Bloc personal,

dissabte, 17 de juny del 2023

Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2023) S01
(The Dangers in My Heart)

[360]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hiroaki Akagi
Guió: Jukki Hanada (manga: Norio Sakurai)
Música: Kensuke Ushio
Estudi: Shin-Ei Animation
Veus de doblatge: Shun Horie, Hina Yōmiya, Ayaka Asai
Emissió: 02/04/23 - 17/06/23
Títol original: 僕の心のヤバイやつ

[ Animació, comèdia romàntica, slice of life ] 12 capítols (+ 1 OVA Twi-Yaba - ツイヤバ 10/12/23) de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,8):
“El Kyoutarou Ichikawa, un noi que amb prou feines arriba a la part inferior de l'escala social de la seva escola, creu en secret que és el protagonista torturat d'algun thriller psicològic. Es passa els dies somiant maneres d'interrompre la vida pacífica dels seus companys de classe i anhelant l’Anna Yamada, l'ídol i model de la classe. Però el Kyoutarou no és gaire l'adolescent problemàtic que pretén ser… i resulta que l'Anna és una mica estranya.”

Crítica

No donava un duro al començament de temporada i, finalment, és de les que més m’ha agradat…

Basat en un manga shōnen de Norio Sakurai actualment en publicació des de 2018 amb un total de vuit volums, a dia d’avui.

Primera sèrie (1 de 22) que acaba aquesta temporada primavera de 2023. Amb molt bones sensacions…

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2023

5/5
Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen (2023) S03
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Swordsmith Village Arc

5/5
Tengoku Daimakyō (2023) S01
Heavenly Delusion

4/5
Skip to Loafer (2023) S01
Skip and Loafer

4/5
Jijō o Shiranai Tenkōsei ga Guigui Kuru (2023) S01
My Clueless First Friend

4/5
Jigokuraku (2023) S01
Hell's Paradise: Jigokuraku

4/5
Mahō Tsukai no Yome (2023) S02
The Ancient Magus' Bride

4/5
Edomae Elf (2023) S01
Otaku Elf

4/5
Kimi wa Hōkago Insomnia (2023) S01
Insomniacs After School

4/5
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2023) S01
The Dangers in My Heart

4/5
Yamada-kun to Lv999 no Koi o Suru (2023) S01
Loving Yamada at Lv999!

4/5
Kubo-san wa Mobu o Yurusanai (2023) S01
Kubo Won't Let Me Be Invisible

3/5
Oshi no Ko (2023) S01
 

3/5
My Home Hero (2023) S01
 

3/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
Sacrificial Princess and the King of Beasts

3/5
Rokudō no Onna-tachi (2023) S01
Rokudo's Bad Girls

3/5
Ōsama Ranking: Yūki no Takarabako (2023) S02
Ranking of Kings: Treasure Chest of Courage

3/5
Golden Kamuy (2023) S04
 

2/5
Kaminaki Sekai no Kamisama Katsudō (2023) S01
KamiKatsu: Working for God in a Godless World

2/5
Tonikaku Kawaii (2023) S02
Fly Me to the Moon

2/5
Vinland Saga (2023) S02
 

1/5
Otonari ni Ginga (2023) S01
A Galaxy Next Door

1/5
Megami no Kafe Terasu (2023) S01
The Café Terrace and Its Goddesses







Resum (amb espòilers)

El Kyoutarou Ichikawa pot semblar un estudiant de secundària tímid i reservat, però al fons del seu cor hi ha un assassí assedegat de sang. El seu últim desig és veure com la bella cara de la seva companya, l’Anna Yamada, es retorça de dolor abans que acabi amb la seva vida. Però és possible que aquesta fantasia no es compleixi mai, ja que l’Ichikawa comença a veure una cara completament diferent de la Yamada.

Quan l’Ichikawa busca refugi a la biblioteca, es troba sovint amb la Yamada. És durant aquestes trobades quan l’Ichikawa s'adona que la seva companya de classe que treballa de model és en realitat una ximpleta que sembla no tenir dos dits de coneixement. A mesura que passen més temps junts, el noi no pot evitar sentir no només un sentiment d'estima per la mateixa noia que vol assassinar, sinó també el desig de protegir-la a qualsevol preu. És possible que aquest canvi sobtat en la perspectiva de l’Ichikawa pugui portar a alguna cosa més?

==

1.- Em van robar. Kyotaro és un estudiant problemàtic que fantaseja amb assassinar els seus companys de classe, en particular la model de revista i la companya de classe Anna, fins i tot porta un tallacaixes per a aquest propòsit. Per casualitat, ell i l'Anna estan sols a la biblioteca on s'adona del comportament estrany que mostra, inclòs el taral·leig com un mico. En veure que necessita tisores per als seus deures escolars, impulsivament li presta el seu tallacaixes, deixant-lo sense l'arma. Més tard troba el tallador de caixes al seu escriptori, i li sorprèn que sabia quin escriptori era el seu. Comença a notar comportaments més estranys, que d'alguna manera el tempta a oferir ajuda en secret. Interrompen accidentalment una confessió d'amor d'uns companys de classe i l'Anna obliga a Kyotaro a fer sorolls de gat per amagar les seves escoltes. Kyotaro està desconcertat perquè segueixi ajudant-la. Més tard veu l'Anna en una botiga descaradament tractant de fer-se notar com la model de les revistes, cosa que el fa avergonyir en nom d'ella. Per impuls, compra la revista i s'entén que la utilitza per masturbar-se. L'endemà veu un company de classe anomenat Haruya assetjant l'Anna i impulsivament accelera la seva bicicleta al riu com a distracció. L'Anna dedueix correctament que ho va fer per ajudar, cosa que la fa feliç.

2.- Vaig morir. L'Anna porta un berenar a l'escola que s'ha de barrejar amb aigua, que vessa repetidament. Kyotaro es veu obligat a buscar un got, però la troba fent servir un bol, augmentant les seves ganes de matar-la. En un dia calorós, l'Anna sua, així que diversos nois intenten mirar el seu sostenidor, però en Kyotaro els saboteja. A la biblioteca, Kyotaro veu que porta un banyador en lloc d'un sostenidor. Chihiro apareix així que Anna s'amaga sota l'escriptori, donant-li una erecció. La Chihiro acaba revelant que és al·lèrgica als berenars, de manera que l'Anna sempre pren sol. Kyotaro es veu obligat a visitar el bany amb la seva erecció. La classe fa una casa embruixada per al Festival de Cultura i l'Anna nota el seu nom en una làpida. Kyotaro s'assumeix la culpa d'estalviar la veritable culpable, Honoko, però Honoko revela que havia utilitzat innocentment els noms de tothom, no només d'Anna. L'Anna s'adona que en Kyotaro va prendre la culpa intentant estalviar en Honoko. Kyotaro s'adona que Haruya s'apropa a Anna de nou, però se sent alleujat quan altres noies la protegeixen aquesta vegada. Ell i l'Anna acaben sols davant d'una mostra de mapes de la ciutat, que revelen que les seves cases estan a només una milla de distància. L'Anna es fa una selfie al telèfon de Kyotaro, que decideix conservar.

3.- Vull abraçar-te. Kyotaro comença a escriure un manga de fantasia fosca. Kyotaro va a la infermeria amb mal de cap i hi troba l'Anna amb mal de panxa. Es pregunta si hauria de matar-la, però ella comparteix la seva pròpia medicina amb ell i després marxa. La infermera li demana que li torni la samarreta que l'Anna va deixar, l'olor de la qual el desperta. Els nois de la classe demanen a Kyotaro que li passi una nota lasciva a l'Anna. En canvi, Kyotaro passa el dibuix de la seva heroïna del manga, que s'assembla a ella. Els mateixos nois intenten un truc que suposadament revela la posició sexual preferida de les noies, però les noies les exposen abans que l'Anna s'enamori. L'Anna sense voler-ho fa el truc a Kyotaro que suggereix una posició de noia a la part superior, donant-li una altra erecció. Kyotaro no pot conciliar el seu odi amb la seva atracció sexual, així que quan l'Anna es fereix el nas a bàsquet, la segueix a la infermeria decidit a matar-la. Quan sent l'Anna plorant pel seu nas arruïnant una sessió de fotos important, i veu que ha conservat el seu dibuix, s'adona que l'estima. Mentre li fa mal el nas contínuament, Kyotaro deixa teixits com a regal anònim. Ell està bastant decebut perquè les faci servir per netejar les molles de berenar i, tot i així, feliç de veure-la somriure de nou.

4.- Tinc un problema. Kyotaro decideix que l'amor és una malaltia mental. Quan l'Anna porta un berenar a base de llet a la biblioteca, ell insisteix que faci servir un bol, però són atrapats per una professora, cosa que fa que el berenar s'aboqui per tota l'Anna. Kyotaro nota que el berenar vessat sembla lasciva. Kyotaro nota que Kanaoya mira l'Anna i dedueix que vol parlar amb ella, així que els deixa sols a la biblioteca. Kanaoya es disculpa per fer mal al nas de l'Anna. La Serina es va adonar del que va fer en Kyotaro i li va donar les gràcies. D'alguna manera, Kyotaro s'acaba emportant l'Anna a casa amb la seva bicicleta. Mentre beu, l'Anna li dóna la tapa de l'ampolla en Kyotaro, després d'arribar a casa li dóna la seva pròpia ampolla com a agraïment pel viatge, així que en Kyotaro li dóna vergonya la tapa de la seva ampolla, fent-la riure. L'Anna veu en Kyotaro amb la seva encantadora germana gran i sent alegrement enveja perquè és filla única. Kyotaro s'adona que l'Anna va venir a parlar amb ell a propòsit, malgrat que ella afirmava el contrari. L'Anna es posa en problemes per berenar a la biblioteca fins que Kyotaro assenyala la manca de proves. El professor està tan content de veure en Kyotaro interactuant amb gent que s'oblida de renyar l'Anna. Agraïda, l'Anna anuncia que ara són amics.

5.- Ens vam separar. La classe arriba a l'experiència laboral. Kyotaro i els nois pervertits volen estar al grup de l'Anna. Kyotaro entra al grup de l'Anna manipulant Kanzaki al grup de Hara, amb qui Kanzaki està sortint. L'Anna s'adona i lloa la bona acció de Kyotaro. L'Anna i la Hara discuteixen sobre les cites, revelant que l'Anna no ha sortit mai. Hara es fa gràcia que Anna passa tant de temps amb Kyotaro. Durant la pluja, l'Anna no té paraigua, així que demana en préstec l'impermeable de Kyotaro per anar a comprar-ne un. Kyotaro s'adona que s'ha oblidat de la seva bossa i se la dirigeix cap a ella, empapada, només per descobrir que tenia un paraigua tot el temps. L'Anna cobreix el seu error afirmant que està trencat. Kyotaro s'adona que no està malalt mentalment, l'estima. Anna, els seus amics, Kyotaro i el pervertit Adachi visiten una editorial de manga. Kyotaro intenta no mostrar a l'Anna el seu costat otaku, però ella s'adona de totes maneres i el convenç de gaudir. Mentre es troben en un ascensor estret, l'Anna i el Kyotaro es troben junts. Lluita per no excitar-se i, sorprenentment, nota que l'Anna està tan nerviosa com ell. Més tard, Anna intenta parlar de manga, però en Kyotaro es convenç a si mateix que s'està burlant d'ell. De sobte s'adonen que tots els altres ja són al tren, deixant l'Anna i el Kyotaro a l'estació.

6.- Ho vaig fondre. L'Anna es culpa a si mateixa d'haver perdut el tren. Sentint-se culpable, Kyotaro li compra una copa i després s'encarrega ell mateix, fent-la somriure. Al tren següent, l'Anna li pregunta de manera críptica a Kyotaro si dos companys de classe que es troben seria millor anunciar-ho o mantenir-ho en secret. Kana s'adona que Kyotaro està gaudint de l'escola. Kyotaro es sorprèn quan l'Anna espera fora de l'escola específicament per donar-li la sèrie de manga que li havia promès prestar, tot i que sembla inquietada. Més tard, l'Anna insisteix que ha llegit el manga a la biblioteca però ensopega amb els pits a la cara. L'Adachi s'adona que Kyotaro parla amb l'Anna i l'interroga sobre la vida amorosa d'Anna, revelant que creu que l'estima perquè és sexy. En Kyotaro li fa més fàstic l'Adachi del que és habitual perquè hi ha més coses per agradar a l'Anna que no pas pel seu aspecte. En adonar-se d'això, torna a preguntar-se si l'estima ell mateix. La regla de no menjar finalment està senyalitzada a la biblioteca, de manera que en Kyotaro li preocupa que Anna deixi de visitar-la. L'Anna segueix berenant de totes maneres, però quan un professor gairebé l'atrapa, Kyotaro li agafa la mà per ocultar les proves. L'Anna li diu que se'n vagi i ell es pregunta si ho ha arruïnat tot agafant-la, però encara torna a la biblioteca l'endemà.

7.- Hem canviat llocs. Kyotaro descobreix que l'Anna està en un programa setmanal de televisió. Durant la classe de cursa, l'Anna combina velocitats amb ell per parlar. Fins i tot li demana ajuda per posar-se dret, tocant-se les mans a propòsit. En Kyotaro i l'Anna es canvien accidentalment de jaqueta i, en secret, tornen a canviar a la infermeria. L'Anna fa olor secreta de la seva jaqueta abans de tornar-la. De cop suggereix mesurar les seves altures per diversió, posant els seus pits a la cara de Kyotaro. Kyotaro simplement no entén el seu comportament. La notícia es difon l'Anna estarà en una pel·lícula. Els seients de classe es reorganitzen i l'Anna s'asseu davant de Kyotaro. Anna està gelosa. Haru està assegut al costat de Kyotaro. Kyotaro li assegura que és l'única que veu, cosa que l'Anna malinterpreta seriosament. Haru s'arregla per canviar de seient, posant Anna darrere de Kyotaro. A la biblioteca pregunta per la pel·lícula i s'assabenta que és un paper més petit del que assumien els seus companys. Ella demana que practiqui la seva única línia amb ell, tot i que com que es tracta d'anomenar-lo un esgarrifós, l'arrossega a un armari estret. Sentint-se incòmode, promet veure la pel·lícula, així que ella se'n va, incapaç de dir-li més un esgarrifós. Kyotaro mira el seu programa de televisió i torna a trobar que és un paper molt més petit del que va assumir. Per alguna raó, està alleujat que encara li queda molt camí per recórrer abans de convertir-se en una celebritat.

8.- Vaig tenir un somni. Chihiro s'uneix a l'Anna a la biblioteca, revelant a Kyotaro que Anna parla d'ell constantment, fent-la avergonyir. Chihiro es sorprèn que Kyotaro ara no només parla, fins i tot somriu. Arriben les conferències de pares i professors i en Kyotaro veu que la mare de l'Anna és prepotent i hipercrítica. En Kyotaro està mortificat, l'Anna l'escolta que està d'acord amb la seva mare, l'Anna és preciosa. L'Anna comença a apropar-se encara més a ell durant l'hora de la biblioteca. L'Anna gairebé es torna a atrapar amb dolços, però quan en Kyotaro li xiuxiueja un avís a l'orella, es posa tan nerviosa que cau de la cadira. Després de trobar-se breument amb l'Anna sota la pluja, les bicicletes de Kyotaro a casa, només per trobar vergonyosa que Anna va deixar una bossa amb tampons a la seva cistella, així que corre cap a ella, només per trobar que eren per a la mare de l'Anna. Després de tenir un somni estrany sobre Anna Kyotaro descobreix que la pluja li va refredar. L'Anna visita després de l'escola per portar-li un gelat. Avergonyit d'Anna a casa seva, Kyotaro es desmaia. L'Anna l'ajuda però no pot resistir-se a abraçar-lo en el seu deliri. Kyotaro es desperta més tard sense saber si va somiar el que va passar. La seva mare confirma que l'Anna la va visitar i estava preocupada per ell. En tornar a l'escola, Kyotaro veu que l'Anna té un lleu refredat, però no s'adona que ho va agafar per la seva abraçada.

9.- Odio la Yamada. L'Anna intenta obtenir el número de Kyotaro, però no és conscient. Ella decideix aconseguir-ho creant un xat grupal per a la seva classe, però la seva amiga Moeko obté el seu número primer, la qual cosa la indigna. Això fa que Kyotaro s'adoni que volia el seu número tot el temps. La Haruya demana a la Chihiro que s'apropi a l'Anna, però l'Anna no pot molestar-li a la Chihiro. Dues noies li pregunten a l'Anna sobre els nuvis, però quan l'Anna nega fermament tenir-ne un, s'adonen que ho diu en benefici de Kyotaro i els deixen en pau. Quan Haruya arriba l'Anna finge un petó amb Kyotaro, així que se'n va i la Moeko acaba dient a Chihiro la veritat sobre Haruya. En Kyotaro es convenç a si mateix que l'Anna l'ha estat utilitzant per dissuadir a Haruya des que es van conèixer, així que ell la ignora durant tres dies. Molesta, l'Anna el posa sol però comença a plorar. Kyotaro s'adona que l'Anna no és prou cruel com per utilitzar la gent. Es disculpa perquè ella l'abraça impulsivament, i aquesta vegada ell la deixa. Acaben parlant tot el camí cap a casa i com que són les vacances d'hivern l'endemà, l'Anna li demana que es trobi fora de l'escola, aquesta vegada demanant obertament el seu número i acaben enviant missatges de text tota la nit.

10.- Caminem lentament. Kyotaro arriba a la seva reunió la nit de Nadal d'hora i s'adona que l'Anna es va disfressar mentre sembla un assetjador. L'Anna el porta per creps, cosa que li fa sentir que està en una primera cita, tot i que està segur que s'ho està imaginant. En Kyotaro s'avergonyeix quan s'adona que no es pot permetre res més que el cafè i se sent cada cop més avergonyit de mirar l'Anna a la cara. Mentre compra roba, l'Anna li demana que li escolli els vestits, i l'agita quan la sent despullar-se darrere de la cortina. La Kana apareix de compres i l'Anna, adonant-se que Kyotaro no vol que Kana els vegi, el porta al vestidor amb ella. A causa de la seva proximitat, l'Anna és capaç de fer prometre a Kyotaro que li presentarà a la seva germana aviat. La Kyotaro es sorprèn de veure el seu sostenidor sota el vestit sense cremallera, que decideix comprar. Kyotaro és capaç de dir-li que s'està divertint, així que revela una bufanda que li va comprar. Per no separar-se al tren ocupat, l'Anna li agafa la mà i, d'alguna manera, segueixen agafant-se de la mà durant tot el viatge més el camí fins a la casa de l'Anna. En Kyotaro es sorprèn que l'Anna espera tornar-lo a veure abans de la nit de Cap d'Any. Kyotaro comença a preguntar-se si potser té una oportunitat amb l'Anna.

11.- Som una mica iguals. Quatre dies abans d'Any Nou, Kyotaro i la seva família viatgen a visitar la seva àvia. Mentre li fa una foto de neu a l'Anna cau i es trenca el braç, així que decideixen tornar a casa al matí. Kana l'atrapa en una videotrucada secreta a l'Anna. Es sorprèn quan la Kana no el molesta, i després més sorprès quan l'Anna truca immediatament només per dir-li bona nit. La Kana demana trobar-se amb l'Anna en algun moment. Kyotaro es troba amb l'Anna passejant el seu gos i es planteja donar-li un clauer de record que li va comprar, però decideix no fer-ho. Mentre juga amb el seu gos, l'Anna torna a agafar-li la mà, així que ell li dóna el clauer de totes maneres, sorprenent-lo de com se sent feliç. Ella s'encarrega de veure'l durant les visites al santuari d'Any Nou. Kyotaro es troba a l'atzar amb diversos companys de classe la nit de Cap d'Any, inclosa l'amic de l'Anna, Moeko, i Haruya, que pressiona en Kyotaro pel número de telèfon de l'Anna. Per protegir Anna Kyotaro es nega i se'n va. Impressionada, la Moeko va amb ell i es burla de Kyotaro perquè admeti que estima l'Anna, tot i que també assenyala que fa temps que és obvi, i el fa vergonya. Truca a l'Anna a mitjanit per escoltar la seva veu i desitjar-li un feliç any nou. Decideix que haurà de dir-li a l'Anna com se sent molt aviat.

12.- Volia ser vist. Com que l'Anna arriba aviat, Kyutaro s'acaba trobant amb ella al santuari amb Kana i els seus pares. Com que se li trenca el braç, Kyotaro no pot aplaudir durant les oracions, de manera que l'Anna ajuda a utilitzar la seva pròpia mà i l'agita. Kana convida l'Anna a casa seva per veure les fotos de la infantesa de Kyutaro i Anna s'adona que tenia dos amics, tot i que Kyutaro revela amargament que van marxar per anar a diferents escoles secundàries. Kana els deixa sols, però gràcies a l'Anna per ser amiga de Kyutaro. L'Anna insisteix a mirar més fotos, però ell s'espanta quan troba una revista amb les seves fotos i, mentre salta per amagar-la, l'acaba totalment damunt d'ella. Tots dos estan avergonyits, però l'Anna no està molesta i, en canvi, fa còpies de les seves fotos, prometent-li que podrà veure les seves fotos la propera vegada. Kyutaro està confós, ja que semblava que volgués que visités la seva casa. Els flashbacks mostren que Kyotaro va perdre els seus amics perquè les seves notes no eren prou bones per assistir a la mateixa escola. En veure l'Anna a l'escola l'endemà, es veu obligat a dir-li que és per això que podria gaudir d'anar de nou a l'escola, així que ella l'abraça i ell la torna a abraçar. Moeko veu que després són incòmodes i suposa erròniament que ho han "fet".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada