Bloc personal,

dissabte, 26 de febrer del 2022

Cencoroll (2009)

[1133]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Atsuya Uki
Guió: Atsuya Uki
Estudi: Anime Innovation Tokyo, Aniplex
Veus de doblatge: Kana Hanazawa, Hiro Shimono, Ryōhei Kimura, Satomi Moriya

[ Animació, curtmetratge, acció ] 25min

Sinopsi

IMDb (6,9):
“Un nen de secundària anomenat Tetsu ha de protegir el seu monstre mascota transformador Cenco quan un nen misteriós arriba a la ciutat buscant robar Cenco per als seus propis propòsits.”

Crítica

“Al pot petit hi ha la bona confitura”…

Cencoroll és una pel·lícula d'acció d'animació de ciència ficció japonesa del 2009 escrita, dissenyada, dirigida i animada gairebé per si sola per l'autor de manga Atsuya Uki. Cencoroll està basat en un manga únic titulat Amon Game escrit i il·lustrat per Atsuya Uki. El manga va guanyar el Grand Prix Award al concurs de manga Afternoon Shiki de Kodansha el 2005 El 2006, Anime Innovation Tokyo va començar una iniciativa per patrocinar anime produït per animadors independents i petits estudis i va escollir Cencoroll com el seu primer projecte patrocinat.

El 2007, Uki va crear un curtmetratge de Cencoroll i el va distribuir per Internet; a causa dels elogis que va rebre, Uki va decidir escriure, dissenyar, dirigir i animar gairebé per si sol una pel·lícula de Cencoroll de 30 minuts. Cencoroll va ser la primera vegada que la productora Aniplex va acceptar donar suport a un projecte que estava animat gairebé íntegrament per una persona. Originalment, la pel·lícula va rebre el títol provisional Untitle.

Una seqüela, Cencoroll 2, es va estrenar el 29 de juny de 2019, en una projecció doble amb la primera pel·lícula com Cencoroll Connect, un llargmetratge d’1h 15min. Una altra seqüela titulada Cencoroll 3 ha tingut llum verda per a la producció.Sembla que l’èxit de curtmetratge va animar a fer

Resum (amb espòilers)

A Cencoroll, grans criatures amorfes, majoritàriament blanques, han aparegut en una ciutat inspirada en Sapporo, Hokkaidō, Japó. Tetsu és un estudiant de secundària masculí que manté una d'aquestes criatures canviants anomenada Cenco, que pot controlar mitjançant telepatia, tot i que vol mantenir-ho en secret. Una noia curiosa anomenada Yuki troba Cenco a l'escola quan es transforma en bicicleta. Després que en Tetsu arribi per recuperar la bicicleta, en Yuki, sense voler, fa que Cenco torni a transformar-se a la seva forma normalment gran ficant-la a l'ull. Yuki està molt més interessat en Cenco que en Tetsu i els acompanya a la ciutat. Allà, un nen anomenat Shū, que controla dues de les criatures, s'enfronta a Tetsu per aconseguir Cenco. Tetsu aconsegueix defensar els atacs de Shū alhora que protegeix a Yuki, i se'n van mentre la criatura de Shū està incapacitada. Shū s'enfronta a Yuki més tard aquell dia i fa que li digui a la Tetsu que es trobi i lluiti contra Shū de nou.

L'endemà, Shū pren com a ostatge a Yuki per obligar a la Tetsu a venir, i la col·loca en una cornisa d'un edifici alt. Després que en Tetsu arriba, Shū ataca des de lluny i aconsegueix tallar un dels braços d'en Cenco. Per reparar el braç, en Cenco treu un dels braços d'en Tetsu, la qual cosa el incapacita momentàniament. Shū arriba amb una criatura molt més gran i Cenco porta a Yuki dins del seu cos on ja es troba en Tetsu. La Yuki aconsegueix que Cenco li canviï el control de Tetsu a ella mateixa, i després que la criatura més gran de Shū mengi Cenco juntament amb la Yuki, també aconsegueix prendre el control de la criatura més gran. Posteriorment són atacats pels militars amb tancs i míssils, però de moment estan protegits quan Yuki canvia la forma de la criatura a la d'una noguera massiva. Tetsu i Yuki estan separats i Shu intenta recuperar el control de Yuki, però ell ja no pot controlar la criatura i talla l'enllaç, matant-lo efectivament. Tetsu torna amb Cenco a on estan en Yuki i Shū, i Yuki noqueja a Shū amb Cenco transformat en un bat de beisbol. Després, Yuki transforma en Cenco en el braç perdut de Tetsu, la qual cosa li retorna el control de la seva extremitat. Més tard es mostra que Shu ha estat rescatat per la seva altra criatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada