Bloc personal,

dimarts, 8 de febrer del 2022

Genshiken (2004) S01

[199]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takashi Ikehata
Guió: Michiko Yokote, Shimoku Kio (manga)
Estudi: Palm Studio
Veus de doblatge: Takanori Ōyama, Mitsuki Saiga, Satsuki Yukino

[ Animació, comèdia, seinen, slice of life ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Les desventures dels membres molt units d'un petit club d'anime/manga en un campus universitari.”

Crítica

Una d’otakus universitaris…

Basat en un manga de 9 volums publicats entre 2008 i 2006. Després van arribar 3 OVA’s el 2007, una novel·la el 2008, una segona part del manga amb 12 volums entre 2009 i 2016, i una segona sèrie / segona temporada, segons es vulgui plantejar, amb 13 capítols el 2013.

Em sap molt greu per la pèssima qualitat en què he hagut de veure aquesta sèrie, perquè, si bé a nivell d’animació no és cap cosa de l’altre món, a nivell de contingut està molt ben parida.

Resum (amb espòilers)

Genshiken segueix la vida d'un grup d'estudiants universitaris reunits per les seves aficions compartides, i les proves i aventures associades a ser otaku. La història comença amb la presentació de Kanji Sasahara, un estudiant de primer any tímid i sense confiança que el dia del club a la universitat, decideix unir-se a un club que realment li agradaria, Genshiken. Durant els seus quatre anys a la Universitat de Shiiou, Sasahara arriba a acceptar-se tal com és i perd les inhibicions i la culpa que una vegada va sentir i associar amb la cultura otaku, convertint-se en un membre entusiasta del club i, durant un temps, en un president del club ben capacitat. A mesura que la història de Genshiken avança, també se centra en Saki Kasukabe, una decidida no otaku que inicialment lluita per arrossegar el seu xicot Kousaka fora del club, i Chika Ogiue, una autoproclamada odiadora d'otaku que se sent profundament arrelada vergonya i autoodi cap als seus propis interessos i aficions.

Durant el transcurs de la sèrie, el lector és testimoni de com el grup creix en la seva cohesió al llarg del temps, i es creen vincles entre els personatges a mesura que comencen a veure's més que companys del club, però també amics. En aquest context, les activitats del club com les sortides en grup, la pelegrinació bianual a Comifes i, fins i tot, simplement passar l'estona a la sala del club, permeten que les complexes relacions dels personatges es converteixin en amistat, enamorament i, de vegades, fins i tot amor. Tot i que alguns d'ells mai no es veuen en contacte amb els seus interessos o les vides que porten, es mantenen units pels vincles d'amistat que comparteixen.

==

1. Estudi de la cultura moderna d'orientació visual. Un episodi d'introducció que explica com Kohsaka, Kasukabe i Sasahara es van involucrar amb Genshiken; després d'una certa incertesa, Sasahara decideix participar plenament al club.

2. Classificació comparada de la joventut moderna a través del consum i l'entreteniment. Genshiken porta Sasahara a Akihabara per comprar dōjinshi mentre en Kohsaka i Kasukabe van a Harajuku a buscar roba; Kasukabe descobreix la col·lecció hentai de Kohsaka i rep una introducció sobre el tema dels altres.

3. Problemes i mèrits de la promoció de la cultura local. Genshiken va de viatge a Comifes, una gran convenció de còmics; Madarame es fereix greument la mà, però finge estar bé en nom del fandom fins que el dolor es fa massa gran per suportar-lo.

4. Els efectes sublimadors de la dissimulació provocada a través del maquillatge i el vestuari sobre els obstacles mentals. L'Ohno es presenta quan s'uneix a Genshiken, mentre que Genshiken participa en una fira de clubs universitaris i l'exnòvio de Kasukabe li fa una visita.

5. Límits de rebuig i receptivitat observats en la conducta autònoma. A causa de la manca d'"activitats" de Genshiken tal com defineix l'escola, el club està amenaçat de tancar; la salvació prové d'una font poc probable, ja que Kasukabe intervé personalment.

6. Sobre la connexió amb els altres mitjançant la subcultura. La Kasukabe intenta fer-se més atractiva per a Kohsaka interessant-se pels seus hobbies intentant aprendre a jugar a Puyo Pop Fever. La germana de la Sasahara, Keiko, també fa aparició i demana ajuda al seu germà.

7. Aspectes de la selecció conductual en les relacions interpersonals. Dos estudiants de primer any s'interessen per Genshiken i s'uneixen a ells per passar una nit a la ciutat. Kasukabe, però, no té cap intenció de fer-los sentir benvinguts.

8. Estudi Comparatiu en Models i Processos de Producció. L'Ohno i la Sasahara inicien un projecte plamo i fan que tot el club s'impliqui, mentre en Kasukabe aprèn una lliçó important.

9. Sobre l'existència i la inexistència de deures explicatius en circumstàncies especialment restringides. Madarame es queda atrapat a la sala del club amb Kasukabe i intenta entaular una conversa, passant per diferents escenaris al seu cap que parodien el format de novel·la visual.

10. El fetitxisme de les despeses de temps lliure considerades pel seu resultat econòmic. El club, juntament amb Keiko, fan una visita a la platja, per a consternació d'alguns dels socis; La Keiko decideix competir pels sentiments d'en Kohsaka i intenta convertir-se en un otaku.

11. Sobre la presència d'intencions malintencionades en els delictes urbans. Kasukabe decideix que la sala del club necessita una neteja, però un accident fa que Genshiken sigui prohibit de la fira universitària. Com a disculpa, Kasukabe ocupa el lloc d'Ohno al concurs de cosplay de la fira.

12. Contramesures davant les qüestions que sorgeixen durant la reorganització d'un grup. El club està deprimit pel seu càstig de treball comunitari. Sasahara esdevé el nou president i proposa que la societat assisteixi a Comifes com a cercle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada