Bloc personal,

dissabte, 18 de desembre del 2021

Blue Period (2021) S01

[179]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Koji Masunari, Katsuya Asano
Guió: Reiko Yoshida, Tsubasa Yamaguchi (manga)
Veus de doblatge: Hiromu Mineta, Yumiri Hanamori

[ Animació, drama, seinen, coming-of-age ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Avorrit de la vida, el popular estudiant de secundària Yatora Yaguchi s'endinsa en el bell però implacable món de l'art després de trobar inspiració en una pintura.”

Crítica

A mi m’ha agradat!

No sé perquè, però em pensava que hi haurien més capítols. Finalment, “només” 12 capítols. També l’he anat seguint setmana a setmana, però l’últim capítol ja va ser el de la setmana passada.

És una sèrie molt simple, no la destacaria mai per l’animació, però tracta un tema tan poc habitual, l’art, que m’ha interessat. Tampoc té gaire més… la música, sí! És enganxosa.

Per altra banda, rasca molt superficialment en el tema principal i, a més, tira d’estereotips. Amb tot, hi ha un no sé què que m’agrada. És la típica sèrie d’algun esport en el que en cada capítol hi ha una competició. Aquí té proves o exàmens en els que ha de pintar o dibuixar per aconseguir a entrar a la universitat.

Una cosa atípica, que de tant utilitzada ja és típica també, és que hi ha un personatge que és un noi que es vesteix de noia sense que mostri la seva orientació sexual. Tampoc es veuen enamoraments, cosa que sí donava per fet que passaria. Va només a mostrar el procès de creació de cada obra que prepara per tal de poder aconseguir el nivell mínim per entrar a Belles Arts a la universitat, mentre observa com molta gent es queda pel camí.

Resum (amb espòilers)

Yatora Yaguchi és una estudiant força popular que sobresurt a l'escola, però sovint tracta el buit interior i les frustracions. Un dia va quedar tan profundament fascinat per una pintura al club d'art del seu institut que el va inspirar a provar-se amb la pintura. Més tard, es va inspirar en un amic, Ryuji "Yuka" Ayukawa, i posteriorment es va unir al club d'art, implicant-se més profundament, i intenta sol·licitar la Universitat de les Arts de Tòquio com a universitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada