Bloc personal,

dissabte, 24 de juny del 2023

Yamada-kun to Lv999 no Koi o Suru (2023) S01
(My Love Story with Yamada-kun at Lv999)

[373]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Morio Asaka
Guió: Yasuhiro Nakanishi (manga: Mashiro)
Música: Mito, De De Mouse
Estudi: Madhouse
Veus de doblatge: Inori Minas, Koki Uchiyama, Natsuki Hanae
Emissió: 02/04/23 - 24/06/23
Títol original: 山田くんとLv999の恋をする

[ Animació, comèdia romàntica ] 13 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,7):
“Després que el seu xicot trenqui amb ella per una altra noia, l’Akane Kinoshita decideix que el farà penedir-se de la seva decisió. De manera inesperada, però, coneix un noi gamer socialment incòmode que podria resoldre tots els seus problemes.”

Crítica

Tendra i divertida…

Basada en un manga shōjo de Mashiro actualment en publicació des de 2019 amb un total de set volums publicats, a dia d’avui. En la traducció a l’anglès, el manga se’l coneix com Loving Yamada at Lv999! (Estimant Yamada a nivell 999!), mentre que l’anime el canvien a My Love Story with Yamada-kun at Lv999 (La meva història d’amor amb el Yamada-kun a nivell 999).

Té moments que et fan pensar que serà una molt bona sèrie, però en altres moments tendeix als nivells estàndars de qualitat. Amb tot, la història és maca i, sobretot, molt simpàtica. Ara que, pensant-m’ho bé, pel fet que el manga està qualificat de shōjo, prou bé que està i prou recursos que han invertit equiparant-se a molts altres shōnen.

Catorzena sèrie (14 de 22) d’anime finalitzada de la temporada primavera 2023.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2023

5/5
Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen (2023) S03
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Swordsmith Village Arc

5/5
Tengoku Daimakyō (2023) S01
Heavenly Delusion

4/5
Skip to Loafer (2023) S01
Skip and Loafer

4/5
Jijō o Shiranai Tenkōsei ga Guigui Kuru (2023) S01
My Clueless First Friend

4/5
Jigokuraku (2023) S01
Hell's Paradise: Jigokuraku

4/5
Mahō Tsukai no Yome (2023) S02
The Ancient Magus' Bride

4/5
Edomae Elf (2023) S01
Otaku Elf

4/5
Kimi wa Hōkago Insomnia (2023) S01
Insomniacs After School

4/5
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2023) S01
The Dangers in My Heart

4/5
Yamada-kun to Lv999 no Koi o Suru (2023) S01
Loving Yamada at Lv999!

4/5
Kubo-san wa Mobu o Yurusanai (2023) S01
Kubo Won't Let Me Be Invisible

3/5
Oshi no Ko (2023) S01
 

3/5
My Home Hero (2023) S01
 

3/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
Sacrificial Princess and the King of Beasts

3/5
Rokudō no Onna-tachi (2023) S01
Rokudo's Bad Girls

3/5
Ōsama Ranking: Yūki no Takarabako (2023) S02
Ranking of Kings: Treasure Chest of Courage

3/5
Golden Kamuy (2023) S04
 

2/5
Kaminaki Sekai no Kamisama Katsudō (2023) S01
KamiKatsu: Working for God in a Godless World

2/5
Tonikaku Kawaii (2023) S02
Fly Me to the Moon

2/5
Vinland Saga (2023) S02
 

1/5
Otonari ni Ginga (2023) S01
A Galaxy Next Door

1/5
Megami no Kafe Terasu (2023) S01
The Café Terrace and Its Goddesses


Resum (amb espòilers)

La història segueix la vida quotidiana de l'estudiant universitària Akane Kinoshita. Després de ser abandonada pel seu xicot, continua amb el MMORPG al qual van jugar junts una vegada i va assistir a un esdeveniment fora de línia del joc. Allà es troba amb un estudiant de secundària sense emocions i guapo anomenat Akito Yamada. En el joc, el Yamada pertany al mateix gremi que l'Akane, i després d'aquesta trobada, l'Akane comença a apropar-se a altres membres del gremi, especialment al Yamada.

==

1.- Per això no suporto els nois gamer! L'Akane és deixada pel seu xicot Takuma per una noia anomenada Eri que va conèixer al joc en línia al qual juguen tots dos, Forest of Saviour (FOS). Entrar a FOS Akane acaba atacant en Yamada, un company de gremi en línia conegut per ser fred i antisocial. Ella veu una invitació a un esdeveniment del món real per als jugadors de FOS. Sospitant que la Takuma i l'Eri assistiran, l'Akane fa un canvi d'imatge per assegurar-se que la Takuma es penedeix d'haver-la llençat, però en l'esdeveniment s'envia per intentar que la Takuma la noti. Ella és ajudada per un noi guapo que identifica com Yamada per la seva freda personalitat. Takuma és un gran fan de Yamada, així que l'Akane el suborna amb un objecte de joc súper rar per fingir ser el seu nou xicot. Takuma està gelós, però l'Eri l'anima, deixant a l'Akane insatisfet i miserable. L'Akane i la reticent Yamada parlen per prendre una copa, i ella s'assabenta que és un famós jugador professional que obté patrocinis per jugar a les competicions oficials. També no li interessa sortir. Després que la Yamada compri tiritas per al turmell rascat, l'Akane plora i s'emborratxa per atenuar el dolor del rebuig. L'endemà al matí, l'Akane es desperta amb ressaca a l'apartament de la Yamada amb jocs de Yamada a prop.

2.- Ja és gairebé hora que el cap aparegui, així que… l'Akane tem que ella i la Yamada tinguessin sexe, però l'únic que va fer va ser deixar-la dormir. Li demana que marxi i que no la torni a veure. L'Akane s'adona que falta el seu collaret, el primer regal que va rebre de Takuma. Localitzant Yamada a FOS, insisteix que no és al seu apartament i després la critica per fer un ús excessiu de l'espai limitat a la caixa d'emmagatzematge dels gremis. L'Akane tanca la sessió molesta. Yamada troba el collaret trepitjant-lo i trencant-lo accidentalment. L'Akane s'adona que necessita passar de Takuma. Ella veu en Yamada en públic rebutjant durament la confessió d'un company de classe i es veu obligada a renyar-lo, mentre s'adona que Yamada ha de ser un estudiant de secundària. Yamada torna el collaret trencat que la molesta profundament, li dóna el seu paraigua sota la pluja. L'endemà, la mare de l'Akane envia bruscament totes les seves pertinences des del dormitori de la seva infància, omplint el seu petit apartament de caixes. S'adona que per això la Yamada estava molesta per la caixa d'emmagatzematge del gremi i llença tot el que no necessita. Tornant a emborratxar-se, visita Yamada per agrair-li tot. Yamada fa pensar que podria ser bo tornar-la a veure a FOS.

3.- Vull tenir una reunió fora de línia. Després d'assistir a un desastrós mesclador de solters, l'Akane inicia sessió a FOS i escolta accidentalment a Yamada i al líder del gremi Rurihime, fet que la fa sospitar que estan sortint. Això la deprimeix més que el mesclador. A la universitat coneix un noi del mesclador del qual no recorda el nom, i l'ignora quan veu Yamada parlant amb una noia que sospita que és Rurihime, la qual cosa la fa sentir encara pitjor. Decideix evitar el FOS durant un temps, però la Rurihime la convida bruscament a una cafeteria per a tot el gremi, inclosa la Yamada. L'Akane lluita per seguir les indicacions cap a la cafeteria fins que un noi guapo s'ofereix a dirigir-la allà, ja que és membre del gremi. L'Akane saluda la noia amb Yamada com a Rurihime, però s'avergonyeix quan no és Rurihime. Un flashback a la nit que l'Akane va dormir borratxo a l'apartament de la Yamada mostra que no es va desmaiar de seguida, va començar a plorar per Takuma perquè Yamada la va aguantar fins que es va adormir.

4.- Estàs enamorat de Yamada? Sembla que el noi guapo és Rurihime, de nom real Eita, un vell amic de l'escola de Yamada. També s'uneix a ells un vell anomenat Takezo a qui l'Akane no ha conegut mai a FOS, ja que s'especialitza en atacar masmorres. La noia és la germana de l'Eita, Runa, que interpreta a FOS, de manera que gairebé ningú sap que és membre del gremi. L'Akane està alleujada que Yamada estigui soltera i no li va mentir. La Runa odia la relació causal d'Akane amb Yamada i demana saber si l'estima, fet que fa que l'Eita renyi la seva rudesa. L'Akane està sorprès per la pregunta de la Runa i es posa nerviosa. Mentrestant, en Yamada es preocupa que l'Akane estigui molest amb ell, exasperant l'Eita perquè Yamada no entén gens a les noies. Yamada pensa en un amic de la infància que va tenir. Després que el mesclador s'acabi, Runa decideix gelosament que l'Akane sigui expulsat del gremi. Compartint un tren cap a casa, l'Akane lluita per mantenir la conversa amb Yamada, però es conforma amb el menjar. Descobrint la seva terrible dieta, l'Akane li dóna impulsivament dies de menjar casolà des del seu congelador, confonent-lo. La Runa truca a l'Akane per demanar disculpes i la convida a passar el dissabte junts com a amics. Yamada sap que Runa ja té plans per dissabte i sospita.

5.- Què tal si ens doneu una explicació. Yamada es revela que tutoritza a Runa els dissabtes, però no està segur de si hauria de dir-ho a l'Akane. L'Akane descobreix que la Runa la va organitzar a una cita a cegues amb un home de mitjana edat que pensa que l'Akane és Rurihime, així que va al bany per trucar a la Runa. Yamada veu que Runa evita contestar el telèfon, confirmant que està fent una broma a l'Akane. L'Akane està aterrida quan l'home la segueix al bany. La Yamada li diu a l'Eita que s'adona que Runa va posar a l'Akane amb un súper fan de Rurihime a l'atzar, i renya a Runa per posar en perill l'Akane amb un potencial assetjador d'Internet. Tothom s'afanya a rescatar l'Akane que ara té una cama ferida. L'Eita està furiosa, però resulta que l'home estava comprovant de veritat si l'Akane estava malalta al bany, i es va fer mal a la cama per haver estat sorprès. Yamada es disculpa per no revelar la broma abans. Adonar-se que realment posava en risc l'Akane, Runa es disculpa. L'Eita té la intenció de renyar severament a la Runa, però l'Akane envia a tothom per parlar amb la Runa sola. La Runa admet el que va fer i aconsegueixen reconciliar-se. Yamada està impressionat amb l'Akane. Encara creient que és Rurihime, el superfan proposa matrimoni i és rebutjat de manera decisiva.

6.- Personalment preferiria un final de comèdia amorosa. Els flashbacks mostren que Runa va ser mimada pels seus pares i Eita, fent-la egoista, infantil i incapaç de fer amics fora d'Internet. Llavors va conèixer l'Akane, a qui considera una amiga, però també sap que l'Akane és gran i té altres amics a més d'ella, de manera que la seva amistat no és igual. Malgrat això, s'ha escalfat molt amb Akane. Mentre també passa l'estona amb l'altre amic de l'Akane, Momo, Runa es torna mal humor per compartir l'Akane. L'Akane creu que ella i la Yamada s'han apropat després que ell demanés disculpes per una declaració insensible i utilitzi un emoji. Els curtcircuits de l'ordinador de l'Akane la deixen incapaç de jugar al FOS, de manera que l'Eita i la Runa fan que Yamada visiti l'Akane per reparar-lo. La Yamada agraeix sobtadament a l'Akane els àpats congelats que li va donar, fent-la feliç. Runa comença a sospitar que Eita tenia raó; Akane podria ser la parella perfecta per a Yamada. A proposta d'Eita, Runa traça un "final de comèdia d'amor" empenyent l'Akane a Yamada per a una "escena pervertida afortunat", però això només lesiona l'ull de Yamada. La trama de Runa té una mica d'èxit quan l'Akane intenta veure l'ull de Yamada, posant les seves cares juntes. Yamada està tan sorprès per la seva proximitat que ràpidament se'n va, afirmant que va oblidar les seves eines de reparació d'ordinadors.

7.- Vols sentir-te a gust? Yamada compra una beguda, però accidentalment molesta l'empleada, un recent graduat de la seva escola, rebutjant-la quan li pregunta el nom. Tornant, troba l'Akane i la Runa adormits, i l'Akane ara s'ha lligat els cabells cap enrere. Sentint-se culpable, li deslliga els cabells sense despertar-la. La Yamada respon a la porta de l'Akane i troba la seva ex Takuma, que està sorprès per la presència de la Yamada a casa d'Akane, però està segura que la Yamada no sortiria amb ella, molestant la Yamada en nom de l'Akane. Takuma es pregunta si està bé, però decideix que veure'l la molestaria, així que se'n va. L'Akane ho escolta tot, però està bé amb això. Ella s'adona que té els cabells caiguts i Yamada admet que ho va fer, però no pot explicar per què, confonent-la. L'Akane aconsegueix feina en una botiga de conveniència prop de la universitat. Amb el seu ordinador portàtil reparat, l'Akane reprèn FOS i es troba amb Takezo en línia per primera vegada, trobant que el seu avatar és un Micronest d'1 polzada d'alçada ideal per a la seva incursió a la masmorra. Com a pagament per la reparació de l'ordinador portàtil, l'Eita demana a l'Akane la seva ajuda per netejar un calabós. A l'escola, se li demana a Yamada que participi en el certamen del festival, però rebutja quan Eita li informa que ell, Runa, Takezo i Akane assistiran al festival com a representants del FOS.

8.- Si això passés, això seria… Al festival, l'Akane s'adona que la Runa està malament per l'estrès, ja que aviat farà la prova d'accés per assistir a l'escola. Mentre ella es recupera, l'Akane veu Yamada ocupat amb la seva classe i decideix no interrompre-lo. La Yamada la veu igualment i li parla de seguida, fent-la somriure. Una infermera diagnostica que Runa té gana, de manera que l'Akane i la Yamada visiten les parades de menjar per a ella, tot i que estar amb Yamada provoca preguntes geloses de les noies amb les quals es troben, i les retarda. L'Eita fa broma des que han començat els rumors que també haurien de començar a sortir, avergonyint l'Akane que fuig. L'Eita comença a seguir-la, però la Yamada li colpeja i l'atura fent servir el seu nom per primera vegada. Es disculpa per la mala broma. L'Akane li pregunta què hauria fet si hagués acceptat sortir amb ell, però ho interpreta com la mateixa broma sobre ells. Ella es sorprèn quan Yamada respon que no hi ha pensat perquè la veu massa bona per a algú com ell. Encara declinant participar al certamen, el company de classe de Yamada, Okamoto, ocupa el seu lloc, enfadant el públic femení i obtenint el suport del públic masculí.

9.- El gremi s'enfronta a una crisi!! L'amada veu l'Akane a la seva feina a la botiga de conveniència, que li demana que l'esperi mentre li torna a cuinar menjars saludables. Els seus companys de feina estan sorpresos que no surtin. Yamada la salva de ser colpejada per una bicicleta, afectant-la profundament emocionalment, ja que no està segura de si és acceptable enamorar-se d'ell. La Runa no està contenta que una nova jugadora s'uneixi al gremi per si és amable i li roba l'Akane. L'Akane se sorprèn que sigui un company de classe de Yamada a qui va convidar a unir-se. El company de classe, Tsubaki, sembla estar enamorat de Yamada i no li agrada pensar en ell amb altres noies, aparentment irritat quan parla amb l'Akane per telèfon. Li pregunta a Yamada si li agrada l'Akane, que, tot i pensar en Akane amb afecte en els seus records, és incapaç de respondre. Mentre que en Yamada la tutora Runa, l'Akane li truca per dir-li que no pot jugar a FOS aquella nit. A causa d'una combinació de fer hores extres, no tenir menjar i la clínica dels metges tancada el cap de setmana, el refredat d'Akane ha empitjorat i es posa greument malalta. Intenta anar a comprar, però cau fora del seu apartament. Yamada arriba i la rescata. En el seu estat de confusió decideix que deu estar somiant amb Yamada, que la recull per portar-la al seu apartament.

10.- Definitivament em faré mal algun dia. Tsubaki està molest per l'absència de Yamada i recorda haver-se enamorat d'ell després que la va vèncer en un altre joc en línia. Ara tem que hagi esperat massa i l'ha perdut. La Tsubaki també recorda que la Yamada li va dir com fa temps que un company de classe va ser assetjat per estar enamorat d'ell, fet que va fer que es traslladés a les escoles. Yamada va començar a evitar les noies per complet, el que va portar a Tsubaki a retardar la confessió fins ara. L'Akane empitjora, així que la Yamada la porta a l'hospital i se la torna a portar a casa quan és donada d'alta. Quan es desperta, no recorda res i s'alarma, Yamada està adormida al seu apartament. Ella plora després d'adonar-se de com la va ajudar malgrat els problemes que li va causar. La seva creença en ell fa que Yamada recordi la noia d'abans i el mal que li va fallar, tot i que l'Akane parla de com la seva pròpia ruptura l'ajuda a sentir-se millor, a entendre més la situació. La seva deshidratació provoca un rampe a les cames amb la qual ajuda Yamada, fent-la adonar que tot i estar al llit se sent segura amb ell; la seva expressió el va fer riure. Arriba el matí així que Yamada marxa, tot i que l'Akane vol que es quedi i està trist quan se'n va.

11.- Hi ha alguna cosa de la qual vull parlar-te. La Momo visita l'Akane mentre es recupera i, en sentir el que va fer en Yamada, està convençuda que està enamorat d'Akane. L'Akane juga a FOS i finalment es troba en Tsubaki, així que van a caçar monstres amb l'Eita. L'Eita s'atura deliberadament, deixant que l'Akane i la Tsubaki treballin junts en un monstre cap immillorable i desenvolupin una amistat provisional. L'Akane truca a Yamada per telèfon per obtenir pistes sobre el monstre cap i desenvolupa una estratègia. Tsubaki admet a Eita que es va unir a FOS per una raó egoista, però no explica. L'Eita li diu que s'hi vagi o mai no canviarà res per a ella. L'Akane li diu a la Yamada que li va agradar escoltar la seva veu i que penja bruscament per la vergonya. Organitza un cafè amb la Momo per explicar la seva veritable opinió sobre per què en Takuma l'ha deixat perquè pugui començar a recuperar-se de la seva ruptura. Se'ls uneixen de sobte dos nois de l'última cita del grup de la Momo que va trobar insensibles i molestos. Per sort són salvats per Eita, que és cambrera a la cafeteria, i amb força trasllada els nois a una altra taula. La Momo està una mica gelosa. L'Akane coneix un altre noi atractiu. L'Akane decideix preguntar-li també a l'Eita alguna cosa important.

12.- M'agrada tu. L'Akane s'avergonyeix, així que la Momo l'exclama per ella; L'Akane està enamorada i vol saber per què l'han deixat abans. L'Eita li assegura que la Yamada és molt més amable que la Takuma, i amb la personalitat de la Yamada, seria millor que fos contundent amb ell. L'Akane decideix confessar immediatament. Tan bon punt l'Akane marxa en Momo fa un moviment a Eita. En arribar a casa de la Yamada, intenta confessar, però la Yamada ha de marxar a l'escola. Ella l'acompanya però no vol confessar-se en públic. Yamada promet trucar després de la classe. Comença a ploure i Yamada acaba compartint el seu paraigua amb Tsubaki. Quan estan a punt de seguir els seus camins separats, la Tsubaki li fa escapar la seva pròpia confessió d'amor. L'Akane s'entristeix quan Yamada li envia un missatge de text que haurà de telefonar un altre dia. Més tard, l'Eita li pregunta a Yamada sobre la confessió d'Akane. Yamada, pensant que vol dir Tsubaki, respon que no està segur, així que l'Eita li diu que respongui ràpidament. Ell visita l'Akane, que s'adona que sembla molest, així que ella retarda la confessió per animar-lo parlant de FOS. Yamada més tard surt a parlar amb Tsubaki.

13.- Al matí quan em desperto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada