Bloc personal,

dimarts, 13 de juny del 2023

Inuyasha (2002) S04

[359]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masashi Ikeda
Guió: Katsuyuki Sumisawa (manga: Rumiko Takahashi)
Música: Kaoru Wada
Estudi: Sunrise
Veus de doblatge: Kappei Yamaguchi, Satsuki Yukino, Kōji Tsujitani
Emissió 19/08/02 - 12/05/03
Títol original: 犬夜叉

[ Animació, acció, aventura, fantasia, romanç, shōnen ] 28 capítols de 22 min. (83-110)
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,9):
“Una adolescent viatja periòdicament en el temps al Japó feudal per ajudar un jove mig dimoni a recuperar els fragments d'una joia de gran poder.”

Crítica

Continua interessant, malgrat el pas del temps…

Basat en un manga de Rumiko Takahashi ja conclòs publicat entre 1996 i 2008 amb un total de 56 volums. La sèrie original té 7 temporades dobles (26-29 capítols) amb un total de 167 capítols, en els que s’inclouen els de l’última temporada, una sèrie seqüel·la, Inuyasha: The Final Act (Inuyasha Kanketsu-Hen), de (2009-2010). A continuació segueix una post-seqüel·la, Yashahime: Princess Half-Demon (Han'yō no Yashahime), de dues temporades (2020-2022). També hi han quatre pel·lícules (2001, 2002, 2003 i 2004).

En algun lloc apareix escrit com InuYasha (fins i tot Inu Yasha).

No hi han períodes de descans entre l’emissió de les sis primeres temporades. Es van emetre els capítols setmana rera setmana des de l’any 2000 (primera temporada) fins el 2004 (sisena temporada); l’any 2009 va començar la setena temporada, per després continuar i acabar amb la seqüel·la.



Ordre correcte de visualització d’Inuyasha



Resum (amb espòilers)

83.- La lloba-dimoni femení i la promesa de l'arc de sant Martí llunar. Ayame, la néta del líder de la tribu yōkai dels llops del nord, busca en Koga, que és necessària per unir les tribus del nord i de l'est, i una vegada li va proposar casar-se amb ella durant la infància. Mentrestant, una encarnació de la boca de Naraku està atacant tot el que està a la vista i en Koga decideix enlairar-se amb Kagome Higurashi per protegir-la, només per trobar-se amb una Ayame enfadada i gelosa. S'explica com en Koga va salvar una vegada Ayame del terror dels ocells del paradís, mentre prometia casar-se amb ella durant la nit de l'arc de Sant Martí lunar.

84.- La futura núvia del Koga. Quan arriba l'encarnació de la boca de Naraku, en Koga ha de salvar la Kagome i l'Ayame del perill. Quan l'Inuyasha i els altres apareixen més tard, l'encarnació de la boca revela que Naraku la va abandonar al castell. L'encarnació de la boca esclata quan es consumeixen en Koga i Ayame, a causa dels fragments de la joia Shikon d'en Koga. Tot i que, finalment, recorda haver-li proposat a Ayame, Koga no té en compte recordar mai aquella nit.

85.- El mal dins del castell del cap de dimoni. Inuyasha i els seus companys es troben amb una dona gran anomenada Haori, que es presenta com una exorcista de dimonis. Els diu que el cap d'un oni persegueix un bourg proper, després d'haver ressuscitat de la seva tomba dins d'un castell veí. Quan surt el cap de l'oni, en Miroku dedueix que és una il·lusió. Inuyasha creu que el senyor del castell podria haver estat posseït. En Miroku va amb la princesa al soterrani del castell per observar els esquelets dels monjos i la sacerdotessa que no han aconseguit matar el cap de l'oni.

86.- El secret de la princesa posseïda. Inuyasha s'adona que el senyor dels dimonis és un fantasma. Mentrestant, en Sango i en Haori descobreixen que la princesa dimoni, que havia paralitzat temporalment en Miroku, és el cap de l'oni. En un altre lloc, en Kagome i en Shippo ensopeguen amb el cos de la princesa real, sent l'amfitrió del cap de l'oni. Inuyasha i Miroku treballen junts per derrotar el cap de l'oni.

87.- El viatge solitari de la Kikyo. Kikyo coneix un vell bandoler anomenat Rasetsu, que li explica que va ser un criminal fa cinquanta anys. Desvela que Onigumo el va enviar a colpejar en Kikyo per robar la joia de Shikon. No obstant això, l'Inuyasha es va treure l'ull dret, fent-lo immolar en Onigumo en venjança. Una encarnació ocular de Naraku, també abandonada al castell, busca el fragment de la joia Shikon de Rasetsu. No obstant això, l'encarnació de l'ull està electrocutada, a causa de la fletxa sagrada de Kikyo. En Rasetsu demana a Kikyo que enterri el seu cabell com el seu desig final.

88.- Els tres esperits del déu mico. Es diu que tres micos entremaliats estan assolant els conreus d'un poble. Més tard s'assabenta que els micos sprites estan buscant la seva deïtat consagrada al poble. Han segellat una efígie de pedra incòmoda a Inuyasha com a palanca fins que es trobi la pedra de la seva deïtat mico. La deïtat mico s'ha despertat i el segellat de l'efígie de pedra ha estat alliberat d'Inuyasha.

89.- Batalla d'infermeria dels enamorats rivals. La Kagome es posa malalta i se li aconsella que torni a la seva època per recuperar-se i millorar. Finalment, els seus companys de l'escola passen per una visita per consolar-la. Inuyasha, que està molt preocupada per la seva salut, recull molts ingredients de les cases de molts dimonis. La Kagome ha d'estudiar per als exàmens integrals de secundària, tenint en compte el fet que encara està malalta. Inuyasha inventa una cura medicinal molt estranya (que la seva mare va crear quan era un nen) utilitzant els ingredients, que alleuja el seu refredat comú a l'instant i li permet fer els exàmens de comprensió.

90.- La valenta confessió d'amor del Sota. L'Inuyasha i la Kagome noten que la Sota Higurashi està malalt d'amor. Sota recorre a Inuyasha per demanar consell per impressionar el seu interès amorós Hitomi. Sota primer intenta confessar el seu amor per l'Hitomi oferint un ram de roses, però sense èxit. Inuyasha intenta augmentar la confiança de Sota. Mentre l'Inuyasha i la Kagome s'observen des de lluny, la Sota aconsegueix demanar de bon grat a la Hitomi que sigui la seva xicota, a la qual ella accepta tímidament.

91.- El sanador de fe sospitós i la Kirara negra. Uroro, un gat dimoni de dues cues d'un poble, és el motiu de la mala sort que va passar al poble, sent enviat a l'exili per un curandero anomenat Tesso. Shippo és testimoni d'una noia anomenada Koume que s'emporta la Kirara, sent equivocada com a Kuroro. Shippo i Koume més tard troben en Kuroro, després d'haver estat acumulats amb una plaga de rates. Mentrestant, Inuyasha, Kagome, Miroku i Sango s'adonen que en Tesso és un dimoni de rata que té poders il·lusius. Kuroro és capaç de reunir les dues parts en l'esforç de derrotar a Tesso.

92.- Trama del mort caminant. Entra, Enju, un terrisser autònom responsable de crear els soldats de fang. Entra, Kawaramaru, un guerrer responsable de comandar els soldats demoníacs d'argila. Tots dos han estat ressuscitats per la seva "mare", Urasue, el dimoni bruixa ogressa. L'Inuyasha i els seus companys s'enfronten als soldats d'argila demoníacs. En última instància, Inuyasha utilitza a Tetsusaiga per acabar amb Kawaramaru, juntament amb els soldats demoníacs d'argila. Enju, que al principi volia morir, decideix donar una oportunitat a la vida.

93.- El monjo misteriós i lasciu. El grup de l'Inuyasha veu que en Miroku innocentament provoca problemes amb els vilatans de cada poble que viatgen, ja que ha estat acusat de ser un fals i un coqueteig amb les noies. Aparentment, un monjo anomenat Miroku, descrit com a misteriós i pervertit, es veu vagant pel camp. S'adonen que Hachi, l'esclau del gos mapache de Miroku, és el culpable, ja que tots s'enfronten a un dimoni mostela. Ell és qui ha estat imitant en Miroku tot aquest temps. En derrotar el dimoni mostela, en Miroku s'assegura que en Hachi no repeteixi mai les seves accions.

94.- TEl fabricant de joies sagrades, part I. Un jove erudit masculí anomenat Izumo explica a l'Inuyasha i als seus companys que un dimoni serp anomenat Orochidayu ha creat falses joies Shikon per compartir amb molts dimonis. Parlen sobre els orígens de les quatre ànimes que construeixen la joia Shikon. En arribar a un poble abandonat, un nen adolescent descobreix que un grup de dimonis va capturar els seus pares la nit anterior. Orochidayu apareix més tard amb el grup de dimonis implantats amb falses joies Shikon, mentre Inuyasha i els seus companys s'esforcen per intentar conquerir-los.

95.- El fabricant de joies sagrades, part II. Inuyasha i els seus companys es dispersen a causa d'un atac ferotge del grup de dimonis. La Kagome descobreix sorprenentment que Izumo es converteix en un hanyō anomenada Gyu-oh a la nit, que té la intenció de crear una veritable joia Shikon utilitzant les habilitats espirituals de la Kagome i les ànimes dels seus amics. Quan s'acosta l'alba, Gyu-oh torna a la forma humana com Izumo, morint a causa de la toxina de les falses joies de Shikon.

96.- El fabricant de joies sagrades, part III. Inuyasha i els seus companys estan de camí a visitar Jinenji. Mentrestant, Jaken és atacat i enverinat pels Saimyōshō. Aconsella a en Rin que trobi una herba medicinal al poble de Jinenji abans de la posta de sol que, tard o d'hora, curaria la seva malaltia. Sesshomaru també és conduït al poble per un Saimyōshō debilitat, amb l'esperança de localitzar el parador de Naraku. La Rin troba l'herba al cim d'un penya-segat de muntanya, i en Sesshomaru més tard l'atrapa. Quan arriba el capvespre, Jaken rep l'herba i es recupera la salut.

97.- La Kirara torna a casa! La Kirara desapareix misteriosament una nit, fent que el grup d'Inuyasha es preocupi. Shippo examina desagradablement que els altres són els culpables d'utilitzar Kirara per als seus interessos personals. Tots es troben amb un dimoni babuí en un bosc proper, sospitant que va consumir Kirara. Sango recorda quan Kirara va ser introduïda per primera vegada a la seva vida. Això la motiva a derrotar el dimoni babuí. Més tard es descobreix que Kirara estava amb Myoga, a qui se li va demanar que portés una pedra d'esmolar per al Tetsusaiga. En Shippo se li va dir que li digués als altres, però estava tan adormit que es va oblidar de dir-ho, així que va rebre moltes mirades dels altres que aparentment sabia, però els va assenyalar amb el dit, en Kagome deixa que l'Inuyasha castigui en Shippo però per ser amable.

98.- La Kikyo i la Kagome: soles a la cova. Aviat en Kikyo i més tard en Kagome queden atrapats al ventre d'un dimoni encobert de caverna que devora l'energia espiritual de les sacerdotesses. Amb els seus coneixements i experiència, Kikyo porta a Kagome al cor del dimoni, i més tard utilitza la seva última unça d'energia esgotada per combinar els fragments de la Joia Shikon de la Kagome en un sol. Amb el seu potencial latent, Kagome dispara amb èxit una fletxa sagrada a l'ull del cor, dissolt el cos del dimoni.

99.- El Koga i el Sesshomaru, una trobada perillosa. La Ginta i l'Hakkaku, els homes esquerra i dreta de Koga, es troben amb Sesshomaru, Jaken i Rin, sense saber que en Koga va ser el responsable de la traumàtica experiència de Rin amb els llops. Mentre l'Inuyasha i la Koga es barallen pel menjar de la Kagome, la Ginta i l'Hakkaku li pregunten a la Kagome sobre Sesshomaru. Ginta i Hakkaku intenten amb poc èxit evitar que Koga i Sesshomaru es trobin. Quan els dos s'enfronten, s'uneixen mútuament per salvar a Rin d'alguns dimonis.
Nota: aquest és el primer episodi d'animació digital.

100.- La veritat darrere del malson: batalla al bosc del dolor. En trobar-se amb Garamaru, el germà del dimoni de l'arna Gatenmaru, els amics de l'Inuyasha es troben tancats dins dels capolls. Això els transformaria en dimonis de l'arna, ja que estan plagats per les seves pitjors pors. Mentrestant, l'Inuyasha ha d'evitar que Garamaru devori les ànimes dels seus amics. És capaç d'arribar als somnis dels seus amics, incitant-los a superar les seves angoixes.

101.- La neu dels set anys passats. En Miroku recorda haver estat salvat en la seva joventut per una bella dona anomenada Koyuki durant una tempesta de neu fa set anys. S'informa que els homes del poble han estat seduïts per una donzella de neu. En Miroku es troba en Koyuki, que diu haver parit dels seus fills mentre ella el guia a una casa aïllada. Inuyasha, Kagome i Shippo troben en Sango a les profunditats de les planes nevades, on explica la desaparició d'en Miroku. Koyuki els troba, mentre ella convoca i es fusiona amb un dimoni de neu, pel qual finalment és derrotat.

102.- Assalt a la tribu dimoni-llop! La tribu yōkai dels llops del nord és atacada pel monstruós Kyokotsu, el primer de la Banda dels Set. Es revela que en Kohaku és responsable de ressuscitar Kyokotsu, utilitzant un dels set fragments de la joia Shikon. Aleshores, Kohaku assigna a Kyokotsu que trobi més fragments de la joia Shikon, en què troba l'oportunitat perfecta quan es troba amb en Koga, que ha tornat per salvar la tribu dels yōkai dels llops de l'est. Koga és capaç de treure el fragment de la joia Shikon del front de Kyokotsu.

103.- La banda dels set, ressuscitada! La Banda dels Set es prediu com a mercenaris que van matar els senyors de la guerra a les planes fa deu anys. Tanmateix, els mercenaris van ser posteriorment decapitat pels soldats a les muntanyes. En Sango detecta en Kohaku en un bosc proper, només per retrocedir, ja que s'intueix la presència de Mukotsu, un altre membre de la Banda dels Set. Mentrestant, l'Inuyasha lluitarà contra un altre membre recentment ressuscitat de la Banda dels Set, l'imprevisible i mortal Jakotsu.

104.- El mestre del verí furtiu: el Mukotsu! La baralla entre l'Inuyasha i el Jakotsu acaba bruscament quan en Mukotsu allibera un verí urticant. Mukotsu aviat paralitza Kagome amb verí, buscant els seus fragments de la joia Shikon. Mentre en Shippo recupera l'Inuyasha del Jakotsu, en Miroku i en Sango s'embriaguen amb en Mukotsu. Un Sesshomaru immune entra per empalmar en Mukotsu per la meitat, eliminant el fragment del Shikon de la seva gola. Inuyasha i Shippo arriben més tard per portar a Kagome, Miroku i Sango a un lloc segur.

105.- La horrible màquina d'acer! El mecànic Ginkotsu, un altre membre de la Banda dels Set, apareix i fa estralls. L'Inuyasha ordena a Shippo que s'allunyi de la zona en Kagome, Miroku i Sango, mentre ell lluitarà contra Ginkotsu. Shippo finalment els porta a un temple proper. Quan la Kagome es desperta del seu estat de coma, descobreix que el monjo Renkotsu té un fragment de la joia Shikon a la gola, donant a entendre que és membre de la Banda dels Set. Inuyasha corre cap al temple després de derrotar momentàniament a Ginkotsu.

106.- La Kagome, el Miroku i la Sango: situació desesperada! L'Inuyasha arriba al temple, on els seus amics estan encisadorment postrats al llit, sentint l'olor de la brutícia del cementiri. Mentre que el Ginkotsu suposadament destruït aviat torna per distreure l'Inuyasha, en Renkotsu després incendia el temple abans d'anunciar que és membre de la Banda dels Set. Shippo intenta alarmar els altres del foc que els envolta, però sense èxit. Quan l'Inuyasha troba els seus amics, en Shippo li informa tristament que tots han deixat de respirar.

107.- L’Inuyasha mostra les seves llàgrimes per primera vegada. L'Inuyasha està devastat perquè els seus amics gairebé moren a causa de la seva debilitat. En Koga s'apareix a l'Inuyasha per recriminar-lo per no protegir els seus amics. Myoga salva en Kagome, en Miroku i en Sango xuclant el verí de la seva sang. Mentrestant, Kikyo ha trobat un metge amable que cuida els nens locals anomenat Suikotsu, que posseeix un fragment inusualment pur de la joia Shikon i una estranya ansietat per la sang.

108.- El secret de la llum pura. Kikyo intenta resoldre el misteri que envolta la naturalesa de Suikotsu. Renkotsu, Jakotsu i Ginkotsu ataquen la ciutat a la recerca de Suikotsu. En Renkotsu atrapa l'Inuyasha i els seus companys en una xarxa de foc, mentre que Jakotsu i Ginkotsu ataquen a Kikyo i Suikotsu. Kikyo descobreix que el metge no només té un alter ego aterridor, sinó que és un membre més de la Ressuscitada Band of Seven.

109.- Amagat a la boira: endavant cap al mont Hakurei! Suikotsu lluita amb Inuyasha amb facilitat, és a dir, fins que el seu personatge de metge lluita per emergir de nou. L'Inuyasha i els seus companys tendeixen a la Kikyo, portant-la a un bosc proper per tal que recuperi la consciència. Kikyo parla del mont Hakurei, una muntanya sagrada capaç d'absoldre i netejar els criminals. S'explica que la puresa de Suikotsu es va contaminar quan estava a prop de la muntanya. Mentre l'Inuyasha i els seus companys es dirigeixen al mont Hakurei, els quatre membres restants de la Banda dels Set finalment es reuneixen amb el seu líder.

110.- Entra el Bankotsu, el líder de la banda dels set. El Bankotsu, el líder de la Banda dels Set, ordena a Kohaku que enviï una carta indicant que ha de recuperar la seva preciosa alabarda custodiada en un castell. Mentrestant, l'Inuyasha i els seus companys intenten esbrinar com passar per la barrera que envolta el mont Hakurei. Bankotsu ataca el castell, recupera la seva alabarda i assassina els senyors de la guerra del castell. Inuyasha finalment apareix i s'enfronta a Bankotsu.

==

RESUM DE TOTA LA HISTÒRIA (7 TEMPORADES)

A l'actual Tòquio, la Kagome Higurashi viu als terrenys del santuari xintoista de la seva família amb la seva mare, el seu avi i el seu germà petit. En el seu quinze aniversari, mentre busca el seu gat, la Kagome és arrossegada al Pou del Devorador d'ossos per un dimoni centpeus que en surt. En lloc de tocar el fons, la Kagome es troba en un altre univers que és paral·lel al seu univers, però en el passat, durant el període Sengoku del Japó. El dimoni va ser derrotat originalment cinquanta anys abans per Kikyo, una sacerdotessa guerrera que va ser l'anterior guardià de la joia de Shikon ("la joia de les quatre ànimes"), un artefacte poderosament màgic creat a partir de el sacrifici de la sacerdotessa Midoriko, que concedeix al seu titular qualsevol desig que el seu cor desitgi. Es revela que Kagome és la reencarnació de l'ara mort Kikyo. La joia de Shikon va ser cremada juntament amb el cos de Kikyo per expulsar-la completament d'aquest món, per tal de mantenir-la a salvo de les mans d'aquells que utilitzarien el seu poder per al mal. La Kagome es troba amb un nen adormit enganxat per una fletxa sagrada a un arbre, i descobreix que és Inuyasha, un mig humà i mig dimoni (yōkai) a qui Kikyo va fixar a l'arbre com a acte final quan va intentar robar la joia. Llavors, Kagome és atacada per un dimoni centpeus i allibera desesperadament Inuyasha per matar el dimoni centpeus, però quan s'envolta contra ella i torna a intentar robar la joia, es veu sotmès amb un collaret màgic de perles per mantenir-lo en línia amb Kagome dient "seu" " o "nen assegut", que fa que caigui violentament a terra. La joia de Shikon s'extreu del cos de Kagome i la pren un dimoni corb, que Kagome destrueix amb una fletxa, però en fer-ho, trenca la joia sense voler en molts fragments que s'escampen pel Japó i en possessió de diversos dimonis i humans.

Després que Inuyasha aconsegueixi l'espasa del seu pare Tessaiga, posant-lo en desacord amb el seu germà gran Sesshomaru, un poderós dimoni que busca Tessaiga per ell mateix, ajuda a Kagome a recollir els fragments i fer front a les amenaces que troben quan Shippō s'uneix a ells, un jove dimoni guineu. Més tard, Kikyo és ressuscitada i es va revelar que era l'amant de l'Inuyasha, però la seva versió de com es va produir la seva caiguda posa en dubte els esdeveniments. És quan al grup s'uneix el monjo pervertit Miroku, la mà del qual està maleïda amb un túnel de vent que li va passar del seu avi, que s'assabenten que la maledicció de la seva família i els esdeveniments que van provocar l'empresonament d'Inuyasha i la mort de Kikyo van ser. tot provocat per l'aranya mig dimoni Naraku, que va néixer de l'ànima del bandoler Onigumo, que, enyorant Kikyo, va fer un pacte amb els dimonis per adquirir la Joia Shikon per als seus propis fins. Naraku entra en possessió de la majoria dels fragments mentre absorbeix dimonis per augmentar el seu poder i eliminar qualsevol debilitat. Al grup de l'Inuyasha s'uneixen poc després l'assassina de dimonis Sango i el seu gat dimoni de dues cues Kirara. Tot el clan de Sango va ser assassinat quan van ser enganyats per Naraku i el seu germà petit Kohaku va caure sota el seu control. Amb el temps, l'Inuyasha millora en Tessaiga en formes més fortes mentre lluita amb els esquemes i sequaços de Naraku. L'equip d'Inuyasha està vagament aliat amb Sesshomaru, que també es converteix en un enemic de Naraku després d'intentar manipular-lo perquè compleixi les seves ordres, el Kikyo ressuscitat que planeja destruir Naraku purificant la joia Shikon un cop s'hagi completat i ell amb ella, i Kōga. , el líder de la tribu de dimonis llops de l'est que busca venjar moltes de les morts dels seus companys a mans de Naraku. Mentre l'Inuyasha i els seus companys viatgen junts, ell i en Kagome comencen a enamorar-se l'un de l'altre, cosa que es complica a causa dels sentiments persistents de l'Inuyasha per Kikyo.

Perseguit desesperadament pels seus enemics, Naraku elimina temporalment el seu cor humà i fereix mortalment a Kikyo. Kohaku, després d'haver estat assassinat anteriorment, però després ressuscitat per Naraku i mantingut amb vida i sota el seu control per un fragment de joia de Shikon, finalment recupera el seu lliure albir i els seus records i intenta escapar de les mans d'en Naraku i venjar la seva família assassinada. Durant aquest temps, Sesshomaru resol les coses amb Inuyasha per permetre al seu germà perfeccionar Tessaiga amb les seves habilitats òptimes. Kikyo utilitza l'última força de la seva vida per donar a Kohaku una segona oportunitat de vida mentre Naraku torna a muntar completament la joia Shikon. Encara que l'Inuyasha i els seus aliats el derroten definitivament, adonant-se que el seu veritable desig és l'amor de Kikyo malgrat el seu odi cap a ella i que mai no es podrà concedir, Naraku utilitza el seu desig per atrapar-se a ell i en Kagome dins de la joia Shikon abans de morir. Revelada com a sensible, la joia de Shikon té la intenció que en Kagome demani un desig egoista perquè ella i Naraku quedin atrapats en un conflicte etern, perllongant així la seva existència; tanmateix, amb l'Inuyasha al seu costat, la Kagome desitja que la joia Shikon desaparegui per sempre, el que li permeti tornar al seu temps amb el ben segellat, i ella i l'Inuyasha perden el contacte durant tres anys.

En aquest temps, el període Sengoku canvia dràsticament: Sango i Miroku es casen i tenen tres fills junts; Kohaku reprèn el seu viatge per convertir-se en un fort caça de dimonis amb Kirara com a companya; i Shippō s'entrena per enfortir la seva màgia de dimonis. De tornada al present, la Kagome, de divuit anys, es gradua a l'escola secundària abans d'aconseguir finalment que el pou del devorador d'ossos al seu pati del darrere torni a treballar. Kagome torna al període Sengoku, on es retroba amb l'Inuyasha, es casa amb ell i continua entrenant-se amb Kaede per convertir-se en una sacerdotessa de primer nivell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada