Bloc personal,

dimarts, 15 de febrer del 2022

Moyasimon Returns (2012) S02

[202]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yūichirō Yano
Guió: Natsuko Takahashi, Masayuki Ishikawa (manga)
Estudis: Shirogumi, Telecom Animation Film
Veus de doblatge: Daisuke Sakaguchi, Azusa Okamoto, Hidekatsu Shibata

[ Animació, seinen, comèdia, drama ] 11 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,2):
“Comèdia científica basada en un estudiant universitari que pot veure bacteris i microbis a primera vista. Els microbis són una mena de smilies súper deformats força simpàtics amb què el protagonista pot parlar. Basada en un manga seinen de títol homònim, es tracta bàsicament d'una sèrie educativa que mostra els camins dels investigadors, professors i estudiants de la universitat d'agricultura.”

Crítica

És entretinguda, però esperes alguna cosa més i no arriba mai…

D’algú amb súper poders sempre esperes alguna cosa més. Hi ha un plantejament de la història i un desenvolupament, però sempre hi ha alguna cosa que justifica aquella habilitat. Aquesta sèrie és desconcertant en aquest sentit, perquè presenta l’habilitat i després, sí, és entretinguda, divertida i passen coses, però d’aquella habilitat que diferencia la sèrie d’altres, ja no hi han més novetats.

Per altra banda, sort d’aquesta segona temporada de l’evolució dels personatges a fer-los més normalitzats, perquè eren tan estridents per tot arreu que la història es trencava. I passa el mateix amb els capítols de França: sort que hi ha un canvi d’aires, però també sort que no dura més, perquè tampoc s’aguanta per enlloc.

Resum (amb espòilers)

Moyasimon segueix la vida de Tadayasu Sawaki, un estudiant universitari de primer any d'una universitat agrícola, que té la capacitat única de veure i comunicar-se amb microorganismes. A més, aquests organismes semblen molt diferents per a ell i molt més grans que el que es pot veure sota un microscopi per la gent normal. Aquesta habilitat li ha portat una mica de fama ja que quan va entrar a la universitat, en Tadayasu va descobrir que un dels professors d'allà, Keizō Itsuki, ja sabia del seu regal a través de l'avi de Tadayasu. La companya de feina del professor Itsuki, Haruka Hasegawa, té problemes per creure el que afirma Tadayasu al principi, però després ho accepta. Tadayasu entra a la universitat amb el seu bon amic Kei Yūki la família del qual regenta una fàbrica de sake.

01. Dempeus, Moyashimon! L'equip té dues activitats importants per realitzar, per la qual cosa es divideix en dos grups, amb Tadayasu, Oikawa i Yuuki en un i la resta en l'altre. L'Oikawa troba una entrada sospitosa que quan torna més tard ja no hi és, i confessa a Tadayasu que d'alguna manera sent que tothom li amaga alguna cosa.

02. Celler de fermentació. Tadayasu s'uneix a l'Oikawa per trobar la veritat sobre la misteriosa porta, mentre que el seu pare li avisa a Haruka que el temps s'acaba per acabar la seva investigació i complir la promesa que li va fer.

03. Equip Oikawa. La Haruka està preocupada per les demandes del seu pare mentre en Tadayasu i els altres visiten la remodelada botiga de licors d'Hiyoshi i aprenen sobre què hi ha darrere de la porta secreta. L'Oikawa es deprimeix per no trobar res important després de tant esforç per descobrir-ho, i per animar-la, Tadayasu decideix revelar-li el seu secret.

04. Una caiguda de canvis. Tadayasu confessa el seu secret a Oikawa, però ella no se'l creu gens. Haruka és recollida pel seu pare que deixa la seva carta de renúncia en mans de Mutō. Mentre la Haruka s'embarca en un viatge amb el seu promès contra la seva voluntat, els estudiants comencen a preparar-se per al proper Festival de la Collita. Oikawa i Mutō s'abstenen de dir als nois la veritat sobre la sobtada absència d'en Haruka.

05. Festa de la Verema. Comença la Festa de la Verema. Misato i Kawahama munten un estand de Pulque deixant en Tadayasu i els altres per atendre els clients sols, mentre s'acosten a l'ídol convidat amb intencions desconegudes. Mentrestant, el professor Itsuki fa el seu moviment en un intent de portar Haruka de tornada a la Universitat.

06. Treball en equip. A mesura que avança el Festival de la Collita, Tadayasu s'assabenta del motiu de l'absència de Haruka, mentre que el seu pare cau en el parany del professor Itsuki. El gran pla de Misato i Kawahama és un èxit, però en comptes de quedar-se amb els diners, decideixen utilitzar-los. per buscar Haruka a París.

07. Ocell en una gàbia. Les travessias de la Misato i la Kawahama durant el Festival de la Collita els van costar una suspensió de 20 dies i el professor Itsuki aprofita per fer-los acompanyar a la recerca d'en Tadayasu d'Haruka a París. Malgrat les protestes de Sawaki, el trio acaba fent el tonto per la ciutat fins que s'acaben tots els seus diners, i només aleshores finalment comencen a buscar-la. Poc saben que ja està lluny de la capital, als afores del Mont Saint-Michel.

08. Matrimoni. Mentre buscava Haruka a Borgonya, Sawaki and co. ensopegar amb la Marie, una noia francesa que també parla japonès i té una semblança sorprenent amb Yuuki. El trio és redactat per Marie per treballar com a cambrers en un banquet especial celebrat al seu lloc, i per a la seva sorpresa, finalment es troben amb Haruka en l'ocasió.

9. A la Route des Grand Cru. La Haruka demana que la Misato i la Kawahama la portin de tornada al Japó, però amb les escortes del seu promès buscant-la, decideixen anar per camins separats per evadir-los. Sawaki s'enfronta a Marie sobre la seva reticència a heretar el celler de la seva família tot i que està tan entusiasmada amb la seva vida, mentre que Misato i Haruka aconsegueixen evadir els seus perseguidors i sorprenentment acaben passant una estona de qualitat junts.

10. Malentesos. La Sawaki i els altres s'acomiaden de la Marie, però abans de marxar, la Sawaki té els microbis allà per escriure un missatge d'ànim per a ella i el seu pare. Haruka torna per enfrontar-se al seu promès només per trobar-lo malalt. Mentre ella acostuma a la seva condició, els dos finalment arriben a un acord.

11. Sóc a casa. Abans de tornar a casa, Sawaki i els seus amics es retroben amb la Marie i s'assabenten que els missatges deixats pels microbis van ajudar a la seva família a resoldre les seves diferències i seguir endavant amb el seu negoci familiar. Finalment, de tornada al Japó, Hasegawa es pregunta què hauria de fer a partir d'aleshores, ja que amb el seu compromís cancel·lat, no hi ha cap motiu perquè es quedi a la universitat, però Sawaki l'anima a continuar amb la seva carrera no per obligació sinó per fer. el que realment vol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada