Bloc personal,

divendres, 25 de febrer del 2022

Tengoku Daimakyō, vol. 1 (2018) (Heavenly Delusion)

[297]

Valoració



Fitxa tècnica

Masakazu Ishiguro (guió, dibuix, tinta i color)
(Tengoku Daimakyō - Heavenly Delusion)

[ Manga seinen, aventura, misteri, ciència ficció ]
Tu manga online
Norma Editorial

7 capítols (1-7) - 224 pàgines b/n (algunes a color) - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
”Segueix als nostres protagonistes en un Japó en ruïnes a la recerca de l’Edèn! Una institució envoltada per murs alts i plena de vegetació on viuen uns nens. Durant un control escrit, Tòquio, un dels protagonistes, rep un missatge que diu: “T'agradaria anar a l’exterior de l’exterior?”. I això li dona peu a imaginar com pot ser el món més enllà d'aquells murs que mai no ha creuat. Al món exterior, el Maru i la Kiruko intenten sobreviure mentre recorren un Japó devastat i en ruïnes a la recerca de l'Edèn. Un edèn totalment tancat i un Japó convertit en un param infernal. Tracta de desxifrar els enigmes escampats per tot arreu a mesura que passem d'un dels mons a l'altre!”

Crítica

Començament erràtic, però va enganxant molt poc a poc…

Serialitzada a la Monthly Afternoon de Kodansha des de gener de 2018. Tasuku Watanabe, director de Kimi no na wa. (2016) (Your Name.), Tenki no ko (2019) (Weathering with You), Koto no ha no niwa (2013) (The Garden of Words) i Hoshi o Ou Kodomo (2011) (Children Who Chase Lost Voices) (Viaje a Agartha) entre d’altres, en va fer un vídeo promocional… no cal dir gairebé res més.

Em confonen el canvi de situacions interior-exterior del principi, sense cap tipus d’avís previ, de la mateixa manera que em confonen les mateixes cares amb noms diferents, tot i que, sembla, és part de la història i del misteri…

Resum (amb espòilers)

Un grup de nens viu en una instal·lació aïllada del món exterior. Un dia, una d'elles, una noia anomenada Tòquio, rep un missatge que diu "Vols sortir?" La Mimihime, que viu a les mateixes instal·lacions, té una predicció i li diu a la Tòquio molesta que vindran dues persones de fora a salvar-la, una de les quals té la mateixa cara, mentre que la directora de l'escola li diu que el món exterior és infern. Al món exterior, han passat 15 anys des d'un desastre sense precedents, que va destruir completament la civilització moderna. Un nen anomenat Maru, que s'assembla a Tòquio, viatja per aquest Japó devastat amb una noia anomenada Kirko, a la recerca del cel.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada