Bloc personal,

dissabte, 24 de juny del 2023

Tengoku Daimakyō (2023) S01
(Heavenly Delusion)

[372]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Spring 2023 Anime Awards

Direcció: Hirotaka Mori
Guió: Makoto Fukami (manga: Masakazu Ishiguro)
Música: Kensuke Ushio
Estudi: Production I.G
Veus de doblatge: Gen Satō, Sayaka Senbongi, Hibiku Yamamura
Emissió: 01/04/23 - 24/06/23
Títol original: 天国大魔境

[ Anime, aventura, misteri, ciència ficció ] 13 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (8,2):
“Un nen creix darrere les parets segures d'un Japó apocalíptic ple de monstres. Tòquio floreix com un paradís, mentre que fora dels murs de l'infern s'amaguen perills. Tanmateix, un petit grup busca el cel.”

Crítica

Ha començat amb molta força i m’ha fluixejat després… amb tot, del milloret de la temporada…

Basat en un manga seinen de Masakazu Ishiguro actualment en publicació des de 2018 amb un total de nou volums, a dia d’avui i del que en segueixo la lectura online. També se’l pot trobar sota el títol Tengoku Daimakyou.

Animació amb inici espectacular, tot i que, amb el pas dels capítols, han afluixat la qualitat. La millor sèrie de la temporada primavera 2023 d’anime, conjuntament amb Kimetsu no Yaiba (Demon Slayer). Dubtava entre posar-li les cinc estrelles o deixar-la en quatre…

Tretzena sèrie (13 de 22) d’anime finalitzada de la temporada primavera 2023.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2023

5/5
Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen (2023) S03
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Swordsmith Village Arc

5/5
Tengoku Daimakyō (2023) S01
Heavenly Delusion

4/5
Skip to Loafer (2023) S01
Skip and Loafer

4/5
Jijō o Shiranai Tenkōsei ga Guigui Kuru (2023) S01
My Clueless First Friend

4/5
Jigokuraku (2023) S01
Hell's Paradise: Jigokuraku

4/5
Mahō Tsukai no Yome (2023) S02
The Ancient Magus' Bride

4/5
Edomae Elf (2023) S01
Otaku Elf

4/5
Kimi wa Hōkago Insomnia (2023) S01
Insomniacs After School

4/5
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2023) S01
The Dangers in My Heart

4/5
Yamada-kun to Lv999 no Koi o Suru (2023) S01
Loving Yamada at Lv999!

4/5
Kubo-san wa Mobu o Yurusanai (2023) S01
Kubo Won't Let Me Be Invisible

3/5
Oshi no Ko (2023) S01
 

3/5
My Home Hero (2023) S01
 

3/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
Sacrificial Princess and the King of Beasts

3/5
Rokudō no Onna-tachi (2023) S01
Rokudo's Bad Girls

3/5
Ōsama Ranking: Yūki no Takarabako (2023) S02
Ranking of Kings: Treasure Chest of Courage

3/5
Golden Kamuy (2023) S04
 

2/5
Kaminaki Sekai no Kamisama Katsudō (2023) S01
KamiKatsu: Working for God in a Godless World

2/5
Tonikaku Kawaii (2023) S02
Fly Me to the Moon

2/5
Vinland Saga (2023) S02
 

1/5
Otonari ni Ginga (2023) S01
A Galaxy Next Door

1/5
Megami no Kafe Terasu (2023) S01
The Café Terrace and Its Goddesses


Resum (amb espòilers)

Al món exterior, han passat 15 anys des que un desastre sense precedents va destruir completament la civilització moderna. Un grup de nens viu en una instal·lació aïllada del món exterior. Un dia, una d'elles, una noia anomenada Tokio, rep un missatge que diu "Vols sortir fora de l'exterior?" La Mimihime, una altra noia que viu a les mateixes instal·lacions, té una predicció i li diu a la Tòquio molesta que vindran dues persones de fora a salvar-la, una de les quals té la mateixa cara que ella, mentre que el director de l'escola li diu que el món exterior és l'infern. Mentrestant, un nen anomenat Maru, que s'assembla a Tòquio, viatja per aquest Japó devastat amb una noia anomenada Kiruko, a la recerca del cel.

==

1.- El cel i l'infern. Després d'un desastre que ha deixat el Japó devastat, dins d'una zona emmurallada, els nens són escolaritzats per robots en un lloc que anomenen "Cel" i creuen que el món exterior és "l'infern" i està poblat de monstres. Un dia, un estudiant anomenat Tokio, rep un missatge que li planteja la pregunta: "Vols sortir fora de l'exterior?" Mentrestant, fora de les parets de l'escola, una noia anomenada Kiruko, acompanyada d'un nen anomenat Maru que s'assembla a Tòquio, viatja per la terra devastada a la recerca de dos homes en una fotografia i un lloc anomenat "Cel". Finalment es troben amb una dona autosuficient que viu sola en una petita granja que els dóna menjar i refugi. Tanmateix, mentre els joves s'adormen, ella es prepara per a un aparent atac durant la nit.

2.- Dues confessions. La vida continua com de costum dins del cel. Mentrestant, Kiruko i Maru són despertats pel so d'un monstre. Quan surten a l'exterior, la parella és atacada per un Hiruko, un monstre semblant a un ocell. La Maru dedueix les seves habilitats ofensives perquè la Kiruko pugui disparar-hi amb la seva poderosa arma "Kiru-Beam". Tanmateix, la dona l'atura, dient que la bèstia és el seu fill. Després d'una breu pausa, és assassinada de sobte. Un cop en Maru mata l'Hiruko, la parella se'n va i en Maru li mostra una xeringa i una droga que se suposa que hauria d'injectar a algú que s'assembla a ell a Tomato Heaven. Això fa que en Kiruko recordi que quan la Mikura s'estava morint, li va donar l'arma i li va dir que portés en Maru al cel. La parella arriba a un poble agrícola liderat per Kusakabe, on algú creu que Kiruko és la corredora d'electro-karts Kiriko Takehaya. Mentre és a la granja, la Maru veu caixes amb el mateix logotip que apareixen al mànec de l'arma de Kiruko i decideix tornar a Tòquio. Més tard, mentre està a bord d'un ferri, quan la Maru fa una passada a Kiruko, confessa que si bé té un cos de dona, la seva ment és la d'un home.

3.- Kiriko i Haruki. La Kiruko li explica a la Maru com fa cinc anys, els germans Haruki i Kiriko Takahaya vivien en un orfenat. La germana gran, Kiriko, era una corredora d'electro-karts d'èxit, mentre que el seu germà petit Haruki passava l'estona amb la Robin, molt més gran, que era el líder d'un grup que lluitava contra monstres devoradors d'homes. Un dia, durant una carrera, en Haruki va veure un devorador d'homes al recorregut i va intentar matar-lo ell mateix. No obstant això, va fracassar i el monstre va començar a consumir-lo. Quan Kiriko va veure la bèstia, va estavellar-hi el seu kart. Va treure el que quedava del tors d'en Haruki de les seves fauces i després es va esfondrar a causa de les seves ferides. Més tard, en Haruki es va despertar en un hospital, però es va adonar que tenia el cos de Kiriko després que el metge els va operar. Mesos després, en Haruki va intentar esbrinar què va passar, però l'orfenat i tots els que coneixia havien desaparegut. Quatre anys més tard, va conèixer la Maru a Nakano. La Maru encara té problemes per acceptar aquesta informació quan de sobte el ferri és atacat per un monstre de peixos amb apèndixs semblants a un braç. Mentrestant, al cel, Kuku critica el dibuix d'un nadó de la Kona, dient que no tenen cares com ella mateixa n'ha vist una.

4.- Kuku. Al cel, Kuku porta en Tòquio a una sala d'incubadores plena de nadons. No obstant això, no tenen trets, només cercles concèntrics a la cara i apèndixs estranys en lloc de cames. Quan Tokio s'acosta a un nadó, sona una alarma, però aconsegueixen escapar de la detecció. Els adults dirigeixen la instal·lació amb l'ajuda de Mina, l'IA que controla les seves funcions, i controlen les activitats dels nens, inclosos els seus sentiments amorosos entre ells. Més tard, Tokio visita la seva amiga Tarao, que s'està morint d'una malaltia, i ell li diu que s'escapi perquè les instal·lacions són perilloses. Mentrestant, a bord del ferri a l'infern, Kiruko dedueix que la bèstia peix utilitza una capa d'aigua per sobreviure i l'atreu al vaixell on s'asseca i mor després que les caixes de cartró degraden el seu recobriment humit protector. Quan arriben al port, un de la tripulació li diu a Kiruko que el logotip de l'ocell pertany a Mitsuba i un es troba al llarg de la carretera cap a la ciutat. Troben l'edifici abandonat "Mitsuba Home Center" amb el logotip, però s'adonen que el logotip té un aspecte força diferent.

5.- Dia del destí. Maru es baralla amb un grup de matons i es defensa hàbilment. Li diu a Kiruko que va néixer el mateix any que el Gran Desastre i va créixer en un orfenat, però els nens es van dispersar quan ell tenia set anys. Va sobreviure en bandes fins que tenia uns deu anys quan en Mikura el va acollir. Més tard, després que en Kiruko vengués alguns llibres per comprar un mapa, la Maru li explica la teoria del col·lapse de la guerra a Kiruko. Un passatger del ferri s'acosta a Maru i Kiruko buscant protecció per a ell i la seva "càrrega" fins que arriba al metge de l'Ordre Immortal, que aparentment pot donar vida eterna als humans trasplantant-hi parts d'un devorador d'home. Tanmateix, la carn s'ha degradat, així que la Maru i la Kiruko decideixen dirigir-se cap a una zona que es mostra al mapa que indica aigua neta. Mentrestant, al cel, Tarao mor de la seva malaltia i el director es veu frustrat perquè no hi ha cura, insistint que s'ha de trobar un abans del proper Dia del Destí. No obstant això, després de la cremació del cos de Tarao, l'equip mèdic troba el que sembla un gran error entre les cendres.

6.- Aigua 100% segura. La Maru i la Kiruko demanen a una noia local anomenada Totori indicacions per trobar aigua neta i deixar les seves pertinences amb ella. Entren en un túnel subterrani i són atacats per un monstre. Després que Kiruko ho atura, descobreixen que el monstre és en realitat un ós salvatge. Mentre estan atrapats en un piló de formigó, la Maru i la Kiruko s'adonen que es necessiten mútuament per sobreviure. Kiruko finalment mata l'ós amb un tret de la seva pistola Kiru-Beam. Més tard aquella nit, la Kiruko li diu a la Maru que sospita que la gent que han conegut està intentant explotar-los. En Totori intenta tenir sexe amb la Maru en una altra habitació, però quan li toca el pit, detecta el cor d'un Hiruko abans d'haver d'explicar la vergonyosa situació a Kiruko. Mentrestant, al cel, en Tòquio se li aconsella que descansi a la infermeria on somia que l'Asura apareix davant d'ella i que el seu cos queda cobert d'una taca vermella. Aquella nit, entra a l'habitació de la Kona on es declaren el seu amor. En un altre lloc, el Dr. Sawatari troba proves d'una marca d'arrencada que Tokio va entrar a la sala de la incubadora.

7.- L'ordre immortal. Amb l'esperança de posar-se en contacte amb l'Ordre Immortal, Kiruko crea un rètol que ofereix matar els devoradors d'homes i un metge ordena que els portin davant d'ell. No obstant això, se'ls acosta un grup que es diu Liviuman, que estan liderats per Mizuhashi. S'oposen als experiments inhumans de l'Ordre Immortal que difuminen la frontera entre el que és humà i la màquina. La Maru i la Kiruko accepten el contracte per matar el devorador d'homes que es rumoreja que es manté a l'edifici de l'Ordre Immortal. Entren al soterrani mentre membres de Liviuman fan una manifestació a l'exterior. Tanmateix, la Maru sospita que es tornen a muntar. Troben una sèrie de petits Hiruko latents que la Maru mata fàcilment, però després en Kiruko és hipnotitzat per un de gran. Té visions de sentir-se aclaparada i devorada fins que la Maru la fa recuperar la raó besant-la. Aleshores es troben amb un home que porta un pegat a l'ull que diu que és el doctor Usami i els demana la seva ajuda.

8.- Les seves eleccions. Els membres de Liviuman fan una manifestació davant de l'edifici de l'Ordre Immortal. Tanmateix, es retiren un cop la Mizuhashi li cau al cap. Mentre es troba inconscient, el nou líder afirma que ha mort i demana venjança. Dins de l'edifici, el Dr. Usami porta a la Maru i la Kiruko a veure una dona jove amb extremitats amputades que es manté viva per màquines anomenades Hoshio. Explica que té una malaltia progressiva que la convertirà en una devoradora d'homes quan mori, i li demana a la Maru que la mati abans que això passi. Hoshio demana veure el cel, així que la traslladen a ella i l'aparell al balcó on Maru utilitza el seu poder per treure-li la vida. Abans de morir, Hoshio va deixar un missatge final per a l'Usami, la qual cosa fa que es trenqui. Quan el Liviuman entra a l'edifici, el grup de l'Usami se'n va a buscar altres barris, però un reconeix la foto de la Kiruko de Robin com el Dr. Inazaki de fa dos anys. Quan el grup se'n va, Usami agafa amb tendresa el cos d'Hoshio abans que se suïcidi.

9.- Fills de la llar d'infants. Fa uns anys, al cel, l'ésser anomenat Asura, que tenia la capacitat de curar i levitar, va aparèixer davant la Kona per acomiadar-se abans de penjar-se inesperadament. Mentrestant, a l'infern, Kiruko descobreix que l'Usami sostenia un botó amb el logotip de l'ocell quan va morir. Després d'un petit terratrèmol, la Maru i la Kiruko es troben amb en Juichi, que s'ofereix a vendre'ls informació. Els explica les tres teories sobre els orígens del Gran Desastre: un meteor, una invasió alienígena i la guerra. A continuació, parla de viure dins d'una "ciutat emmurallada" on va ser utilitzat com a treballador i "porc de cria" per a les dones governants abans d'escapar-se. Després que Kiruko descarti els seus contes, descobreix que es troben fora d'una Acadèmia Takahara, que utilitzava el logotip de l'ocell. Quan la Maru i la Kiruko investiguen l'edifici abandonat, la Kiruko troba un document que descriu com funcionava com un tipus d'escola per a orfes. De tornada al cel, el director revela sorprenentment que Tokio està embarassada.

10.- El poble emmurallat. La Maru i la Kiruko acompanyen en Juichi en un viatge per carretera de cinc hores a la Ciutat Emmurallada per veure si el seu nadó encara viu. Quan hi arriben, descobreixen que la instal·lació està aparentment abandonada. No obstant això, està habitada per un menja-home en forma d'aranya que pot crear un ambient de fred. Un cop Kiruko aconsegueix neutralitzar-ho, ella, la Maru i la Juichi són abordades per dos antics porcs de cria que li informen que el seu fill segueix viu. Després que Juichi tingui un retrobament emocional amb el seu fill, Jugo, Kiruko planeja viatjar a les instal·lacions de l'Acadèmia Takahara a Ibaraki. Aquella nit, quan són atacats una vegada més pel devorador d'homes, la Maru s'adona que en realitat és Jugo, qui desconeix les seves habilitats. En Juichi decideix quedar-se amb els altres homes i en Jugo, així que dóna a Maru i Kiruko la seva furgoneta. Més tard, Juichi mata brutalment a l'home que va donar l'alarma quan va escapar de la ciutat emmurallada. Mentrestant, al cel, més nens arriben a les instal·lacions.

11.- Comença la prova. Al cel, Tokio dóna a llum i el Director discuteix amb Sawatari la possibilitat que el fill dels dos "nens" pugui resistir la malaltia incurable que finalment afecta a tots els nens produïts per Mina. Com que la directora té 80 anys, té previst trasplantar el seu cervell a la subdirectora molt més jove, Aoshima, per dur a terme els seus plans. Mentrestant, a l'infern, la Maru i la Kiruko continuen el seu viatge a la furgoneta d'en Juichi. A la nit, veuen fum a la distància i decideixen investigar l'endemà. De tornada al cel, Mimihime es fa amistat amb una noia solitària anomenada Ohma. Tanmateix, quan es treu les ulleres de sol de l'Ohma, la Mimihime experimenta un malson terrible. Els nens es reuneixen més tard i se'ls informa que tots faran una prova que els requerirà "arribar a l'exterior de l'exterior" en el seu paper d'Hiruko.

12.- Fora de fora. El dia de la prova al cel, una explosió trenca la seva existència pacífica. Es trenca el mur exterior i els nens descobreixen el món exterior. Mentrestant, a l'infern, la Maru i la Kiruko es troben amb un mercat bulliciós, però descobreixen que les "xips" s'utilitzen com a moneda. Van al Ministeri de Reconstrucció per registrar-se i obtenir-ne alguns on Kiruko descobreix que en Robin hi és. Ella té una cita per conèixer-lo més tard a la Gran Planta de Filtració, que es troba al lloc de l'antiga instal·lació de l'Acadèmia Takahara Ibaraki. A l'hora assenyalada, la Kiruko hi va sola i li explica a la Robin que realment és Haruki al cos de Kiriko, la qual cosa fa que Robin sospita que Sakota va fer l'operació. No obstant això, després d'animar a la Kiruko a banyar-se, en Robin l'emmanilla i la viola mentre accepta que també és Haruki.

13.- El viatge continua i comença. En Taka i l'Anzu decideixen seguir explorant el món exterior, mentre que la Mimihime i la Shiro decideixen tornar al cel i explicar als altres el seu descobriment. Al cel, Aoshima s'allunya d'un dels nadons de Tòquio de Sawatari i li demana que torni l'altre a Tòquio mentre ella promulga el seu projecte Noè per salvar els nens. Quan Sawatari ho fa, un Director ferit irromp, fent que Tokio active el seu poder. Mentrestant, a l'infern, la Maru finalment decideix buscar en Kiruko després de dos dies. Quan els guàrdies presumeixen d'escoltar les activitats de Robin i Kiruko, en Maru s'entra a la central elèctrica i troba en Kiruko lligat i nu. Quan s'enfronta a Robin, comença a brutalitzar-lo. Kiruko impedeix que la Maru mati en Robin i tots dos marxen. En veure que Kiruko està deprimida, la Maru torna a confessar-li els seus sentiments i li promet que la protegirà. Una Kiruko, animada, decideix arrencar la foto de Robin abans de marxar per continuar buscant el cel. En un altre lloc, la Mimihime, la Shiro, la Taka i l'Anzu es troben en una llanxa ràpida que es dirigeix a una ciutat molt il·luminada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada