Bloc personal,

divendres, 4 de febrer del 2022

Hirayasumi, vol. 2 (2021)

[277]

Valoració



Fitxa tècnica

Keigo Shinzō (guió, dibuix, tinta i color)
(Hirayasumi - Un pis acabat)

[ Manga seinen, slice of life ] (ed. 2021)
Tu manga online
Big Comic Spirits

10 capítols (8-17) - 174 pàgines b/n (algunes a color) - 127 x 180 x 15 mm

Sinopsi

Whakoom:
“El miracle del dia a dia sota un estiu brillant. Ikuta Hiroto, 29 anys, treballador a temps parcial, juntament amb la seva cosina Natsumi, de 18 anys, viuen junts a la casa de planta baixa d'una anciana que els la va regalar en herència. Hideki, el millor amic d’Ikuta que aviat serà pare, una treballadora de la immobiliària, Yomogi Tachibana, i Akari, una amiga de la Natsumi que no confia en ella mateixa, tots tenen preocupacions diferentes, però tots acaben passant per aquesta casa heretada. A tot això, en passa una de ben grossa al festival Tanabata d’Asagaya! Els ingredients necessaris per convertir-los en records feliços.

Crítica

Aquesta història val molt la pena…

M’està agradant molt aquest autor. Explica una història clàssica d’slice of life bastant anodina, però amb petits detalls hi vas entrant cada cop més, fins que acabes empatitzant amb els diferents protagonites.
Llegint online no em queda clar on acaba el primer volum i on comença el segon. Ho he calculat, si fa no fa per sobre, per ajustar-ho al número de pàgines que sí se sap té cada volum.

A hores d’ara, hi han traduïts fins el capítol 16, dos capítols més d’aquest segon volum.




Resum (amb espòilers)

Finalment, la Yomogi, la noia de la immobiliària amb la que Ikuta va tenir un moment incòmode quan va venir a pescar a l’estany, es vesteix amb un mono de treball i es presenta a la casa de l’Ikuta, sense saber que era la seva casa, i davant de la sorpresa d’aquest i de la Natsumi, què –tot i aparentar normalitat– fa que se sentin tots mig contrariats. És ella, la Yomogi, qui s’acaba enfilant en una escala a la teulada i fa la reparació de la gotera. En aquest moment es presenta Hideki, l’amic d’Ikuta, portant un peix que no volia cuinar la seva dona a casa i comparteixen dinar tots tres, davant la negativa de la Yomogi, malgrat ser convidada a quedar-se, que s’excusa dient que té una visita.

La Natsumi comença a fer amistat amb l’Akari compartint soledats. Aquesta amistat fa que torni a anar regularment a classes. També acaba treballant a temps parcial al mateix restaurant xinès que l’Akari, perquè necessita diners per les seves despeses. I finalment, li confesa a l’Akari que vol ser dibuixant de manga, un fet que se n’amagava de totes totes de bon començament, tot i que ja l’han descartat en l’editorial en una ocasió.

Hideki, una vegada més, té problemes amb la seva dona que està prenyada de vuit mesos, i es presenta, una vegada més, a casa de l’Ikuta. Acabem coneixent detalls de la seva època d’estudiants i el perquè mantenen la seva amistat.

S’acosta el Tanabata i els locals d’Asagaya van preparant decoracions en paper maixé per penjar al sostre del carrer. Ikuta rep l’ajuda de Natsumi per pintar un peix de colors. Per la seva banda, la Yomogi està pintant cases de paper maixé quan rep la trucada de la seva mare dient-li que la gata de 20 anys de la família acaba de morir, però torna a la feina fingint que no ha passat res. Quan l’Ikuta coincideix amb la Yomogi, la felicita per la bona feina, i en aquest punt esclata a plorar i li contesta que no es pensi que tothom pot viure com ell.

L’endemà comença el festival del Tanabata, la decoració del peix ha tingut una menció d’honor i l’Ikuta està bastant abatut després de la resposta airada de l’Ajenjo. Natsumi posa al dia a l’Akari de l’incident la nit anterior. L’Ikuta se’n va a un restaurant i es troba casualment amb la Yomogi que s’acaba excusant i demanant-li disculpes. Finalment, comparteixen gust pels cargols com aperitiu. Des de la finestra del restaurant observen les decoracions del carrer i l’Ikuta li observa el detall del gat pintat a la caseta de la Yomogi. A la Yomogi ja li comença a caure millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada