Bloc personal,

dimarts, 22 de febrer del 2022

Blue Period, vol. 8 (2020)

[295]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2020

Tsubasa Yamaguchi (guió, dibuix, tinta i color)
(Blue Period. - Blue Period)

[ Manga seinen, coming-of-age, drama ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

4 capítols (30-33) + 1 extra - 192 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Yatora Yaguchi va començar a pintar a segon de batxillerat i ha aconseguit l'olimp en aprovar l'examen d'ingrés a la prestigiosa i exigent Universitat Nacional de Belles Arts i Música de Tòquio. Ara s'enfronta a la seva propera tasca: “paisatge de Tòquio”. La seva desmotivació ha de fer front a un tema de complexitat enorme. I mentrestant, arriben les vacances d'estiu, on us esperen els preparatius del seu primer gran acte a la Geidai: el festival cultural de la universitat.”

Crítica

A aquestes alçades, ara vol ser comercial?

En un primer moment, al llegir aquesta història des del començament, dona la sensació que està passant molt per sobre de la majoria de temes. És impossible que ningú, sense un mínim temps d’experiència i sense explicació prèvia de ningú, toqui tants temes i tècniques diferents, i ho faci, a més, amb el nivell que ho està fent el protagonista. Però a mida que la història va avançant, comença a profunditzar més en conceptes abstractes que són difícils de comunicar i ho fa, en principi, bastant bé.

Amb tot, sembla que, per moments, perdi el fil comunicatiu i es deixen diàlegs i conceptes tallats (suposo que la pèssima traducció de la versió online hi té bastant a veure). Vol explicar una idea, però no l’acaba explicant; només et deixa pistes. Així i tot, com ja vaig comentar en l’anterior volum, comença a agradar-me el fons de la història.

L’altra pega que li veig ara, encara només sigui per tocar els nassos, és que la història comença a ser el típic clixé escolar amb el corresponent festival, l’excursió de rigor i tots els elements que fan la majoria d’històries serialitzades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada