Bloc personal,

dijous, 10 de febrer del 2022

Blue Period, vol. 1 (2017)

[284]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2020

Tsubasa Yamaguchi (guió, dibuix, tinta i color)
(Blue Period. - Blue Period)

[ Manga seinen, coming-of-age, drama ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

4 capítols (1-4) + extres - 224 pàgines b/n (amb algunes pàg. a color) - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Un estudiant de batxillerat espavilat, popular, que treu molt bones notes i té idees pragmàtiques sobre el futur, també beu, fuma i surt de gresca a les nits. Un dia, de cop i volta, descobreix el goig de dibuixar. Aquesta és la història de superació de Yatora Yaguchi, plena de vicissituds al camí per aprovar l'examen d'ingrés a una universitat d'art, en una versió de la tenacitat esportiva aplicada a les belles arts!”

Crítica

Història molt bé; dibuix molt malament!

Havent vist primer l’anime, els personatges de la sèrie semblen, almenys a primer cop de vista, bastant més treballats i definits. Millor a l’anime que al manga, dic. I analitzats més en profunditat, en el manga estan bastant desgarbats i desproporcionats amb alguns altibaixos: de vegades tenen una aura que els dona una aparença agradable, però d’altres no supera els més bàsics nivells de proporcionalitat.

De totes maneres, és curiós que, havent vist la sèrie i, per tant, sabent ja de què va, sense que m’acabi d’agradar el dibuix del manga, m’acabi emocionant llegint alguns diàlegs o pensaments. La sèrie, per contra, se’m va fer un pèl pesada, no pel contingut, sinó pel ritme, però cal reconèixer que va ser la llavor que fes que m’interessés per la lectura actual.

També es curiós que sent un manga que parla d’art i de color, sigui tot en blanc i negre. Potser per això, pel fet d’haver de fer servir la imaginació, arriba més al fons.

El primer capítol ha estat molt bé, però el segon sembla fet a corre cuita i de qualsevol manera… Les lliçons tècniques, una mica d’estar per casa.

Una qüestió que em balla pel cap és, si en japonès, anglès i espanyol el títol és el mateix, per què cadascú fa experiments tipogràfics a la portada. I no momés això, per què canvien el color?

Resumint, un cop sospesats pros i contres, en línies generals està bé, però no és ni de lluny el que m’esperava. Una mica decepcionat, sí…


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada