Bloc personal,

dimecres, 16 de febrer del 2022

Blue Period, vol. 3 (2018)

[288]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2020

Tsubasa Yamaguchi (guió, dibuix, tinta i color)
(Blue Period. - Blue Period)

[ Manga seinen, coming-of-age, drama ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (ed. 2020)

4 capítols (9-12) - 192 pàgines b/n (amb algunes pàg. a color) - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Yatora Yaguchi és un estudiant de batxillerat que queda enganxat al plaer de pintar i es marca com a objectiu anar a una universitat d'art. Amb l'examen d'ingrés a la cantonada, xoca amb un mur nou. Aquesta és una història de superació, cremor i passió juvenil, versió de la tenacitat esportiva aplicada a les belles arts!”

Crítica

La veritat, no m’agrada massa…

Com havia comentat en els dos primers volums, a nivell visual no m’està agradant, però queda compensat per la història en la que, puntualment, em fa emocionar.

En aquest tercer volum, aquesta compensació no ha arribat i han guanyat els aspectes negatius com el dibuix mancat de proporcions (potser en aquesta ocasió no tant exagerat), diàlegs inacabats que costa de seguir, flashbacks o canvis d’escena sense la corresponent codificació o vinyetes amb text tan petits que són impossibles de llegir (això últim, penso jo, per treballar-ho digitalment i no tenir clar les mides i proporcions físiques reals).

Una pena també, que no hi hagin les pàgines a color, l’única cosa que li donaria una mica d’alegria. Amb tot, sort de la traducció, perquè en la versió online la traducció és tan diferent que encara s’accentua tot més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada