Bloc personal,

dimarts, 20 de juny del 2023

Kubo-san wa Mobu o Yurusanai (2023) S01
(Kubo Won't Let Me Be Invisible)

[366]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kazuomi Koga
Guió: Yūya Takahashi (manga: Nene Yukimori)
Música: Kujira Yumemi
Estudi: Pine Jam
Veus de doblatge: Kana Hanazawa, Kengo Kawanishi, Miku Itō
Emissió: 10/01/23 - 20/06/23
Títol original: 久保さんは僕を許さない

[ Animació, comèdia romàntica ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,0):
“L'estudiant de secundària Junta Shiraishi té un objectiu senzill: viure una joventut plena. No obstant això, assolir aquest objectiu sembla ser més difícil del que s'esperava, ja que tothom al seu entorn sovint no s'adonen d'ell per la seva manca de presència. De fet, la manca de presència del Shiraishi és tan silenciosa que la gent pensa que el seu seient a classe està sempre buit i s'assumeix erròniament que sovint falta a l'escola. Fins i tot hi ha un estrany rumor que s'escampa a classe, que afirma que aquells que trobin amb èxit el Shiraishi tindran la sort d'aquest dia. Fins ara, l'única persona que s'adona de la seva existència és la Nagisa Kubo, la noia asseguda al seu costat. Desafortunadament per a ell, però, a la Kubo li agrada burlar-se d'ell diàriament i sovint el posa en situacions sense precedents i nervioses. Tanmateix, a mesura que les joganeres entremaliadures de la Kubo continuen implicant el reticent Shiraishi, aviat pot descobrir que la seva joventut potser no serà tan avorrida com pensava inicialment.”

Crítica

Una altra de tendra i simpàtica, alhora que molt ben feta…

Basada en un manga seinen de Nene Yukimori ja conclòs publicat entre 2019 i 2023 amb un total de 12 volums. També se’l pot trobar amb el títol 久保さんは僕を許さない モブ o Kubo Won't Give Up The Mob (Is Me).

Una altra sèrie mal planificada a producció que es va haver d’interrompre i ara, finalment, l’han pogut acabar. M’ha agradat força i és de les millors de la temporada.

Setena sèrie (7 de 22) d’anime finalitzada de la temporada primavera 2023.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2023

5/5
Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen (2023) S03
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Swordsmith Village Arc

5/5
Tengoku Daimakyō (2023) S01
Heavenly Delusion

4/5
Skip to Loafer (2023) S01
Skip and Loafer

4/5
Jijō o Shiranai Tenkōsei ga Guigui Kuru (2023) S01
My Clueless First Friend

4/5
Jigokuraku (2023) S01
Hell's Paradise: Jigokuraku

4/5
Mahō Tsukai no Yome (2023) S02
The Ancient Magus' Bride

4/5
Edomae Elf (2023) S01
Otaku Elf

4/5
Kimi wa Hōkago Insomnia (2023) S01
Insomniacs After School

4/5
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2023) S01
The Dangers in My Heart

4/5
Yamada-kun to Lv999 no Koi o Suru (2023) S01
Loving Yamada at Lv999!

4/5
Kubo-san wa Mobu o Yurusanai (2023) S01
Kubo Won't Let Me Be Invisible

3/5
Oshi no Ko (2023) S01
 

3/5
My Home Hero (2023) S01
 

3/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
Sacrificial Princess and the King of Beasts

3/5
Rokudō no Onna-tachi (2023) S01
Rokudo's Bad Girls

3/5
Ōsama Ranking: Yūki no Takarabako (2023) S02
Ranking of Kings: Treasure Chest of Courage

3/5
Golden Kamuy (2023) S04
 

2/5
Kaminaki Sekai no Kamisama Katsudō (2023) S01
KamiKatsu: Working for God in a Godless World

2/5
Tonikaku Kawaii (2023) S02
Fly Me to the Moon

2/5
Vinland Saga (2023) S02
 

1/5
Otonari ni Ginga (2023) S01
A Galaxy Next Door

1/5
Megami no Kafe Terasu (2023) S01
The Café Terrace and Its Goddesses


Resum (amb espòilers)

1.- Personatge d'heroïna i antecedents. Shiraishi és un adolescent amb una presència espiritual tan baixa que és pràcticament invisible, ha de recordar a la gent que existeix en cas que es topen amb ell mentre camina i, en general, accepta que és un personatge de fons en la seva pròpia història de vida. Les úniques persones que el poden veure fàcilment són la seva família i el seu bonic i popular company de classe Kubo. En Kubo li encanta burlar-lo, però està fascinat per la seva invisibilitat i sovint prova fins a quin punt es pot tornar invisible, fins i tot descobreix que cap persona la va notar asseguda a la falda de Shiraishi a classe. La Shiraishi no pot decidir si la Kubo és una amiga, un assetjador o simplement l'utilitza per divertir-se. La Kubo intenta obtenir el número de telèfon de la Shiraishi, però els seus amics l'interrompen perquè no van veure que Shiraishi hi era. Durant el cap de setmana, Kubo veu en Shiraishi al parc i intenta fer-se una selfie junts, però la seva càmera no pot reconèixer la seva cara, així que per fer la foto gairebé s'ha de tornar a asseure sobre ell. Després, finalment aconsegueix el seu número de telèfon. No acostumat a enviar missatges de text a la gent, Shiraishi es sorprèn quan en Kubo li pregunta si poden passar l'estona alguna vegada. La germana gran de Kubo sap immediatament que Kubo està content per alguna cosa.

2.- Mala sort i visita domiciliària. Després del gimnàs, Kubo li dóna a Shiraishi una tovallola perfumat i està secretament emocionat que ara fan una olor idèntica. Shiraishi va a comprar manga, però la porta automàtica de la botiga no el pot detectar. El Kubo que passa creu que la seva frustració és adorable i li obre la porta. En veure la seva sèrie de manga favorita, Kubo li pregunta si pot agafar-los en préstec. Després d'anar a buscar-los, en Kubo s'adona que les seves cases tenen només cinc minuts de diferència i decideix anar caminant a l'escola junts. L'endemà al matí, la germana d'en Kubo, l'Akina, s'adona que Kubo porta perfum i la burla perquè està enamorada, però també li desitja sort. Kubo està lleugerament decebut quan Shiraishi no nota el perfum. En conèixer els seus amics Hazuki i Tama no s'adonen de Shiraishi fins que en Kubo li indica. La invisibilitat d'en Shiraishi fa que un cotxe l'esquissi des d'un bassal. Necessita una dutxa, torna a casa, però ha perdut la clau, així que Kubo el convida a dutxar-se a casa seva i agafar-li en préstec el xandall de gimnàs. Shiraishi accepta maldestrament, però en Kubo s'avergonyeix quan veu el seu sostenidor a la bugaderia. Durant tot el seu camí cap a casa, Shiraishi és molt conscient que porta la roba de Kubo.

3.- El regal de ningú. Kubo s'assabenta que Shiraishi és només una polzada més alta que ella i li burla que en parelles el nen és generalment sis polzades més alt. Kubo veu en Shiraishi al parc amb el seu germà molt petit, Seita. Seita insisteix que tots comparteixen una copa, encara que Kubo s'adona que Shiraishi només fingeix beure i endevina correctament que es va avergonyir del "petó indirecte". Shiraishi vol comprar un pòster de manga, però s'avergonyeix perquè la revista que conté el pòster té un model de bikini a la portada. L'Akina, un empleat, li ven, però no té ni idea que és amic de Kubo. Shiraishi està sorprès que l'Akina pogués veure'l. L'Akina s'adona que ha deixat caure el seu carnet d'estudiant i li dóna a Kubo perquè torni, comentant que havia comprat una revista de pits gegants. Tenint pits mitjans, Kubo li pregunta a Shiraishi si prefereix els pits grans i després cobreix la seva vergonya fent-li burla. Kubo organitza passar la nit de Nadal amb Shiraishi de compres. En arribar, Kubo revela que li va comprar un regal, així que Shiraishi s'afanya a comprar-li un, escollint guants que coincideixin amb el seu vestit. La Kubo està força avergonyida del que li va comprar, una samarreta groc brillant del "personatge principal" per fer-lo més fàcil de veure.

4.- Cor vermell i admirador secret. Mentre juga amb Seita, Kubo rep un vídeo de Shiraishi fent un ximple, mortificant-lo. Shiraishi accidentalment porta mitjons estranys a l'escola, però només en Kubo se n'adona. Al seu torn, s'adona que Kubo porta malles. Kubo es burla d'ell per mirar-li les cames. Després de l'escola, en Kubo el porta a una botiga per provar una beguda complicada, insistint que necessita la Shiraishi per assegurar-se que no estropei la comanda. S'ofereix a compartir la beguda però Shiraishi declina a causa del "petó indirecte"; en comptes d'això, Kubo pren un mos del seu berenar deliberadament abans de marxar. Abans que Shiraishi pugui decidir acceptar el nou "petó indirecte", algú es troba amb ell i deixa caure el berenar. Arriba el dia de Sant Valentí, però a Shiraishi no li preocupa perquè les noies mai recorden que existeix. Tanmateix, descobreix un cor de xocolata al seu escriptori. El seu instint és suposar que es va posar allà per error. Es pregunta breument si va ser en Kubo, però en Kubo afirma que era un admirador secret, i en Shiraishi es preguntava qui era. En realitat, Kubo, una cuinera notòriament dolenta, s'havia passat tota la nit cuinant el cor, fins i tot demanant ajuda a l'Akina tot i saber que l'Akina la burlaria per això. Shiraishi gaudeix del cor, però està realment confós qui li va donar.

5.- El dia blanc i un destí dels sentiments. Shiraishi sol dinar sol, però Kubo s'uneix a ell. Kubo suggereix compartir dinars; Shiraishi evita el seu intent d'alimentar-lo a mà, però no pot evitar haver d'alimentar-la a mà, per a la seva òbvia delit. Ella decideix la propera vegada cuinar alguna cosa especial per compartir amb ell. Hazuki i Tama estan convençuts que Kubo està enamorat de Shiraishi. La Tama està decebuda perquè Shiraishi no és tan impressionant, però Kubo la renya perquè no coneix el veritable Shiraishi que hi ha darrere de la seva invisibilitat. Els dos s'adonen que l'enamorament podria ser un amor total, tot i que Kubo encara no s'ha adonat. L'endemà, Shiraishi arriba a l'escola d'hora, però descobreix que Kubo encara hi va arribar primer, així que comparteixen la cadira de Shiraishi mentre escolten la música de l'altre. En veure la seva obsessió pel manga, Kubo mira la pel·lícula d'anime preferida de Shiraishi. L'Akina es fa gràcia, sabent exactament què està fent en Kubo i per què. Arriba el White Day, així que Shiraishi compra bombons però no sap a qui regalar-los, ja que el seu "admirador secret" encara és anònim. Els dóna a Kubo perquè els transmeti al seu admirador, cosa que en Kubo se'n burla, donant a entendre subtilment que ella és la seva admiradora però que potser no ho és, deixant a Shiraishi encara més confús que abans.

6.- Despatx d'infermeria i personatge principal. Una noia veu en Shiraishi al carrer i el sorprèn. Resulta ser la cosina de l'Akina, Saki, la qual cosa fa que Shiraishi s'adoni que Akina, la dependenta que li va vendre la revista del bikini, és la germana de Kubo. L'Akina se'n burla una mica i després intercanvia números. Shiraishi sospita que la capacitat de Kubo per veure'l podria estar en la genètica de la seva família. L'Akina torna a casa amb material fresc per burlar-se amb Kubo. Amb els exàmens que s'acosten, la mare de Shiraishi adverteix que li confiscarà els jocs si ho fa malament. Kubo l'ajuda a estudiar i resulta ser un excel·lent tutor. L'endemà en Shiraishi té febre, tot i que Kubo és l'únic que nota la seva absència. Ella li envia un missatge de text però Seita rep el seu telèfon i li envia un emoji "Et trobo a faltar". La Shiraishi ho explica de pressa, així que la Kubo es burla enviant-li un emoji "Lonely without you" que ella diu que l'Akina va enviar. L'endemà, Shiraishi arriba tard a l'escola, però ara es troba amb Kubo al passadís amb la seva pròpia febre, així que l'ajuda a la infermeria on ella li agafa la mà fins que s'adorm. Shiraishi s'adona per primera vegada que en realitat se sent com el personatge principal de la seva pròpia història de vida.

7.- Pijamada i el proper curs escolar. En Shiraishi sobreviu als seus exàmens gràcies a la tutoria d'en Kubo, però com que les classes aviat es canviaran a mesura que passin a segon any, és possible que ell i Kubo ja no siguin a la mateixa classe. Mentre plou, Kubo el manipula perquè comparteixi un paraigua per veure si el fa visible, tot i que la Shiraishi sospita que només volia caminar junts. Són vists per Akina que decideix no burlar-se en Kubo aquesta vegada. El cap de setmana, Shiraishi veu en Saki amb compres pesades i voluntaris per ajudar-lo a portar-lo mentre Saki està preparant el sopar per a l'Akina i en Kubo. Volent saber fins a quin punt estan Saki fa que Shiraishi digui el nom de pila de Kubo, Nagisa, i conclou per la reacció de Kubo que són més que només companys de classe. Mentre afluixa a classe, Shiraishi perd la molla del seu bolígraf, de manera que en Kubo li dóna deliberadament un bolígraf de joguina de conill que coincideix amb el seu, fent-la somriure quan el fa servir. En una festa de pijama Kubo, Tama i Hazuki discuteixen el canvi de classe; si acaben separats no podran fer els mateixos viatges de classe ni estar junts als actes escolars, molestant-los. S'adonen que Kubo també està molest per possiblement perdre Shiraishi.

8.- Picnic i mala comunicació. La Shiraishi i la Seita es troben amb la Kubo, la Saki i l'Akina de compres. Seita és fascinada per Saki. Després de burlar-los, l'Akina els convida a un pícnic per veure flors l'endemà. Kubo se sent obligat a alimentar a Shiraishi amb alguna cosa que ella mateixa hagi fet. Tot i que no li agrada Shiraishi, Saki l'ajuda a fer bistec d'hamburg, ja que la cuina de Kubo encara és verinosa i no comestible. La Saki pren el relleu quan Kubo li talla el dit, però l'Akina convenç en Kubo d'aprendre de l'error i tornar-ho a provar, fent els bistecs perfectament. Al pícnic, la Seita prova primer tot el menjar que va fer Saki. Kubo s'assegura que Shiraishi aconsegueixi un dels bistecs que va fer, que ell troba deliciós, fent-la feliç. L'Akina s'emborratxa ràpidament, es burla de Shiraishi sobre el matrimoni i després li empènyer els pits a la cara. Kubo marxa furiós. La Seita insisteix que Shiraishi ho soluciona, així que li demana disculpes, però ella continua molesta. La Kubo no pot entendre per què està enfadada amb Shiraishi quan va ser culpa de l'Akina. Es recupera quan la Seita li diu que ho arregli i veu com està molesta en Shiraishi, així que també demana disculpes. Shiraishi admet que Kubo el confon tot el temps, fent-la feliç. Aleshores li pregunta si li agradaria estar a la seva classe l'any que ve, i el sorprèn.

9.- Nou curs i canvi de classe. Comença el segon any i en Shiraishi descobreix que ell i en Kubo tornen a estar a la mateixa classe i una vegada més es van asseure l'un al costat de l'altre, igual que els amics de Kubo, Hazuki i Tamao. Shiraishi descobreix que realment està esperant l'any que ve. Kubo s'uneix al Comitè de Medi Ambient amb Shiraishi després de revelar que li agradava que la gent admirava les flors que cultivava, tot i que ningú mai el va veure cuidant-les. La Kubo s'adona que el seu nou company de classe, Sudo, recorda haver estat amb Shiraishi al Comitè de Medi Ambient l'any passat, així que organitza que tots tres estiguin al mateix grup de ciències. En Sudo s'havia passat tot el primer any intentant parlar amb Shiraishi sobre els assumptes del comitè, però mai el va veure una vegada. Ara gràcies a Kubo aconsegueixen parlar per primera vegada, cosa que a Shiraishi gaudeix. Ell agraeix a Kubo la seva ajuda, inquietant-la inesperadament. Mentre caminava cap a casa, Shiraishi confirma que ell i en Kubo ara són amics, molestant-la una mica perquè fa temps que no els considerava amics.

10.- Comparació d'altures i pin de paret. Kubo guanya un concurs de mirades amb Shiraishi i com a pèrdua l'ha de saludar primer al matí. Després que els seus companys de classe cobreixin accidentalment a Shiraishi amb pols de guix, Kubo s'ho treu els cabells abans de pressionar-lo perquè reveli que li agraden les noies amb cues de cavall. Kubo s'adona que Shiraishi ha crescut més alt, així que insisteix a comparar la seva alçada en una paret. Això els posa en una posició de bufetada a la paret, fent-li tanta vergonya que fuig. Desconegut per a Shiraishi, Kubo estava tan nerviosa que es va debilitar als genolls. L'endemà al matí, Shiraishi saluda primer en Kubo, fent-la feliç. Abans dels exàmens físics, Kubo demana prestada la jaqueta de xandall de Shiraishi, confonent-lo, tot i que resulta que és una tendència que les noies portin les jaquetes del seu xicot. Shiraishi ha crescut 3 cm mentre que Kubo no ha crescut gens. L'Akina es troba amb Shiraishi seguint en secret en Seita que està comprant ous com a primer encàrrec per ell mateix, recordant-li el primer encàrrec de Kubo per comprar ous també. Quan la Seita arriba a casa amb seguretat, l'Akina recorda que la Kubo li va trencar els ous però va deixar de plorar quan l'Akina li va acariciar el cap. També insinua que a Shiraishi Kubo encara li agrada que li acaricien el cap i està garantit que deixarà de plorar si està molesta.

11.- Cinema i músculs facials. Shiraishi està desconcertat quan en Kubo li demana veure una pel·lícula amb ell, sobretot quan el coneix amb els cabells en una cua de cavall. Al tren atapeït es veuen obligats a unir-se i Shiraishi es veu obligat a una posició dolorosa per evitar tocar en Kubo mentre és colpejat repetidament per persones que no el poden veure. Diversos nois intenten coquetejar amb Kubo, fins que ella agafa Shiraishi i afirma que és el seu xicot. Shiraishi s'adona que Kubo li agafa el braç molt després que els nois marxin. A causa de no reservar entrades prèviament, han d'esperar unes hores per aconseguir seients al costat de l'altre. En una cafeteria, Kubo es sorprèn que a Shiraishi li agrada el cafè negre i insisteix tossudament a provar-lo. Quan ella no pot suportar el sabor amarg, ell li la remet amb llet i sucre, tot i que ara el troba massa dolç. Durant la pel·lícula, Kubo nota més emocions a la seva cara del normal. Shiraishi admet que normalment amaga les seves expressions de la vergonya, tot i que Kubo encara creu que és fàcil de llegir. Caminant a casa junts, Kubo li fa prometre que anirà amb ella a altres llocs. Shiraishi es preocupa de quines emocions secretes Kubo ja hauria llegit a la seva cara.

12.- Heroi i celebració. Després de veure una prova de personalitat popular a la televisió, Kubo fa la prova a Shiraishi i determina que probablement només estimarà una dona tota la seva vida. Shiraishi fa una prova diferent a Kubo revelant que vol molts fills, cosa que fa que marxi aviat per vergonya. L'Akina s'adona que la Kubo està creixent cada dia més i se sent nostàlgica pels records de la seva infantesa. El dia del seu aniversari, mentre somia amb un pastís, l'estómac de la Shiraishi gruny tan fort que tota la classe se n'adona. Divertit, Kubo li dóna xocolata amb temàtica d'aniversari per calmar-li l'estómac, sorprenent-lo perquè recordés que el seu aniversari va ser a l'abril. També li regala un peluix, així que ell li promet incòmode que li comprarà un regal pel seu aniversari a l'agost. Que algú recordés el seu aniversari el fa tan feliç que amaga la cara perquè no el vegi somriure. Shiraishi comença a preguntar-se realment per què només en Kubo el pot veure fàcilment. Kubo recorda que va saber la seva invisibilitat per primera vegada després de veure'l a l'anuari de l'escola secundària de la Tama, després de la qual cosa va començar a veure'l tot el temps i va trobar la seva invisibilitat divertida. Quan li van assignar el seient al seu costat i de fet li va parlar, la seva reacció la va divertir tant que va decidir fer-ho cada dia a partir d'aleshores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada