Bloc personal,

dilluns, 19 de juny del 2023

Vinland Saga (2023) S02

[364]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shūhei Yabuta
Guió: Hiroshi Seko (manga: Makoto Yukimura)
Música: Yutaka Yamada
Estudi: MAPPA
Veus de doblatge: Yūto Uemura, Naoya Uchida, Hiroki Yasumoto
Emissió: 10/01/23 - 19/06/23
Títol original: ヴィンランド・サガ

[ Animació, acció, aventura, èpica, històrica, shonen, seinen ] 24 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (8,8):
“Thorfinn persegueix un viatge amb l'assassí del seu pare per venjar-se i acabar amb la seva vida en un duel com a guerrer honorable i retre un homenatge al seu pare.”

Crítica

En la primera temporada, per la novetat, va estar bé; ara se m’ha fet molt pesat i avorrit, especialment la primera meitat…

Basat en una manga shōnen i seinen de Makoto Yukimura actualment en publicació des de 2005 amb un total de 26 volums.

La primera temporada (2019) de l’anime em va agradar prou, però arribats a aquest punt, la sèrie de Netflix Vikings (2013) li passa la mà per la cara… per explicar la manera de viure dels víkings ja hi ha la sèrie, especialment les tres o quatre primeres temporades (després, en el moment que mor el protagonista principal, també se’m va fer pesada i vaig desconnectar).

Els de Mappa tenen bona part de la culpa d’aquesta desafecció. Em dona la sensació que van de sobrats i si no s’ho treballen, els capítols i l’animació són soporíferes. Per un capítol bo que facis no treus la mala sensació acumulada dels altres capítols.

Cinquena sèrie (5 de 22) d’anime de la temporada primavera 2023 que acaba.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2023

5/5
Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen (2023) S03
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Swordsmith Village Arc

5/5
Tengoku Daimakyō (2023) S01
Heavenly Delusion

4/5
Skip to Loafer (2023) S01
Skip and Loafer

4/5
Jijō o Shiranai Tenkōsei ga Guigui Kuru (2023) S01
My Clueless First Friend

4/5
Jigokuraku (2023) S01
Hell's Paradise: Jigokuraku

4/5
Mahō Tsukai no Yome (2023) S02
The Ancient Magus' Bride

4/5
Edomae Elf (2023) S01
Otaku Elf

4/5
Kimi wa Hōkago Insomnia (2023) S01
Insomniacs After School

4/5
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2023) S01
The Dangers in My Heart

4/5
Yamada-kun to Lv999 no Koi o Suru (2023) S01
Loving Yamada at Lv999!

4/5
Kubo-san wa Mobu o Yurusanai (2023) S01
Kubo Won't Let Me Be Invisible

3/5
Oshi no Ko (2023) S01
 

3/5
My Home Hero (2023) S01
 

3/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
Sacrificial Princess and the King of Beasts

3/5
Rokudō no Onna-tachi (2023) S01
Rokudo's Bad Girls

3/5
Ōsama Ranking: Yūki no Takarabako (2023) S02
Ranking of Kings: Treasure Chest of Courage

3/5
Golden Kamuy (2023) S04
 

2/5
Kaminaki Sekai no Kamisama Katsudō (2023) S01
KamiKatsu: Working for God in a Godless World

2/5
Tonikaku Kawaii (2023) S02
Fly Me to the Moon

2/5
Vinland Saga (2023) S02
 

1/5
Otonari ni Ginga (2023) S01
A Galaxy Next Door

1/5
Megami no Kafe Terasu (2023) S01
The Café Terrace and Its Goddesses


Resum (amb espòilers)

Primera temporada: L'any 1013 dC, el jove Thorfinn treballa per a Askeladd amb l'esperança de desafiar-se a un duel i matar-lo en venjança per la mort del seu pare, Thors, quan van ser atacats per ell en un viatge a Anglaterra. La companyia d'Askeladd troba feina com a mercenaris sota el rei danès Sweyn a la invasió danesa de Londres pels britànics i Thorkell l'Alt, l'oncle de Thorfin que va servir amb Thors als Jomsvikings. Quan Thorkell fa captiu el fill de Sweyn, el príncep Canut, la companyia d'Askeladd captura el príncep amb la intenció de vendre'l a banda i banda per obtenir un benefici. Askeladd canvia el seu pla per actuar en la seva agenda personal com a descendent d'Artorius per assegurar que la terra natal de la seva mare, Gal·les, no sigui envaïda. En última instància, Askeladd es veu obligat a sacrificar-se matant a Sweyn durant una audiència quan el rei anuncia el seu pla per envair Gal·les, fingint bogeria quan Canute el mata, de manera que el príncep podria fer-se càrrec de l'Anglaterra ocupada pels danesos sense cap dubte. Thorfinn intenta assassinar en Canut, deixant-lo amb una cicatriu, i posteriorment és condemnat a una vida d'esclavitud per un Canut simpàtic.

Segona temporada: Un any després de la mort d'Askeladd, Thorfinn treballa en una granja propietat de Ketil, un ric granger que tracta bé els esclaus. Més tard es fa amic d'un altre esclau anomenat Einar. Amb l'ajuda d'Einar juntament amb Snake, el cap de seguretat de la granja, i el pare de Ketil, Sverker, Thorfinn aprèn a deixar anar el seu passat fosc i es veu animat pels somnis del seu pare, Thors, i Askeladd per seguir una vida de pau i lluny de la l'estil de vida violent dels víkings. Canut s'havia convertit alhora en rei d'Anglaterra i de Dinamarca després d'enverinar el seu germà Harald. Canute comença la seva campanya amb la granja de Ketil, enganyant els fills de Ketil, Thorgil i Olmar, perquè justifiquin la presa amb els homes de Ketil fàcilment derrotats pels Jomsvikings de Canute. Thorfinn s'enfronta a Canute per convèncer-lo que perdi els grangers. En presenciar la transformació d'en Thorfinn en un pacifista, Canute renuncia al seu dret a la granja. Thorfinn i Einar són alliberats posteriorment de la seva esclavitud, i marxen amb Leif, un vell amic del pare de Thorfinn, per navegar de tornada a Islàndia.

Tercera temporada (?): Després de retrobar-se amb la seva família, Thorfinn comparteix els seus plans per establir-se a Vinland i crear una nova vida de pau. Per finançar el seu viatge, Thorfinn, Leif, Einar i el fill adoptiu de Leif, Thorfinn "Bug-Eyes", dissenyen un pla per viatjar a Grècia i vendre banyes de narval. Més tard, a la tripulació de Thorfinn s'uneixen altres i, després d'intentar lluitar contra ells, són capturats per alguns Jomsvikings i acaben al servei de Thorkell. Thorfinn torna a començar el seu viatge amb la seva tripulació. Thorfinn allunya els assassins al voltant d'un conjunt d'illes mentre la resta de la tripulació escapa cap a Odense. Dos espies entre ells porten a Thorfinn i Hild a conèixer el capità Vagn, el líder d'un campament rebel de Jomsvikings que busquen usurpar el poder de Floki abans que passi a mans del nét de Floki, Baldr. Els homes supervivents del campament de Vagn juren lleialtat a Thorkell, qui promet venjar-se contra Floki per haver utilitzat en Garm com a assassí. Una sèrie de batalles esclaten entre les forces de Thorkell i Floki a Jomsburg. L'exèrcit de Thorkell derrota en Floki i el captura a ell i en Baldr, que abans es va revelar que era el cosí de Thorfinn. Thorfinn és nomenat temporalment líder dels Jomsvikings i compleix les ordres de Canute de dissoldre els Jomsvikings i salvar a Floki i Baldr de l'execució.

Dos anys més tard, la tripulació de Thorfinn va tornar a Islàndia amb la riquesa que van adquirir amb la venda de les banyes de narval. Thorfinn i Gudrid es casen i crien a Karli com el seu fill. Amb els recursos promesos per Halfdan, Thorfinn comença a reunir una tripulació per establir-se a Vinland. Thorfinn crea un refugi de pau on les armes ja no són necessàries netejant una part del bosc i cultivant blat amb èxit. A més, ell i els seus companys són capaços de negociar una relació pacífica amb els nadius, que arriben a veure'ls com a colons tranquils.


==

1.- Esclau. Els víkings ataquen un poble del nord d'Anglaterra on l'Einar, la seva mare i la seva germana Lotta viuen una vida camperola tranquil·la. S'escapen al bosc, però la mare d'Einar és disparada i mata per una fletxa. Quan Lotta contraataca un captor, ella també és tallada i assassinada. Einar és portat a Dinamarca juntament amb altres presoners per ser venut com a esclau. S'escapa breument, però és recuperat i colpejat brutalment, i finalment es resigna al seu destí. El compra Ketil, un gran terratinent, per treballar a la seva gran granja al sud de Dinamarca; allà, Einar coneix un altre dels esclaus de Ketil: un jove anomenat Thorfinn.

2.- Granja de Ketil. Ketil assigna a Einar i Thorfinn perquè treballin junts per netejar un bosc i plantar i collir gra per als quals ofereix comprar a un preu just. Si treballen dur, suggereix que poden comprar la seva llibertat. Tanmateix, l'Einar descobreix que la realitat és que treballen dur, aconsegueixen poc menjar per menjar i són explotats pels retenedors de Ketil. Thorfinn es comunica poc i el seu esperit sembla completament trencat. També ajuden els altres treballadors amb la collita de blat, inclòs Ketil, però el fill mimat de Ketil, de 17 anys, Olmar, odia la feina a la granja i té visions de ser un guerrer, d'unir-se a l'exèrcit de Canut i navegar cap a Anglaterra. Einar descarta la guerra sense sentit i la violència que comença a despertar algunes emocions a Thorfinn.

3.- Serp. L'Olmar s'uneix als guardaespatlles, Fox i Badger, en una sessió de copes a la nit, però s'adona de la poca experiència que té. Fox suggereix a Olmar que si mata algú augmentarà la seva confiança i reduirà les seves pors, suggerint un dels esclaus de granja prescindibles. L'endemà al matí en Thorfinn és despertat per un somni aterridor que no recorda, i al pou, Einar coneix la jove Arnheid que li explica que és l'assistent personal de Ketil. Fox i Badger arriben i porten a Thorfinn i Einar al recinte del guardaespatlles on l'Olmar és convidat a matar l'Einar desarmat. Amb la desesperació i la ira, l'Einar s'acosta a l'Olmar i el clava, dient a Thorfinn que fugi. Mentre lluiten, Thorfinn s'ofereix com a sacrifici. No obstant això, Fox diu que la mort no té valor sense por i intenta espantar en Thorfinn tallant-lo repetidament amb la seva espasa, però en Thorfinn ni tan sols s'inclina. Snake, el cap dels guardaespatlles arriba i atura en Fox, donant-li un cop de puny fort a la cara i exigint que en Badger expliqui la situació.

4.- Despertar. Després que Snake recrimina als seus homes per maltractar els esclaus, es presenta a Thorfinn. De sobte treu la seva espasa, però aquesta vegada en Thorfinn reacciona i bloqueja en Snake amb una puntada poderosa, revelant que encara té ganes de viure. L'Arnheid li explica a Pater l'incident i ell tracta les ferides d'en Thorfinn, però en Thorfinn immediatament torna al bosc per continuar amb la tala d'arbres. Quan l'Einar li pregunta si ha estat a la guerra, en Thorfinn respon que ha estat en guerra des que era petit i que va matar més gent de la que recorda. Aquella nit, l'Einar es desperta furiós pel seu odi reprimit als guerrers i comença a ofegar en Thorfinn que alhora està tenint un malson en què lluita contra els dimonis que intenten matar-lo. Einar deixa d'ofegar en Thorfinn que es desperta cridant amb els records del que ha fet en el seu passat i agraeix a Einar per haver-lo despertat, però Einar el renya pel que veu com una actitud nihilista egoista i tots dos intenten tornar-se a dormir. Una escena final mostra un governant de cabell blanc visitant un cementiri del camp de batalla a la llum de la lluna.

5.- El camí de la sang. Mentre el rei Canut marxa per davant de les seves tropes en la guerra contra Ethelred II pel tron d'Anglaterra, recorda l'època en què Askeladd va matar el rei Sweyn, convertint Canut en el nou rei de Dinamarca. Castiga severament algunes de les seves tropes avançades per saquejar i tractar malament els camperols anglesos. Canute saluda en Floki en el seu camí per acceptar la rendició del comte Eadric de Mèrcia quan apareix en Thorkell, enfadat per no poder tallar el cap d'Eadric, però Thorkell defereix l'estratègia d'en Canute. L'Eadric ofereix un tresor a Canute per deixar-lo a ell i a Mèrcia sols, però Canute rebutja l'oferta insignificant i exigeix que l'Eadric li jure lleialtat i li lliure el cap a Ethelred a canvi de retenir Mecia. Aleshores, Canut incendia una sèrie de pires massives per tot el camp per demostrar el seu poder. Tant Ethelred com el seu fill Edmund moren al cap de 3 anys i Canute va ser reconegut el 1018 com a Bretwalda, rei d'Anglaterra.

6.- Vull un cavall. L'Einar i el Thorfinn continuen amb el seu treball esgotador per netejar la seva parcel·la i s'adonen que necessiten un cavall per netejar les soques i llaurar la terra de manera més eficient. Les seves peticions d'un cavall són rebutjades pels criats, però Sverkel, un vell granger, els ofereix prestar-los un, però a canvi han de fer tasques a la seva granja. Einar de vegades sospita que encara estan sent explotats, però el cavall els permet netejar les soques més ràpidament. Un dia, després que uns criats els acusen d'haver robat el cavall, descobreixen que Sverkel és el pare de Ketil. A mesura que s'acosta l'hivern, Sverkel també els presta una arada per conrear la terra i un dia descobreixen que Snake viu a la seva masia i cuida el vell a la seva manera. Snake creu que l'enorme granja està mal defensada contra ningú més que els lladres locals. Thorfinn desenvolupa gradualment un cert respecte per la vida agrícola i reconeix a Einar com a amic.

7.- Ketil Puny de Ferro. A mesura que passa el temps, l'amistat d'Einar amb l'Arnheid creix a mesura que Einar, la primera collita de blat de Thorfinn comença a brotar i comencen a fer-se barbes. Einar demana a Thorfinn que pregui amb ell per una collita exitosa. Ketil torna a la granja amb el seu fill gran Thorgil, que es refereix al seu pare com "Iron Fist Ketil" en un intent d'impressionar a l'Olmar amb històries sobre les gestes del seu pare al camp de batalla. Els coneix Snake, que ha capturat dos nens, Sture i la seva germana petita Thora, que han estat robant provisions de menjar. Ketil ha de decidir el seu càstig i Thorgil suggereix amputar-los un dels braços. Atès que la família ha caigut en moments difícils, Ketil es resisteix a fer-ho i se sent alleujat quan en Pater suggereix que treballin a la granja per pagar el deute de la família. No obstant això, Ketil encara està pressionat perquè bate Sture per donar una lliçó als nens. Més tard, mentre Thorgil i els administradors fan festa fins a la nit, Ketil confessa a Arnheid que no és cap heroi, tem la guerra i la violència, i fins i tot té por al seu propi fill Thorgil.

8.- Un home buit. Els terrorífics malsons de Thorfinn sobre el seu passat violent encara el desperta, però no pot recordar el que va passar en ells. Thorfinn explica a Einar la seva relació amb Askeladd, encara que sense odi i necessitat de venjança, se sent buit. A mesura que s'acosta l'hivern, Sverkel els ensenya a pescar i fa pensar en Thorfinn sobre si pot canviar. Mentrestant, alguns criats tenen enveja de l'èxit de la collita d'Einar i Thorfinn, especialment per als esclaus. Un dia, quan tornen a casa, Einar i Thorfinn descobreixen que la seva collita ha estat arrencada i Einar culpa als criats. Proposat a venjar-se de la destrucció sense cap mena de guerra, s'allunya, però Thorfinn el convenç de dir-li a Pater qui promet investigar-se a si mateix. Més tard, quan Einar i Thorfinn es troben amb un grup de criats que ridiculitza els seus esforços en l'agricultura, l'Einar perd la calma. Tanmateix, en Thorfinn llança el primer cop, trencant la mandíbula del líder i llavors esclata una baralla. Després de ser colpejat i assolit, Thorfinn es troba caient a l'escletxa sense fons dels seus malsons recurrents.

9.- Jurament. Després d'una llarga lluita amb els retenedors per la collita danyada, Einar segueix dempeus i els retenedors decideixen retirar-se. Thorfinn està inconscient, però es troba penjat de la punta dels dits per sobre d'un camp de batalla etern impregnat de sang on s'enfronta a imatges del seu passat violent i de les innombrables persones que ha matat. Veu en Askeladd que li recorda que no torni a la vida del guerrer inútil, la qual cosa fa que en Thorfinn s'alliberi dels cadàvers agafats i torni a la superfície. Recupera la consciència per trobar que l'Einar també pateix les seves ferides i Thorfinn jura rebutjar la violència i expiar el seu passat. Mentrestant, Pater presenta proves de la maldat del criat a Ketil, qui decideix que no hi haurà cap retribució contra Einar i Thorfinn, i declara que la destrucció de la seva collita va ser causada pels senglars.

10.- Cap maleït. Tres anys després de començar a netejar la terra assignada, Einar i Thorfinn han acabat. Ara poden comprar potencialment la seva llibertat, fet que els fa contemplar el seu futur com a homes lliures. De camí cap al palau de Jelling per visitar el rei Harald, en Ketil ofereix sorprenentment a la parella la seva llibertat si són capaços de conrear el sòl a temps per sembrar llavors, i també un possible treball futur com els seus servidors. Mentrestant, Canute arriba a Jelling per visitar el seu germà malalt Harald i recorda com era d'amable Harald amb ell quan eren nens. Al seu llit de mort, Harald proclama Canut com a rei de Dinamarca. Tanmateix, Canut té una visió en la forma del cap del rei Sweyn que exposa l'ambició oculta de Canute i l'acusa d'enverinar el seu germà Harald perquè pugui ser rei de Dinamarca i d'Anglaterra.

11.- El Rei i l'espasa. Canut s'enfronta amb Wulf, capità de la seva guàrdia, i aconsegueix derrotar-lo, aconseguint el respecte necessari entre els seus homes com a guerrer. Tanmateix, Canute s'enfronta a una escassetat d'ingressos per finançar els seus dominis de Dinamarca i Anglaterra i considera un pla per requisar terres de conreu als terratinents rics per finançar l'exèrcit. Ketil arriba a Jelling amb un generós homenatge a Harald, però en Thorgil s'assabenta de la seva mort i, en canvi, l'ofereix a Canute. Mentrestant, al carrer, l'Olmar es baralla amb "Bug-Eyes" Thorfinn que Leif Erikson va adoptar durant la seva recerca de Thorfinn. Ketil i Leif resolen l'incident i en Leif es convence que el Thorfinn que busca és un esclau a la granja de Ketil. Ketil rep una audiència amb Canut, però l'Olmar ho interromp rudament desensegant l'espasa i preguntant si el nou rei l'acceptarà a la seva guàrdia. En Canute li demana que demostri les seves habilitats tallant un porc rostit, però l'Olmar no pot fer-ho, cosa que fa vergonya en Ketil i Thorgil. Wulf es resisteix a acceptar l'orgullós i incompetent Olmar a la seva guàrdia, però reconeix que pot ser una peça útil en el primer pas del pla financer de Canute, la requisa de la granja de Ketil.

12.- Per l'qmor que es va perdre. En Brodd, un dels homes de Canut, un home encaputxat li encarrega que li digui al deprimit Olmar que havia estat rebutjat per la guàrdia del rei a causa de la seva incapacitat per tallar un porc. Això provoca que Olmar desafii a Brodd a un duel en el qual Olmar és derrotat fàcilment. Thorgil arriba i li diu a l'Olmar que ha de matar o morir aquell dia, estimulant-lo a atacar en Brodd. Quan l'Olmar carrega, l'encaputxat llança una moneda a l'ull d'en Brodd de manera que l'Olmar el travessa amb la seva espasa i Thorgil després massacra alegrement la petita banda de Brodd. Ketil arriba i s'horroritza per la matança dels homes del rei, i poc després els tres són arrestats pels guàrdies de Canute. Tanmateix, Thorgil mata els guàrdies i obliga a l'últim a explicar per què a Olmar se li va permetre guanyar. Ell respon que va ser perquè Ketil pogués ser arrestat i perdre la seva terra. Ara fugitius, Ketil, Thorgil i Olmar aconsegueixen escapar en vaixell amb Leif Erikson, que demana Thorfinn a canvi. Mentrestant, Canute es preparava per marxar a la granja de Ketil amb més de 100 homes, inclosos els Jomsvikings de Thorkell.

13.- Núvols foscos. Un esclau de la granja de Kjallakr a la finca de Ketil escapa després de matar el seu amo i els seus fills i calar foc a la masia. Aleshores marxa a buscar la seva dona, tot i que pateix una punyalada. A la granja de Sverkel, Einar contempla el seu futur, possiblement amb Arnheid. Més tard, Thorfinn, Einar i Snake descobreixen que Sverkel s'ha ensorrat al camp, i la mestressa de la granja de Ketil assigna a Arnheid perquè l'ajudi. Tres dies després, Fox informa a Snake de l'esclau fugit i una recompensa de tres cavalls per la seva captura, i Snake aconsella precaució si el troben. Més tard, Fox, Badger i Lizard troben l'esclau al bosc, però quan comencen a discutir en veu alta sobre la recompensa, l'esclau els ataca, matant en Lizard i ferint en Badger. De tornada a la granja, Thorfinn escolta en Snake llegint un passatge de la Bíblia sobre estimar els propis enemics a un Sverkel llit i moribund. S'interrompen quan l'esclau passa sobre un cavall robat, perseguit per Fox i Badger. Mentre en Snake corre a buscar la seva espasa, l'Arnheid reconeix el fugitiu com el seu marit, Gardar.

14.- Llibertat. Gardar demana a l'Arnheid que porti el seu fill, Hjalti, i se'n vagi amb ell, però s'enfronta a Snake, Fox i Badger. Snake s'enfronta a Gardar, i encara que Gardar és un espadachín consumat, Snake el noqueja perquè pugui ser pres amb vida per al judici. L'Einar vol ajudar a Gardar, però en Snake adverteix a Einar i Thorfinn que no s'impliquin. Li diu a l'Arnheid que s'oblidi de Gardar mentre se l'emporten. Més tard, Einar vol rescatar Gardar, però l'Arnheid els explica la història de com Gardar i els homes del poble van marxar a lluitar per un cos de mineral de ferro i mentre eren desapareguts, el poble va ser asaltat, les dones i els nens van ser enduts i ella no ha vist Hjalti des de llavors. També explica que està embarassada del fill de Ketil, cosa que li proporcionarà una mica de seguretat mentre espera la tempesta que és la seva vida. Sverkel escolta i li explica una història de decisions que va prendre per esperar les tempestes a la seva pròpia vida, però cadascun va deixar cicatrius enrere. L'Arnheid decideix que ha d'arreglar les coses amb Gardar i surt a la nit freda i ventosa.

15.- Tempesta. A mesura que s'acosta una tempesta, l'Arnheid camina cap al campament del criat per visitar Gardar i tractar les seves ferides. Està immobilitzada per la culpa pel que li ha passat, però Gardar de sobte s'aixeca i, tot i que encara lligat, mossega la gola al guàrdia, matant-lo. Ell convenç a Arnheid de tallar les cordes, després de la qual cosa mata els guàrdies restants i s'escapa amb ella a peu. Snake torna per trobar els seus homes sacrificats i, enutjat, envia els seus homes a matar Gardar. L'endemà al matí al graner de la granja de Sverkel, Einar i Thorfinn discuteixen com aturar el cicle de la guerra i l'esclavitud, però Thorfinn no veu com les coses poden canviar mentre els homes nòrdics guanyen respecte a través de les seves habilitats físiques i l'èxit en la batalla. Vol trobar una manera d'expiar les persones que va matar i crear un lloc on la gent no necessiti espases. Einar respon que el lloc ha d'estar fora de l'abast dels víkings i en Thorfinn recorda la terra llunyana a l'oest esmentada per Leif. La seva discussió és interrompuda per la Fox i altres criats que arriben per buscar Gardar al graner.

16.- Causa / Gran Propòsit. En adonar-se que Gardar és lliure, l'Einar corre amb Thorfinn fins a la masia d'Sverkel per comprovar l'Arnheid, però tot sembla normal. Tanmateix, l'Arnheid confessa que va ajudar a Gardar a escapar, i ara està malferit i amagat a la masia de Sverkel. Einar s'ofereix a ajudar-la a ella i a la Gardar a escapar i Thorfinn accepta. Mentre en Snake, Badger i Spider esperen a Gardar dins de la casa, utilitzant l'Arnheid com a esquer, Sverkel li recorda a la Serp que només la sort determina qui són els amos o els esclaus. Spider veu l'Einar disfressat de Gardar sota un arbre a la llunyania, i els tres homes surten per perseguir. Mentrestant, amb l'aprovació de Sverkel, en Thorfinn carrega el Gardar inconscient al seu carro, preparant-se per marxar en direcció contrària. Sverkel té previst venir amb ells al carro perquè no despertaran sospita. Snake sospita que l'home que persegueixen no és Gardar, ja que corre massa ràpid per a un home greument ferit, i torna tranquil·lament a peu a la masia per veure en Thorfinn amb Gardar, preparant-se per escapar. Mentre el Thorfinn desarmat s'enfronta a l'experimentat espadachín, s'imagina en Askeladd preguntant-li si optarà per seguir sent pacifista o lluitar contra Snake per ajudar a Arnheid i Gardar. En Thorfinn es prepara en la postura que va utilitzar per lluitar amb dos ganivets, cosa que confon a Snake.

17.- Camí a casa / El camí a casa. La serp ataca en Thorfinn amb la seva espasa corba, però en Thorfinn aconsegueix evadir-la i fins i tot donar alguns cops. Lluiten fins a un punt mort i cada un és conscient de les habilitats de lluita de l'altre, però en Snake arriba al carro que conté Gardar i l'apunyala al pit en pagament dels cinc homes que va matar. Mentre en Snake diu a Arnheid i Thorfinn que hauran de ser castigats, Gardar agafa en Snake i comença a ofegar-lo. L'Arnheid convenç a Gardar d'aturar-se i marxar amb ella, inventant una història que ella va enviar el seu fill a viure amb el seu germà gran. Sverkel ofereix el seu carro a Gardar, i se'n va tranquil·lament amb l'Arnheid. No obstant això, Gardar s'està morint de les seves ferides i, en un deliri, recorda el naixement del seu fill, la seva vida com a guerrer i esclau i la inutilitat d'una vida d'aventures mentre abandona la seva família. Quan ell mor als braços d'Arnheid, arriben uns servidors per detenir-los.

18.- La Primera Mesura / El Primer Mètode. Canut navega cap a la granja de Ketil per requisar-la, amb sort sense vessar sang. Leif arriba a la granja amb Thorgil, Olmar i Ketil, aquests dos últims encara sacsejats pels esdeveniments de Jelling. Thorgil comença a preparar els homes de la granja per a la batalla imminent amb Canute. Mentre Thorfinn i Einar esperen el seu càstig, Thorfinn contempla una alternativa a la violència per resoldre els conflictes. Quan Ketil s'assabenta de l'intent d'escapament d'Arnheid, perd els nervis i la colpeja salvatgement, fins i tot quan ella revela que porta el seu fill. Snake finalment l'atura, i en Leif s'ofereix a comprar-la juntament amb Thorfinn i Einar, però Ketil es nega a alliberar-la. Einar està devastat i enfurismat per la brutal pallissa d'Arnheid, mentre Ketil es prepara amb ira per defensar la seva terra contra el rei.

19.- Guerra a la Granja de Ketil / La Batalla de la Granja de Ketil. Ketil reuneix els seus homes, que sumen uns 350 reclutes, majoritàriament drapats, per defensar la granja sense revelar amb qui lluitaran fins que estiguin tots reunits. Les forces d'en Canute arriben en quatre vaixells i ofereixen a Ketil un ultimàtum per lliurar les seves terres i marxar sense vessament de sang però amb Thorgil al seu costat, Ketil decideix lluitar. Snake observa que s'enfronten a 100 dels millors lluitadors de Dinamarca, inclosos els Jomsvikings, i s'adona que no poden guanyar. Tanmateix, decideix lluitar pel deute que té en Ketil, i els seus pocs homes experimentats decideixen acompanyar-lo. Quan comença la batalla, Thorfinn, Einar i Leif surten en un carro amb Arnheid que recupera la consciència breument. Mentre les forces d'en Canut avancen amb poca resistència, en Thorgil fa voltes per l'aigua i s'acosta al rei Canut per darrere mentre l'espantat i covard Olmar es gira enrere i es retira.

20.- Dolor. Els reclutes de Ketil no són rivals per als experimentats Jomsvikings, i Snake demana una retirada. Ketil es queda atrapat per la mala defensa i ràpidament és abatut amb una destral. En aquell moment, Thorgil surt corrents de la platja per matar en Canut, però el rei es protegeix el temps suficient perquè Wulf torni de la batalla per defensar-lo i recuperar la guàrdia del rei. Thorgil decideix escapar de nou al mar en lloc de ser sacrificat. Mentrestant, Arnheid recupera la consciència el temps suficient per acomiadar-se, però mor mentre Thorfinn li parla de Vinland, una terra sagrada més enllà de les guerres o l'esclavitud. Einar està devastat i finalment li declara el seu amor. Snake s'hi acosta, portant el Ketil malferit i Thorfinn impedeix que Einar mati l'home que havia colpejat a Arnheid fins a la mort. Amb Ketil encara viu i encara no capturat per Canute, el conflicte no s'ha resolt i Thorfinn deixa en Leif al seu vaixell i marxa a trobar-se amb Canute, amb la intenció d'aturar més vessament de sang si és possible.

21.- Coratge. Després de la seva victòria inicial, Canute impedeix que Floki i els seus Jomsvikings saquegin la granja perquè pugui adquirir-la intacta. Amb Ketil incapacitat, correspon al seu successor nominat, Olmar, decidir si lluitar o rendir-se, una decisió dificultada pels resultats de la batalla amb molts dels seus homes morts i ferits al seu voltant. Decideix rendir-se, acceptant la seva responsabilitat a l'hora d'iniciar el conflicte i la bogeria del seu orgull, i Thorgil se'n va. Mentrestant, Thorfinn s'acosta al campament de Canute sol i és rebut per un alt Jomsviking anomenat Drott l'assassí d'óss, que ridiculitza la seva petició de parlar amb el rei i el derroca. Einar arriba i intenta convèncer en Thorfinn de marxar, però en canvi accepta l'aposta dels soldats que si sobreviu als 100 cops de puny de Drott, podrà tenir la seva audiència amb el rei.

22.- Emperador de la rebel·lió / El rei de la rebel·lió. Drott comença a donar cops de puny en Thorfinn que aconsegueix absorbir i desviar la majoria dels cops poderosos, fins que arriba en Snake, que el distreu i és assolit per Drott després de 32 cops. No obstant això, Thorfinn s'aixeca i aguanta altres 68 cops fins que Drott s'ensorra per l'esgotament. Quan en Wulf li pregunta per què no va lluitar, en Thorfinn respon que no és la seva batalla, només una disputa entre Canute i Ketil que es podria resoldre amb la mateixa facilitat amb un joc de hnefatafl. Wulf accepta portar en Thorfinn i Einar a Canut, qui explica que només ell pot unir els víkings. Afirma que l'adquisició de la granja de Ketil és una clau del seu pla i no és negociable.

23.- Dos Camins. En Thorfinn s'adona que no pot convèncer a Canute perquè alteri el seu camí, i afirma que viatjarà molt lluny de l'abast del rei. Canute està desconcertat, però accepta l'elecció de Thorfinn i, abandonant els camins del seu pare, altera sorprenentment el seu pla d'apoderar-se de les granges a la força. Fins i tot retira les seves tropes d'Anglaterra, evitant un potencial aixecament i guanyant-se el respecte dels nobles anglesos. Mentrestant, Thorfinn convida l'Einar a unir-se a ell per trobar, o crear, una terra lliure d'esclavitud i guerra, i honrar la memòria d'Arnheid. Mentre s'allunyen, Snake finalment anuncia el seu nom, Roald, fill de Grim. Quan els residents de la granja de Ketil treballen el sòl, reflexionen sobre el gran impacte que el petit home Thorfinn ha tingut en totes les seves vides.

24.- Casa. xxx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada