Bloc personal,

dilluns, 26 de juny del 2023

Cocoon (1985)

[1196]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ron Howard
Guió: Tom Benedek (història original: David Saperstein)
Actors: Don Ameche, Wilford Brimley, Hume Cronyn
Estrena: 21/06/85
Títol original: Cocoon

[ Comèdia, drama, ciència ficció ] 1 h. 57 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (6,7):
“Després que un grup de gent gran entra d’amagades i neden en una piscina que conté capolls alienígenes es troben carregats d’energia amb un sorprenent vigor juvenil.”

Crítica

Aguanta molt bé el pas del temps: 38 anys!

Em va agradar la primera vegada que la vaig veure (no sé si al cinema o directament a la televisió) i les conseqüents reposicions.

Hi havia detalls, importants en la trama, que havia oblidat completament, com el fet que els alienígenes són éssers de llum…

És normal que, amb el pas del temps, les històries quedin descontextualitzades, especiament les de ciència ficció, així que, no està de més, recordar les dates d’altres èxits:

Resum (amb espòilers)

Fa uns 10.000 anys, extraterrestres pacífics del planeta Antarea van establir un lloc avançat a la Terra a l'Atlàntida. Quan l'Atlàntida es va enfonsar, vint extraterrestres van quedar enrere, mantinguts vius en grans capolls semblants a roques al fons de l'oceà. Un grup d'antarens han tornat a recollir-los. Disfressats d'humans, lloguen una casa amb piscina i carreguen l'aigua amb "força vital" per donar energia als antàrens encapsulats per sobreviure al viatge a casa. Lloguen un vaixell d'un capità local anomenat Jack, que els ajuda a recuperar els capolls. Jack espia la Kitty, una bella dona de l'equip que va llogar el seu vaixell, mentre ella es despulla a la seva cabina i descobreix que és una extraterrestre. Després que els extraterrestres se li revelen i expliquen què està passant, decideix ajudar-los.

Al costat de la casa que estan llogant els antariens hi ha una residència de jubilats. Tres dels seus residents, Ben, Arthur i Joe, sovint entren per nedar a la piscina. Absorbeixen part de la força vital, fent-los sentir més joves i més forts. Finalment, atrapats en l'acte, el líder antarí, Walter, els dóna permís per utilitzar la piscina amb la condició que no toquin els capolls ni ho expliquin a ningú més. Rejovenits amb una energia juvenil, els tres homes deixen que els avantatges de la piscina s'apoderin de les seves dolències.

La Kitty i el Jack s'apropen i decideixen fer l'amor a la piscina. Com que no pot fer-ho a la manera humana, li presenta l'equivalent a Antarean, en el qual comparteix la seva energia vital amb ell.

Els altres residents de la residència de jubilats sospiten després de veure com la dona de Ben, Mary, pujava a un arbre. El seu amic Bernie revela el secret de la piscina als altres residents, que corren cap a la piscina per nedar a les seves aigües. Quan Walter troba que estan fent malbé un dels capolls, els expulsa de la propietat. Els Antereans obren el capoll danyat, i la criatura de dins comparteix els seus últims moments amb Walter. Aquella nit, Bernie descobreix que la seva dona, Rose, ha deixat de respirar i porta el seu cos a la piscina per curar-la, només per ser informat per Walter que la piscina ja no funciona perquè els altres residents drenen la força vital en la pressa per fer-se joves.

Walter explica que els capolls no poden sobreviure al viatge de tornada a Antarea, però sí que podran sobreviure a la Terra. Amb l'ajuda de Jack, Ben, Arthur i Joe, els antariens tornen els capolls al mar. Els antariens ofereixen portar els residents de la residència de jubilats amb ells a Antarea, on mai no envelliran ni moriran. La majoria accepten l'oferta, però Bernie decideix romandre a la Terra.

En marxar, Ben li diu al seu nét David que ell i la Mary se'n van definitivament. Quan els residents marxen, la mare de David, Susan, s'assabenta de la seva destinació i condueix cap a la residència de jubilats, on troben la majoria de les habitacions buides i es posen en contacte amb les autoritats locals.

Mentre la policia està buscant els residents, en David s'adona que el vaixell de Jack, amb els antariens i els residents jubilats a bord, comença i salta al costat mentre s'allunya. El vaixell és perseguit per la Guàrdia Costanera, així que quan queda poc temps, en David s'acomiada del Ben i la Mary abans de saltar a l'aigua. Els vaixells de la Guàrdia Costanera s'aturen per recollir-lo, donant l'oportunitat als altres de fugir. Apareix una espessa boira i encalla les embarcacions restants de la Guàrdia Costanera, i cancel·len la persecució.

Quan apareix el vaixell antàren, Walter paga a Jack pels seus serveis i el vaixell. Jack abraça a la Kitty per última vegada i comparteixen un petó. Després s'acomiada de tothom abans de saltar a una bassa inflable mentre el vaixell puja al vaixell antar. Jack observa com el vaixell desapareix dins del vaixell i marxa.

De tornada a la terra, se celebra un funeral pels residents desapareguts. Durant el sermó, David mira cap al cel i somriu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada