui. Komaki espera que un cop acabi el compromís, la Shiori torni a l'illa i possiblement l'esculli per ser el seu marit. Durant la cerimònia, l'Ichiro beu sake de l'illa, fent que l'agullós surti del seu cervell. La Shiori l'agafa amb tristesa, fent que l'Ichiro recordi totes les raons per les quals l'estima, però és massa tard i se li extreu l'agulló. Ichiro sent que el seu vincle s'esvaeix; gairebé li trenca el cor, però està alleujat que encara l'estimi. En Shiori està alleujada entre llàgrimes, l'Ichiro no haurà de tornar-se a ferir mai més pel vincle. Un Komaki molest és arrossegat per Makado, que també està alleujat que el seu amor va sobreviure a l'anul·lació.

12.- Focs artificials amb la princesa. xxx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada