Bloc personal,

dissabte, 12 de febrer del 2022

Blue Period, vol. 2 (2018)

[285]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2020

Tsubasa Yamaguchi (guió, dibuix, tinta i color)
(Blue Period. - Blue Period)

[ Manga seinen, coming-of-age, drama ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (ed. 2019)

4 capítols (5-8) - 192 pàgines b/n (amb algunes pàg. a color) - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Yatora Yaguchi és un noi satisfet amb la seva manera de viure i que es pren els estudis i les relacions com la manera daconseguir una sèrie dobjectius. No obstant, la seva vida fa un tomb quan descobreix una activitat que l'apassiona. Aquesta història, versió de la tenacitat esportiva aplicada a les belles arts, descriu un món ple de desafiaments i alegries que tampoc deixarà indiferent al no iniciat als misteris del noble art de la pintura!”

Crítica

El segueixo per la història, no pas pel dibuix…

En aquest segon volum el dibuix no és tan dolent con en el primer volum, però és igualment horrorós. Així i tot, com pot ser que em continuïn afectant emocionalment alguns diàlegs! Sobretot, sabent de què va la història! Pràcticament és fil per randa el que apareix a l’anime…

Malgrat tot, hi ha alguna cosa en el dibuix que, tot i semblar maldestre, sí m’agrada, però aquests errors de principiant de falta de proporció, especialment en un manga que vol ser una introducció a l’art, no són assumibles.

D’aquest volum, que estic llegint de biblioteca, es troben a faltar les pàgines a color publicades a la revista i que es poden veure també a la versió online. Hi han dos tipus de pàgines a color, les que semblen pintades amb pinzell –que són les que trobo a faltar i que en la versió impresa han tirat pel dret i les mostren en blanc i negre–, i les que són pintades / colorejades sobre el dibuix en blanc i negre –aquestes segones no m’agraden gens–, que volen donar una estètica pop, tal i com apareixen, per exemple, a la contraportada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada