Bloc personal,

dimecres, 23 de febrer del 2022

Zutto Mae Kara Suki Deshita: Kokuhaku Jikkō Iinkai (2016) (I've Always Liked You)

[1132]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tetsuya Yanagisawa
Guió: Yoshimi Narita, Tōko Fujitani (novel·les vol. 1–6) , Mari Kousaka (novel·les vol. 5, 7–)
Estudi: Qualia Animation
Veus de doblatge: Hiroshi Kamiya, Haruka Tomatsu, Yuuki Kaji

[ Animació, comèdia, drama ] 1h 3min

Sinopsi

IMDb (6,0):
“Basada en cançons de Vocaloid de "Kokuhaku Jikko Iinkai ~Renai Series~" de HoneyWorks.”

Crítica

Doncs el mateix… la primera part de la d’ahir…

Basada en una novel·la serialitzada de 2014, Kokuhaku Jikkō Iinkai: Ren'ai Series (Confession Executive Committee: Love Series), de la que posteriorment també en van fer anime de 6 capítols el 2017, Our love has always been 10 centimeters apart, té una segona, també de 2016, Suki ni naru sono shunkan o.

Massa simple, massa evident, massa clixé… però a mi m’ha entretingut… Que tingui un bon final, ho arregla tot.

En aquesta primera part ens presenta la relació romàntica de dos companys de classe i que viuen un al costat de l’altre. En la segona part, expliquen la història dels seus germans dos anys més petits. Tot queda a casa…

Resum (amb espòilers)

La pel·lícula se centra en un grup d'amics de secundària que lluiten per confessar el seu amor. La història comença quan Natsuki Enomoto li confessa al seu amic de la infància Yu Setoguchi. La pel·lícula arriba a la seva obertura, Blooming into the Color of Love ("Koi-iro ni Sake"). Després de l'obertura, una Natsuki avergonyida nega el seu amor per Yu i ho anomena una "confessió de pràctica". L'endemà, la Natsuki s'enfronta als seus amics, Akari Hayasaka i Mio Aida, i admet la seva confessió fallida. Els seus amics l'animen i parlen de la vida amorosa de la Mio; La Mio té sentiments pel seu amic íntim Haruki Serizawa. Tot i que la Mio i la Natsuki tenen problemes per confessar el seu amor, l'Akari no es preocupa per la possibilitat d'un amor no correspost. No obstant això, ella és el focus principal d'un nen de la seva classe anomenat Sota Mochizuki, que està enamorat d'ella des de la cerimònia d'obertura de l'escola. Sota, sobrenomenat Mochita pels seus amics, no ha parlat mai amb l'Akari i constantment té converses amb la seva consciència diabòlica sobre si confessar el seu amor. Quan Sota se sent sol en la seva batalla per dir-ho a l'Akari, s'adona que un dels seus companys de classe, Koyuki Ayase, està secretament enamorat de la Natsuki. Koyuki ha canviat de look, ja no porta ulleres i s'ha tallat el cabell.

Després de l'escola, Natsuki va a la casa de Yu i juga a un videojoc amb la seva germana, Hina Setoguchi. Quan Yu arriba a casa comencen a estudiar i la Natsuki li pregunta què faria si tingués un xicot. Ell respon que la donaria suport, tot i que està secretament enamorat d'ella. L'endemà, la Sota va agafar el coratge per dir el bon dia a l'Akari i li parla del seu cap de llit, per la qual cosa és la primera vegada que parlen entre ells. Ella li diu que és el seu petit secret i ell s'enamora més d'ella, reflexionant sobre qui li podria agradar. A l'hora de dinar, la Natsuki, la Mio i l'Akari parlen dels problemes dels seus homes quan en Koyuki li dóna entrades a Natsuki per a un concert de HoneyWorks. Extàtica, accepta i el persegueix per fer-li preguntes sobre la mercaderia mentre els seus amics pregunten si el concert és una cita o no. Després de l'escola, Natsuki decideix no passar l'estona amb Yu i, en canvi, tria el seu vestit per al concert. El germà d'en Natsuki, Kotaro Enomoto, li pregunta sobre la Hina, a qui li agrada, i Natsuki se'n burla, la qual cosa resulta en baralles. L'escena es trasllada a la casa d'en Yu on està sopant amb la Hina. Hina comenta sobre el temperament d'en Kotaro i com mai tindrà núvia.

L'endemà al matí, Yu està tornant un DVD a Natsuki i s'assabenta de la seva data de concert amb Koyuki. Els dos es barallen pel seu vestit, però en realitat es barallen per la seva relació. La Natsuki va al concert i s'ho passa molt bé fins que una de les cançons (Diagnosis: Lovesickness ("Byoumei Koi Wazura")) li fa adonar que està enamorada de Yu. La Koyuki la camina a casa i s'adona que la Natsuki mira la casa d'en Yu. Pensant en la baralla anterior de la Natsuki i la Yu, en Koyuki l'abraça i intenta confessar-la, dient que no la posaria trista com en Yu. Koyuki és interromput per Yu i els dos discuteixen sobre els seus sentiments ocults davant de la Natsuki, que comença a plorar. Yu acaba la conversa conduint a la Natsuki a casa. Aquella nit, Yu intenta, però no aconsegueix enviar un missatge de text a Natsuki sobre els seus sentiments. L'endemà al matí abans de l'escola, els dos fan veure com si no hagués passat res i caminen junts. Un cop a l'escola, en Koyuki es disculpa amb la Natsuki.

En un tren cap a l'escola, Sota, encara pensant en l'Akari, veu un trio d'estudiants d'una altra escola i cedeix el seu seient a un d'ells i es dirigeix cap al següent vagó de tren. L'Akari, viatjant al mateix tren, nota el seu acte de bondat. Més tard, durant el dinar, Sota rep la motivació de Koyuki i reuneix el seu coratge per confessar el seu amor a l'Akari; ella accepta la seva confessió i després de l'escola caminen cap a una pastisseria.

Mentrestant, Haruki rep consells del seu professor, el senyor Akechi, sobre els seus sentiments per Mio. Natsuki recorda un record de veure com un estudiant de primer any lliurava una confessió a Yu sense èxit. Preocupat, Natsuki va a la Mio per demanar consell. Després, reuneix el seu propi coratge i li diu a Yu que l'esperi. L'endemà després de l'escola, reuneix el seu coratge i es confessa, però Yu encara creu que no era ell a qui estima. Li diu que va passar l'assaig de confessió i li desitja sort en el de veritat. Quan està a punt de marxar, s'enfronta a una Natsuki plorant que finalment li diu que la pràctica era una mentida i que les seves confessions eren reals. Yu l'abraça, dient-li que accepta els seus sentiments. Els crèdits finals, Our Fraction of a Second ("Ippun Ichibyou Kimi to Boku no"), es reprodueixen.

A mitjans de crèdit, Koyuki felicita en silenci a la Natsuki en segon pla per haver confessat finalment a Yu i ser acceptat. Mentrestant, es veu a Hina parada als armariets de l'escola sostenint una carta, possiblement una carta d'amor que estava destinada a algú. Després dels crèdits, Natsuki entra a l'habitació d'en Yu i el desperta, qüestionant els seus sentiments per ella ja que no va dir explícitament que l'estima. Després de molt molestar, Yu admet que l'estima. Natsuki està nerviosa i el renya per dir-ho tan bruscament, però l'abraça feliç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada